Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
МОНАХ
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.07.2026 17:49 Конкретно в цих моделях немає вентиляторів, повністю пасивне охолодження.
► Дякую. :-/ Добре, що не кинувся на чистий синус... В Неті знаходив різного ступеню впевненості щодо того, що таки повний пасив і що таки вентилятор внутрішній. :insane:
► При такій потужності без витяжного "вента"... воно якось... - вже дійсно краще зарядну станцію взяти.
GreenMile
Member

Повідомлення

МОНАХ: 21.07.2026 09:47
GreenMile: 20.07.2026 17:49 Конкретно в цих моделях немає вентиляторів, повністю пасивне охолодження.
► Дякую. :-/ Добре, що не кинувся на чистий синус... В Неті знаходив різного ступеню впевненості щодо того, що таки повний пасив і що таки вентилятор внутрішній. :insane:
► При такій потужності без витяжного "вента"... воно якось... - вже дійсно краще зарядну станцію взяти.
При повній потужності (2000ВА, що є 1600Вт) ці ДБЖ пропрацюють хвилин 3-5, їм не потрібне активне охолодження. В цьому і їх цінність, що вони повністю безшумні при роботі, більшість користувачів навпаки такі шукають, щоб не шуміли.
Вентилятори ставлять або в ті ДБЖ, де зекономили метал на радіаторах, або в ДБЖ, які мають можливість підключення зовнішньої батареї і можуть тривало працювати.
Ijachok
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.07.2026 10:09
МОНАХ: 21.07.2026 09:47
При повній потужності (2000ВА, що є 1600Вт) ці ДБЖ пропрацюють хвилин 3-5, їм не потрібне активне охолодження. В цьому і їх цінність, що вони повністю безшумні при роботі, більшість користувачів навпаки такі шукають, щоб не шуміли.
Вентилятори ставлять або в ті ДБЖ, де зекономили метал на радіаторах, або в ДБЖ, які мають можливість підключення зовнішньої батареї і можуть тривало працювати.
А така потужність на БЖ 850W, який ще й має бути навантаженим десь на половину, якщо не менше - не перебор? Уже замовив Powercom SPT-2000-II LCD SPT.2000.II.LCD (точніше навіть замінив цю частину замовлення) і все одно продовжую сумніватись :rotate:
GreenMile
Member

Повідомлення

Ijachok: 21.07.2026 10:20
GreenMile: 21.07.2026 10:09 При повній потужності (2000ВА, що є 1600Вт) ці ДБЖ пропрацюють хвилин 3-5, їм не потрібне активне охолодження. В цьому і їх цінність, що вони повністю безшумні при роботі, більшість користувачів навпаки такі шукають, щоб не шуміли.
А така потужність на БЖ 850W, який ще й має бути навантаженим десь на половину, якщо не менше - не перебор? Уже замовив Powercom SPT-2000-II LCD SPT.2000.II.LCD (точніше навіть замінив цю частину замовлення) і все одно продовжую сумніватись :rotate:
Нормально, запас потужності потрібен для того, щоб ДБЖ не падав в аварію по перевантаженню від БЖ компа в момент переключення на батареї, тому тут чим більша потужність, тим краще, а ККД у них все одно ніякий, тому брати менш потужний для трохи кращої ефективності сенсу немає.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Ijachok: 21.07.2026 10:20така потужність на БЖ 850W, який ще й має бути навантаженим десь на половину, якщо не менше - не перебор
Навіть в ідеальних умовах рекомендується підбирати ДБЖ потужністю +30% до максимального споживання навантаження, себто 850х1.3 вже маєте 1,1кВт. Додайте ще 150-200 Вт на монітор(и), аудіо-систему, лампу, тощо, вже до 1,3кВт набирається. То ж завжди краще, коли є запас, ніж нестача.
Ijachok
Member

Повідомлення

Дякую, переконали, поки заспокоївся)
Untegental
Member

Повідомлення

GreenMile
Поставив 100% макс на фосіботі як ви казали.
Але тепер він, замість того, щоб заряджатися, коли падає до 90%, постійно довбить в 100%, тобто падає на 1% і заряджає. Наче чув ща теке теж не здраво. Там десь є таке налаштування?

Також графік заряджання там ставить в додатку разово таймер коли він наступного разу буде заряджати, чи можна поставити, щоб він кожен день в конкретний час підзаряджався?

Стосовно рестарту компа з одним з бп, походу, проблема в іншому. Сьогодні Фосібот просто перезапустив АС-порти посеред дня без падіння або ривка на мережі. В силу досі малої кількості випадків я міг тоді такий самий випадок сприйняти за проблему яку описував. Це нормально що він раз на 3-4 доби може рестартнутись таким чином?
GreenMile
Member

Повідомлення

Untegental: 22.07.2026 09:20 GreenMile
Поставив 100% макс на фосіботі як ви казали.
Але тепер він, замість того, щоб заряджатися, коли падає до 90%, постійно довбить в 100%, тобто падає на 1% і заряджає. Наче чув ща теке теж не здраво. Там десь є таке налаштування?

Також графік заряджання там ставить в додатку разово таймер коли він наступного разу буде заряджати, чи можна поставити, щоб він кожен день в конкретний час підзаряджався?

Стосовно рестарту компа з одним з бп, походу, проблема в іншому. Сьогодні Фосібот просто перезапустив АС-порти посеред дня без падіння або ривка на мережі. В силу досі малої кількості випадків я міг тоді такий самий випадок сприйняти за проблему яку описував. Це нормально що він раз на 3-4 доби може рестартнутись таким чином?
Про налаштування графіка не знаю, воно мені не потрібно, я ним не цікавився детально. Можливо, воно в іншій апці більш широко налаштовується. Шукайте в інтернеті.

