Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Hotspur
Member

Повідомлення

feson: 21.07.2026 23:52 Все підключалося до одного порту ПК. USB 2 - в карту. Інші цапи та кабеля USB A-B - наприклад штатний від Ifi Zen Air не цикали ніколи.
Так що тут карта и порт USB 2 ні до чого.....
в мене є 1035+ мілліометр. і кастомні кабеля в мене в 3-6 раз менші по опору ніж стоковий Хаомі який також не зовсім поганий. От і все
feson
Member

Повідомлення

Доречі в мене є ще штатний кабель USB-С від Focusrite Scarlett 3 - треба його знайти та спробувати... :super:
S0N1C
Member

Повідомлення

юсб 2 як раз до того, бо юсб 3 вже ідуть екрановані, або хоча б повинні йти :)

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
просто реально спробуй тим же "гівняним" кабелем ззаду в мат плату підключити, будуть циканья чи ні :)
Hotspur
Member

Повідомлення

S0N1C: 21.07.2026 23:58юсб 2 як раз до того, бо юсб 3 вже ідуть екрановані, або хоча б повинні йти
все складніше. ще феррити згадай
S0N1C
Member

Повідомлення

доречі бачив на 286 німецькому ферит на кабелях морди, хоча там ні аудіо ні юсб зрозуміло шо не було :) і ще бачив на Pentium першому від DELL таке :shuffle:
feson
Member

Повідомлення

S0N1C: 21.07.2026 23:55 і майже впевнений шо то були проблеми зі старим юсб 2.0 портом десь на морді системиника, де він в середені підключений до мат плати звичайним неекранованим пласким шлейфом з колодкою, шось таке було в мене на NAS де спереду стоїть дофіга ХДД і юсб звуковуха переодично "відвалювалася" - починала хріпіти раз в місяць десь
То добре що ти впевнений.
Але у мене всі цапи підключаються д о USB карти NEC типу такої
https://hotline.ua/ua/computer-kontroll ... ousb004lp/

Я колись писав раніше чому таке підключення видає кращі виміри RMAA ніж будь який порт USB на мат платі.
Мабуть видає і звук кращій - хоча з мордою системніка USB 2.0 не порівнював.
S0N1C
Member

Повідомлення

ну тут взагалі хто зна шо може бути, навіть не буду гадати, просто рекомендація підключати в порти на мат платі ззаду :shuffle:
feson
Member

Повідомлення

В цьому немає ніякої езотеріки - просто по 12В лінії живлення з якої живляться всі порти USB мат плати бігають крокодили та бегемоти від багато-ядерного інтела та відеокарти.....а всі такі платки живлять USB від 5В лінії блока живлення....все просто.... :up:

Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
Так що у мене рекомендація - підключати всі аудіо цапи та гаджети від платки USB а не до портів мат.плати.
І RMAA - покращення показує на вимірах. Я їх викладав раніше.
Hotspur
Member

Повідомлення

feson: 22.07.2026 00:26В цьому немає ніякої езотеріки - просто по 12В лінії живлення з якої живляться всі порти USB мат плати бігають крокодили та бегемоти від багато-ядерного інтела та відеокарти.....а всі такі платки живлять USB від 5В лінії блока живлення....все просто....
так. але є і просто погані кабеля
S0N1C
Member

Повідомлення

feson: 22.07.2026 00:26 USB від 5В лінії блока живлення....все просто.... :up:
та ні, на pci-e навіть 5V немає, є як раз 12 і 3.3, схоже шо 5В на тій плаці і генеруютья :shuffle:

https://allpinouts.org/pinouts/connecto ... xpress-1x/

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
я навіть скачав боардвью якоїсь більш меньш модернової мат плати (MSI PRO Z690-A DDR4 MS-7D25 R1.1) і там як раз юсб запитані через мосфет від 5В блока живлення :gigi: так шо мабуть де як
Radio Bay
Member

