Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
QFlash
Member

Повідомлення

Трохи слухаю касети. Там куча шумів, але пофіг, воно відпрацьовує своє. Цифра так не може.
Там є свій "шарм".
Сендаст 3D24.080 відпрацьовує по повній. H3331 Canon не знайти в адекватному стані.
Востаннє редагувалось 05.09.2026 11:59 користувачем QFlash, всього редагувалось 2 разів.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.09.2026 18:51
Melofon: 04.09.2026 17:55TPA3255 не согласится
1. Нафіга він 600-ватний вдома? От щоби що?
2. Він не вміє грати тихо. Згідно з даташитом мінімум спотворень в діапазоні 10-100 ват
3. Згідно з тим же даташитом у нього якісь проблеми з 6кгц де спотворення випирають в десяток-інший раз відносно інших частот
4. Він має типовий д-класний спектр по 9ту і далі гармоніки
5. Сторонні огляди показують що він дуже фігово взаємодіє з реактивним навантаженням (ніколи такого не було і от знову)
6. Сторонні огляди показують що залежність від якості живлення вкрай висока і рекомендують не використовувати імпульсні БЖ, натомість віддавши перевагу якісним лінійним, інакше характеристики можуть погіршуватись також в десяток-інший раз. Передаємо привіт компактності і ККД :laugh:
7. Він фонить як зараза починаючи зі своїх 600кгц, а далі у автора огляду на 10мгц вимірювальні пристрої закінчились, бо зі спектру видно що фонить воно і далі.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ion.19155/
І того гівно зато лопатою.

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Я навіть зацитую
This is simply horrible. Based on this and the experience with JBL Control1 Pro I cannot recommend this amplifier for any kind of serious listening, except for the case when the load is purely resistive. It will behave completely unpredictably depending on the speaker used. And I am afraid that this would be the case of many similar class D amps with LC filter out of FB.

This is also the proof how inadequate is designing and testing of amplifiers only into resistive loads. Especially in case of class D amplifiers.
Це от взагалі що таке? Такого поганого меандру не з кожною лампадою вдасться добитись.
Зображення
справедливости ради - часть указанных проблем решает реализация PPFB (post-filter feedback), но не все реализации одинаково качественные... c другой стороны есть готовые схемы ICEpower / ICEedge (продукция дочерней компании Bang&Olafsen) где эти проблемы все решены инженерно и тоже не заоблачных денег стоит(ну если для не большой мощности для домашних условий речь) - то есть по цене близко топовым вариантам на TPA (ну до 200 евро там вроде младшие модели на ICEpower / ICEedge). Да - они как платы для DIY иду часто, но есть и готовые варианты, которые делает инженер из Прибалтики :)

Отправлено спустя 9 минут 12 секунд:
Scoffer: 04.09.2026 10:16Плюс додати до них корпуси-шморпуси і інші блоки живлення, і вийде +/- ті ж гроші шо купити готовий бренд
есть вроде DIY комплекты где все уже включено в него - но там все равно около 1К евро прайс :) по цене приличного AB усилка
MSiAventador
Member

Повідомлення

NST1983: 05.09.2026 09:57 MSiAventador
Виглядае максимально крінжово. Для кого цей пристрій? Екранчик з нахилом, щоб ходити його тикати вручну? Та ніхто вже так не робить - треба віддалене керування. Чи це для ПК приблуда, щоб поруч стояла?
Це настольний ЦАП з фальш-ламповим режимом побудований на 2-х канальном не мобільном флагмані ESS.
Дизайн "азіатський" для привертання уваги на Кікстартері.
Заявлена якась власна ОС - поки що виглядає як маркетингова шолуха, реальної її переваги поки що не видно, подивимось що робитиме виробник.
Вбудований навушниковий підсилювач гарний (хоча гніздо 4,4 мені не подобається).
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Я купив голову DR62 КиТаЯц. Поставив на інший тестовий механізм. Воно ніяке, лайно... :(
H3331 Canon "метелик" це ніде не має. Якось.
зображення_2026-09-05_124219664.png
Хочу таке
зображення_2026-09-05_124543381.png
Відправлено через 14 хвилин 4 секунди:
Може ще знайду...
Стоїть така, з зеленим "салатовим" покриттям робочої поверхні. Тільки 80.
зображення_2026-09-05_130438028.png
типу
зображення_2026-09-05_130812797.png
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, я останнім часом варюся в зовсім іншій темі.
Я розпробував картридж Goldring E4.
Ось ця краса на ньому тааак жирно грає.
спойлер
IMG_20260905_132316.jpg
IMG-e2c46d25494279fa0dcde765272cbf3b-V.jpg
Наче ти на репетиції у хлопців сидиш, гітари взагалі звучать смааачно, я на marshall jmp-1 грав деякий час, воно в запису зараз грає так само. 3D сцена, об'єм приміщення в якому грає гурт, жива енергетика... :super:
Коротше, зайшло, хоча цей альбом я не дуже жалував.
І надлишок компресії loudness war по НЧ-диапазону картридж згладив.
Востаннє редагувалось 05.09.2026 13:24 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
У мене немає платівок. Ті що є повне лайно.
Касет багато старих. Ще познаходив. Ціла коробка на горищі.

