Forza Horizon 6

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 01.08.2026 06:51
Feras: 29.07.2026 19:46Але все залежить як грати в Форза, якщо тупо гріндили в перші дні виходу то зараз вже нема чим займатись. Я от по спокійному розслабляюсь, буває просто бере машину яку налаштував і просто катаюсь по дорогах мені і цього вистачає але, розробники точно все дуже добре розуміють, що у сезонній грі треба додавати новий контент (не тільки машини) що б втримувати гравців у грі тому вони повинні в нових сезонах вже почати, поступово, додавит речі, що були вирізані перед релізом з основної гри.
я іноді сезонні тріали граю по 2-3 рази на різних тачках, мені по приколу експерементувати, типу яку тачку і як я запхну ліміт пі.
О, так я не один такий :D Особливо, якшо перший раз не вдалось на подіум проїхати :gigi:
Feras
Member

Повідомлення

Я вирішив перевірити, чи правді зараз форза вже пуста і всі звалили. Щось у мене є сумніви, що навіть може гра і не повна але люди продовжують у неї грати, ну як мінімум у моєму лоббі 3 підряд каскадерські зустрічі за 1 хвилину з початку відліку набивалось по 12 людей, все таки 110 тисяч кредитів на дорозі не валяються :) Але більше здивувало, що в четвер коли в батл пасс додали Тойота Пріус то людей 5, як і я взяли цей мем кар і ганяли круги, встановлюючи кращий час. Розробники не пожлобилися і не зажали можливість робити електро-франкенштейна - я от зробив павер білд на передньому приводі і з максималкою в 370 км яку він легко бере от тільки про можливість повернути, навіть на нижчій швидкості можна не мріяти - керування щось 4,3 по рейтингу але я це впихнув все у В класс :) Якщо трохи захотіти, значить можна собі найти чим зайнятись у Форза, честно мені навіть не треба було довго шукати.
Надіюсь, що розробники додадуть більше цікавих режимів для виконування командою різних завдань і місій, коли ситуація безпрограшна - всі участники отримують кредити.
Kassatka
Member

Повідомлення

Скачав учора найновішу з доступних версію гри, щоб потестити у 8K на RX 7900 XTX. На цей раз FSR доступний прямо з гри у версії 4.1.1 і більше не артефачить у 8K.
1. Але у нативі з TAA на ультрах без променів 33 FPS (7680x4320 резолюшен рендер) ,
2. а у FSR Balanced аж 36 FPS (4520x2544 резолюшен рендер). І який сенс від такого апскейлу? А відкотитися на FSR v3 теж не можна, бо гра вже знайома з FSR 4.1 версії і бачить його підтримку відеокартою.
3. Натив на ультрах зі зглажуванням FSR 100% узагалі 25 FPS, що дуже велике падіння у порівнянні з 33 FPS на TAA-згладжуванні.
4. Якщо ж у нативі поставити середні налаштування, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум, то можна вичавити 45 FPS.
5. FSR Balanced з середніми налаштуваннями, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум, то дає 42 FPS, навіть менше, ніж натив+TAA з цими налаштуваннями якості. :facepalm:
Протестував також XeSS
6. На ультрах з нативним резолюшеном рендеру 28 FPS (теж немале падіння у порівнянні з 33 FPS на TAA-згладжуванні)
7. На ультрах з XeSS Balanced 46 FPS - значне зростання у порівнянні з 33 FPS з натив TAA.
8. Нарешті середні налаштуваннями, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум і при цьому XeSS Balanced може вичавити 53 FPS. І судячи з графіка, наскільки я зрозумів, на цей раз відеокарта майже не є вузьким місцем, а продуктивність уже обмежується зокрема і моїм не надто новітнім Core i7-11700. Для такої динамічної гри на 8K екрані, який до того ж ще й 65 дюймів, то і 80-100 FPS не завадило б, але враховуючи, що з відеокартою RX 7900 XTX у мене досі макс герцовка 60 Гц у 8K і 165 Гц у 4K, а не розрекламовані Самсунгом 100 Гц і 240 Гц, то як би більше на 60-герцовому дисплеї й не надто треба.
Скріншоти екрану результатів тестування
1: Ultra (7680x4320 рендер)Зображення
2: Ultra + FSR Balanced (4520x2544 рендер) Зображення
3: Ultra + FSR Native AA (7680x4320 рендер)Зображення
4: Mid (ultra detail) (7680x4320 рендер)Зображення
5: Mid (ultra detail) + FSR Balanced (4520x2544 рендер)Зображення
6: Ultra + XeSS Native AA (7680x4320 рендер)Зображення
7: Ultra + XeSS Balanced (3840x2160 рендер)Зображення
8: Mid (ultra detail) + XeSS Balanced (3840x2160 рендер)Зображення
Востаннє редагувалось 02.08.2026 02:48 користувачем Kassatka, всього редагувалось 2 разів.
Filabatya
Member

