Новини
Останні статті і огляди
Користувач зіткнувся з вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090 після тестування технології DLSS 5
-
leif
Member
У фаундерсів 3000 були вже 12vhpwr
-
kairo
Member
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... 3090.c3622erkins007: ↑ 07.09.2026 15:03Нет, у 3090 был ещё три по 8
-
Grava
Member
kairo
Він мабуть тільки у FE був, не пам'ятаю від інших вендорів.
Він мабуть тільки у FE був, не пам'ятаю від інших вендорів.
-
oversteve
Member
то здається тільки ФЕ і ще 1 чи 2 топові від інших вендорів, у більшості ліпили 3х8пінkairo: ↑ 07.09.2026 14:4912VHPWRMqM: ↑ 07.09.2026 14:32Так у 3090 не було такої проблеми, і розʼєм старий був
-
Аціо
Member
Давайте відверто підсумуємо - 5090 відеокарта непотріб,
конкретизую - сама відеокарта гарна, але її роз'єм перетворює її у непотріб.
І так я розумію власників хто придбав цього "слоника" і тепер напряму зацікавлені у підтримці хочаб нейтральної репутації цього сміття, адже потім цього "слоника" не продаси - як у тому анекдоті.
Ох і буде же іспит на IQ хто їх через час БВ куплятиме, це реально карти напівмертві з коробки, а на вторинному це буде шоу. Молодець куртка закласти нульову чи майже нульову ліквідність свого за 5000 баксів товару для вторинного користувача, такою дрібничкою як роз'єм живлення.
Ще поржу почитаю "анаНітакая-віВсіоВрьйоті", хоча люди чудово розуміють що саме така - сміття та непотріб, але треба тримати марку бо інакше "слоника" не продаси.
конкретизую - сама відеокарта гарна, але її роз'єм перетворює її у непотріб.
І так я розумію власників хто придбав цього "слоника" і тепер напряму зацікавлені у підтримці хочаб нейтральної репутації цього сміття, адже потім цього "слоника" не продаси - як у тому анекдоті.
Ох і буде же іспит на IQ хто їх через час БВ куплятиме, це реально карти напівмертві з коробки, а на вторинному це буде шоу. Молодець куртка закласти нульову чи майже нульову ліквідність свого за 5000 баксів товару для вторинного користувача, такою дрібничкою як роз'єм живлення.
Ще поржу почитаю "анаНітакая-віВсіоВрьйоті", хоча люди чудово розуміють що саме така - сміття та непотріб, але треба тримати марку бо інакше "слоника" не продаси.
-
oversteve
Member
-
leif
Member
oversteve
Це вже ті-шка, вони вийшли пізніше і були з новим роз'ємом. Той же звичайний супрім 3090 - 3*8пін
Це вже ті-шка, вони вийшли пізніше і були з новим роз'ємом. Той же звичайний супрім 3090 - 3*8пін
-
Grava
Member
oversteve
У звичайних 3090*
У звичайних 3090*
-
kairo
Member
Усі RTX30 FE були із 12VHPWR. Вендори почали ставити його вже з 3090Ті.
-
erkins007
Member
kairo
Нерефы ещё все были со стандартным
Нерефы ещё все были со стандартным
-
S0N1C
Member
Аціо
ну давайте вже не перегібати, поміняти цей роз'єм справа 20 хвилин і думаю до 100 баксів в мастерскій, та і при бажанні можна це зробити самому, або навіть шось наколхозити, типу впаяти дроти напряму або дроти плюс свій улюблений високострумовий роз'єм
ну давайте вже не перегібати, поміняти цей роз'єм справа 20 хвилин і думаю до 100 баксів в мастерскій, та і при бажанні можна це зробити самому, або навіть шось наколхозити, типу впаяти дроти напряму або дроти плюс свій улюблений високострумовий роз'єм
-
D_ad
Member
Друже, я це все знаю.leif: ↑ 07.09.2026 12:05 D_ad
відеокарти подібним чином себе поводять в питанні спайків споживання вже досить тривалий час:з 3000 серією була досить відома історія, коли людям доводилось через це міняти БЖ, в тому числі і якісь там сісоніки, які вони вважали цілком собі норм. але спайків вони не вивозили
- спойлер
Спайки - звична річ.
А от спайки до 900 ватт (і це все на одній лише відясі!) мене реально здивували..)
Я бачив, що 5090 може жерти під 600 і навіть більше ватт.
Але короткочасні стрибки до х1,5 споживання...
Оце вже реально лякає..)
Ти ж прикинь, який там має бути БЖ із урахуванням таких ситуацій.
Востаннє редагувалось 07.09.2026 15:45 користувачем D_ad, всього редагувалось 1 раз.
