Новини
Останні статті і огляди
Зона знову кличе: для S.T.A.L.K.E.R. 2 вийшло DLC «Ціна надії» та оновлення 2.0
-
kairo
Member
А взагалі смішно, людей із відеокартами за 60к грн захищають виправдовуючись якоюсь там мінімалкою))
-
tablestikus
Member
Ні, я за конкретно ситуацію з підняттям мінімальної ЗП в 5 разів.byaka: ↑ 21.08.2026 19:08По вашому виходить що нiколи i нi у кого не будет грошей на пк![]()
Менi просто цiкаво як в США люди купують пк з мiнiмалкою $1250
-
byaka
Member
Менi взагалi пофiг,але я розумiю що не так i багато причин прiратити коли в стiмi набагато зручнiше скачати.kairo: ↑ 21.08.2026 19:09 А взагалі смішно, людей із відеокартами за 60к грн захищають виправдовуючись якоюсь там мінімалкою))
-
Геральт
Active Member
byaka
Скачай Resonance: A Plague Tale Legacy в стімі
Скачай Resonance: A Plague Tale Legacy в стімі
-
byaka
Member
Ви не замислювались чому в наших супермаркетах польскi сири коштують як нашi хоча зарплата в полякiв в рази вища?Я це до того що недостатньо просто пiдняти зарплату це всi розумiють але i вимагати щоб всi купували iгри коли велика частина людей зараз просто не може це собi дозволити теж не дуже красиво.tablestikus: ↑ 21.08.2026 19:16Ні, я за конкретно ситуацію з підняттям мінімальної ЗП в 5 разів.byaka: ↑ 21.08.2026 19:08
По вашому виходить що нiколи i нi у кого не будет грошей на пк![]()
Менi просто цiкаво як в США люди купують пк з мiнiмалкою $1250
-
kairo
Member
Демпінг. Польські фермери отримують субсидії та гранти від ЄС. Таким чином їх продукція дешевша. Українці її купують, наші виробництва банкрутують і на заміну їм приходять польські. По-хорошому, треба піднімати мито на польську молочку, але тоді поляки почнуть блокувати кордони, блокуючи нам експорт.byaka: ↑ 21.08.2026 19:37Ви не замислювались чому в наших супермаркетах польскi сири коштують як нашi хоча зарплата в полякiв в рази вища?
-
tornadox
Member
-
tornadox
Member
А чому в 5, а не в 50? Давай одразу робити мінімалку в районі 500000грн і завтра всі станемо мільйонерами (як у Зімбабве чи Венесуелі).byaka: ↑ 21.08.2026 17:13Зміни починаються з збільшенням мінімальної зарплати в країні в 5 разiв , щоб люди не вибирали що купити кусок хлiба чи гру.
Нагадаю що 80$ за гру це половина мiнiмалки
-
kairo
Member
tornadox
Треба просто надрукувати багато грошей і тоді всі стануть багатими. Офіс простих рішень.©
Треба просто надрукувати багато грошей і тоді всі стануть багатими. Офіс простих рішень.©
-
AlexWest
Member
Якщо в старих Сталкерах і були проблеми з тінями, то зовсім іншого характеру. Але динамічні тіні й ліхтарі там топові навіть на сьогодні. А в Сталкер 2 оці маслянисті стволи пофіксять хотфіксом за кілька днів-тиждень. Тому не панікувати. Можна просто насолодитися DLC. Аби потім не перекачувати 100 гіг, звісноnutman: ↑ 21.08.2026 17:38Это было в предыдущих патчах, это было даже в предыдущих сталкерах, эта беда с тенями тянется ещё с теней чернобыля, просто вот этот скриншот это апогейPanasi: ↑ 21.08.2026 17:36
https://ibb.co/27NRGm9C
Ось тут пасмурна погода i сонце трохи свiтить з лiвої сторони. Зброя та нпс виглядають пластилiновими, свiтлiшими за навколишнi обьєкти, дивно блистять i не затемняються з правої сторони. Виглядає це не дуже. В патчi 1.9 такого не було. Налаштування епiчно-високi.
