Може й так, я ж не проти. В мене на -100 вже деякі ігри, типу Кіберпанку, вже нестабільно працюють. На -50 наче всі нормально йдуть. Так, якщо подивитися на всі 9070 XT, то Aorus буде посередня або вище середнього чисто із-за того, що є кращі охолодження. Але я свідомо заплатив за розширену гарантію, бо більше ніхто в АМД не давав більше 3 років. Для мене це основне.Yurius: ↑ 25.07.2026 15:34зато мій екземпляр їде -100мв стабільно і по факту бустить вище
Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
Striker
Member
-
Hells Angels
Member
поцікавтесь чи на проблему з термогелем поширюється гарантія, бо він і в горизонтальному положенні стікає та залишає зазор між врам та охладомStriker: ↑ 25.07.2026 16:37Але я свідомо заплатив за розширену гарантію
-
Striker
Member
Hells Angels
Я напочатку року чистив системник і виймав карту, приблизно 8 місяців прошло з моменту покупки. То нічого взагалі не побачив. Але я не дуже багато граю і не смажу карту великим споживанням. Фотки тут тоді викладав.
Я напочатку року чистив системник і виймав карту, приблизно 8 місяців прошло з моменту покупки. То нічого взагалі не побачив. Але я не дуже багато граю і не смажу карту великим споживанням. Фотки тут тоді викладав.
-
Hells Angels
Member
Striker просто час від часу подивлятись на темпу памяті, коли попре вверх тоді думать що робить
-
Vader
Member
SPEC1AL1ST
Це треба відео записати,щоб не було питань.Це дуже тиха карта.
Це треба відео записати,щоб не було питань.Це дуже тиха карта.
-
SPEC1AL1ST
Member
та чесно я і в фурмарку не чув, в іграх впевнений - буде менше. я вище скрін з КСД2 кидав.Patruletz: ↑ 25.07.2026 15:39може відяшка в іграх крутить притомні оберти, а не як у фурмарку 2300?SPEC1AL1ST: ↑ 25.07.2026 15:35не знаю, корпус за монитором. может хороший охлад сам по себе, что вентили тихие.
Відправлено через 1 годину 10 хвилин 50 секунд:
та можно як я - скрін. я і кажу що тиха, люди не вірять ))) я її не чую, а ви?
-
Lorichic
Member
Так по обзорам одна из самых тихих 5070ti, что заметил, что с андервольтом, что без, обороты выше 1150 не бывает в играх, температура с андервольтом по чипу около 52, без 57, поэтому делать его чисто для интереса и перфекционизма, а вот в фурмарке разница есть, с адервольтом 1350 об\мин, без 1850 об\мин, почему у вас больше 2тыс можно предположить что из-за корпуса, у меня огромный ящик Lian li, сделал фотку чоб наглядно було, без андервольта, без кондиционера, 26 градусов в комнате, биос gamingSPEC1AL1ST: ↑ 25.07.2026 18:34 я і кажу що тиха, люди не вірять
- спойлер
-
Vader
Member
SPEC1AL1ST
Теж не чую,але люди не вiрять
таки в нас люди 
Теж не чую,але люди не вiрять
-
SPEC1AL1ST
Member
та у меня тоже лиан ли))Lorichic: ↑ 25.07.2026 18:54Так по обзорам одна из самых тихих 5070ti, что заметил, что с андервольтом, что без, обороты выше 1150 не бывает в играх, температура с андервольтом по чипу около 52, без 57, поэтому делать его чисто для интереса и перфекционизма, а вот в фурмарке разница есть, с адервольтом 1350 об\мин, без 1850 об\мин, почему у вас больше 2тыс можно предположить что из-за корпуса, у меня огромный ящик Lian li, сделал фотку чоб наглядно було, без андервольта, без кондиционера, 26 градусов в комнате, биос gamingSPEC1AL1ST: ↑ 25.07.2026 18:34 я і кажу що тиха, люди не вірять
- спойлер
- IMG_20260725_174522.jpg
Відправлено через 35 секунд:
та дивно, кажуть гуде... такі оберти. де? не знаю )
-
Vader
Member
-
man1242
Member
Якщо карта у іграх працює у PL 100% маю сумнів що буде місце для "великої" різниці у іграх, звісно якщо обмежувати фпс або використовувати апскейлери то дійсно це може вплинути але помірно.Patruletz: ↑ 25.07.2026 15:39може відяшка в іграх крутить притомні оберти, а не як у фурмарку 2300?SPEC1AL1ST: ↑ 25.07.2026 15:35не знаю, корпус за монитором. может хороший охлад сам по себе, что вентили тихие.
