Ентузіасти з Teclab довели, що старі 8‑контактні роз’єми живлення на GeForce RTX 5090 здатні витримати будь-яке навантаження

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

dext: 18.09.2026 21:39Все так, все так
що ви намагались сказати наведенням цих двох фактів? :dontknow:

не дивитись сумнівне відео (по вказаних причинах) -- це мій вибір.
не вміти читати -- це ваша нездатність доведена цим та іншими обговореннями, коли навіть після неодноразового повторення якогось арументу, ви продовжуєте спілкування ніби нічого не бачили.

відчуваєте різницю? мабуть, ні, інакше б це наводили ці факти поруч)
dext: 18.09.2026 21:39Її можна сформувати на основі випадків з відкритих джерел та опитувань як от від GN.
так, і, якщо цим зайнятись, то вийде, що кількість випадків статистично мікроскопічна на кількість проданих карт (навіть опускаючи причини і чия провина), а проблеми виникають вкрай рідко :write: це єдиний висновок, який можна зробити з тієї інфи яка нам доступна.
dext: 18.09.2026 21:39Ваша аргументація "якщо немає офіційного папірця від жупана то і визначити нічого не можна"
ні, ви знову перекручуєте)

як на мене, цілком достатньо і тої інфи, що ми маємо, аби зробити впевнені висновки по ситуації з роз'ємом. які висновки -- я написав неодноразово: багато розігнаного хайпу і хейту на мікроскопічну кількість випадків, більшість з яких трапляється по вині юзера, який не подужав в інструкцію (давайте шарманку про віктімблеймінг, ви можете повторити це хоч тисячу разів, це ніяк не впливає на моє бачення ситуації :yes: )
dext: 18.09.2026 21:39Представник Inno3d, яка має ринкову долю нижче статистичної похибки
невірне твердження, запитайте хоч у ЛЛМки чи правда це, вам навіть тупа модель від гугла скаже, що ні ;)
dext: 18.09.2026 21:39не назвав головного - кількості проданих ВК
достатньо і того що він заявив аби зробити висновки, якщо мати трохи сірої речовини в черепній коробці. втім, це явно не ваш випадок, тому ви продовжите вигадувати свої недолугі пояснення, щоб якось це викрутити і вписати в своє бачення світу. на здоров'я! право ваше)
dext: 18.09.2026 21:39випадки прогару на стороні БЖ (як от випадок HUB)
щось в новинах такі випадки виключно рідко з'являлись, ба більше, навіть крім цього випадку з рекламою погремушки дербанера і не пригадаю ніякого. і часто потрапляють в інтернети такі, пане фахівець?
dext: 18.09.2026 21:39На мільярди, трильйони проданих
дивіться стату по продажах JPR, стату стіма, інфу про долю різних лінійок чипів і тд. рахуйте прикидайте, це не дуже складно, скористайтесь нормальною ЛЛМ (типу чат жпт астра, а не древнім жеміні) якщо не виходить самостійно порахувати.
dext: 18.09.2026 21:39Така статистика дозволяє порівняти надійність 8pin vs 12pin - що і є топіком, якщо ви контекст втратили
скільки разів вам повторити, що ви можете бачити предмет обговорення по своєму а я по своєму?) заспокойтесь вже, будете встановлювати правила в іншому місці, тут ви ніхто, просто анонімний юзер як і я. і можете обговорювати свою "8пін вс 12 пін", а я поруч "хайп проти реальності з 12пін роз'ємом живлення" інколи відповідаючи на якісь ваші тейки щодо "порівняння надійсності" і нічого ви з цим не зробите :-P
dext: 18.09.2026 21:39Ви зробили відсилку 2x8pin = 600W, це відсилка виключо до EPS12V,
тобто ви хочете сказати, що у перелічених виробників на стороні БЖ встановлено роз'єми EPS12V там де коннектори для підключеня кабелів живлення відеокарт? пруфанете? :laugh:
dext: 18.09.2026 21:39ніхто і ніколи офіційно (яки ви написали) не робив кабелей 8pin-PCIE номіналом ("rated" за вашим дописом) 300W
а я написав "PCIE" чи просто "8-пін"? перевірте. кабелів саме позначених як PCIE з боку який підключається до відеокарти немає на 300вт, бо роз'ємів на відеокартах немає на 300вт, я ж написав це вище)
dext: 18.09.2026 21:39По-перше, посилання вже не робочі (принаймні для мене)
oversteve випередив з робочими. вивчайте :popcorn:
dext: 18.09.2026 21:39По-друге, вона не відображає/виділяє саме відмови 8pin, особисто в моя ВК топі, але це аргумент на користь якості плати/охолодження, а не роз'ємів
я вам вище написав елементарну логіку. ви її осягнули?
спойлер
leif: 18.09.2026 12:14логіку знову: якщо випадків оплавлення роз'єму статистично багато це має відображатись в статистиці, адже інші проблеми з картами теж трапляються. тобто "інші проблеми" + проблеми з роз'ємом у випадку 12-пін карт, або ж лише "інші проблеми" у випадку 9070/хт (якщо 7900XTX вам не подобається) у випадку 8-пін карт. але статистика майндфекторі свідчить, що RMA зверненть по 9070 з православним роз'ємом більше ніж по якихось 12-пін картах, включно з 5090 що це означає по вашому? який висновок ми можемо з цього зробити?
що вам пояснити в цьому? які питання? візьміть декілька різних карт, не треба одну.
dext: 18.09.2026 21:39По-третє, за останній місяць на pcmr пробігало десь 5 чи біля того випадків проблем саме нітро з 12pin, і ... жодного з 8pin - що є чудовою демонстрацією
скільки разів вам про цей сапфір пояснювали -- нуль результату. вище пояснили ще раз, але я гарантую, що до вас знову не дійде в чому причина, що вони горять (при досить помірному споживанні) і ви надалі будете тягнути це як аргумент. горбатого могила виправить
dext: 18.09.2026 21:39тягнути сюди кожний випадок прогару мені не цікаво
не хвилюйтесь, як мінімум, якщо горить 5090 про це, скоріше за все, напишуть в новинах, це на сапфіри складно хейт розганяти, тому про них пару разів запостили і вистачить :lol:

Відправлено через 1 годину 20 хвилин 6 секунд:
denizen: 19.09.2026 10:01можна вже книгу написати про цей роз'єм

закинути в якусь ЛЛМку і дати задачу скомпонувати усе в багатосерійний триллер "КАТАСТРОФІЧНЕ ОПЛАВЛЕННЯ")) нішева література, для справжніх поціновувачів
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 19.09.2026 11:27 ось вам робочі ;)
щодо вашої карти рма 0.33 на 600 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 15570.html
ось декілька 5090 з живими лінками
рма 0.21 на 500 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 11615.html
рма 0 на 200 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 15784.html
рма 0 на 80 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 11043.html
Також неробочі для мене - ERR_CONNECTION_CLOSED, але припускаю малу вибірку, що жодним чином не відміняє кратно більшу кількість відмов 12pin (десятки 12pin vs >>одиниці 8pin)
проблеми з нітро через кривий дизайн ніші нітро
Через кривий дизайн 12pin-ніші нітро, помножений на нульовий толеранс 12pin :yes:

Що про випадок HUB скажете?
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 19.09.2026 20:11
oversteve: 19.09.2026 11:27 ось вам робочі ;)
щодо вашої карти рма 0.33 на 600 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 15570.html
ось декілька 5090 з живими лінками
рма 0.21 на 500 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 11615.html
рма 0 на 200 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 15784.html
рма 0 на 80 проданих - https://www.mindfactory.de/product_info ... 11043.html
Також неробочі для мене - ERR_CONNECTION_CLOSED, але припускаю малу вибірку, що жодним чином не відміняє кратно більшу кількість відмов 12pin (десятки 12pin vs >>одиниці 8pin)
то включіть впн :dontknow:
dext: 19.09.2026 20:11
проблеми з нітро через кривий дизайн ніші нітро
Через кривий дизайн 12pin-ніші нітро, помножений на нульовий толеранс 12pin :yes:
кривий дизайн ніші, помножений на пайку до шини в перехіднику, яка нищиться від перегину, зі звичайними кабелями ні одного випадку :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

leif: 19.09.2026 13:20 що ви намагались сказати наведенням цих двох фактів? :dontknow:
"Чукча не читач и чим пишається, але чомусь сам ображається коли його не читають" :yes:
так, і, якщо цим зайнятись, то вийде, що кількість випадків статистично мікроскопічна на кількість проданих карт
Якщо відносний ріст кратний (а він кратний у порівнянні з 8pin), то це (стабільне, кратне зростання) не є стат.похибкою/похибкою вибірки, за визначенням, бо є стабільним і відтворюваним
(навіть опускаючи причини і чия провина)
Пане, не маневруйте, спростіть легенду, для себе в першу чергу
як на мене, цілком достатньо і тої інфи, що ми маємо
Звісно: кратне зростання відмов у порівнянні з 8pin
багато розігнаного хайпу і хейту
Бідна, трильйонна корпорація, як вона буде жити без вашої адвокатури, за ваші ж кошти? :laugh:

Пене leif, майте повагу, в першу чергу до себе, як споживача
на мікроскопічну
Це суб'єктивна оцінка, бо nvidiя, обсісравшишь, швиденько пропихнула новий стандарт, та без жодних аноснів змінила конструкцію власних перехідників - що ваша думка та его у порівнянні з думкою шкіряного жупана? Той замий мізер, пане :yes:
невірне твердження, запитайте хоч у ЛЛМки чи правда це
ЛЛМ веде вибрку з публічних джерел, тому доля Inno (~1%) якраз на рівні статистичної похибки, або менше
достатньо і того що він заявив аби зробити висновки
Якщо ви називаєте 1 число з обов'язкових 4-х (кількість відмов 12pin, кількість проданих 12pin, кількість відмов 8pin, кількість проданих 8pin) то це ні про що - ви як стастист, який не купив свій диплом(?) це чудово розумієте, принаймні щиро маю надію на це
дивіться стату по продажах JPR
Наведіть прямі цифри/скріншоти, бо не всі ваші посилання відкриваються, напевно через провайдера (Kyivstar), це вже не від мене залежить :rolleyes:
скільки разів вам повторити, що ви можете бачити предмет обговорення по своєму а я по своєму
Що ви тоді забули в цьому треді, який ще раз доводить дегенеративний дизайн 12pin у порівнянні з 8pin?
Ми не обговорюємо власні уподобання, це ніколи не було темою для обговорення.
Ми обговорює виключно фізичні/електрині властивості конекторів, які у випадку 12pin є гіршими, доведено гіршими
тобто ви хочете сказати, що у перелічених виробників на стороні БЖ встановлено роз'єми EPS12V там де коннектори для підключеня кабелів живлення відеокарт? пруфанете?
Я вам навів посилання на Corsair, який прямо каже, що будь-яке пошкодження, викликане через 150W+ на PCIE-8Pin позбавляє гарантії

Відправлено через 21 хвилину 22 секунди:
oversteve: 19.09.2026 20:18 то включіть впн :dontknow:
Дотримуйтесь законодавства, та не надавайте посилання до ресурсів, які потенційно заблоковани від незалежних від користувачів причин.
Тому надайте скріншоти, будь ласка.
кривий дизайн ніші, помножений на пайку до шини в перехіднику, яка нищиться від перегину, зі звичайними кабелями ні одного випадку :dontknow:
Це сарказм чи що?
Коли моя 9070 XT була в корпусі Fractal Terra - вигини там були значно екстремальнішими, в т.ч. на стороні БЖ.
Але грілися не конектори, а сама ВК, тому все це мігрувало в інший корпус
dext
Member

Повідомлення

Знайшов таку вирізку:
https://wccftech.com/german-retailer-gpu-sales-data-reveal-a-good-30-increase-in-gpu-shipments

Що корисного можна винести:
1) доля AMD збільшилася, також в абсолютних цифрах
2) доля nvidiї зменшилася, але кількість проданих збільшилася
результатом п.1 є в т.ч. більша кількість проданих карт з 12pin - що і спостерігається за все частішими випадками прогарів
результатом п.2, а саме падіння на 87.5% продажів 5090 - стане менша кількість прогарів :yes:

Задав також таке питання:
Дій як експерт зі статистики.
Поясни, чи можна вважати статистичною похибкою стале, кратне зростання кількості дефектів виробу.
Наприклад: зі старим компонентом кількість дефектів була 1 на 100000 або близькою до нуля, з новим компонентов кількість дефектів зросла до 10 на 100000
Відповідь (невтішна для 12pin Avengers):
спойлер
Як експерт із статистики, я дам вам чітку відповідь: Ні, у більшості випадків таке зростання не можна вважати просто «статистичною похибкою».

Давайте розберемося, чому це так, використовуючи термінологію аналізу даних, щоб ви могли аргументовано пояснити це колегам або керівництву. :gigi:

1. Різниця між «Вибірковою похибкою» та «Статистичною значущістю»
У статистиці важливо розрізняти ці два поняття:

Вибіркова похибка (Sampling Error): Це природне відхилення результату через те, що ми досліджуємо не всю популяцію (всі вироби у світі), а лише вибірку (наприклад, 100 000 одиниць). Вона завжди є, але вона «випадкова».
Статистична значущість (Statistical Significance): Це тест на те, чи є різниця між двома показниками результатом випадковості, чи вона викликана реальною зміною в процесі.
2. Аналіз вашого прикладу (Математичне обґрунтування)
Для оцінки рідкісних подій (дефектів), де кількість успіхів мала, а загальна кількість випробувань велика, ми використовуємо розподіл Пуассона.

(формули пропущені)

Висновок: Оскільки ймовірність такого «випадкового» стрибка майже нульова, ми відкидаємо гіпотезу про випадковість. Це статистично значуща зміна.

3. Чому це не «похибка», а «сигнал»?
У статистиці ми маємо поняття Signal-to-Noise Ratio (Співвідношення сигнал/шум):

Шум — це те, що ми називаємо «статистичною похибкою» (незначні коливання: сьогодні 1 дефект, завтра 2, післязавтра 1).
Сигнал — це системна зміна (перехід від 1 до 10).
Коли кількість дефектів зростає у 10 разів при великій вибірці (100 000), це класичний приклад систематичної зміни. Це означає, що в системі щось змінилося:

Технологія виробництва нового компонента гірша.
Матеріал нового компонента має іншу структуру.
Процес інтеграції нового компонента створює нові умови для виникнення помилок.

4. Коли це все ж могло б бути похибкою?
Є лише два випадки, коли ви могли б назвати це похибкою:

Мала вибірка: Якби ви перевірили лише 100 одиниць, і в старому випадку знайшли 0 дефектів, а в новому — 1.
У такому випадку ви не могли б зробити висновок, чи це реальна проблема, чи просто «пощастило» або «не пощастило». Але при 100 000 одиниць цей варіант відпадає.
Помилка вимірювання (Measurement Error): Якщо ви не впевнені в методі тестування. Наприклад, новий компонент «складніший», і старий метод тестування просто не може виявити деякі типи дефектів, які він раніше бачив. Тоді похибка не в статистиці, а в інструменті контролю.

Резюме для звіту:
Зростання кількості дефектів з 1 до 10 на 100 000 одиниць є статистично значущим. Ймовірність того, що така зміна є результатом випадкової вибіркової похибки, критично мала (p-value < 0.001). Це свідчить про системне погіршення характеристик нового компонента, а не про випадкові коливання даних. Необхідно проводити аналіз причинно-наслідкових зв'язків (Root Cause Analysis) саме для нового компонента.
:yes:

Відправлено через 17 хвилин 53 секунди:
Також чергова 79** до статистики: Why AMD 7900 XTX is dying ?
leif
Member

Повідомлення

dext: 19.09.2026 23:31"Чукча не читач и чим пишається, але чомусь сам ображається коли його не читають"
повторюю:
спойлер
leif: 19.09.2026 13:20не дивитись сумнівне відео (по вказаних причинах) -- це мій вибір.
не вміти читати -- це ваша нездатність доведена цим та іншими обговореннями, коли навіть після неодноразового повторення якогось арументу, ви продовжуєте спілкування ніби нічого не бачили.

відчуваєте різницю? мабуть, ні, інакше б це наводили ці факти поруч)
чи зрозумієте ви щось після того як я повторив ще раз? звичайно, ні :laugh:

якщо ж ви маєте на увазі, що не читаєте мої пости в цьому топіку, то, будь-ласка перестаньте на них відповідати, бо це вже зовсім шизофренія з вашого боку :insane: ви не знаходите?
dext: 19.09.2026 23:31Якщо відносний ріст кратний (а він кратний у порівнянні з 8pin), то це (стабільне, кратне зростання) не є стат.похибкою/похибкою вибірки, за визначенням, бо є стабільним і відтворюваним
кратний це ви про появу таких кейсів на реддіті? як я написав вище, пояснюючи причини, чому цих випадків стало більше і чому так активно розганяється хайп навколо цього: окрім всього іншого, з новим роз'ємом юзеру справді простіше зробити помилку, не прочитавши інструкцію або маючи зовсім криві руки. саме цим та іншими факторами, які я навів, і пояснюється поява більшої кількості таких кейсів в пабліку, на мою думку. але в абсолютних числах ми все одно говоримо про мікроскопічнку кількість випадків на багато мільйонів проданих карт.
dext: 19.09.2026 23:31Пане, не маневруйте, спростіть легенду, для себе в першу чергу
так і в чому моє "маневрування"?)
повторюю для тих хто не вміє читати:
спойлер
leif: 19.09.2026 13:20кількість випадків статистично мікроскопічна на кількість проданих карт (навіть опускаючи причини і чия провина), а проблеми виникають вкрай рідко
як я і казав раніше, кількість відомих нам випадків мізерна, навіть якщо до них рахувати криворучок, що не змогли в інструкцію. це буквально те, що я стверджую вже бозна скільки часу? де ж тут "маневр? :think:
dext: 19.09.2026 23:31Бідна, трильйонна корпорація, як вона буде жити без вашої адвокатури, за ваші ж кошти?
так, звичайно, я займаюсь саме адвокатурою нвідії, не тиканням носом безтолкових хейтерів в факти і не тим, що тягну прикол з дурачків, а саме адвокатую шкіряний куртец) бо нвідіа так сильно цього потребує, так сильно! це ж не у них 90%+ відсотків ринку dGPU, не кажучи вже про ШІ та інший ентерпрайз, як же вони без мене :laugh:
dext: 19.09.2026 23:31ЛЛМ веде вибрку з публічних джерел, тому доля Inno (~1%) якраз на рівні статистичної похибки, або менше
та ви шо) давайте подивимось що нам скаже ЛЛМ чатжпт астра 6.0:
спойлер
Зображення
dext: 19.09.2026 23:31Пене leif, майте повагу, в першу чергу до себе, як споживача
що ви намагались цим сказати?