-
MqM
Member
Ніхто не сперечається, але з цього не слідує, що студії мають по волонтерськи роздавати ігри. Уявляю, як гуманітарна місія ООН роздає дітям в Африці ігриbyaka: ↑ 21.08.2026 17:34Право на гідну заробітну плату - це базове соціально-економічне право людиниMqM: ↑ 21.08.2026 17:27
Нагадай в якій конвенції прав людини ігри входять в базові потреби? Більше того 40 років тому у нас ніхто не нив по неіснуючому ринку, а спокійно жилиА тепер чисто по совковому менталітету весь світ зобов'язаний розважати публіку чиї предки самі довели свою економіку до такого стану
І не спихнеш на всяких англосаксів і апертеїди, як у Африці:)![]()
-
AlexWest
Member
Піратство - це недобре, однозначно. Звісно, не всі багаті. Але, якщо не горить, можна почекати й купити потім за нормальною знижкою. Тому аргумент "нема грошей" не проходить. Тут є інша проблема: ігор випускають величезну кількість, і спокушають спробувати їх усі. По фінансах справді б'є. Але й на це є рішення – ігрові підписки. Якщо ви справді граєте у всі новинки. Можна відкладати, якщо геть біда. Завжди є рішення. Тому чути від дорослих людей про піратство – це жалюгідно і віддає циганством. Особливо по відношенню до наших студій. Від школяра чи студента чути ще ок.MqM: ↑ 21.08.2026 20:31Ніхто не сперечається, але з цього не слідує, що студії мають по волонтерськи роздавати ігри. Уявляю, як гуманітарна місія ООН роздає дітям в Африці ігриbyaka: ↑ 21.08.2026 17:34
Право на гідну заробітну плату - це базове соціально-економічне право людини![]()
Ну самим не смішно?
![]()
-
Барбарис
Member
Panasi, накаркав - після сьогоднішнього оновлення світяться мутанти.
І труп Сореля з повним хабаром і ще одним планшетом з'явився.
І труп Сореля з повним хабаром і ще одним планшетом з'явився.
-
tablestikus
Member
Польські сири коштують в Україні як українські або навіть дешевше через масове виробництво в ЄС, державні дотації фермерам, дорогі енергоресурси та дефіцит сировини в Україні. Польський імпорт часто має нижчу собівартість завдяки підтримці Євросоюзу та економії на масштабі.byaka: ↑ 21.08.2026 19:37Ви не замислювались чому в наших супермаркетах польскi сири коштують як нашi хоча зарплата в полякiв в рази вища?Я це до того що недостатньо просто пiдняти зарплату це всi розумiють але i вимагати щоб всi купували iгри коли велика частина людей зараз просто не може це собi дозволити теж не дуже красиво.
Але велика частина людей зараз в Україні і не грає в ігри взагалі.
-
mycolaevich
Member
Покищо ні. Поки проходжу БГ3, на черзі Альтерс.joe23: ↑ 21.08.2026 14:09 а вы купили дополнение сталкер2?
-
MqM
Member
Ну от я беру по знижкам, те що пограю на 2 роки пізніше трагедії для мене не робить, чкраз навпаки до того часу зазвичай виходять всі длц і сізон паси:) Однаково, щоб отримати увесь контент треба чекатиAlexWest: ↑ 21.08.2026 20:39Піратство - це недобре, однозначно. Звісно, не всі багаті. Але, якщо не горить, можна почекати й купити потім за нормальною знижкою. Тому аргумент "нема грошей" не проходить. Тут є інша проблема: ігор випускають величезну кількість, і спокушають спробувати їх усі. По фінансах справді б'є. Але й на це є рішення – ігрові підписки. Якщо ви справді граєте у всі новинки. Можна відкладати, якщо геть біда. Завжди є рішення. Тому чути від дорослих людей про піратство – це жалюгідно і віддає циганством. Особливо по відношенню до наших студій. Від школяра чи студента чути ще ок.MqM: ↑ 21.08.2026 20:31
Ніхто не сперечається, але з цього не слідує, що студії мають по волонтерськи роздавати ігри. Уявляю, як гуманітарна місія ООН роздає дітям в Африці ігриНу самим не смішно?
