Новини
Останні статті і огляди
Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми
-
Сidonix
Member
Пропоную обговорити Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми
Nvidia замість вирішення проблеми з високою температурою просто заблокувала доступ до даних з датчика))) Щось мені це нагадує)))
Nvidia замість вирішення проблеми з високою температурою просто заблокувала доступ до даних з датчика))) Щось мені це нагадує)))
-
gregory_amd
Member
Так в чому ж воно було помилкою коли це було навмисно сховано лол.
гой не має знати 
-
XXXshadyXXX
Member
Ждём оправдания от сами знаете кого 
-
Artem_K
Member
NVidia слабаки, он "Asus support confirms 100-102 °C vram is completely normal and within spec for prime 9070 xt oc".
- спойлер
-
man1242
Member
Цікаво побачити тести інших вендорів, бо здаєтся термогель то не імба.
-
big_bang
Member
упс, а що сталося ?
-
alex_sul
Advanced Member
Nvidia сховали датчик щоб нічого не вирішувати - очевидний факт
Мені цікаво чому у мого Intel Arc B580 цього датчика нема? Що там ховати, якщо ігри крутятся на 100-130 ватт, і 155 в фурмарку
Мені цікаво чому у мого Intel Arc B580 цього датчика нема? Що там ховати, якщо ігри крутятся на 100-130 ватт, і 155 в фурмарку
Востаннє редагувалось 13.07.2026 10:34 користувачем alex_sul, всього редагувалось 2 разів.
-
KimRomik
Member
одноразові відеокартиСidonix: ↑ 13.07.2026 09:41Nvidia замість вирішення проблеми з високою температурою просто заблокувала доступ до даних з датчика))) Щось мені це нагадує)))
-
FarCry
Member
man1242
Так термогель тільки для VRAM та інших компонентів. На кристалі звичайна термопаста (Windforce / Gaming OC), або суміш пасти з рідким металом (Aorus Master)
Тепер самому стало цікаво, що там у мене під кулером... (5090 Gaming OC) Але провіряти не буду. Прибирати цю дрисню дуже не весело.
Коли карточка тільки приїхала, то робила голосніше за інші моделі, тому я переключив її в режим Silent. Стало відносно тихо, під повною нагрузкою 2000 - 2100 обертів. Швидкість наче не впала, в 3D Mark Nomad результат - Good. (Вищий за середній по палаті) Але температура під нагрузкою завжди 82-84 градуси.
Так термогель тільки для VRAM та інших компонентів. На кристалі звичайна термопаста (Windforce / Gaming OC), або суміш пасти з рідким металом (Aorus Master)
Тепер самому стало цікаво, що там у мене під кулером... (5090 Gaming OC) Але провіряти не буду. Прибирати цю дрисню дуже не весело.
Коли карточка тільки приїхала, то робила голосніше за інші моделі, тому я переключив її в режим Silent. Стало відносно тихо, під повною нагрузкою 2000 - 2100 обертів. Швидкість наче не впала, в 3D Mark Nomad результат - Good. (Вищий за середній по палаті) Але температура під нагрузкою завжди 82-84 градуси.
-
big_bang
Member
андервольт вам в допомогу)
-
MAKKACIN
Member
Ну NVIDIA, ну "молодці"... Але це було очікувано. Ніхто б не прибирав значення хотспот якби воно було адекватне(різниця до 5-15град від осн. темп)... А так очікувано. Розігнана 40 лінійка по суті
Ще й або з поганим кривим прижимом або з ге термопастою
FarCry
не пробували легенький андервольт і криву вентиляторів налаштувати?
FarCry
не пробували легенький андервольт і криву вентиляторів налаштувати?
-
Геральт
Member
30+гр дельти на мідловій карті. Як цікаво
Поціновувачі куртки гарячково шукають де б ту приблуду скачати )
Ні, ну це вже зовсім інша справаЗаміна термоінтерфейсу допомогла знизити пікові температури зі 107°C до 100°C.
