- спойлер

в сенсі, що залежить від того яка саме карта, який чіп попадеться, яка СО, що саме юзер хоче отримати.
на 3080ті я завдяки андервольту отримав вищу продуктивінсть при тому ж таки 440вт споживанні, тому що чіпу не вистачало харчування в межах ліміту, така особливість 3000 серії і тогочасних лімітів.
а ось на 5090 я в розгоні отримав вищу продуктивність ніж в самому вдалому андервольті
(якщо робити андервольт суттєвіше, то там втрата продуктивності була ще більша) на декілька відсотків, і при цьому СО залишається в комфортних для мене режимах і по шуму і по температурі, відповідно в андервольті не побачив сенсу для своєї карти.
але якщо упоротись по мінімальному шуму взагалі, тоді це інша історія, і сенс може з'явитись. коротше it depends
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
MVE: ↑
13.07.2026 14:10Юзер купує карту, щоб просто поставити в пк і грати в ігри. Навіщо йому знати оптимальні частоти і вольтаж? Це за нього не продумали інженери?
та шо ж ти душніш. це просто мінімальний тюнінг, не хочеш/не вмієш -- можеш не робити, отримаєш не так шоб принципово інший результат в стоці.
Відправлено через 41 секунду:
чому він існує взагалі -- вчи матчастину про силіконову лотерею, різне охолодження в різних кейсах, сучасні фічі автобусту ітд