![]()
З тейком спокушає спробувати всі ніякої заплати не вистачить, навіть швейцарської
Мене спокушають вина по сотні тисяч гривень, але було крінжово вимагати підняти зп аби я міг перепробувати усі.
В людей, які є рабами бажань та спокус завжди щось бʼє по фінансам
Мені цікаво побачити людину, яка має час на усі новинки, особливо в жанрі рпг де треба сотні годин
-
AlexWest
Member
Ну ні, вина не тикають тобі в обличчя з усіх боків, з таким – "ну сьорбни, диви як іскриться".MqM: ↑ 21.08.2026 22:01Ну от я беру по знижкам, те що пограю на 2 роки пізніше трагедії для мене не робить, чкраз навпаки до того часу зазвичай виходять всі длц і сізон паси:) Однаково, щоб отримати увесь контент треба чекатиAlexWest: ↑ 21.08.2026 20:39
Піратство - це недобре, однозначно. Звісно, не всі багаті. Але, якщо не горить, можна почекати й купити потім за нормальною знижкою. Тому аргумент "нема грошей" не проходить. Тут є інша проблема: ігор випускають величезну кількість, і спокушають спробувати їх усі. По фінансах справді б'є. Але й на це є рішення – ігрові підписки. Якщо ви справді граєте у всі новинки. Можна відкладати, якщо геть біда. Завжди є рішення. Тому чути від дорослих людей про піратство – це жалюгідно і віддає циганством. Особливо по відношенню до наших студій. Від школяра чи студента чути ще ок.![]()
З тейком спокушає спробувати всі ніякої заплати не вистачить, навіть швейцарської
Мене спокушають вина по сотні тисяч гривень, але було крінжово вимагати підняти зп аби я міг перепробувати усі.
В людей, які є рабами бажань та спокус завжди щось бʼє по фінансам![]()
Мені цікаво побачити людину, яка має час на усі новинки, особливо в жанрі рпг де треба сотні годин![]()
-
tablestikus
Member
Коротше після патчу 2.0.1 зайшов - щось зовсім не те з графікою, все якесь стало пластмасове і душе в очі оця проблема зі зброєю стала по очах бити. При цьому я і фреймген і длсс прибрав, повна натіва на епіках вигляда дуже і дуже дивно.
-
Барбарис
Member
tablestikus, в мене після патчу 2.0.1(та й взагалі з 2.0) багів більше ніж за всю гру
:
1) кабани і собаки виблискують на вулиці(пацюки та псевд в приміщенні ні);
2) зброя на вулиці переважно нормальна, в приміщеннях часто пластикова, в підземеллях - нормальна;
3) деякі нпс на вулиці теж світяться після сьогоднішнього;
4) був звук, а коли допоміг до діалогу Зулуса з вороною, то лише хрипіти став(вирішилось вимкненням всіх звуків і перезапуском);
5) і гра не завантажила длс та не запускалась, довелось вручну.
6)
1) кабани і собаки виблискують на вулиці(пацюки та псевд в приміщенні ні);
2) зброя на вулиці переважно нормальна, в приміщеннях часто пластикова, в підземеллях - нормальна;
3) деякі нпс на вулиці теж світяться після сьогоднішнього;
4) був звук, а коли допоміг до діалогу Зулуса з вороною, то лише хрипіти став(вирішилось вимкненням всіх звуків і перезапуском);
5) і гра не завантажила длс та не запускалась, довелось вручну.
6)
- спойлер
- псевд - фея, деякі розтяжки мабуть перелітає або вони його бояться(не дивно, бо від нього декілька підземних рівнів хитаються), на тушу Скіфа реагують нормально.