GSC розкрила подробиці великого оновлення 2.0 для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MqM
Member

Повідомлення

AlexWest: 15.08.2026 08:08 waryag, ловлю себе на думці, що ще одну частину про Чорнобильську Зону я навряд чи захочу грати. І таких як я багато.
От і я про це ж, це вже буде творча імпотенція авторів без ніякої фантазії

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Enjthesilence: 15.08.2026 09:58
AlexWest: 15.08.2026 06:27 STALKER 3 (не будемо спойлерити).
сталкер без ЧЗВ нікому не потрібен, change my mind. популярність серії тримається на сетингу й естетиці постсовкових пейзажів Зони відчуження. Той самий ндічаз виглядає вже недолуго, імхо.
Тоді можливо краще взагалі не робити третю частину? Краще вчасно зупинитися ніж перетворити на пережовування одного і того ж, як в Call of Duty і частенько з тими самими картами :weep:

Отправлено спустя 6 минут 13 секунд:
lostsoulforever забагато агресії та токсичності навіть, якщо ви праві. Звісно я тут сам стикаюся з такою маячнею, що важко стримуватися, але хоча би намагайтеся адекватно донести думку
AK_47
Member

Повідомлення

AlexWest: 15.08.2026 11:57
lostsoulforever: 15.08.2026 11:52

Я зрозумів, тут тупо взагалі не розуміють що це за система за що відповіда і що робить, заходь у профільні діскорди модерів попитай, у мене нема питання розжовувати це (раз г*ндон Григорович не хоче нічо робить, як і 19 років тому скинув гру на плечі модерів, то і мені воно не потрібно)
офлайн симуляція в с2 краще за сок з патча 1.4, радіус відмалювання до а-лайф не має жодного відношення, це рушій (хоча звичайно дроу дістанс місцеві ігсперти теж в алайф записують)
і вже краще за ЧН з 1.7 (мабуть забули про спавнящихся в парашах або посеред поля паках мобів по кд і які як тупі балванчики ідуть в кемп), буквально є ті самі войнушки за хотспоти (так же всрато і криво працюють як і в ЧН), комбат ai гірше досі за ЧН (кращий у серій бай зе вей, хоч і ці переприжки через бочки дебільні) - це правда
Та яка різниця як воно там працює на рівні скриптів, коли в старій трилогії світ живе незалежно від тебе, і гравець це відчуває. А в другій частині ти ніфіга цього не відчуваєш. Я ще не зустрічав гравців, які б хвалили живість світу в другій частині – всі бачать кінцевий результат, а не скрипти.
Человек играет, ему нравиться и он с пеной у рта защищает заскриптованый под приближение главного героя сталкер2. Сталкеру2 ближе к метро по его поведению npc, их спавну чем до первых сталкеров.
Он доказывает что это все скрипты в первых частях а не а-life как сейчас, а как должно быть по другому? За каждого npc должен играть сотрудник студии или иишка в онлайне управлять им когда нет главного героя? :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 10 хвилин 12 секунд:
Enjthesilence: 15.08.2026 10:34
lostsoulforever: 15.08.2026 10:21

а тепер запусти перший сталкер без гамми і аномалі і подивися ще раз (бзв багато років тому прикладав особисто зусилля в доопрацювання скриптів ші болванчиків в аномалі, знаю про що кажу), a-life там і поряд не валявся лул
оці мамкині ігсперти які знають який був а-лайф у ванільних сталкерах це прос посміховисько

справедливості заради варто зазначити, що деякі речі вже виправили, хоча ні, "дотягнули" до гри 2007. а так, саме порівняння виглядає забавним, коли між іграми майже 20 років і нова номерна частина наздоганяє.
Посмотрел эти сравнения и стало еще печальнее, просто пропасть. Надо отдать должное, "скрипты" старого сталкера показывают результат во много раз лучше современного a-life2
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

MessiaH: 14.08.2026 17:07 А нормальный оптимизон будет или такое же дно останется?
в апдейте его переведут на 5.5.4 версию, все должно быть уже хорошо
AlexWest
Member

Повідомлення

MqM: 15.08.2026 13:30
AlexWest: 15.08.2026 08:08 waryag, ловлю себе на думці, що ще одну частину про Чорнобильську Зону я навряд чи захочу грати. І таких як я багато.

Enjthesilence: 15.08.2026 09:58

сталкер без ЧЗВ нікому не потрібен, change my mind. популярність серії тримається на сетингу й естетиці постсовкових пейзажів Зони відчуження. Той самий ндічаз виглядає вже недолуго, імхо.
Тоді можливо краще взагалі не робити третю частину? Краще вчасно зупинитися ніж перетворити на пережовування одного і того ж, як в Call of Duty і частенько з тими самими картами :weep:

lostsoulforever забагато агресії та токсичності навіть, якщо ви праві. Звісно я тут сам стикаюся з такою маячнею, що важко стримуватися, але хоча би намагайтеся адекватно донести думку
Я думаю, що зупинятися треба з ЧЗВ, а не з серією загалом. В іншій точці світу будуть інші сюжети, інші легенди, інші мутанти, аномалії, артефакти... Загальна річ тут – лише ноосфера. Можна багато цікавого придумати. І без такої маячні, як в Ассасін Крід. Тут це буде більше схоже на TES, який ніколи не стане конвеєром.
Telcontar
Member

Повідомлення

Sashkotem: 15.08.2026 12:27 Шо длц платне? Ні дякую
Жах, за чиюсь роботу треба платити :eek:
S0N1C
Member

Повідомлення

ну чому б тоді і за патчі не платити :shuffle:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AlexWest: 15.08.2026 16:44
MqM: 15.08.2026 13:30

Я думаю, що зупинятися треба з ЧЗВ, а не з серією загалом. В іншій точці світу будуть інші сюжети, інші легенди, інші мутанти, аномалії, артефакти... Загальна річ тут – лише ноосфера. Можна багато цікавого придумати. І без такої маячні, як в Ассасін Крід. Тут це буде більше схоже на TES, який ніколи не стане конвеєром.
ні, хлопці, саме сетинг і місце дії закохали в себе мільйони гравців у всьому світі. Так само, як і серія Metro, західним гравцям цікаво бігати цими місцями, бо для них це щось незвичне й екзотичне, а ми, навпаки, впізнаємо в цьому щось своє. Саме це поєднання Чорнобильської зони, пострадянської архітектури, занедбаних міст і знайомих пейзажів створює той самий унікальний шарм сталкеру, перенеси гру в Нью-Йорк і вона може залишитися хорошою грою, але того самого шарму та атмосфери вже не буде, імхо

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
lostsoulforever: 15.08.2026 11:27 90% того що в цих висерах не має жодного відношення до a-life, якщо ти хотів публічно обісратись - вітаю, тобі вдалося
перше відео перший же момент, про використання укриття, це не a-life і жодного відношення до нього не має, але ти продовжуй далі позориться
чи програє сталкер 2 у багатьох моментах COP? - безсумнівно, багато чим, чи програє в імплементації a-life SOC (ти сказав грі 2007 року)? - ні, навіть не близько
в SOC a-life був кривим куском лайна, який майже не працював і був прикручений костилями до сраки, люди такі як я його роками якщо не десятиліттями допилювали
щоб потім такі клоуни, які не знають без таблички як холодильник відкривати, писали отаку тупу херню тут на форумах
почув тебе рідний
AlexWest
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 15.08.2026 17:25
AlexWest: 15.08.2026 16:44
ні, хлопці, саме сетинг і місце дії закохали в себе мільйони гравців у всьому світі. Так само, як і серія Metro, західним гравцям цікаво бігати цими місцями, бо для них це щось незвичне й екзотичне, а ми, навпаки, впізнаємо в цьому щось своє. Саме це поєднання Чорнобильської зони, пострадянської архітектури, занедбаних міст і знайомих пейзажів створює той самий унікальний шарм сталкеру, перенеси гру в Нью-Йорк і вона може залишитися хорошою грою, але того самого шарму та атмосфери вже не буде, імхо

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
lostsoulforever: 15.08.2026 11:27 90% того що в цих висерах не має жодного відношення до a-life, якщо ти хотів публічно обісратись - вітаю, тобі вдалося
перше відео перший же момент, про використання укриття, це не a-life і жодного відношення до нього не має, але ти продовжуй далі позориться
чи програє сталкер 2 у багатьох моментах COP? - безсумнівно, багато чим, чи програє в імплементації a-life SOC (ти сказав грі 2007 року)? - ні, навіть не близько
в SOC a-life був кривим куском лайна, який майже не працював і був прикручений костилями до сраки, люди такі як я його роками якщо не десятиліттями допилювали
щоб потім такі клоуни, які не знають без таблички як холодильник відкривати, писали отаку тупу херню тут на форумах
почув тебе рідний
Не для західного гравця. Саме на нього піде орієнтація далі, найімовірніше. Та й мені, як не західному гравцеві, не хочеться, щоб ЧЗВ ставили на конвеєр. Все, досить. Зоні пора мандрувати далі.
MqM
Member

Повідомлення

ні, хлопці, саме сетинг і місце дії закохали в себе мільйони гравців у всьому світі
Ну так з подібною атмосферою ледь не вся східна Європа, можна взяти будь яку аес звідти.
Список аес на вибір:
Чехія, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія – кожна країна додає свій цікавий місцевий колорит додатково
MessiaH
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 15.08.2026 15:51в апдейте его переведут на 5.5.4 версию, все должно быть уже хорошо
UE5 любой версии полнейшая дичь
Відповісти