Відправлено через 11 хвилин 18 секунд:
Маєтся на увазі звук кулерів самої відеокарти а не системи загалом, "не чутно" в моэму розуміні це коли відеокарта перебуває у стані zero fan а не маэ 2300 об. Помірний шум у випадку з мсі тріо що чув у оглядах це 1600-1800 обертів, тому погоджуюсь з паном Filabatya. Вище 2100 та тим паче 2300 це вже можливо важати гулом, навіть у найвдалішому виконані кулера звук повітря нікуди не знике через що и маємо супротив. навіть ноктуа на 2000+ обертах вже сильно чутно та починають мати ознаки гулу.Знову акцентую увагу це все можливо коректно порівняти коли усі інші фани у кейсі працюють на мінімальних обертах або у режимі фан стопу.
-
Patruletz
Member
в мене добрячий брусок, але 1600 це трохи бісячий шум у асуса, комфортний шум на 1400 обертів.man1242: ↑ 25.07.2026 21:36Якщо карта у іграх працює у PL 100% маю сумнів що буде місце для "великої" різниці у іграх, звісно якщо обмежувати фпс або використовувати апскейлери то дійсно це може вплинути але помірно.
-
Vader
Member
man1242
Прийдеться записати все ж звук роботи карти на високих обертах ..Вам вже три людини сказали,мабуть бiльше нема сенсу шось казати,а тим паче доказувати.
Прийдеться записати все ж звук роботи карти на високих обертах ..Вам вже три людини сказали,мабуть бiльше нема сенсу шось казати,а тим паче доказувати.
-
kabostebeztak
Member
Андервольть даліStriker: ↑ 25.07.2026 16:37Може й так, я ж не проти. В мене на -100 вже деякі ігри, типу Кіберпанку, вже нестабільно працюють. На -50 наче всі нормально йдуть. Так, якщо подивитися на всі 9070 XT, то Aorus буде посередня або вище середнього чисто із-за того, що є кращі охолодження. Але я свідомо заплатив за розширену гарантію, бо більше ніхто в АМД не давав більше 3 років. Для мене це основне.Yurius: ↑ 25.07.2026 15:34зато мій екземпляр їде -100мв стабільно і по факту бустить вище
Став -90, -80, і так далі, поки не найдеш вольтаж на якому все працюватиме стабільно.
-
man1242
Member
Ну в вас найкраще що може бути на ринкуPatruletz: ↑ 25.07.2026 22:03в мене добрячий брусок, але 1600 це трохи бісячий шум у асуса, комфортний шум на 1400 обертів.man1242: ↑ 25.07.2026 21:36Якщо карта у іграх працює у PL 100% маю сумнів що буде місце для "великої" різниці у іграх, звісно якщо обмежувати фпс або використовувати апскейлери то дійсно це може вплинути але помірно.
В мого варіанту як відомо дуже "невдалі" фани, у асуса теж подвійні шарико підшибники але значно краще працюють по рівню шуму. Можливо це також має вплив і в вашому випадку на 1600 обертів, доречі теж хотів поділитися темпами у фурмарку
- спойлер

-
Геральт
Member
Чому "все" виділено? Що заважає тримати умовні -100 постійно, і послаблювати андервольт в проєктах, які стільки не тримають?kabostebeztak: ↑ 25.07.2026 22:19 Андервольть далі
Став -90, -80, і так далі, поки не найдеш вольтаж на якому все працюватиме стабільно.
-
МОНАХ
Member
► ... і якщо на багатоядерному проці повітряний охладFilabatya: ↑ 25.07.2026 14:47 Patruletz
Можна, якщо пк не на столі і вентилятори в ньому на макс, не топові і не міні корпус![]()
-
kabostebeztak
Member
лінь (виставив і забув) + можливість непередбаченного крашу навіть там, де начебто все стабільноГеральт: ↑ 26.07.2026 00:26Чому "все" виділено? Що заважає тримати умовні -100 постійно, і послаблювати андервольт в проєктах, які стільки не тримають?kabostebeztak: ↑ 25.07.2026 22:19 Андервольть далі
-
МОНАХ
Member
► У мене щось і у ФурМарку не особливо крутяться (на "заводі"... правда тут біос "тихий" - може з цим пов'язано):Patruletz: ↑ 25.07.2026 15:39 може відяшка в іграх крутить притомні оберти, а не як у фурмарку 2300?
- спойлер
-
Vader
Member
В мене така сама картинка.все ок
Ну як там шумить карта?