давайте розглянемо мій досвід як споживача за останні 10 років, щоб не брати більші відтинки часу, з використання мною відеокарт нвідіа:

2016 рік -- 1070. я максимально задоволений як споживач. до речі, карта була від інно3д)
2017 рік-2021 рік -- 1080ті giga aorus. легенда. я максимально задоволений як споживач.
2021 рік-2025 рік -- 3080ті msi suprim. чудова карта. я максимально задоволений як споживач.
з липня 2025 року -- 5090 msi suprim. ще краща карта ніж попередня. чудово працює. я досі максимально задоволений як споживач.

в якому місці мені ще треба мати, по вашому, повагу до себе як до споживача? :think: в чому вона має полягати?
dext: 19.09.2026 23:31Це суб'єктивна оцінка
точних об'єктивних оцінок нині ні в кого немає, виходимо з того, що маємо, даємо свої "експертні" висновки. власне, тому ми і розважаємось цим обговоренням :kbd:
dext: 19.09.2026 23:31швиденько пропихнула новий стандарт
в якому не змінилось буквально нічого, якщо у вас прямі руки і ви вмієте в інструкцію. дивіться вище по обговоренню, я пояснив детально.
dext: 19.09.2026 23:31змінила конструкцію власних перехідників
змінила конструкцію? як саме? щось я пропустив цей момент. пам'ятаю як було щось про зміну виробника перехідників ну і перехід на 12в2х6 з подовженими сигнальними пінами. а що ще змінювалось?
dext: 19.09.2026 23:31з обов'язкових
обов'язкові вони для вас) вкотре спонукаю вас прийти до тями і усвідомити де ви знаходитесь. ми виходимо з тієї інфи, що є, а не з ваших уявлень яка має бути. до того ж кожен з нас дивиться на предмет обговорення дещо по-іншому, як я вже пояснив вище.
dext: 19.09.2026 23:31ви як стастист, який не купив свій диплом
я не "статист", добрий вечір :laugh: я лише казав, що у мене був такий предмет в університеті, це не означає, що це моя спеціальність. але це не має значення, на пару рядків вище пояснив чому.
dext: 19.09.2026 23:31Наведіть прямі цифри/скріншоти, бо не всі ваші посилання відкриваються, напевно через провайдера (Kyivstar), це вже не від мене залежить
що ви цитуєте? до чого тут JPR? всі цифри по цих даних відкриються з будь-яким провайдером.

щодо майндфакторі, то користуйтесь ВПН'ом, ви ж фахівець) і не впораєтесь з таким елементарим таском? мда...
dext: 19.09.2026 23:31Що ви тоді забули в цьому треді, який ще раз доводить дегенеративний дизайн 12pin у порівнянні з 8pin?
ось трохи вище написав, повторю для тих кому важко дається читання:
спойлер
> так, звичайно, я займаюсь саме адвокатурою нвідії, не тиканням носом безтолкових хейтерів в факти і не тим, що тягну прикол з дурачків, а саме адвокатую шкіряний куртец)
dext: 19.09.2026 23:31Ми не обговорюємо власні уподобання, це ніколи не було темою для обговорення.
а я цього і не писав)
повторюю для особливо обдарованих, читайте уважно:
спойлер
leif: 19.09.2026 13:20скільки разів вам повторити, що ви можете бачити предмет обговорення по своєму а я по своєму?) заспокойтесь вже, будете встановлювати правила в іншому місці, тут ви ніхто, просто анонімний юзер як і я. і можете обговорювати свою "8пін вс 12 пін", а я поруч "хайп проти реальності з 12пін роз'ємом живлення" інколи відповідаючи на якісь ваші тейки щодо "порівняння надійсності" і нічого ви з цим не зробите
що вам не зрозуміло?
dext: 19.09.2026 23:31Ми обговорює виключно фізичні/електрині властивості конекторів, які у випадку 12pin є гіршими, доведено гіршими
ви плутаєтесь. ви можете обговорювати все що вам завгодно і формулювати межі дискусії як завгодно, от тільки мені на це байдуже і я можу писати по сабжу те, що я вважаю за потрібне в тих межах, які я визначив, а не ви :-P
dext: 19.09.2026 23:31Я вам навів посилання на Corsair, який прямо каже, що будь-яке пошкодження, викликане через 150W+ на PCIE-8Pin позбавляє гарантії
це не суперечить тому що я написав вище :laugh: ви і тут не змогли прочитати?

що ж ти будеш робити! ну зовсім важко людині. щирі співчуття, щирі співчуття.
dext: 19.09.2026 23:31Дотримуйтесь законодавства
яким законом заборонено відвідувати сайт майнфакторі через впн? впн дозволено використовувати, сайт майндфакторі також відвідувати не заборонено. ви б там матчастину підтягнули перед тим як таким розкидатись))
dext
Member

Повідомлення

leif: 20.09.2026 11:38 повторюю:
"чукча не читач", ви також повинні розуміти, що це працює в обидві сторони
кратний це ви про появу таких кейсів на реддіті?
В тому числі, в тому числі - швиденький випуск нового стандарту
пояснюючи причини
Віктімблеймінг - це не пояснення, це ховання голови в пісок/damage control/вилизування дупи жупану, оберіть що є більш доречним
так і в чому моє "маневрування"?)
В тому, що ви залишаете 1% "на ніпанянта чому це сталося", робіть одразу 100% victimblaming :yes:
кількість відомих нам випадків мізерна
Ви повинні володіти термінологією: це явище або є, а бо не є статистично значущим, тож кратні прогари - є статистично значущими, такого поняття як "мізер" не існує, це виключно ваша, суб'єктива оцінка
тиканням носом безтолкових хейтерів в факти
HUB є безтолковими хейтерами, тобто: 1) безтолковими 2) хейтерами?
Два простих питання, очікую 2 (дві) прості відповіді
що ви намагались цим сказати?
Майте повагу до себе
я досі максимально задоволений як споживач.
Чудова іллюстрація лояльності, не більше
точних об'єктивних оцінок нині ні в кого немає
Це називається "за інших рівних умов": є публічна статистика відмов - чого на даному етапі достатньо
в якому не змінилось буквально нічого, якщо у вас прямі руки і ви вмієте в інструкцію.
Лизання дупи + victimblaming, що особисто ви доказали, відмовившись коментувати "незручний" випадок HUB :yes:
змінила конструкцію? як саме? щось я пропустив цей момент
Буває, коли victimblaming витісняє все інше :yes: Зробили трохи довші термінали (що не є частиною стардарту)
я не "статист", добрий вечір
Добре, до термінології тоді питань ставити більше не буду
що ви цитуєте? до чого тут JPR? всі цифри по цих даних відкриються з будь-яким провайдером.
В мене не відкриваються, давайте скріншоти - це надійніше
користуйтесь ВПН'ом, ви ж фахівець) і не впораєтесь з таким елементарим таском? мда...
VPN-ом, як "елементарим таском" зазвичай хизуються особи, які полюбляють тусити на руснявих помийках - в мене такої потреби немає, тому і ставити окремий браузер під це - немає бажання вже багато років
скільки разів вам повторити, що ви можете бачити предмет обговорення по своєму а я по своєму?)
Фізика в силовій електроніці одна: що більше гріється - то більше горить, завжди, фактично і статистично, бачити її "по-своєму" це не свобода думок і таке інше, а показник "альтернативної освіти", -- тим більшим індикатором "альтернативної освіти" є пошук "хейтерів" і "криворуких" від поробки, яка спроектована, щоб горіти :dontknow:
ви плутаєтесь
Перечитайте назву теми
це не суперечить тому що я написав вище :laugh: ви і тут не змогли прочитати?
Ви написали -rated, що є відсилкою до номінального/гарантованого навантаження - чого ніколи не було. Або ви не розумієте значення технічних термінів, які використовуєте, - у вас же освіта технічна, чи не так? :spy:
яким законом заборонено відвідувати сайт майнфакторі через впн
Я особисто не користуюсь VPN, в цьому немає потреби. Тим більше не маю бажання ставити китайську поробку (Opera) лише для цього, і "китайський VPN" це взагалі оксюморон
leif
Member

