Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
oh_boy
Member

Повідомлення

Аааа, всєм бєжать і продавать нвіде :apes:
Vladys77
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:56 big_bang
MAKKACIN
Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.

Vladys77
Ну так вона скотина 600W жару випльовує... Я взагалі здивований, що воно стабільно може працювати. Тьфу-тьфу-тьфу. :gigi:
В мене 400+ Вт жари видає. Для обігріву кімнати взимку вистачає :laugh:
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

Vladys77: 13.07.2026 10:56
Volodymyr1985: 13.07.2026 10:40
Ну, тут є два моменти, по-перше, на моїй 9060XT я бачив під 100 градусів хот спот, і вирішив це питання андервольтом і покращенням системи охолодження (бо бачив це і відреагував на проблему). І другий момент, навіть коли було під 100 на хот спот, частоти не скидувались але охолодження вже видавало 80% обертів і це треба було вирішувати. Тому, який би не був виробник, добре знати реальні температури з якими працює твоя відеокарта. :gigi:
А в мене температури на Hotspot були під 90° поки криву вентиляторів не підкурутив на відеокарті. І вона стала холодною :D
Ну, у мене двовентиляторна Powercolor і вельми компактний дешевий корпус, тому температури, на жаль, не дуже хороші :gigi: Коли бавився в 1080р, то все було тихо і холодно, а коли на 2к перейшов стало гучно і під 100 хот спот, шо викликало певне занепокоєння :laugh:
Востаннє редагувалось 13.07.2026 11:11 користувачем Volodymyr1985, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

Vladys77: 13.07.2026 10:59І водянка на 420 мм стоїть лише на ЦП
Класно, но вода на ВК - более эффективна, т.к. нет крышки на чипе. Лично у меня проц идет по остаточному принципу и надо сказать - ему этого достаточно. В играх - 50-60 от силы.
Геральт
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:56 Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.
nvFlash ?
MVE
Member

Повідомлення

big_bang: 13.07.2026 10:34андервольт вам в допомогу)
Чому юзер повинен фіксати залізо, за яке заплатив пару тисяч $? :puzzle:
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

Delete :gigi:
Востаннє редагувалось 13.07.2026 11:12 користувачем Volodymyr1985, всього редагувалось 1 раз.
lordep
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:56 big_bang
MAKKACIN
Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.

Vladys77
Ну так вона скотина 600W жару випльовує... Я взагалі здивований, що воно стабільно може працювати. Тьфу-тьфу-тьфу. :gigi:
Самий лінивий андервольт (який сам використовую на 5070ті та 3070) це використовувати утиліту NV⚡UV Play https://github.com/christianp403-spec/n ... y/releases Мої заміри показали зниженя енергоспоживання на 30-50Вт, без втрати продуктивності
Востаннє редагувалось 13.07.2026 11:16 користувачем lordep, всього редагувалось 1 раз.
vsx
Member

Повідомлення

Видалення Hotspot із загальнодоступного моніторингу було помилкою, адже це допомагає користувачам краще діагностувати проблеми.
Температура выше 100 уже само по себе проблема. В Нвидиа прекрасно понимали это и удалили датчик. Нет показаний нет проблем.
lordep
Member

Повідомлення

Del
Востаннє редагувалось 13.07.2026 11:16 користувачем lordep, всього редагувалось 1 раз.
1234waltz
Member

Повідомлення

MVE: 13.07.2026 11:09
big_bang: 13.07.2026 10:34андервольт вам в допомогу)
Чому юзер повинен фіксати залізо, за яке заплатив пару тисяч $? :puzzle:
Бо на ринку олігополія, в умовах монополії та олігополії юзер жере те що дають і страждає.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

MVE: 13.07.2026 11:09Чому юзер повинен фіксати залізо, за яке заплатив пару тисяч $?
Что бы потом по истечении гарантии, видеокарта отправилась к проотцам и юзер купил новую карту. Это из серии когда ты отдаешь в сервис пк\ноут на чистку замену термопасты, а они тебе мажут GD900, и оно то работает, но до года максимум, а потом цикл повторяется.
kairo
Member

Повідомлення

vsx: 13.07.2026 11:12
Видалення Hotspot із загальнодоступного моніторингу було помилкою, адже це допомагає користувачам краще діагностувати проблеми.
Температура выше 100 уже само по себе проблема. В Нвидиа прекрасно понимали это и удалили датчик. Нет показаний нет проблем.
Вони його не видалили, а закрили показники для звичайних користувачів.

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Геральт: 13.07.2026 10:39 Поціновувачі куртки гарячково шукають де б ту приблуду скачати )
В реальності 95% користувачів навіть не в курсі, що таке Хотспот.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

FarCry
так не становлюй ту RivaTuner. якщо не з ОС це робити то процес дуже резикований і незворотній інколи і якщо ти це запитуєш то тобі ТОЧНО не потрібно це робити пробувати. Є утіліти від бренду типу гігабайт асус паліт і т.д де також можна андервольтнути, але мсі афт найбільш стабільна, можна без фанатизму то зробити
big_bang
Member

Повідомлення

MVE: 13.07.2026 11:09 Чому юзер повинен фіксати залізо, за яке заплатив пару тисяч $? :puzzle:
а, чому б і ні ?

тобто, як розганяти в соплі, то Ок.
а, як андервольт - ні, не знаєм.

Дивна у вас логіка
leif
Member

Повідомлення

Страшно, очєнь страшно (с)

Роз'єм горить як мінімум повільно деградує (sic!), хотспот — 666 градусів, а карта у мене, як неодноразово писав, не те що без андервольту, так ще і в максимальному розгоні, який зміг з неї вижати :write: на повітряному охолодженні :lol:

Без кількох днів 1 рік в цьому режимі працює. ось-ось крякне, звичайно, не сьогодні-завтра. Як інакше?

Хто буде писати, що карта тротлить — я вже викладав passed різні стрес тести 3д марк (20 прогонів) за посиланнями на сайт 3дмарк тобто верифіковані ;)

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Хто не розуміє що таке стрес тести 3д Марк і що означає результат у відсотках в них — запитайте у чата жипіті
MVE
Member

Повідомлення

big_bang: 13.07.2026 11:43тобто, як розганяти в соплі, то Ок.
а, як андервольт - ні, не знаєм.
Кого розганяти? Мені як юзеру пропонують продукт за купу бабла, чому я повинен з ним щось робити в якусь сторону? Це що за напівфабрикат?
dext
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:56 Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди?
на десктопних RDNA 3/4 - можна, навіть для VRAM
VladimirV
Member

Повідомлення

Хотспот мені наприклад показує якість прижиму, наскільки правильно підібрані і встановлені термопрокладки на пам'яті і врм. Бо якщо десь щось по розміру не те стоїть на інших елементах, ну або криво покладено, то прижим самого чіпу гпу буде або нерівномірним, або недостатньо притиснутим. Ну і хотспот розлітається від середнього показника більше, ніж ти очікуєш або знаєш, який він повинен бути в ідеалі.
Ektalion
Member

Повідомлення

kairo: 13.07.2026 11:37 Вони його не видалили, а закрили показники для звичайних користувачів.
О перший консультант nvidia підтягнувся, чекаємо erkins007 :popcorn:
Відповісти