Приїхав мій 32" Samsung Odyssey OLED G8 (LS32HG802SIXUA) на 5 слойній матриці.
Чесно кажучи на огляд з тестами нема ні наснаги, ні часу, служба забирає багато першого і другого
До того ж це мій перший олед.
Що можу сказати (в порівнянні з ва і іпс) так картинка сочніша (що навіть трохи незвично якось, кольори здають занадто....живими

), яскравіша та більш контрастна. Справжній кайф це саме чорний, він там ідеальний і відсутність засвітів.
Перше, що зробив, після швидкого налаштування в меню, це запустив декілька 4к роликів для оледів в високій якості. На них різниця зі звичайними моніками дууууже відчутна.
Потім запустив тунки

, в тунках враховуючи суть ігрового процесу різниця є, але в подібних іграх її не те щоб помічаєш під час гри. Треба щось гарне грати, типу Хорайзена.
Герої 3 поки не запускав
Що можу сказати загалом. Монік топовий, картинка теж. Олед це великий крок вперед по якості по всіх фронтах. Особливо чорний, відсутність засвітив і тп. Але не завжди це буде помітно на повну якщо мова про ігри, бо не всі вони красиві.
Вау ефект відчутний в високоякісних відео 4к. В звичайному користуванні (браузер, офісна робота) чи ігри - так топово, так якісно і без засвітів, але без вау ефекта.
Окремо про дизайн - він дуже класний. Монітор тонкий як лезо, бо блок живлення у нього зовнішній (здоровенний). Меню зручне, зрозуміле, є українська (монітор купував офіційний)
Купувати чи ні - питання індивідуальне.
Якщо є 47к на монітор і без утисків себе в чомусь іншому - купуйте, будете задоволені. Все на топ рівні.
Якщо вагаєтесь чи грошей в обріз, не парьтесь беріть якісну іпс і грайте в ігри.
Все таки основна (на мою думку) направленість оледа, де від нього 100% профіт, це фільми (і напевно робота з графікою) де можна отримати 100% потік якісного контенту і кайфувати від картинки. Щодо ігор то не завжди від оледа є профіт, якщо це якась стара гра зі всратою графікою чи онлайн дро..ня з постійною напругою.
Якось так. Особисто я задоволений як якістю зображення так і дизайном.
фото якщо дуже треба можу потім зробити, кинути в лс