Повідомлення

dext: 21.09.2026 08:53"чукча не читач", ви також повинні розуміти, що це працює в обидві сторони
ще раз повторюю:
спойлер
1
leif: 19.09.2026 13:20не дивитись сумнівне відео (по вказаних причинах) -- це мій вибір.
2
leif: 20.09.2026 11:38якщо ж ви маєте на увазі, що не читаєте мої пости в цьому топіку, то, будь-ласка перестаньте на них відповідати, бо це вже зовсім шизофренія з вашого боку
перечитуйте, бо, як я і очікував, до вас все одно не дійшло.
dext: 21.09.2026 08:53В тому числі, в тому числі - швиденький випуск нового стандарту
про стандарт детально пояснив ну щойно ж, навіть навів картинку, але ви не вмієте читати, тому повторюсь: дуже новий стандарт, зміна довжини сигнальних пінів це прям радикальні зміни, як і зміна довжини основних пінів аж на 0.25мм. можна сказати змінилось все! :laugh: але кабель не довелось міняти
dext: 21.09.2026 08:53Віктімблеймінг - це не пояснення
констатація факту, що деякі люди не змогли в інструкцію і справді мають криві руки це не віктімблеймінг, на мою думку. юзер теж має свою частку відповідальності при збірці ПК і він не є "жертвою", коли не впорався з читанням елементарних інструкцій і ви мене не переконаєте в зворотньому.
dext: 21.09.2026 08:53В тому, що ви залишаете 1% "на ніпанянта чому це сталося", робіть одразу 100% victimblamin
не згоден з такою вашою інтерпретацією, це викривлення того, що я пишу.
dext: 21.09.2026 08:53це виключно ваша, суб'єктива оцінка
все так і є, моя суб'єктивна оцінка. я зробив свої суб'єктивні висновки по хайпу з роз'ємом і так і написав вам: кількість випадків мізерна (суб'єктивно), а саме десятки випадків (ну нехай навіть сотня чи навіть півтори, хоча ЛЛМ стільки не знаходили), що потрапляють в паблік на мільйони (дуже багато мільйонів) проданих карт. причини розгону хайпу навколо цього перелічив.
dext: 21.09.2026 08:53HUB є безтолковими хейтерами, тобто: 1) безтолковими 2) хейтерами?
Два простих питання, очікую 2 (дві) прості відповіді
по ситуації з цим випадком своє бачення написав неодноразово, перечитуйте.
dext: 21.09.2026 08:53Майте повагу до себе
ок, я вже маю.
dext: 21.09.2026 08:53Чудова іллюстрація лояльності, не більше
ну так конкурентів цим картам не було, що мені ще було купувати? як тут не бути "лояльним", якщо альтернатив не існує? :laugh: так і чому я маю бути незадоволений як споживач? у мене все прекрасно працює: хоч зі старим роз'ємом хоч з новим. для мене новий роз'єм не змінив рівно нічого крім зручності прокладання кабелів в корпусі. як споживачу мені все супер :) ваші тейки -- мимо каси.
dext: 21.09.2026 08:53Це називається "за інших рівних умов": є публічна статистика відмов - чого на даному етапі достатньо
є, про неї не бачу сенсу писати ще раз, буквально в цьому пості вже писав, не кажучи про попередні.
dext: 21.09.2026 08:53Буває, коли victimblaming витісняє все інше Зробили трохи довші термінали (що не є частиною стардарту)
ви своїм обірваним цитуванням викривляєте нитку розмови, я ж написав про оновлення стандарту:
спойлер
leif: 20.09.2026 11:38пам'ятаю як було щось про зміну виробника перехідників ну і перехід на 12в2х6
це воно і є, подовження терміналів на 0.25мм окрім подовження сигнальних пінів є частиною дуже нового стандарту 12в2х6. без зміни площі контакту пінів, тобто при вставленому до кінця роз'ємі не змінилось рівно нічого.
ніяких інших змін перехідників нвідіа не було.
dext: 21.09.2026 08:53В мене не відкриваються, давайте скріншоти - це надійніше
вибачайте, але це елементарна дія, робіть самі.
dext: 21.09.2026 08:53VPN-ом, як "елементарим таском" зазвичай хизуються особи, які полюбляють тусити на руснявих помийках
або на майндфеторі, чи ньюегг чи треба по роботі імітувати заходи на сайти з різних локацій аби перевірити щось. рівень вашої обмеженості направду вражає. такі висновки про русняві помийки дуже красномовні, насправді.
dext: 21.09.2026 08:53 тому і ставити окремий браузер під це
так і не треба ж)
dext: 21.09.2026 08:53від поробки, яка спроектована, щоб горіти
не знаю не знаю, у мене та всіх інших власників 5090 (як і 4090) на форумі все добре працює. про кількість випадків відомих на весь світ на багато мільйонів проданих карт вже написав багато разів. про криворукість також пояснив. щось не сходиться з вашими висновками :learn:
dext: 21.09.2026 08:53Перечитайте назву теми
ну так, все по сабжу, як я кажу. нє, ну якщо чіплятись, що в назві немає 12 пін, то так само я можу порекомендувати перечитати назви багатьох тем де ви спамили своєю експертизою "8пін вс 12пін", в назві яких не було і згадки про 8пін. облиште.
dext: 21.09.2026 08:53Ви написали -rated, що є відсилкою до номінального/гарантованого навантаження - чого ніколи не було.
а я кажу було, приклади наводитись на початку цього топіку і багато разів раніше. 8х2 пін на стороні БЖ на 600вт 12+4пін або один 8пін на стороні БЖ Y-образно на 8*PCIE
dext: 21.09.2026 08:53Тим більше не маю бажання ставити китайську поробку (Opera) лише для цього, і "китайський VPN" це взагалі оксюморон
в принципі рівень вашої безграмотності можна було оцінити і раніше, чого тільки "макро-скріни" вартують) але цей тейк -- вишенка на торті :laugh: :lol: фахівець так фахівець. дякую, посміявся від душі)

ні, оперу для впн ставити не обов'язково.