Перезапускати потри воно не має, хіба що ви не відключили еко-режим по АС виходу.

Стосовно заряду, у мене вона падає до 90% в байпасі, потім заряджається до 100% і знову стоїть в байпасі поки не впаде до 90%.
спойлер
f1.jpg
Якщо у вас щось не так, то відключіть від станції всі навантаження, виключить її з розетки і вимкніть. Хай постоїть 10 хвилин виключеною, потім включіть її в розетку і дайте відстоятись просто на зарядці, поки вона не дожене до 100% і не припинить брати заряд з мережі. Потім вже включайте порти і давайте навантаження. І перевірте в налаштуваннях, чи включена опція щоб станція порти не виключала при простої. Ну і заодно перевірте інші налаштування, чи ви там випадкового не накрутили чого зайвого.
Ну і гляньте яка версія прошивки у вас.
спойлер
f2.jpg
Rucha
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.07.2026 11:16 Стосовно заряду, у мене вона падає до 90% в байпасі, потім заряджається до 100% і знову стоїть в байпасі поки не впаде до 90%.
І ви вважаєте, що це норм для батареї? Ви її так вб'єте ще до того як вона вам знадобиться.
GreenMile
Member

Повідомлення

Rucha: 22.07.2026 16:16
GreenMile: 22.07.2026 11:16 Стосовно заряду, у мене вона падає до 90% в байпасі, потім заряджається до 100% і знову стоїть в байпасі поки не впаде до 90%.
І ви вважаєте, що це норм для батареї? Ви її так вб'єте ще до того як вона вам знадобиться.
Саме так, це норм для батареї раз на тиждень дозарядитись до повної і відбалансуватись. Набагато краще, ніж тримати на 80% чи 90% і коли вона знадобиться виявити, що там комірки розбалансувались і ємності нема :-P
Untegental
Member

Повідомлення

GreenMile
Зробив все як ви сказали, все одно станція довбить 99–100%.
Прошивка як у вас.
Пошукав трохи інфу в інтернеті, по відношенню до цієї конкретної станції не знайшов, але можливо, це вона якраз зараз і балансується. Коротше поки кілька днів ще понаблюдаю.
Альтернативні апки я поки не знайшов.
Rucha
Member

Повідомлення

GreenMile
Раз на тиждень балансувати?! Нащо? Невже АБК настільки погані, що потребують балансування так часто?
GreenMile
Member

Повідомлення

Rucha: 22.07.2026 17:04 GreenMile
Раз на тиждень балансувати?! Нащо? Невже АБК настільки погані, що потребують балансування так часто?
Що за дурне питання? У станції є свій алгоритм роботи, я не можу їй задати власний "розклад балансування".
Станцію я купляв для мами, щоб у неї було зарезервовано все, що необхідно і щоб воно працювало автономно без ручного втручання і керування. Тому вона стоїть до 100% в режимі байпасу і я знаю, що в неї не буде розбалансу. Все інше мене не цікавить, правнукам у спадщину я її передавати не збираюсь.
Rucha
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.07.2026 17:50 Що за дурне питання? У станції є свій алгоритм роботи, я не можу їй задати власний "розклад балансування".
Що за дурне твердження? Ви вигадали, що їй вкрай потрібне щотижневе балансування, а тепер за вуха тягнете, що це закладено в її алгоритм. А от що закладено, так це можливість обмежити стелю до 80% аби не зношувати АКБ дурними циклами, як це робите ви.
GreenMile
Member

Повідомлення

Rucha: 22.07.2026 18:16 Ви вигадали, що їй вкрай потрібне щотижневе балансування
Та невже? Ану, цитату в студію, де я таке стверджував.
Rucha: 22.07.2026 18:16 А от що закладено, так це можливість обмежити стелю до 80% аби не зношувати АКБ дурними циклами, як це робите ви.
Ага, а потім такі "обмежувачі" дивуються чому станція почала вирубатись при 40% при роботі в байпасі ;)
Ліфепо4 просто від старості вмирає набагато швидше ніж вона в мене цикли набере, тому мені абсолютно до пічки на "дурні цикли", я вище вже сказав - передавати її правнукам не планую, але мені потрібно, щоб вона чітко працювала там де мене немає. Якщо вам подобається гратись в обмеження і ручне балансування - я вам не забороняю, а у мене є важливіші справи, ніж займатись хрінню заради міфічного 1% ємності на рік.

Відправлено через 7 хвилин 1 секунду:
Rucha: 22.07.2026 16:16 Ви її так вб'єте ще до того як вона вам знадобиться.
Раз уже ви полізли в за... пляшку, то я вам трохи порахую: при розряді 10% за тиждень 1 повний "цикл" набереться за 10 тижнів, це 2,5 місяці. Ну ок, нехай буде ОДИН місяць. У станції заявлений ресурс 4000+ циклів, тобто 4000 місяців, тобто 333 роки. Я точно помру раніше :gigi:
Mozdev
Member

Повідомлення

Панове може це й дивне питання, але чи є взагалі, хтось купляв ДБЖ, в якому є вбудована гальвано-розв'язка ( гальвано-розв'зуючий трансформатор 220V--->220V), або щось подібне, чи варто окремо гальвано розв'язку робити бо є потреба в цьому?
Я ще не дивився, сам пошукаю, але досвід з цим може в кого є?

Мені потрібно з запасом до 800 ватт, макс 1 кіловат.

Ну або я таки зроблю окреме заземлення, але то не панацея.
Відповісти