-
leif
Member
D_ad
Ну я ж і кажу, що <1мс спайки з х 1.5 споживанням з'явилися не в 5000 серії і навіть не в 4000. Якщо ви про це знали, то що вас дивує?
Щодо того який потрібен БЖ, то на профільному все прекрасно працює. скільки часу і в якому режимі працює карта багато разів писав
Ну я ж і кажу, що <1мс спайки з х 1.5 споживанням з'явилися не в 5000 серії і навіть не в 4000. Якщо ви про це знали, то що вас дивує?
Щодо того який потрібен БЖ, то на профільному все прекрасно працює. скільки часу і в якому режимі працює карта багато разів писав
-
kairo
Member
D_ad
Стандарт ATX 3.1 розрахований на стрибки 200% від номіналу протягом 100 мікросекунд та 180% від номіналу: протягом 1 мілісекунди.
Стандарт ATX 3.1 розрахований на стрибки 200% від номіналу протягом 100 мікросекунд та 180% від номіналу: протягом 1 мілісекунди.
-
leif
Member
У мене ці піки споживання вивозить БЖ стандарту 2.32 
-
D_ad
Member
Ну... коли ти у 2024-му році береш відяху 2020-го, то мусиш підготуватися..)Васильович: ↑ 07.09.2026 12:16Так, я розумію. Просто сумно, що користувач вимушений стільки фрикцій робити лише задля збереження нормальної працездатності пристроюD_ad: ↑ 07.09.2026 12:13Тому такі заходи безпеки.![]()
Але задумайся: це з одного боку мав би працювати принцип "plug_&_play", коли ти можеш дозволити купити собі щось по ціні rtx 5090, яка зараз коштує як б/в авто, а з іншого... хіба, коли ти купуєш авто, ти не маєш вміти їздити, знати ПДР, бути здатним заправити бак...?)
Тобто твої очікування - це суто твоя проблема, бо дивно було б очікувати від чогось настільки складного, щоб з ним було так просто..
-
Васильович
Member
Так в тому й прикол - відахам від користувача вже треба рівень а ля "вміти перебирати систему вприску"D_ad: ↑ 07.09.2026 15:45а з іншого... хіба, коли ти купуєш авто, ти не маєш вміти їздити, знати ПДР, бути здатним заправити бак...?)
-
D_ad
Member
Друже, це ти вообщє про шо?Klon: ↑ 07.09.2026 13:11 Ну і звісно що споживання з Дллс5 буде кратно вище ніж прості іграшки, бо там навантаження як на рендер штуках = утилизує всі потужності. Розраховую що для цього ДЛСС5 швидко зроблять рендер через 2х\3х\4х кадри, бо разрещение длсс5 рендера ентузіасти вже прикрутили (і воно дійсно дає значний буст на налаштуваннях 25-50%).
Береш, вимикаєш VSyng, розлочуєш ліміт кадрів і твоя відяха починає жерти рівно стільки ж, скільки вона буде жерти, коли ти увімкнеш DLSS5 так само без VSync та FPS_limit.
Якщо на чомусь написано "TDP Limit X watt +/- n%", то він не збільшиться незалежно від того, ганяеш ти на ньому якусь технологію, чи ні.
Відправлено через 55 секунд:
І я ж про це..)Васильович: ↑ 07.09.2026 15:57Так в тому й прикол - відахам від користувача вже треба рівень а ля "вміти перебирати систему вприску"D_ad: ↑ 07.09.2026 15:45а з іншого... хіба, коли ти купуєш авто, ти не маєш вміти їздити, знати ПДР, бути здатним заправити бак...?)![]()
Або так, або в тебе є ще зайві $4000 для наступної карти..)
Відправлено через 13 хвилин 14 секунд:
Фіга собі... 3090 ti... існувала..?
Зараз погуглив... проти звичайної 3090:
10496 vs 10752 cores (або 3% перевага)
328 vs 336 TMUS (або... 3% перевага)
При абсолютно однаковому всьому іншому..
Боже, який же це був прогрів для гоїв...))
-
erkins007
Member
D_ad
Так там и 3080ти от 3090 отличалась только объемом памяти.
Так там и 3080ти от 3090 отличалась только объемом памяти.
-
D_ad
Member
Нуу... майже) Десь теж по 3% різниця у ядрах і деяких блоках.
Але вдвічі більше пам'яті...
Хотів би я таку зараз замість своєї 3080_12.
Нажаль, у 24-му 3080_12 коштувала 18-19К, а ціни на 3080_ti розпочиналися від 24-25К...
Зараз, при стрибку ціни на DDR5_32Gb з 5000 до 25000 якісь 5К вже не здаються такою вже критичною різницею...)