Valve випадково надала доступ до 12 ТБ архівних даних Steam, що містять ранні версії ігор та інші матеріали

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
l-m
Member

Повідомлення

але враховуючи як подорожчали SSD+HDD, вже не такий й маленький :shuffle:
Cactus
Junior

Повідомлення

Так а сенс від них? Воно ж вже старе і мабуть все є на торентах…
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Декілка помилок в словах Half-Life 2: Episode 3!
warp37
Member

Повідомлення

Учитывая древность, не думаю, что там что-нибудь ценное.
hohlid19
Member

Повідомлення

Cactus
Билды доты, тф2, портала 2 и ХЛ Еп3? Удачи найти их в торрентах :think:
Rex
Member

Повідомлення

12 терабайт на сьогодні це точно не "гігантський архів".
А якщо мова йде про період з 2003 по 2013 роки, коли готова гра важила декілька ГБ? Якщо мені не зраджує пам'ять, то ХЛ2 займала десь 2.5 ГБ, епізод 1 - близько 4, епізод 2 - близько 6. Скільки таких ігор і ресурсів до них можна вмістити у 12 ТБ? :learn:
proos
Member

Повідомлення

Отпраздновали юбилей :gigi:
thunder_blade
Member

Повідомлення

proos: 31.08.2026 12:14 Отпраздновали юбилей :gigi:
Пропили архів )) :gigi:
leif
Member

Повідомлення

кілька бета-версій ігор серії Sonic the Hedgehog... за період з 2003 по 2013 рік
:eek:

ну це просто свято якесь! :banan: :jump:

відкладу всі справи і буду досліджувати 12тб теж разом з чуваками. але після того як пограю в 20-річну бету їжачка соніка :gamer: впевнений, що це буде принципово інший ікспірієнс, як і інші знахідки. найкращі версії, як відомо, до релізу не доходиять, вони всі лежать в таких архівах :learn:
MqM
Member

Повідомлення

Cactus: 31.08.2026 11:28 Так а сенс від них? Воно ж вже старе і мабуть все є на торентах…
Що є? Бета версії? Ви не шарите в темі, і чому це цінне для дослідження

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
warp37: 31.08.2026 11:36 Учитывая древность, не думаю, что там что-нибудь ценное.
Цінне для чого саме? Щоб вкрасти і перепродати? Звісно ні:) Проте не все вимірюється грошима
Cactus
Junior

Повідомлення

MqM: 31.08.2026 14:29
Cactus: 31.08.2026 11:28 Так а сенс від них? Воно ж вже старе і мабуть все є на торентах…
Тому й спитав в чому цінність. Бо я не бачу цінності в бета версіях гри яка вже вийшла в реліз, віджила свій цикл і померла. Не відкидаю що може комусь воно й треба, але одиницям
MqM
Member

Повідомлення

Cactus: 31.08.2026 14:31
MqM: 31.08.2026 14:29

Тому й спитав в чому цінність. Бо я не бачу цінності в бета версіях гри яка вже вийшла в реліз, віджила свій цикл і померла. Не відкидаю що може комусь воно й треба, але одиницям
Не бачите, бо ніколи не займалися датамайнінгом. Там по перше може бути багато вирізаного контенту включно з механіками, по друге цікаво глянути, як розвивалася гра, по третє там є взагалі відмінені ігри (які не виходили в реліз).
А взагалі там не самі передрелізні бети, а й білди за декілька років до випуску. А деякі білди ігор ще й містять сорси коду
Вкладення
image.png
agsamfisher
Junior

Повідомлення

Valve вирішили не пасти задніх і, дивлячись на Rockstar, теж зробили "злив" даних :)
Відповісти