Повідомлення

S0N1C: 22.07.2026 00:40та ні, на pci-e навіть 5V немає, є як раз 12 і 3.3, схоже шо 5В на тій плаці і генеруютья

https://allpinouts.org/pinouts/connecto ... xpress-1x/

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
я навіть скачав боардвью якоїсь більш меньш модернової мат плати (MSI PRO Z690-A DDR4 MS-7D25 R1.1) і там як раз юсб запитані через мосфет від 5В блока живлення так шо мабуть де як
Ще один теоретик-онаніст, спастеригач :)
Hotspur: 22.07.2026 00:36так. але є і просто погані кабеля
Чекаю практичних досліджень, Одесакабель проти Клотц

Відправлено через 4 години 31 хвилину 25 секунд:
feson: 22.07.2026 00:26Так що у мене рекомендація - підключати всі аудіо цапи та гаджети від платки USB а не до портів мат.плати
++ База

До речі, USB-карта на НЕКовському чипі із зовнішнім живленням. Ще кондюки перепаюють, але за кондюки топити не буду. Може й плацебо.
Досвіду нема

Ні, мій Jcat поліпше буде, але ціна. Я не за понти, а за народні рішення

Відправлено через 24 хвилини 4 секунди:
feson
В мене є нульовий iPower2, дам на тест
vdemeshko
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 21.07.2026 23:12Втрата гостроти слуху та/або чутливості до певних діапазонів частот != глухоті. Причому це процесс розмазаний у часі на роки. Людина просто цього не відчуває на довгій дистанції.
:popcorn: про базовую потерю остроты слуха в результе возраста не в курсе надо понимать? в 5 лет и в 35 есть разница уже замтеная :) 20кГц в большинстве слышат дети и чаще женского пола (не знаю почему именно девочки, но такую инфу встречал). К 30 годам если слышишь 17-18кГц это уже "успех" :) К "частичной"(область верхних частот) потере слуха могут приводить - воспаления (отит) и, по данным что встречал, даже последствия коронавируса (атакует нервную систему и в том числе органы слуха и зрения). Так же может приводить и остеохандроз - типичная пробелма офисных работников у компа. Передавливаются сосуды в голову, недостаток кровоснабжения ушей -> частичная потеря слуха. Вот что затычки могут способстовать - при нарушении гигиены, попадании всякой фигни из карманов на амбушуры и с ними в уши - может так же спобстовать попаданию инфекции или чего что станет причиной инфекции. Естественно речь про то, что IEM используют на нормальном уровне громкости.

PS
одни из первых IEM, появившихся в профессиональной среде - Etymotic ER-4 были в 1991 году. Я не помню что бы были репорты о (частичной) потере слуха от людей проф. работающих с ними как рабочими инструментами по 8 часов в день.
Feras
Member

Повідомлення

Стосовно іем і погіршення/втрати слуху це абсолютна чухня, науково це не підтверджено, що у молодих людей ~ 25 років, що б слухали нормально іем і нормальні іем 3-4 роки із-за цього втрачався слух. Крім того, людина яка про це написала, має дуже упереджені бачення до іем та навушників, що ще більше знецінює це твердження. І не мала чи не хотіла мати можливості по слухати, який колосальний стрибок зробили навушники та іем за останні 10 років, у деяких випадках між тим, що було у 2010 році і тим, що випускають зараз різниця 10-ти кратна, саме серед деяких іем та навушників.
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Feras: 22.07.2026 12:24Крім того, людина яка про це написала, має дуже упереджені бачення до іем та навушників, що ще більше знецінює це твердження.
Я переслухав стільки IEM навушників, що тут мало кому снилось. В мене були і Етімотіки і Кліпш Кастом і Аудіо Техніка і Audeze і ще купа починаючи від бюджетних AKG, вже всіх не згадаю. І арматурні були. І портативні підсилювачі були. Іноді тупо забиті коробки з навушниками в коридорі лежали на зберіганні. В той період, коли я займався Хай-фаєм, в мене був необмежений доступ до цього всього безкоштовно. І брав собі на тести все що захочу. Я знаю про що пишу.

vdemeshko
Я писав конкретно в суто розрізі використання IEM, вважаючи що проблем зі здоров'ям, які можуть призводити до втрати гостроти слуху немає. І вікові втрати тут ні до чого. Вікові втрати відбуваються у всіх. Просто IEM можуть виступати в якості каталізатору даного процесу.