ставте clear vpn, від української компанії, з підтвердженням особи через дію преміум версія безкоштовна :teacher:
dext
Member

Повідомлення

leif: 21.09.2026 11:39 ще раз повторюю:
Пане чукче, навчиться читати, або ставте маркери [монолог], щоб економити мій час, далі буде тільки так
не дивитись сумнівне відео
На відео - черговий, епічний прогар 12pin, і не у звичайного "криворукого" користувача, чому ви ігноруєте цей факт, який є частиною статистики?
Натомість "немає папірця від жупана - нема про що говорити, то все наклеп"
про стандарт детально пояснив ну щойно ж, навіть навів картинку
Чому тоді проігнорували відео HUB? Там все щодо цього стандарту :yes:
деякі люди не змогли в інструкцію і справді мають криві руки це не віктімблеймінг
Як от HUB? Потужна позиція
не згоден з такою вашою інтерпретацією, це викривлення того, що я пишу
Я і кажу: у фанатів 12pin все врешті-решт зводиться до victim blaiming, завжди, завжди :yes:
свої суб'єктивні висновки по хайпу
Попросіть вашу ЛЛМ порахувати кількість випадків прогару 12pin vs 8pin, та відносну кількість
по ситуації з цим випадком своє бачення написав неодноразово, перечитуйте.
Голову в пісок - це не відповідь, а ігнорування дуже незручного факта :yes:
ну так конкурентів цим картам не було, що мені ще було купувати?
Звичайно: ви платите власні гроші, а потім за ці ж гроші захищаете 12pin поробку, бо у вас вибору немає
є, про неї не бачу сенсу писати ще раз
Альтернатива відкритим джерелам це вірити казочкам жупана чи що? Кількість відмов 8pin близька до нуля, кількість (лише публічних) відмов 12pin - десятки на рік, статистика (як наука) каже, що це системна проблема
ви своїм обірваним цитуванням викривляєте нитку розмови
Ой-вей, це говорить людина, яка ігнорує незручні факти і починає втирати про рекламні контракти HUB з der8auer, що взагалі не є релевантним до теми розмови та фактів прогарів
це воно і є
Стандартом подовжені піни на конекторах (тато, тобто ВК/БЖ), nvidiя тихесенько подовжила термінали на власних перехідниках (мама)
вибачайте, але це елементарна дія, робіть самі.
Добре, множимо на нуль :yes:
не знаю не знаю, у мене та всіх інших власників 5090
Я вже наводив приклад 5090, яка згоріла після 1р3м роботи, ваш приклад (1р5м?) абсолютно нічого не доводить, у вас (власників 12pin) ще все попереду
а я кажу було, приклади наводитись на початку цього топіку і багато разів раніше
Приклади моделей, виробників БЖ, з номіналом 300W на роз'єм 8pin-PCIE?
ні, оперу для впн ставити не обов'язково.
ставте clear vpn, від української компанії, з підтвердженням особи через дію преміум версія безкоштовна :teacher:
І ще краще: світити/прив'язувати свій session id до місцевих кабанчиків, добровільно, з витягуванням персональних даних, через диряву дію, дабл комбо :laugh:
leif
Member

Повідомлення

dext: 21.09.2026 16:20Попросіть вашу ЛЛМ порахувати кількість випадків прогару 12pin vs 8pin, та відносну кількість
спойлер
Зображення
тримайте. поки повивчайте, подумайте над цим добряче. згодом на решту вашої маячні відповім ;)

Відправлено через 29 хвилин 51 секунду:
5090 там зараз немає в наявності в майндфекторі, тому моделька по них не змогла порахувати, але коли наявність була там були цифри в тому ж діапазоні, що і для 5080, а для деяких версій ще нижче (про що писав раніше oversteve).

я нікуди не поспішаю не лише зі своєю картою, а тому дочекаюсь появи в продажу і потикаю вас в це ще разок ;)

поки пробуйте пояснити, як так сталось :popcorn:

Відправлено через 4 хвилини :
випереджаючи ваші примітивні тейки, я одразу напишу дисклеймер:

так, RMA це не тільки роз'єм, але і всі проблеми з ним також.

подумайте над цією математикою
Відповісти