Новини
Останні статті і огляди
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав великий патч 2.0.5: понад 200 виправлень
-
Барбарис
Member
AlexWest, я не знаю де відлетіла, але останні на ЧАЕС по 3 гауса, а в Лиманську 4. Псевд на ЧАЕС 4, а на цементному під долгом 3 по 3. З дохлою не дуже й втечеш, коли щось є, то можна. Просто поки не напали, то можна втекти із зони агру - все як в попередніх частинах.
-
AlexWest
Member
На химеру строго один Гаус. На псевдича 2. Валив у голову. Рівень - майстер.Барбарис: ↑ 16.09.2026 22:12 AlexWest, я не знаю де відлетіла, але останні на ЧАЕС по 3 гауса, а в Лиманську 4. Псевд на ЧАЕС 4, а на цементному під долгом 3 по 3. З дохлою не дуже й втечеш, коли щось є, то можна. Просто поки не напали, то можна втекти із зони агру - все як в попередніх частинах.
Дохла в сенсі, що сама механіка витривалості робить Скіфа дохляком.
Коротше, мутанти надзвичайно хиленькі стали, але багів і вильотів майже не лишилося.
-
Барбарис
Member
AlexWest, на майстрі так багато не награв до гауса(не було часу після патчу), хіба збігати в Прип'ять. Псевда на ЧАЕС і двох під долгом валив в лице. 3 з червоного туману вилетів, то там вже тікав і вибігав з дверей. За 2 не ліг жоден. Химери на ЧАЕС в гаражі Видри мене застали(я зайшов і просто не розібрав шо то не купи мотлоху, а химери), тому теж стріляв в лице. З першого пострілу не померла жодна, тому доводилось тікати за машини, перезаряджатись, вибігати і знову в лице. Може це на майстрі якийсь баг чи в експедиції якісь налаштування не такі?
Я свіій сейв нв майстрі починав без вибору, але в якомусь патчі ж додали опції до майстра.
Я свіій сейв нв майстрі починав без вибору, але в якомусь патчі ж додали опції до майстра.
-
AlexWest
Member
Барбарис, я стартанув нову гру на майстер-експедиція. Тут або в експедиції їм зрізали життя, або в сюжеті DLC в них якісь нестандартні хп.
-
nutman
Member
Звитую про баги, часть монолитовцев при штурме Дуги дружелюбные, с ними можно поболтать и поторговать. В принципе, играть не мешает, может не баг даже, а фича. Ну или у меня пиратка просто, прально?AlexWest: ↑ 16.09.2026 21:04Мутанти - губки для куль - це лажа, якщо це не псевдогігант. Краще б їм цікаві атаки та швидкості додали. А то від всіх крім химери можна легко втекти. Та й від неї можна. І це з дохлою витривалістю.Барбарис: ↑ 16.09.2026 20:45 AlexWest, не настільки миттєво зброя ламалась та й гроші були. У мене ачівка витрачений мільйон з'явилась десь через тиждень, при чому грав вечорами небагато, бо ще й була інша робота. Так кровосос був більш небезпечний, але не нереальний. Полтер буквально на початку зносив майже все хп кожною тріскою, а з тої баржі міг і скинути. Але цілком прохідний був. Мутанти мені тоді подобались більше.
Grava, та ні. На перших він від неї теж не вмирав так швидко, але його і менш помітно було.
Сидит, братик, артефакты ловит, жаль без сачка. Эх, два года после релиза, ну ниче, главное людям - людям нравится
- спойлер
- https://postimg.cc/JsH40R43
-
Барбарис
Member
AlexWest, в мене на майстрі недоступно длс повністю, тому взяв найперший сейв і там вони доволі живучі. 