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Feras: 22.07.2026 12:24у деяких випадках між тим, що було у 2010 році і тим, що випускають зараз різниця 10-ти кратна
:lol: :lol: :lol:
Природа і принцип роботи внутриканальних моніторів не змінився за останні ні 10 ні 15 років.
Краще б не позорився.
Z440_User
Member

Повідомлення

vdemeshko: 22.07.2026 11:48 К 30 годам если слышишь 17-18кГц это уже "успех" :)
не знаю, може мені повезло, а може результат трохи бережного ставлення до своїх вух.
На медогляді у лора, десь біля 30 років, частота 18кГц ще викликала суттєвий дискомфорт, в позаминулому році (41) писк ще чув, але ледь-ледь і вже дискомфорту не викликав. Але розгортку ЕЛТ моніторів ще чую добре (16-17кГц, на роботі в серверній стоїть черговий монітор, включають його іноді), як і схожий ВЧ свист дроселів комп'ютерних БЖ.
В цеху, коли токар з обертами чи подачею перестарався і різець свистить на 14-16кГц - знаходитися не можу, мені наче мозок тим різцем колупають. А токар стоїть і не чує того "свердління".

Хоча аудіограма (чи як там її) взагалі-то робиться від 150Гц до 8кГц, є ще окрема високочастотна по спец.призначенню лікаря, там від 7кГц до 16кГц.
Я просив лікаря в особистому порядку прогнати ВЧ тестування, типу музикант, + аудіотехнікою цікавлюся, +трохи радіогубітель, хочу знати що я чую :gigi: .
Навіть десь роздруківка моєї АЧХ лежить.
Як музикант з абсолютним слухом та музичною пам'яттю, я чую писк та сприймаю його як якусь високу ноту, потім в іншому місці я чую +/- ту ж саму "ноту", потім коли стикаюся з чистим тоном та відомими значенням кГц і вуха знову чують +/- ту ж саму "ноту" = пазл складається, цифра в Гц запам'ятовується.
Якось так воно особисто у мене працює.

Вот что затычки могут способстовать - при нарушении гигиены, попадании всякой фигни из карманов на амбушуры и с ними в уши - может так же спобстовать попаданию инфекции или чего что станет причиной инфекции. Естественно речь про то, что IEM используют на нормальном уровне громкости.
Утворенню сірчаних пробок вони точно сприяють. Хоча це теж індивідуальний момент кожного.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Z440_User: 22.07.2026 13:01На медогляді у лора, десь біля 30 років, частота 18кГц ще викликала суттєвий дискомфор
в 30 лет я тоже слышал еще 18К+ :gigi: ну как минимум на правое ухо.. на левое 17К+ )) по генератору тона в домашних условиях на равной громкости для двух ушей )) ну там типа 18.3К и 17.4К что то такое было по памяти.. и мне в то время Баеры выпиливали мозг своим циканием - пришлось продать в итоге )) а теперь очень комфортные наушники - купил через 10 лет и ок уже :lol:
Z440_User
Member

Повідомлення

vdemeshko рокам к 70-80 і "ширікі" на щитах відкритих зі своїми 10кГц будуть вогонь вогняний :laugh:
S0N1C
Member

Повідомлення

і ромашка заспіває :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Сама висока нота флейти-піколо це 4 з копійками кілогерць. 2-3 гармоніки це 8 і 12. Це самий високий звук від музичних інструментів за виключенням органа з собачими свистками (тобто реально є сильно за 20 кГц). В будь-якому випадку ніяке музло під ці собачі свистки не пишеться, принаймні людьми. Ото після 14 кГц можна безбожно душити ачх і гірше не стане.

Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
А от знизу не так, знизу дофіга чого віщає на 20 і навіть нижче. Так що краще переймайтесь що там у вас з басом)
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.07.2026 10:16Чекаю практичних досліджень, Одесакабель проти Клотц
одесакабель в мене е хто дасть клотца без накінечників ?
Відповісти