Короче трохи заморочився,погуглив про rapoo,mchose,atk,vgn,dareu, deluxe, дуже не погані мишки і дешевші за А бренди.
Я навіть створив собі файл Exel зы всіма цими брендами та їх моделі,розміри,сенсори,чим відрізняються і т.п....бляха тут чорт нозу зломить з неймінгами...pro,pro max,ultimate,v1,v2,v3, gen2,gen4, ну невже не можна нормально називати...китайці такі китайці...що це, що телефони,що авто називають хрін знає по якому.
Тепер більш конкретно про те що шукаю)
Розмір долоні: 19.5 см х 9см
Хват: долоня або пальці або комбо.
Мій досвід використання та що з чим порівнюю:
Bloody V7 (минулий досвід): Довгий час користувався цією мишею, форма в цілому мені подобалась,особливо підставка під безіменний,а мізінцем примав з правого боку і можна було хоч долонею хочь пальцями.
Bloody W70 Max (поточна миша): Зараз сиджу на ній. За розмірами та формою вона плюс-мінус норм,але важкувата, також є суттєвий мінус — права кнопка (ПКМ) заходить на бічний торець. Через це безіменному пальцю та музинцю збоку тісно,через це треба топирити мізинець або щільніше придавлювати пальці муж собой.
Razer DeathAdder Essential (мацав у магазині):
Плюси: Місця для пальців праворуч більше, ніж у Basilisk та W70 Max, бічні кнопки зліва зручні.
Мінуси: Здалася занадто важкою та не дуже сподобався самий «горб». Він досить високий і крутий (вузький у піку), через що долоня не лягає всією площею, а спирається на вузький хребет.
Razer Basilisk V3 X HyperSpeed (мацав у магазині):
Плюси: Загалом посадка в руку сподобалася більше за DeathAdder (форма близька до моєї W70 Max), спинка широка й комфортна.
Мінуси: Знову ж таки — права кнопка заходить на бічний торець(менше але все ж), і місця на правій стінці під безіменний палець та мізинець малувато як мені зналось, але більше ніж в w70
Logitech G502 X: Конструкція верхньої панелі тут сподобалася найбільше — ПКМ чітко ізольована зверху і не заходить на бік, права стінка суцільна й пальцям нічого не заважає.да начинка не погана
Мінуси: думаю все ж вага,але в неї і габарити..
Що шукаю та які вимоги:
Великий або середньо-великий корпус (довжина від ~124–128 мм).
Зручна права боковина без заїзду ПКМ на торець (або мінімальний заїзд щоб не защемлювати безіменний палець).
Широка опора під долоню (без занадто гострого «хребта»).
Хороша сучасна начинка (безпровід, сенсор PAW3395 / PAW3950, адекватна вага) але можна дещо простіше,думаю різницю в сенсорах не побачу,в онлайн ігри не граю,в ось оптичні перемикачі було б не погано.
Основний списокщо я собі придивився (Ергономіка / Асиметрія):
Logitech G502 X / Lightspeed — за формою й ізоляцією ПКМ майже ідеал, але як вона у довготривалій експлуатації?
MCHOSE G7 / / V7 — цікавлять реальні відгуки про ерго-лінійки MCHOSE (особливо G7 з нахилом під Palm-хват). Як там із покриттям та збіркою?
Rapoo VT3 PRO / VT3S PRO / MAX — за описом форма типу Zowie EC / Vaxee з високим бортом праворуч, де ПКМ ізольована. правда у VT3 PRO скрол не вселяє довіру.
Dareu A980 Pro / Pro Max — анатомічний аналог G502
ATK Blazing Sky Z1 Pro / Ultra
Delux M900 Pro — чи дійсно вона ширша й зручніша в горбу за класичний DeathAdder?
Альтернативний варіант (Повнорозмірна симетрія):
Думаю, можливо, мені також підійде повнорозмірна симетрія з високими бічними стінками (по типу Razer Viper V3 Pro), де ПКМ не заважає пальцям праворуч. Розглядаю:
MCHOSE K7 / K7 Pro / K7 Ultra
Rapoo VT2 PRO / VT2 PRO MAX
Також посилання на файл ексель,може комусь знадобиться.
- спойлер
- https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ue&sd=true