-
AlexWest
Member
Якщо піратка, то можна було й не писати сюди. Яка там версія хоч?nutman: ↑ 19.09.2026 12:24Звитую про баги, часть монолитовцев при штурме Дуги дружелюбные, с ними можно поболтать и поторговать. В принципе, играть не мешает, может не баг даже, а фича. Ну или у меня пиратка просто, прально?AlexWest: ↑ 16.09.2026 21:04
Мутанти - губки для куль - це лажа, якщо це не псевдогігант. Краще б їм цікаві атаки та швидкості додали. А то від всіх крім химери можна легко втекти. Та й від неї можна. І це з дохлою витривалістю.
Сидит, братик, артефакты ловит, жаль без сачка. Эх, два года после релиза, ну ниче, главное людям - людям нравится
- спойлер
В мене таке з монолітівцями ставалося лише після Дуги, тобто, цілком собі фіча, а не баг. А якщо в когось до Дуги, тоді вже баг.
Про братика не зрозумів.
Так то баги досі є і в Скайрімі, і в Кіберпанку, і в Kingdom Come: це гігантські ігри, де всі баги не відловлять ніколи.
-
nutman
Member
А, то есть баги можно не перечислять уже, потому что баги есть во всех играх, понял. Выше я ясно написал в чем там дело, версия писал много раз, что 2.0.5.AlexWest: ↑ 19.09.2026 14:26Якщо піратка, то можна було й не писати сюди. Яка там версія хоч?nutman: ↑ 19.09.2026 12:24
Звитую про баги, часть монолитовцев при штурме Дуги дружелюбные, с ними можно поболтать и поторговать. В принципе, играть не мешает, может не баг даже, а фича. Ну или у меня пиратка просто, прально?
- спойлер
В мене таке з монолітівцями ставалося лише після Дуги, тобто, цілком собі фіча, а не баг. А якщо в когось до Дуги, тоді вже баг.
Про братика не зрозумів.
Так то баги досі є і в Скайрімі, і в Кіберпанку, і в Kingdom Come: це гігантські ігри, де всі баги не відловлять ніколи.
Друзяшки провалились немного под землю, один торсом телепортнулся прямо к исполнителю желаний
- спойлер
- https://postimg.cc/7bpPQm8C
-
AlexWest
Member
Ти сформулював "два года прошло, а в игре есть баги". Тому й пояснюю, що в гігантських іграх багів завжди більше, і всі відловити неможливо – вони там будуть завжди – це інфа для ждунів, які все ждуть ідеальну версію Сталкера.nutman: ↑ 19.09.2026 17:05А, то есть баги можно не перечислять уже, потому что баги есть во всех играх, понял. Выше я ясно написал в чем там дело, версия писал много раз, что 2.0.5.AlexWest: ↑ 19.09.2026 14:26
Якщо піратка, то можна було й не писати сюди. Яка там версія хоч?
Про братика не зрозумів.
Друзяшки провалились немного под землю, один торсом телепортнулся прямо к исполнителю желанийА вот друган чутка монолитнулся, это у нас в 2.0.5 стандартная моделька трупика нпс, очень прогрессивно, наверное, тоже фича но тру фэнам что в лоб, что по лбу - удовольствие получить не мешает. А игра сырая альфа, раньше она была непроходима без консоли, за 2 года они сделали её проходимой без консоли, на этом всё покамест
- спойлер
Я згоден, що деякі баги вже давно пора виправити, бо розраби явно про них знають – коли тіла провалюються чи входять одне в одного. Але називати її альфою – це треба добре з будуна бути. Я гру без консолі на релізі пройшов; софтлоки прибрали швидше, ніж я до них дійшов. Тому всі ці розповіді мисливців на баги вже якось всерйоз не сприймаються. Не було б багів – доколупалися б до чогось іншого. І чомусь найбільше критикують расєйськамовні. Совпадєніє? Більшість тих багів зникає після відгрузки – вони не перманентні. Тому проблему кожен сам собі робить. А інші просто насолоджуюься грою.