Відправлено через 7 хвилин 19 секунд:
Z440_User: 05.09.2026 13:20приміщення в якому грає гурт, жива енергетика...
Так.
NST1983
Member

Повідомлення

MSiAventador: 05.09.2026 12:10
NST1983: 05.09.2026 09:57 MSiAventador
Виглядае максимально крінжово. Для кого цей пристрій? Екранчик з нахилом, щоб ходити його тикати вручну? Та ніхто вже так не робить - треба віддалене керування. Чи це для ПК приблуда, щоб поруч стояла?
Це настольний ЦАП з фальш-ламповим режимом побудований на 2-х канальном не мобільном флагмані ESS.
Заявлена якась власна ОС - поки що виглядає як маркетингова шолуха, реальної її переваги поки що не видно, подивимось що робитиме виробник.
Вбудований навушниковий підсилювач гарний (хоча гніздо 4,4 мені не подобається).
А що там по юсб? XMOS? Аманеро? Э гальваника між USB? Сабля може генерувати ламповий звук? Я вже щось давно від таких девайсів відвик, думав тільки R2R. :spy:
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, я досі навіть це нормально не розклав за 7+ років після переїзду, а ще запаковане лежить на горищі :laugh:
спойлер
IMG_20260905_132901.jpg
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Норм. Касет також так десь є. Бобін ніколи не було. Шкода.
MSiAventador
Member

Повідомлення

NST1983: 05.09.2026 13:31
MSiAventador: 05.09.2026 12:10

А що там по юсб? XMOS? Аманеро? Э гальваника між USB? Сабля може генерувати ламповий звук? Я вже щось давно від таких девайсів відвик, думав тільки R2R. :spy:
Savitech SA9137L, без застосування додаткових спеціалізованих високошвидкісних гальванічних ізоляторів.
Я втикнув комплектний USB кабель в USB 2.0 косичку - і проблем нема.
З живленням теж проблем нема, рідний БЖ нормчик як напряму в 220 так і через ДБЖ.
Отже докуповувати FIIO Darkside Pro живлення для Muse 300 не бачу потреби.
Фальш-ламповий звук реалізовано MuseHiFi апаратно , вже після виходу сигналу з ES9039 Ultra.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Чомусь всі обсирають стічкопротяжний механізм апаратів типу "Маньяк" та подібні. Вони просто невбиваємі :gigi: . Тільки почистити їх бракує. Прості як двері.
Плівки ніколи не заминали, якщо і був збій - спрацьовував механізм автостопа. На старих касетах таке переважно.
Так, після старих касет треба голову спиртяком промивати. Куча відкладень. :D
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, в приватні, це не є темою обговорення цієї гілки.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Зрозуміло, та нема поки що обговорювати.
Я якось налаштував деку по REW. Питань нема. Запис не піде без норм. голови. Для прослуховування саме то.
Трохи дачні роботи задовбали. :D Часу немає.
Scoffer
Member

Повідомлення

vdemeshko: 05.09.2026 11:56часть указанных проблем решает реализация PPFB (post-filter feedback)
PPFB не всюди можна притулити. Для коректної реалізації будь-якої форми негативного зворотнього зв'язку потрібно щоб фільтр, навантажений на типове реактивне навантаження (динамік), не крутив фазу більше 180 градусів в діапазоні частот аж до завалу по підсиленню до менше одиниці інакше підсилювач перетвориться на генератор. Це по-перше, по-друге глибина НЗЗ крізь фільтр не може бути великою, це 20, максимум 30дБ бо знову ж таки фаза піде біс здає куди і привіт модуляції.
Це все можна реалізувати гарно і коректно за мільйони грошей, але навіщо? Яка самомета? Дешево і малогабаритно не буде.
Щодо ККД теж сумнівно в загальному випадку оскільки увесь д-клас на генетичному рівні страджає від поганого PSRR і йому потрібні БЖ кращі за типовий балансний пуш-пул G/H класу. Від того що ефективність перерозподілиться з одного компонента в інший сума не зміниться.
От візьмем даташит твого ICEpower
https://shop.icepoweraudio.com/wp-conte ... _2_1_-.pdf
спойлер
Зображення
На типово-домашніх потужностях це не просто погано, це катастрофічно погано.
vdemeshko: 05.09.2026 11:56c другой стороны есть готовые схемы ICEpower / ICEedge (продукция дочерней компании Bang&Olafsen) где эти проблемы все решены инженерно и тоже не заоблачных денег стоит
Не вирішені.
Designed in Denmark, the new ICEpower SC400A2 module represents the next generation of Class-D amplification from the company and is the first module built on a new Superconductor topology. - новина від May 20 2026 і ні продажів, ні цін, ні тим паче сторонніх замірів ще немає. Як вийдуть то подивимось шо там до чого буде.
Всі інші це звичайни д-клас з усіма звичайними для нього проблемами.
This new Super Conductor topology involves a completely analog processing path and best-in-class components to push performance beyond what's typical of Class-D. :D Я приблизно здогадуюсь що вони зробили: просто обгорнули петлю НЗЗ через аналоговий ОП передпідсилювача. Можливо це навіть працюватиме. З якимись наслідками. Бо без наслідків нічого не буває.
NST1983
Member

