AlexWest: ↑
01.07.2026 17:53
Vladys77: ↑
01.07.2026 16:36
KCD така сама не RPG як і Clair Obscur

.
Не треба свою улюблену гру превозносити над іншими. Особливо тими, які поставили рекорд за кількістю виграних номінацій Гра року. Це ж мабуть про щось говорить
А KCD2 виграла якусь одну другорядну номінацію
Варіативність сюжету в KCD це коли ти б'єшся за меч батька, перевантажуєшся по кілька разів, бо мабуть щось зробив не так. А виявляється це скрипт і ти маєш програти.
Чи коли пробираєшся в замок з Птачеком і на стелзі хочеш пройти... а там скрипт - тема завжди викриють. Чи коли Іванку в суді намагаєшся відмазати, бігаєш як дурний, всіх умовляєш, а на неї вже місце в монастирі заброньоване

Ітакої варіативності там повно, майже як в The Alters

. Коли ти маєш програти, то щоб ти не робив, а вже кат сцена з програшем записана
А у випадку KCD кат сцени ще й зі стандартним виглядом Генрі, а не з тим, який він має на даний момент.
Найс, найс.
Це не моя улюблена гра, навіть не близько.
Мене забавляє як люди виривають зручні їм моменти з величезної гри. Наче там все таке заскриптоване. В кожному сюжеті є скрипти, часто одноваріантні.
І коли вже до людей дійде, що нагороди там роздавали зовсім не за якістю ігор? Про скандал із Ваврою до церемонії щось чули?
Всі премії року від різних організацій давали не за найкращу гру? Просто обрали якусь гру аби не KCD2?
Я до скандалів з Ваврами і до оголошення номінантів кругом писав що Expedition 33 буде грою року з об'єктивних причин. Зі мною Вавра не сварився
І вона стала об'єктивно грою року.
Не треба теорій змови там де їх немає.
Якщо шо, то в KCD1-2 теж є геї

. Так що з вашої точки зору мало б бути все нормально з номінацією.
Друга частина - це лише допиляна трохи перша частина. Грою року могла бути KCD1 як нова оригінальна гра. А KCD2 і Death Stranding 2 не стали іграми року, бо це лише продовження чудових ігор, які нічого нового в індустрію вже не приносять.
Але їм не повезло, що конкурували вони з абсолютно новою якісною оригінальною грою. В цьому питання, а не в якихось невідомих скандалах.
Відправлено через 13 хвилин 46 секунд:
waryag: ↑
01.07.2026 21:19
Навіщо в ККД2 мод на збереження?
На початку автосейви розкидані щедро і в тебе є кілька пляшок шнапсу для складних місць. Вже з середини гри ледь не єдиним обмеженням збережень є небажання бігати поповнювати запаси шнапсу, а так - хоч кожну хвилину бухай.
Кажуть, можна не бути рабом луту і прокачки та просто насолоджуватися грою
Автосейви лише при виконанні якогось сюжетного завдання.
А коли ти лісом-полем бігаєш 30-40 хв збираєш траву і натрапив на бандитів чи гра вилетіла... то як мені автосейви допоможуть?
В KCD не можна першу третину гри насолоджуватись нею. Бо в тебе немає нічого і взяти ніде. Будь-хто тебе вбиває. На крадіжках тебе одразу ловлять, бо навички не прокачані... і сейвів же немає. 2-3 шнабса - це 2-3 невдалі спроби відімкнути скриню. Далі що робити? На новий шнабс грошей немає, а перше завдання на крадіжку від мельника..
В цьому і незрілість гри. Вона незбалансована рівномірно. На початку дуже важко, під кінець дуже легко. А має бути поступовий розвиток.
Я взагалі вважаю обмеження по збереженню самою дебільною річчю в іграх. Так розробники штучно затягують короткі ігри
Відправлено через 17 хвилин 30 секунд:
Не треба мені переповідати сюжетні лінії BG3

Я їх все одно не пам'ятаю. Пройшов і забув. Бо я ненавиджу ізометричні RPG, це минуле сторіччя і незручно в управлінні, та RPG з футбольною командою під твоїм керівництвом

, бо в мене немає розпаду особистості і я не можу себе одночасно асоціювати з п'ятьма і більше персонажами. А ще в голові тримати навички кожного і кому який лут потрібен.
Але відмінність повноцінної ААА гри на прикладі BG3 в деталях. Якраз в тому що коли ти щось провтикав, а воно по сюжету треба, то тобі це ще раз дадуть. А в KCD зовсім не так. Провтикав - давай досвіданія.
І коли ти не в задуманому порядку виконав квести, бо ти ж не знав який мав бути порядок - в грі відкритий світ і повна свобода... то після фінального тобі вистрибують діалоги з попередньої частини... Павлена вже вдома сидить, а я розповідаю де хто її останній раз бачив та що треба зробити щоб її знайти.
Я вже когось вбив і відзвітував, а потім мені іде діалог де його шукати...
Я зробив вибір і інша гілка квесту вже не може бути виконана, а в мене з'являються діалоги на її виконання. А аби я проходження не почитав і бігав би як дурний шукав чому завдання не можу виконати?