Повідомлення

чого зразу перформанс не ставити і не вимахуватися :shuffle:
знаходите 60фпс, фреймген 2х - профіт)
Kassatka
Member

Повідомлення

Filabatya: 02.08.2026 02:26чого зразу перформанс не ставити і не вимахуватися :shuffle:
знаходите 60фпс, фреймген 2х - профіт)
Фреймген був би дуже доречним, якби це був 120 Гц дисплей. А у мене на 8K навіть заявлені 100 Гц, для яких потрібен DSC у HDMI 2.1, не запрацювали ні на AMD 6000 покоління, ні на 7000 покоління. Поки лише 60 Гц і через це FreeSync не вмикається, каже що частота 60 Гц для цього замала. Ну може це я ще на другий день не розібрався, як ці 100 Гц вмикаються.
Ну а щодо перформенсу, то ось результати
9. Ультра налаштування + FSR Performance (3840x2160 рендеру) 39 FPS
10. Ультра налаштування + FSR Ultra Performance (2560x1440 рендеру) 43 FPS
11. Ультра налаштування + XeSS Performance (3340x1879 рендеру) 46 FPS
12. Ультра налаштування + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру) 51 FPS
13 І оте моє хрючево з налаштуваннями (середні налаштування, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум) + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру) 59 FPS
Скріншоти екрану результатів тестування
9: Ultra + FSR Performance (3840x2160 рендеру)Зображення
10: Ultra + FSR Ultra Performance (2560x1440 рендеру) Зображення
11: Ultra + XeSS Performance (3340x1879 рендеру) Зображення
12: Ultra + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру) Зображення
13: Mid (ultra detail) + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру)Зображення
Тож 60 FPS на ультра налаштуваннях не досягається навіть з найбільш агресивними апскейлерами. :dontknow: А з FSR 4.1 повна лажа, видно, що апскейл до цільового 8K оті нещасні недоблоки тензорні, які вперше з'явилися в RX 7000 покоління явно не витягують. Коли RX 7000 розробляли, то ще не було і в проєкті жодного нейроапскейлера, який би працював на AMD. Можливо на RX 9000 з FP FSR 4.1 чи на RTX 5000 з DLSS 4/4.5 не така лажа і там потужності тензорних блоків краще вистачає для апскейлу у 8K.
FSR Performance по резолюшену рендеру дорівнює XeSS Balanced (рівно з 4K до 8K), тож саме їх варто в лоб порівнювати, але все одно порівняння явно не на користь FSR по продуктивності. 39 FPS у FSR проти 46 FPS у XeSS при апскейлі з 4K до 8K.
XeSS покращу продуктивність дає, але на відміну від DLSS 4.5 та FSR 4.1 його поки не адаптували під чудодійний апскейл високої якості з Performance/Ultra Performance. Тому як би у цій грі FSR використовувати для 8K нераціонально, бо мала продуктивність, а XeSS без чудодійного апскейлу мабуть не дуже бажано апскейлити з резолюшена, нижчого за 4K, бо тоді мабуть просто краще для цієї гри переключитися у 4K і як кажете не вимахуватися. Хоча на 65 дюймовому екрані якось 4K виглядає вже кострубато на відміну від 50-дюймового, де виглядало ідеально.
З налаштуваннями якості можна детальніше гратися, щоб вичавити більше продуктивності при непомітній втраті якості зображення, але це вже на випадок, коли плануєш грати у цю гру. А у мене зараз просто мета протестувати і поки забути.
Filabatya
Member