Повідомлення

MSiAventador: 05.09.2026 13:43
NST1983: 05.09.2026 13:31

Savitech SA9137L, без застосування додаткових спеціалізованих високошвидкісних гальванічних ізоляторів.
З живленням теж проблем нема, рідний БЖ нормчик як напряму в 220 так і через ДБЖ.
Фальш-ламповий звук реалізовано MuseHiFi апаратно , вже після виходу сигналу з ES9039 Ultra.
Savitech SA9137L — це бюджетне, енергоефективне рішення, оптимізоване для недорогих портативних пристроїв («свистків») або початкових ЦАП :-/
Я взагалі крім Amanero (Combo 384 / 768) нічого не сприймаю в нормальних рішеннях, але тут тільки оригінал треба брать, бо китайозу не вдалося перепрошити останній раз

Ну то ладно, лінкус підримує ця балалайка? DSD NATIVE чи тільки DOP?
MSiAventador
Member

Повідомлення

NST1983: 05.09.2026 15:57
MSiAventador: 05.09.2026 13:43
Savitech SA9137L — це бюджетне, енергоефективне рішення, оптимізоване для недорогих портативних пристроїв («свистків») або початкових ЦАП :-/
Я взагалі крім Amanero (Combo 384 / 768) нічого не сприймаю в нормальних рішеннях, але тут тільки оригінал треба брать, бо китайозу не вдалося перепрошити останній раз

Перевірив DSD в ROON - працює як неопізнаний пристрій BRAVO-HD:
1) по ASIO - вихідний метод dCS
2) по WASAPI - DSD замість PCM v 1.0 (DoP)

Native DSD не підхватується Bravo-HD. Можливо я чогось не знаю.

Відправлено через 9 хвилин 43 секунди:
В Foobar2000 - наче нативно.
Зображення
NST1983
Member

Повідомлення

MSiAventador: 05.09.2026 16:37
NST1983: 05.09.2026 15:57

Не знаю що це за абрівіатури з Вінди. :rolleyes:
Щоб отримати максимальну якість для девайсів, як стаціонарний ЦАП, то туди треба щось на ARM зі своїм живленням, можна навіть лінейним, та софтину типа volumio чи daphile, я так зробив 13 років назад коли страждав Hi-FI, та потім доопрацював. І там можна нормально "твикнути" і ядро і плеер (MPD), але то зовсім інша історія. Але цікаво що тут за підтримка у USB плати... SA9137L працює як USB Audio Class 2.0, але треба знати USB VID:PID щоб глянути наприклад тут https://git.kernel.org/pub/scm/linux/ke ... h=v6.18.49
MSiAventador
Member

Повідомлення

У мене більше питань по MQA , якого не має бути тут але чомусь на задній панелі пристрою є лого.
NST1983
Member

Повідомлення

MSiAventador: 05.09.2026 16:51 У мене більше питань по MQA , якого не має бути тут але чомусь на задній панелі пристрою є лого.
Tidal від MQA давно відмовився на користь звичайного FLAC, тому для нормального DAC значно важливіше, щоб USB нормально працював із PCM та Native DSD/DoP :rolleyes:
MSiAventador
Member

Повідомлення

NST1983: 05.09.2026 16:51
MSiAventador: 05.09.2026 16:37

Не знаю що це за абрівіатури з Вінди. :rolleyes:
Щоб отримати максимальну якість для девайсів, як стаціонарний ЦАП, то туди треба щось на ARM зі своїм живленням, можна навіть лінейним, та софтину типа volumio чи daphile, я так зробив 13 років назад коли страждав Hi-FI, та потім доопрацював. І там можна нормально "твикнути" і ядро і плеер (MPD), але то зовсім інша історія. Але цікаво що тут за підтримка у USB плати... SA9137L працює як USB Audio Class 2.0, але треба знати USB VID:PID щоб глянути наприклад тут https://git.kernel.org/pub/scm/linux/ke ... h=v6.18.49
Для Він11 треба встановити софт BRAVO-HD Audio CPL , ось такі налаштування для Muse 300:
Зображення

Відправлено через 4 хвилини 15 секунд:
Зображення
Відповісти