-
Барбарис
Member
AlexWest, головне не це, а те що досі жруть той кактус
Не зважаючи ні нащо
-
nutman
Member
Ну я также могу сказать, что эту альфу хвалят украиноязычные - такие аргументы действительно в серьез не воспринимаются, в отличии от конкретных, со скринами.AlexWest: ↑ 19.09.2026 17:51Ти сформулював "два года прошло, а в игре есть баги". Тому й пояснюю, що в гігантських іграх багів завжди більше, і всі відловити неможливо – вони там будуть завжди – це інфа для ждунів, які все ждуть ідеальну версію Сталкера.nutman: ↑ 19.09.2026 17:05
А, то есть баги можно не перечислять уже, потому что баги есть во всех играх, понял. Выше я ясно написал в чем там дело, версия писал много раз, что 2.0.5.
Друзяшки провалились немного под землю, один торсом телепортнулся прямо к исполнителю желанийА вот друган чутка монолитнулся, это у нас в 2.0.5 стандартная моделька трупика нпс, очень прогрессивно, наверное, тоже фича но тру фэнам что в лоб, что по лбу - удовольствие получить не мешает. А игра сырая альфа, раньше она была непроходима без консоли, за 2 года они сделали её проходимой без консоли, на этом всё покамест
- спойлер
Я згоден, що деякі баги вже давно пора виправити, бо розраби явно про них знають – коли тіла провалюються чи входять одне в одного. Але називати її альфою – це треба добре з будуна бути. Я гру без консолі на релізі пройшов; софтлоки прибрали швидше, ніж я до них дійшов. Тому всі ці розповіді мисливців на баги вже якось всерйоз не сприймаються. Не було б багів – доколупалися б до чогось іншого. І чомусь найбільше критикують расєйськамовні. Совпадєніє? Більшість тих багів зникає після відгрузки – вони не перманентні. Тому проблему кожен сам собі робить. А інші просто насолоджуюься грою.
Я 1.0.5 с консолью прошёл, как и все, кто тогда её хотел пройти, потому что пройти её было нельзя - монолитовцы в Залесье в доме сидели и выходить не собирались. А альфа это заслуженно именно потому, что баги эти очевидные, они легко заметные и сразу бросаются в глаза, но альфа она на то и альфа, что всё за пару лет не сделаешь. Такими темпами 5.0 будет бетой.
К сожалению, мы не можем узнать, что было бы, если бы не было багов - то уже всё домыслы, да и к тому же безосновательные. За то мы можем увидеть баг на баге, мертвый мир и полуживые нпс, погружающиеся тени, стоящие афк и даже дружелюбные монолитовцы, трупы нпс в позе лотоса, проваливающиеся друг в друга и в текстуры моделек нпс, неубирающиеся метки на тайниках и разных сюжетных трупиках, спавнящиеся за три девять земель от остальных группы сюжетных нпс, спавнящихся тебе прямо на голову нпс как в квесте с наемниками в Сказочном.
Понимаешь, можно так вот сесть с утра и до ночи перечислять, начать скидывать скрины, писать по факту, но всё это ничем не заканчивается никогда, поэтому обыкновенно у фэнов этой альфы своя атмосфера - к ним особо никто не заходит писать потому что это бесполезно. Я бы и сам давно снёс и не играл в это, но я столько времени угробил на моды, что зло берёт - надо пройти.
А то, что они за два года убрали баги мешающие пройти сюжетку, но не смогли починить монолитовцев в Залесье (попутно сломав монолитовцев во всем мире), это правда. Теперь игру пройти можно без консоли (и то не факт, лично я пока ещё не проверил до конца, но в Залесье - да). Разрабы так откровенно, безо всякого стеснения нагадили на головы всем - русским, украинцам, американцам, все кто был за и кто был против. Одним это не понравилось, а другие в восторге, ведь во всех больших играх есть баги.
Лично я таких багов спустя два года после релиза не видел ни в одной игре. Да я даже спустя месяц после релиза таких багов в играх не видел, потому что это позорище невозможное
-
AlexWest
Member
Якщо гру не можна пройти, бо софтлоки, то як же люди її проходять? А в перший місяць як я пройшов, разом із багатьма? Я ту консоль там ні разу не відкривав, і відсотків 80 гравців – теж. Жодного мода не ставив.nutman: ↑ 19.09.2026 20:34Ну я также могу сказать, что эту альфу хвалят украиноязычные - такие аргументы действительно в серьез не воспринимаются, в отличии от конкретных, со скринами.AlexWest: ↑ 19.09.2026 17:51
Ти сформулював "два года прошло, а в игре есть баги". Тому й пояснюю, що в гігантських іграх багів завжди більше, і всі відловити неможливо – вони там будуть завжди – це інфа для ждунів, які все ждуть ідеальну версію Сталкера.
Я 1.0.5 с консолью прошёл, как и все, кто тогда её хотел пройти, потому что пройти её было нельзя - монолитовцы в Залесье в доме сидели и выходить не собирались. А альфа это заслуженно именно потому, что баги эти очевидные, они легко заметные и сразу бросаются в глаза, но альфа она на то и альфа, что всё за пару лет не сделаешь. Такими темпами 5.0 будет бетой.
К сожалению, мы не можем узнать, что было бы, если бы не было багов - то уже всё домыслы, да и к тому же безосновательные. За то мы можем увидеть баг на баге, мертвый мир и полуживые нпс, погружающиеся тени, стоящие афк и даже дружелюбные монолитовцы, трупы нпс в позе лотоса, проваливающиеся друг в друга и в текстуры моделек нпс, неубирающиеся метки на тайниках и разных сюжетных трупиках, спавнящиеся за три девять земель от остальных группы сюжетных нпс, спавнящихся тебе прямо на голову нпс как в квесте с наемниками в Сказочном.
Понимаешь, можно так вот сесть с утра и до ночи перечислять, начать скидывать скрины, писать по факту, но всё это ничем не заканчивается никогда, поэтому обыкновенно у фэнов этой альфы своя атмосфера - к ним особо никто не заходит писать потому что это бесполезно. Я бы и сам давно снёс и не играл в это, но я столько времени угробил на моды, что зло берёт - надо пройти.
А то, что они за два года убрали баги мешающие пройти сюжетку, но не смогли починить монолитовцев в Залесье (попутно сломав монолитовцев во всем мире), это правда. Теперь игру пройти можно без консоли (и то не факт, лично я пока ещё не проверил до конца, но в Залесье - да). Разрабы так откровенно, безо всякого стеснения нагадили на головы всем - русским, украинцам, американцам, все кто был за и кто был против. Одним это не понравилось, а другие в восторге, ведь во всех больших играх есть баги.
Лично я таких багов спустя два года после релиза не видел ни в одной игре. Да я даже спустя месяц после релиза таких багов в играх не видел, потому что это позорище невозможное
Баг із монолітом на Заліссі пофіксили в перші пів року-рік. Якщо він досі у вас є, тоді питання до ваших драйверів, джерела де взяли гру, і компа в цілому. А взагалі – я на 100% впевнений, що ви там все поламали собі модами; розраби за це не відповідають.
У грі багато дрібних багів, які лікуються перезавантаженням чи перезаходом на локацію. Вони не перманентні, повторюю. Це не такі баги, як в старій трилогії, які присутні постійно у всіх гравців на заданих точках. Тому не треба роздувати з мухи слона. На даний час в цій грі не більше багів, ніж в будь-якому великому проекті, який робило менше 5000 людей. Бо Сталкер 2 робило 300-600 людей, більшість новачки чи дистанційка.
В DLC, до речі, багів майже не зустрів. Хоча це свіжий контент. Це показує, що розраби прогресували і добре освоїли движок.
-
FirstTDM
Member
Я прошел без консоли... повезло, наверное... бывает и так...nutman: ↑ 19.09.2026 20:34Я 1.0.5 с консолью прошёл, как и все, кто тогда её хотел пройти
Ох... не видели вы настоящих альф...nutman: ↑ 19.09.2026 20:34но альфа она на то и альфа
Да ладно... сейчас 2.0.6 - это полноценная, играбельная бета - если пользоваться правильно терминологиейnutman: ↑ 19.09.2026 20:34Такими темпами 5.0 будет бетой.
Разрабы сделали шикарную игру, в которую играют и восхищаются миллионы по всему миру - зачем лить полову на разрабов?nutman: ↑ 19.09.2026 20:34Разрабы так откровенно, безо всякого стеснения нагадили на головы всем
Очевидно, что в такой огромной игре были, есть и будут баги, но играть и можно, и нужно
-
0kie
Member
Я не был бы столь оптимистичным. Явно не миллионы.FirstTDM: ↑ 20.09.2026 00:34миллионы по всему миру
-
nutman
Member
Зачем отвечать на посты, которые сам не читаешь - не понятно. Как вы там тогда умудрились пройти софтлок без консоли одному Богу известно, будет как легенды на Скадовске ходитьAlexWest: ↑ 19.09.2026 22:19Якщо гру не можна пройти, бо софтлоки, то як же люди її проходять? А в перший місяць як я пройшов, разом із багатьма? Я ту консоль там ні разу не відкривав, і відсотків 80 гравців – теж. Жодного мода не ставив.nutman: ↑ 19.09.2026 20:34
Ну я также могу сказать, что эту альфу хвалят украиноязычные - такие аргументы действительно в серьез не воспринимаются, в отличии от конкретных, со скринами.
Баг із монолітом на Заліссі пофіксили в перші пів року-рік. Якщо він досі у вас є, тоді питання до ваших драйверів, джерела де взяли гру, і компа в цілому. А взагалі – я на 100% впевнений, що ви там все поламали собі модами; розраби за це не відповідають.
У грі багато дрібних багів, які лікуються перезавантаженням чи перезаходом на локацію. Вони не перманентні, повторюю. Це не такі баги, як в старій трилогії, які присутні постійно у всіх гравців на заданих точках. Тому не треба роздувати з мухи слона. На даний час в цій грі не більше багів, ніж в будь-якому великому проекті, який робило менше 5000 людей. Бо Сталкер 2 робило 300-600 людей, більшість новачки чи дистанційка.
В DLC, до речі, багів майже не зустрів. Хоча це свіжий контент. Це показує, що розраби прогресували і добре освоїли движок.
-
nutman
Member
Ладно, на бету я согласен, в конце концов я не разраб и не совсем чувствую ту тонкую грань. Игра нулевая, поверхностная, нейрослопная аркада с потенциалом благодаря лору. Но уже совершенно очевидно, что никто её делать серьезной и проработаной не собирается пока такое хавают - прыгаешь как дурачек и спамишь аптеки, можно вообще инвентарь открыть и нажимать - так даже анимации не будет. А на сталкер 2 гамму рассчитывать.. Ну, может, лет через 50, если не помру, то можно будет поиграть, но это вряд ли.FirstTDM: ↑ 20.09.2026 00:34Я прошел без консоли... повезло, наверное... бывает и так...nutman: ↑ 19.09.2026 20:34Я 1.0.5 с консолью прошёл, как и все, кто тогда её хотел пройти
Ох... не видели вы настоящих альф...nutman: ↑ 19.09.2026 20:34но альфа она на то и альфа![]()
![]()
Да ладно... сейчас 2.0.6 - это полноценная, играбельная бета - если пользоваться правильно терминологиейnutman: ↑ 19.09.2026 20:34Такими темпами 5.0 будет бетой.
Разрабы сделали шикарную игру, в которую играют и восхищаются миллионы по всему миру - зачем лить полову на разрабов?nutman: ↑ 19.09.2026 20:34Разрабы так откровенно, безо всякого стеснения нагадили на головы всем
Очевидно, что в такой огромной игре были, есть и будут баги, но играть и можно, и нужно![]()
То есть песенка спета, тут уже всё понятно, поэтому я парню советовал если играть, то сейчас, ждать нечего
-
AlexWest
Member
Я наче з ботом говорю.nutman: ↑ 20.09.2026 08:32Зачем отвечать на посты, которые сам не читаешь - не понятно. Как вы там тогда умудрились пройти софтлок без консоли одному Богу известно, будет как легенды на Скадовске ходитьAlexWest: ↑ 19.09.2026 22:19
Якщо гру не можна пройти, бо софтлоки, то як же люди її проходять? А в перший місяць як я пройшов, разом із багатьма? Я ту консоль там ні разу не відкривав, і відсотків 80 гравців – теж. Жодного мода не ставив.
В DLC, до речі, багів майже не зустрів. Хоча це свіжий контент. Це показує, що розраби прогресували і добре освоїли движок.![]()
-
nutman
Member
Это я-то пишу как бот? Вот это восприятие действительности, удивительноAlexWest: ↑ 20.09.2026 09:58Я наче з ботом говорю.nutman: ↑ 20.09.2026 08:32
Зачем отвечать на посты, которые сам не читаешь - не понятно. Как вы там тогда умудрились пройти софтлок без консоли одному Богу известно, будет как легенды на Скадовске ходить![]()
-
AlexWest
Member
Гра пропрацьована у багатьох аспектах: стрільба, локації, флора, система пошуку артефактів, і т.д.nutman: ↑ 20.09.2026 08:35Ладно, на бету я согласен, в конце концов я не разраб и не совсем чувствую ту тонкую грань. Игра нулевая, поверхностная, нейрослопная аркада с потенциалом благодаря лору. Но уже совершенно очевидно, что никто её делать серьезной и проработаной не собирается пока такое хавают - прыгаешь как дурачек и спамишь аптеки, можно вообще инвентарь открыть и нажимать - так даже анимации не будет. А на сталкер 2 гамму рассчитывать.. Ну, может, лет через 50, если не помру, то можно будет поиграть, но это вряд ли.FirstTDM: ↑ 20.09.2026 00:34
Я прошел без консоли... повезло, наверное... бывает и так...
Ох... не видели вы настоящих альф...![]()
![]()
Да ладно... сейчас 2.0.6 - это полноценная, играбельная бета - если пользоваться правильно терминологией![]()
Разрабы сделали шикарную игру, в которую играют и восхищаются миллионы по всему миру - зачем лить полову на разрабов?
Очевидно, что в такой огромной игре были, есть и будут баги, но играть и можно, и нужно![]()
То есть песенка спета, тут уже всё понятно, поэтому я парню советовал если играть, то сейчас, ждать нечего
Але загострюватись на тому, що зроблено слабше – це безпрограшний варіант для хейтерів. І відносити відсутність довгих повторюваних анімацій до мінусів – це справді "сильно". Їм би варто додати опцію, коли ці анімації повністю вкл/викл, але це дрібниці.
Кому заходить ця серія, той уже може отримати найкраще, що здатна дати ЧЗВ. З цих механік сильно більше не витиснеш. Може, моди ліпші по атмосфері, але в них своїх проблем вистачає. І моди – це не канон, як би вам це не подобалось.
А хто чекає якогось міфічного ідеального Сталкер 2... ну, чекайте.
З DLC розраби вже всім все довели.
-
AlexWest
Member
Я не про те, як це написано, а про беззмістовність і безглузду вперту позицію. Вам прямо кажуть, що в вас там моди (чи прямі руки) по...ерили гру, а ви не розумієте як інші без консолі пройшли. Може, якщо заспідранити за тиждень після релізу, то без консолі ніяк. Я проходив довго, поволі, софтлоки догнати не встиг. Все це ниття про багодром перестало бути актуальним десь в середині-кінці 2025.