Очі не бачать - серце не болить©Видалення Hotspot із загальнодоступного моніторингу було помилкою, адже це допомагає користувачам краще діагностувати проблеми.
Поціновувачі куртки гарячково шукають де б ту приблуду скачати )
-
Volodymyr1985
Member
Ну, тут є два моменти, по-перше, на моїй 9060XT я бачив під 100 градусів хот спот, і вирішив це питання андервольтом і покращенням системи охолодження (бо бачив це і відреагував на проблему). І другий момент, навіть коли було під 100 на хот спот, частоти не скидувались але охолодження вже видавало 80% обертів і це треба було вирішувати. Тому, який би не був виробник, добре знати реальні температури з якими працює твоя відеокарта.Artem_K: ↑ 13.07.2026 10:00 NVidia слабаки, он "Asus support confirms 100-102 °C vram is completely normal and within spec for prime 9070 xt oc".
- спойлер
- Без імені.jpg
-
Shaolin_Style
Member
а смысл? накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь
-
Vladys77
Member
5070Ti з Hotspot в нормі 100°... A що ж там у 5080? Про 5090 я навіть питати боюся
Там мабуть Hotspot 200° в межех норми 
-
StTechnik
Member
Я накинул 2х420 радиатор на 4090 и 53 градуса на чипе при 400 ваттах. И как то пофик на тот Хотспот.Shaolin_Style: ↑ 13.07.2026 10:41накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь
-
Vladys77
Member
В мене температура піл навантаженням до 65°. А така як ото у вас, то температура Hotspot і то, в мене захвичай до 75°.FarCry: ↑ 13.07.2026 10:20 man1242
Тепер самому стало цікаво, що там у мене під кулером... (5090 Gaming OC) Але провіряти не буду. Прибирати цю дрисню дуже не весело.![]()
Коли карточка тільки приїхала, то робила голосніше за інші моделі, тому я переключив її в режим Silent. Стало відносно тихо, під повною нагрузкою 2000 - 2100 обертів. Швидкість наче не впала, в 3D Mark Nomad результат - Good. (Вищий за середній по палаті) Але температура під нагрузкою завжди 82-84 градуси.![]()
Правда карта трохи не від NVIDIA
-
FarCry
Member
big_bang
MAKKACIN
Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.
Vladys77
Ну так вона скотина 600W жару випльовує... Я взагалі здивований, що воно стабільно може працювати. Тьфу-тьфу-тьфу.
MAKKACIN
Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.
Vladys77
Ну так вона скотина 600W жару випльовує... Я взагалі здивований, що воно стабільно може працювати. Тьфу-тьфу-тьфу.
Востаннє редагувалось 13.07.2026 10:58 користувачем FarCry, всього редагувалось 1 раз.
-
Vladys77
Member
А в мене температури на Hotspot були під 90° поки криву вентиляторів не підкурутив на відеокарті. І вона стала холодноюVolodymyr1985: ↑ 13.07.2026 10:40Ну, тут є два моменти, по-перше, на моїй 9060XT я бачив під 100 градусів хот спот, і вирішив це питання андервольтом і покращенням системи охолодження (бо бачив це і відреагував на проблему). І другий момент, навіть коли було під 100 на хот спот, частоти не скидувались але охолодження вже видавало 80% обертів і це треба було вирішувати. Тому, який би не був виробник, добре знати реальні температури з якими працює твоя відеокарта.Artem_K: ↑ 13.07.2026 10:00 NVidia слабаки, он "Asus support confirms 100-102 °C vram is completely normal and within spec for prime 9070 xt oc".
- спойлер
- Без імені.jpg
![]()
-
Vladys77
Member
В мене на чіпі відеокарти 55-65° під навантаженням. І водянка на 420 мм стоїть лише на ЦПStTechnik: ↑ 13.07.2026 10:49Я накинул 2х420 радиатор на 4090 и 53 градуса на чипе при 400 ваттах. И как то пофик на тот Хотспот.Shaolin_Style: ↑ 13.07.2026 10:41накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь