Хідео Кодзіма засмучений відмовою Sony від випуску ігор на дисках. Облікові записи PlayStation видаляються через три роки бездіяльності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AlexWest: 06.07.2026 21:07
kabostebeztak: 06.07.2026 15:51
Так пк юзери вже в ньому сидять, зокрема лінуксоіди у яких підтримка ігор з вінслопу на 90% залежить від 1 компанії

Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:

Хороший аргумент.
Але рішення теж є - переходити на іншу приставку. Але це складніше, бо треба купляти іншу приставку замість встановлення іншого магазину.
Ідете в магазин, купуєте пачку чистих дисків, піднімаєте прапор з кістками, закидаєте здобич на диски – все. Випливли з цифрового гетто, якщо вам там так пече.
Але це незаконно (саме частина про прапор з кістками).
В суді будеш казати if buying isn't owning then piracy isn't stealing, стараючись уникнути штрафу на пару сотень євро.
kairo
Member

Повідомлення

S0N1C: 06.07.2026 18:39ну так треба було купляти в 2025 а не в 2026
минулої осені на розетці 18 тер коштували 14к, та і навіть в 26 були моменти коли з амазона можна було взяти зовнішній хдд за "смішні" 250 чи 300 баксів
Навіть 300 баксів, заради чого, на випадок ігрового апокаліпсису? В нас тут реальний за вікном.
Nehrk
Member

Повідомлення

Очень радует, что у всех с этого сгорело. И еще интересно, как это повлияет на Нинтендо(key card это тварь, но он физический хотя бы). Очень не хотелось бы чтоб физически невозможно было купить никаких игр. На крайний случай - GOG. Все будущие игры буду там покупать для ПК. Сони и xbox под телеком еще стоят, но то нетфликс и ютуб. Обе подписки отменены B-) мразоты
kairo
Member

Повідомлення

MqM: 06.07.2026 20:11До речі частина ігор таки привʼязана до серверів Стіму, і якщо падає Стім то й вони буває показують помилку при зʼєднанні.
Які?
Nehrk
Member

Повідомлення

kabostebeztak mullvad? Битлокер?) Пусть найдут шо
S0N1C
Member

Повідомлення

kairo: 06.07.2026 21:25
S0N1C: 06.07.2026 18:39ну так треба було купляти в 2025 а не в 2026
минулої осені на розетці 18 тер коштували 14к, та і навіть в 26 були моменти коли з амазона можна було взяти зовнішній хдд за "смішні" 250 чи 300 баксів
Навіть 300 баксів, заради чого, на випадок ігрового апокаліпсису? В нас тут реальний за вікном.
в мене це почалося не через можливісь апокаліпсису, а тому шо є багато старих компів, і ставити туди ігри зараз можна тільки з локалки або дисків :shuffle:
і так, я міг би то все грати на одному сучасному компі, але то не цікаво :gigi:
AlexWest
Member

Повідомлення

kabostebeztak, прапори з кістками офіційно не заборонені майже всюди у світі. І навіть неважливо з якого полотна зшиті :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

Nehrk: 06.07.2026 21:27 kabostebeztak mullvad? Битлокер?) Пусть найдут шо
В ЄС за сам факт завантаження через торрент може прилетіти штраф, якщо провтикати роздачу.
snegurrrka
Member

Повідомлення

Прикра новина. З одного боку сам дисками вже й не згадаю коли користувався востаннє, ну мабуть десь в 2019 коли придбав PS4 Pro і до релізу PS5, обмінюватися дисками з колегами та друзями було прикольно насправді. Проте в ПК DVD приводу вже мабуть років 15 десь і не маю, все ніби і ок. Та все одно коли вибір є - це добре, відсутність його веде до монополії й повної фігні.

Для прикладу - свого часу обожнював гру Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth (другу частину менше), перегравав безліч разів. Станом на сьогодні - цю гру абсолютно неможливо придбати на ПК чи актуальних консолях офіційно через ліцезію. Тобто єдиний варіант - знайти десь на торенті мабуть (теж не користувався більше 10 років чи 15 вже, навіть не знаю які вони є).

Тобто з одну боку відеоігри та фільми це не базова людська потреба як їжа, а привілей, тому не можеш пограти в щось - ніби не так вже й страшно. Проте з іншого боку коли хочеться поностальгувати та переглянути разом з родиною якийсь фільм/мультфільм, чи показати сину якісь мої улюблені ігри дитинства/юності, то от тобі і постає проблема збереження цифрового контенту повною мірою, що таки дуже прикро :-/

Ну а далі як-то кажуть ПК теж мало хто собі дозволити зможе, тож контент/пристрої лише за підпискою - в світле майбутнє :rotate:
daesz
Member

Повідомлення

powerpizza: 06.07.2026 11:36 Напомнило политику микрософт по поводу банов за запуск слива форза 6,но опять же,офлайн ты в эти игры все равно мог играть,а тут тупо снос аккаунта со всеми покупками за неактивность,маразм ,ну а в целом купить крякнутую пс 4 пройти все что захотел и выкинуть этот мусор следующему на олх, я так в свое время с ps3 fat сделал,потом с ps4 ,потом купил хбокс,потом продал этот хлам и собрал пекарню
А що умовний гад оф вор чи спайдер мена в онлайні можна грати? :facepalm:

По темі : соні більше не вигідно, щоб покупці займались диск шерінгом, бо від ПК ринку вони відмовились, а компенсувати це якось треба. Бажаю соснольщикам та соні успіху із їхніми подєліями :rotate:
Аціо
Member

Повідомлення

Геральт: 06.07.2026 11:22
Угу. 3 роки на з'являвся в квартирі, значить вона тобі не потрібна. Л-логіка.
Що ви наробили?
От нащо ви підказуєте?
Ну все тепер 11млн. людей в Україні безхатьки.

І усе те "повертайся ти нам потрібен" та "а вдома краще" - заграє новими фарбами.
Kullerok
Member

Повідомлення

MqM: 06.07.2026 16:56
Nikolay Yeryomenko: 06.07.2026 11:19 Пропоную обговорити Хідео Кодзіма засмучений відмовою Sony від випуску ігор на дисках. Облікові записи PlayStation видаляються через три роки бездіяльності

По-моєму все це фігня з дисками. На ПК дисків вже давно нема і ніхто не помер. А якщо ти три роки не заходив у свій акаунт то вочевидь тобі ігри стали зовсім не цікаві або немає на них часу.
І що? Цікава така логіка. Може ще квартири забирати хто декілька років не був у них?
Людина витратила гроші, а корпорація немає місця на серверах під акаунт користувача? Там напевно якихось 10 мб інфи включно з аватаркою користувача

Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Kullerok: 06.07.2026 11:30
Согласен. Уже и не вспомню когда тот диск покупал последний раз. Всё куплено в Стиме или скачано с торента. Накой вам :censoured: те диск нужны. Раздули проблему с ничего.
Справді? Погугли скільки разів сервери Стім лягали, будеш залежний від неочікуваних подій в іншому регіоні світу та не зможеш банально завантажити сінглову гру коли саме тобі треба

Отправлено спустя 56 секунд:
Soulwatcher: 06.07.2026 11:30
А если ты фотографии давно не просматривал, детские фотоальбомы, или давно не пользовался фарфоровым набором с позолотой - тоже лишиться?
У меня, например, фарфоровый набор 16го века. Был у меня в гостях как-то коллекционер, облизывался и почти умолял продать. Я им так-то почти и не пользуюсь, но это память предков.
Ещё есть позолоченные египетские чашки 24 карат золота ручной росписью, они вообще тупо на полке лежат. Выкинуть?

Не надо использовать логику "мне не надо, а значит и другим не надо"
Ви мільйонер чи спадкоємець знаті? :D

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
powerpizza: 06.07.2026 11:36 Напомнило политику микрософт по поводу банов за запуск слива форза 6,но опять же,офлайн ты в эти игры все равно мог играть,а тут тупо снос аккаунта со всеми покупками за неактивность,маразм ,ну а в целом купить крякнутую пс 4 пройти все что захотел и выкинуть этот мусор следующему на олх, я так в свое время с ps3 fat сделал,потом с ps4 ,потом купил хбокс,потом продал этот хлам и собрал пекарню
А мені не нагадало, не треба порівнювати порядних людей зі збродом ;)
Не знаю сколько раз, да мне в принципе плевать. Вспомнить я могу наверное только 1 раз я несмог поиграть в игру через Стим. Ну я не сильно растроился :gigi: так что как говориться мне с высокой горы на все эти диски. Платена от этого станет только чище.
den888
Member

Повідомлення

Розчарований. PS з третьої версії. Починав з «денді», для мене фізичний носій і пильна поличка з іграми як реліквія. Де їм нахамити проти цього, дайте посилання.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 06.07.2026 11:19 Пропоную обговорити Хідео Кодзіма засмучений відмовою Sony від випуску ігор на дисках. Облікові записи PlayStation видаляються через три роки бездіяльності

По-моєму все це фігня з дисками. На ПК дисків вже давно нема і ніхто не помер. А якщо ти три роки не заходив у свій акаунт то вочевидь тобі ігри стали зовсім не цікаві або немає на них часу.
Так, на пк нема дисків.
Але на пк є стороні магазини і відкрита файлова система. Якщо ти купив гру в GoG і завантажив файли - гра твоя навіть якщо магазин загнеться.
А в PlayStation якщо ти купив гру, а її вирішить видалити магазин - ти втратив доступ до гри безповоротно і безальтернативно.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
kairo: 06.07.2026 21:37
Nehrk: 06.07.2026 21:27 kabostebeztak mullvad? Битлокер?) Пусть найдут шо
В ЄС за сам факт завантаження через торрент може прилетіти штраф, якщо провтикати роздачу.
Це звісно можна обійти (vpn/шифрування p2p трафіка). Але це факт + для звичайних користувачів це не доступно.

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
MVE: 06.07.2026 11:37
Ektalion: 06.07.2026 11:24Протести "з картонками" почали перемагати.
А де протести з картонками для Valve? Подобається володіти повітрям? :teacher:
Так на ПеКа тебе ніхто не форсить користуватись стімом.
А на Плейстейшин без робочих серверів PSN - це просто пуста коробка в якій 0 сенсу.

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
kairo: 06.07.2026 16:57
MqM: 06.07.2026 16:55Справді? Погугли скільки разів сервери Стім лягали, будеш залежний від неочікуваних подій в іншому регіоні світу та не зможеш банально завантажити сінглову гру коли саме тобі треба
Це форс-мажор. Я ні разу не попадав на відключення серверів Стім, зате десятки на відключення світла.
Та прям, дефолт для них.
Ось навіть сайт є із статусом.
https://steamstat.us/

Так само, "не памятаю щоб ігри з аккаунту забирали". Може і не забирали, але в юридичній згоді яку ти підписав при логіні - такий пункт є.
Відповісти