Повідомлення

Kassatka
спойлер
Вам в любій грі, перед початком, треба його відео дивитися :rotate:
Kassatka
Member

Повідомлення

Filabatya: 02.08.2026 04:22Вам в любій грі, перед початком, треба його відео дивитися :rotate:
Кабзда, 18 хвилин відео, якщо дивитися з автоперекладом автосубтитрів і одночасно не впускати те, що показується у відеокадрі, то всі 36 хвилин, а якщо з паузами й перемотками, то більше години. :( Задля того, щоб розібратися, як отримати у півтора рази вищий FPS у грі, в яку все одно грати не буду. А так сумніваюся, що про такі ресурсоємні ігри, як Tempest Rising чи Zero Space. По Anno 117, Jurassic World Evolution 3, Age of Mythology: Retold чи навіть InZoi щось теж Ютуб у нього не знаходить.
PS: Відкрив його канал і пролистав назви усіх відео на його каналі - там, окрім Forza 5 та Forza 6 ще всього дві гри з тих, які в принципі мене могли б зацікавити - Diablo 4 та Baldurs Gate 3. І то Baldurs Gate 3 це так ду-у-уже в далекій потенційності.
Ну і по суті не так вже й багато ігор розглянуто на його каналі. А ви кажете "в будь-якій грі його відео".
Може якщо знайти текстовий гайд і відкрити його з автоперекладом у браузері, то було б значно простіше, але мені поки не на часі. От по Age of Mythology: Retold я б не полінувався подивитися таке відео.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Нормальні в нього відео. Можна в кінці просто налаштування переписати. А можна було англійську в школі не прогулювати.

Я не розумію чого жалітися що нема фср3, якщо фср3 балансд гірше за фср4 перформанс. але кожному своє, да. Тепер розумію чого амд відмазувались, що фср4 менше фпс дає на 7000/6000.

До речі, чого не дати людям обирати в якому резолюшені рендерити, можна було б і апскейлери один до одного порівнювати. Навіть довбаний юбісофт дає можливість кастомних налаштувань відсотків резолюшенів в останніх іграх, та й загалом налаштування на пк у них ок, ото б ще ігри робили))

----

Про тріали... Останній тріал - вирішив спробувати додж вайпер фе з якимось тюном готовим, пропустив чекпоінт на першій карті і два на другій. Воно не повертало. Але команда перемогла. Довелось ще раз, взяв джип трейлкет, заїхав першу карту другим, на другій форца крашнулась. Довелось втретє грати тріал))
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 03.08.2026 13:43 Про тріали... Останній тріал - вирішив спробувати додж вайпер фе з якимось тюном готовим, пропустив чекпоінт на першій карті і два на другій. Воно не повертало. Але команда перемогла. Довелось ще раз, взяв джип трейлкет, заїхав першу карту другим, на другій форца крашнулась. Довелось втретє грати тріал))
Спробуй BRZ FE / SRT RAM - дуже люті штуки, оффроуд тіки на них катаю. Бери тюн від KapienPL, RockLxd, DonJoewonSong або когось з K1Z і роздавай :)
Viper FE в А класі не конкуретний, як на мене. В С1/С2 - цілком, але тоді його участь скорочується суттєво, бо таких івентів на офроуді мало, лише стрибки, спідзони, трейлблейзери і отакий стаф.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

BRZ FE - банальнщина))
unique-neon
Member

Повідомлення

Пробував тюнити BRZ FE та Trailcat, то BRZ ніяк швидшим за Trailcat не виходив - ні в "A", ні в "S1". Але ганяв лише на діртовій Time Attack трасі обидвох. Тож дивуюсь, чому так хвалять BRZ, ну може і пропустив там якийсь секретний апгрейд. В класі ж "А" досі з великим відпривом від обидвох їздить Mercedes-Benz X Class, ще мабуть з 4-ї частини. Може є й що краще, але не копав цю тему.
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

corruptedflesh шо банальщина то факт, але і факт є того, шо тачка прикольна :) Кермується непогано, полка моменту лінійна (типова для V8). Шо ще треба, шоб кайфувати?
Але, як справедливо зауважив пан unique-neon, трохи повільніша за конкурентів.
Відповісти