GeForce RTX 3070 п’ять років працювала із захисною плівкою на радіаторі через помилку Gigabyte

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
sionus
Member

Повідомлення

Я как купил 3070 то тоже не в первый день заметил что сверху на карте наклеена прозрачная зашитная пленка
warp37
Member

Повідомлення

Ну так не критично же. Карта пять лет отработала, а уже и поменять пора.
Dr_Earnhardt
Member

Повідомлення

alex_sul: 20.08.2026 11:39 Dr_Earnhardt
Так спарава не в шеймінгу власника тої карти. А у зауваженні що він 5 років терпів періодичні розкручування до 3500об\хв (це ж пилосос!)! Нащо йому це? 99% у нього була людина яка могла підказати що щось не ОК з картою. Ба більше зазначено, що "була задана крива швидкості в MSI Afterburner" (що зазначено в новиті чорним по білому!)
Може бути і таке, хто його знае як воно насправді.
tornadox
Member

Повідомлення

alex_sul: 20.08.2026 11:13HWInfo - це діагностична програма, перш за все! Тож логічно в разі аномалії першим ділом туди. Чи ви тож нарк? :spy:

Якщо купив Apple то чого "пека" юзери упороті одразу?
Тут глухий варіант. Місцевий дивак вважає, що якщо він купує пристрій від Apple чи Sony, то він автоматично буде працювати вічно і не потребуватиме жодного обслуговування, бо виробник уже "подбав про покупця". Але виробник не може скасувати фізику.

Наприклад, у PS5 використовується рідкий метал, і в частини консолей з часом виникають проблеми з його міграцією, нерівномірним покриттям та окисненням, що може призводити до погіршення теплопередачі й перегріву. Sony навіть змінила конструкцію системи охолодження PS5 Pro, додавши спеціальні канавки в поверхню радіатора для стабілізації проблеми, але це не вирішує проблему окиснення.

З Apple ситуація аналогічна. MacBook Air без активного охолодження цілком здатний тротлити під тривалим навантаженням, це давно відома особливість Air. А в новому MacBook Neo вже після виходу з'явилися тести та модифікації, які показують, що штатна теплорозподільна конструкція далеко не ідеальна, і додаткова термопрокладка дозволяє суттєво покращити відведення тепла та стабільну продуктивність.

Пил нікуди не зникає, матеріал термопрокладки не стає вічним, а конструктивні недоліки не перестають існувати тільки тому, що на корпусі написано Sony чи Apple.
Mozdev
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.08.2026 12:11 Юзеру не пощастило: розбереш поки карта на гарантії - втратиш гарантію, після гарантії- виробник скаже що гарантія вийшла.

Реально без шансів ситуація :(
В тому то й біда, а якби ще карта з ладу вийшла, то зовсім пічаль, а подовати в суд, важко і без гарантій що виграєш та покриєш всі видатки, на це і розрахунок,
у цих падлюк. :rotate:
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.08.2026 12:11Юзеру не пощастило: розбереш поки карта на гарантії - втратиш гарантію, після гарантії- виробник скаже що гарантія вийшла.
В США, до речі, зняття пломби не знімає гарантію. Та й при бажанні, ці паперові пломби легко знімаються та повертаються назад.
tornadox
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.08.2026 12:11Юзеру не пощастило: розбереш поки карта на гарантії - втратиш гарантію, після гарантії- виробник скаже що гарантія вийшла.

Я б ще добавив, що зараз в залізі і софті стільки запобіжників безпеки, що воно буде скидувати частоти і працювати на термін гарантії, що недосвідчений покупець не зрозуміє практично ніяк що в нього брак.
Якщо відкрити сабреддіт /r/pсmasterrace то практично кожен день можна знайти пост, як хтось дізнався що не зняв транспортну плівку з радіатора процесора і цей ПК успішно працював 5 років так.
Skiff93
Member

Повідомлення

хто гнилобайт взагалі зараз останні років 10 купує... це ж сміття. ну ультрабюджетні мамки ще можна, якщо сильно фінанси обмежені.
до решти продукції і трьохметровою палкою краще не торкатися. а були ж колись в них класні продукти.
Technocrat
Member

Повідомлення

Нещодавно стикався з тим же самим у HP. Брендовий міні ПК, наче 8-го покоління, охолодження VRM процесора, плівки на термопрокладках за 8 років аж поприростали :gigi: Так що хтось проспати зміну може у будь якого бренда :D
Soto
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 20.08.2026 10:34 контроль качества гигабайт как всегда на высоте
О боже мой, стоило какому-то сотруднику завтыкать и создать очередной заводской брачок, как сразу поливают грязью всю фирму и тыкают пальчиком на контроль качества.
Ну давай, проконтролируй мне устройство в сборе с гарантийными пломбами без снятия пломб. :facepalm:
Skiff93: 20.08.2026 14:17 хто гнилобайт взагалі зараз останні років 10 купує...
Я, материнки. Ни одна не пострадала, ни одного брачка.
tornadox
Member

Повідомлення

Soto: 20.08.2026 15:35 Я, материнки. Ни одна не пострадала, ни одного брачка.
Також, поки був один заводський брак в міні-пк Gigabyte Brix - вмер через 3 міс. роботи. Але це мені зіграло на руку - гроші вернули і взяв лептоп.
Voozy
Member

Повідомлення

в мене на Гігі сумнозвістний термогель, можна розслабитись (поки не потече)
Filabatya
Member

Повідомлення

Voozy
Там на дату виробництва треба дивитися, після 20 тиждня 25р наче вже не течуть.Та й 4р гаранті :up:
спойлер
https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... gooppaste/
Востаннє редагувалось 20.08.2026 16:31 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
Voozy
Member

Повідомлення

Filabatya
>SN2543
:super:
Найс, дякую за інфу
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Soto: 20.08.2026 15:35
О боже мой, стоило какому-то сотруднику завтыкать и создать очередной заводской брачок, как сразу поливают грязью всю фирму и тыкают пальчиком на контроль качества.
мой личный экспириенс был с 3080ti - забыли положить термпрокладки всей партии, память грелась до 110с из коробки 😍
daesz
Member

Повідомлення

alex_sul: 20.08.2026 10:45у HWInfo глянуть проблему
HWInfo не показує температуру віерем.
А оберти проперелерів не завжди говорять проблему саме із прижимом, часто просто налаштована крива "на відчепись".
waryag
Member

Повідомлення

Задовго пропрацювала. Треба ще зекономити на охолодженні!

Відправлено через 5 хвилин 22 секунди:

Якщо проблеми почали з'являтися під час гарантійного терміну, він міг звернутися у підтримку, і з ненульовою ймовірністю карту б замінили чи провели ТО.
Filabatya
Member

Повідомлення

І гарантія би збереглась :up:
MSiAventador
Member

Повідомлення

Ви не розумієте - це захист від деградації терможвачки. :nunu:
movi
Member

Повідомлення

Тю, у своїй карті я під час огляду виявив, що у місті контакту трубок с кристалом середня трубка була пробита так, ніби хтось встромив кінець ножа)) Що саме цікаве - то це те, що після заміни радіатора на нормальний це не вплинуло на температуру карти взагалі ніяк)
Відповісти