та це просто їм нецікаво, так само як мені нецікаво було робити обзор після отримання. все наче ок і олед є, і швидше малює-відкриває шось, в давінчі, нарешті адоб висрла свій пакет під арм і не треба емулити (використовую студент план, вони нічого не перевіряютьyuriy_dd: ↑ 21.06.2026 20:13Ви просто стаєте першим з місцевих фанатів х86 - які навіть таке зробити не в стані.
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
walkman3000
Member
-
Alex Saraphin
Junior
треба частіше писати тут повне ім'я нашого борця щоб воно відразу тегалося при пошуку в гуглі
отже, дудчак юрій борисович, кацапчик львівський
отже, дудчак юрій борисович, кацапчик львівський
-
Ekz0rcyst
Member
Та хоч 200 млрд. Це хіба якось змінить мою тезу? Звісно що ні. Питання риторичне насправді.yuriy_dd: ↑ 21.06.2026 20:13безумовно. Але під 200 млн продано ноутів за 2025. Який висновок ви робите?Ekz0rcyst: ↑ 21.06.2026 00:45Великий і якісний монітор завжди набагато краще ніж малий і якісний екран лептопу!
пс: місцеві зробити висновок не в стані, критичне мислення у них відсутнє. Цей недолік вони виправляють спробами мене образити та перейти на особистості.
Як на мене ви займаєтесь якоюсь маячнею, яку я відверто не розумію, а ви в свою чергу пояснити свою позицію не в змозі. А те що ви вважаєте аргументами, точно ними не являється принаймні для дорослої самодостатньої людини.
-
yuriy_dd
Member
а для кого не важлива автономність? я вам дав конкретне питання який ноут обире користувач - чому ви ігноруєте незручні питання?orange_deer: ↑ 21.06.2026 23:18вам вже відповідали на цьому форумі що не для всіх автономність стоїть на першому місці
чому Дел заявляє по 20 год але малими буквами додає що може бути значно менше? чому не пишуть зразу а брешуть великою цифрою?
що ваш проц споживаючи напевне на порядок більше програє сучасному енерго-ефективному процу. В ноут такий не поставишZ440_User: ↑ 21.06.2026 23:29 Ну ось E5-2690v4, що я там маю побачити в цих папугах?
про сучасні веб апп - напевне і не чули. Є ще один тест: https://browserbench.org/Speedometer3.1/Z440_User: ↑ 21.06.2026 23:29 Відгук на клацання мишом миттєвий, маю побачити що відгук від клацання по менюшкам був 0.001с, а став 0.0001с?
Відправлено через 7 хвилин 29 секунд:
але що їх так тягне в цю тему?walkman3000: ↑ 21.06.2026 23:52та це просто їм нецікаво
і не мерехтить? яка модель ноута?walkman3000: ↑ 21.06.2026 23:52все наче ок і олед є
чому купили на АРМ на Віндовс?
щось казали що олед має навпаки менше їсти ніж ІПСwalkman3000: ↑ 21.06.2026 23:52про батарею, я рівнем яскравості можу його потушити за 2-3 години, олед екран може жерти дуже багато на високих рівнях і я завжди використовую 70+
з вашою тезою ніхто і не сперечається. Але люди все одно купують ноути. Подумайте чому ноути, а не великий дисплей?Ekz0rcyst: ↑ 22.06.2026 00:21Та хоч 200 млрд. Це хіба якось змінить мою тезу? Звісно що ні. Питання риторичне насправді.
а люди в темах про нові х86 проци - чим займаються?Ekz0rcyst: ↑ 22.06.2026 00:21Як на мене ви займаєтесь якоюсь маячнею
швидкий, енерго-ефективний проц, висока автономність - що з цього не є аргументом?Ekz0rcyst: ↑ 22.06.2026 00:21А те що ви вважаєте аргументами, точно ними не являється принаймні для дорослої самодостатньої людини.
-
orange_deer
Member
великий дисплей я так розумію це монітор мається на увазі.yuriy_dd: ↑ 22.06.2026 00:31 з вашою тезою ніхто і не сперечається. Але люди все одно купують ноути. Подумайте чому ноути, а не великий дисплей?
тому що монітор треба до чогось підключати
люди купують ноутбук і монітор, одне другому не заважає. я вам і пости з редіта надіслав з такими сетапами, і гарантую що 80+% людей в моїй сфері так і працюють. а ще доволі часто ці монітори вже в офісі і так є, головне щоб було куди hdmi кабель вставити
Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
дійсно, чому. вас вже кілька днів я та інші користувачі питають що такий патріот, львів'янин, борець за українську мову робить на російському форумі ixbt? а ви вдаєте що не бачите цього питання. як так виходить? у вас автояскравість моментально на максимум взлітає коли бачить незручні для вас питання? чи не хочеться визнавати що бажання поспілкуватись хоч з кимось у вас таке сильне, що і з руснею спілкуватись щодня ок?yuriy_dd: ↑ 22.06.2026 00:31 чому ви ігноруєте незручні питання?
тому давайте так, ви відповісте на це просте запитання, а далі я дам вам відповідь для кого не важлива автономність, ок?
-
yuriy_dd
Member
мені все одно на вашу сферуorange_deer: ↑ 22.06.2026 00:40люди купують ноутбук і монітор, одне другому не заважає. я вам і пости з редіта надіслав з такими сетапами, і гарантую що 80+% людей в моїй сфері так і працюють
потрошки пробуємо йти далі - більшість як використовують ноути?
для кого Майкрософт каже про автономність на цілий день? може ваша хвора уява думає що ноут від батареї а до нього монітор від мережі?
можете з ШІ поспілкуватись
Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
є тема, є питання що стосуються темиorange_deer: ↑ 22.06.2026 00:44тому давайте так
якщо вас цікавить щось інше - створюйте іншу тему і там про це спілкуйтесь
можете свої особисті дані там озвучити - може комусь буде цікаво
-
orange_deer
Member
чого я маю забирати вашу основну роботу?yuriy_dd: ↑ 22.06.2026 00:53 можете свої особисті дані там озвучити - може комусь буде цікаво
свої дані, деталі приватного життя та всякі інші цікавинки тут зазвичай поширюєте ви, так от продовжуйте в тому ж дусі!
Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
ставте свої питання про автономність своїм руснявим дружкам на ixbtyuriy_dd: ↑ 22.06.2026 00:53мені все одно на вашу сферуorange_deer: ↑ 22.06.2026 00:40люди купують ноутбук і монітор, одне другому не заважає. я вам і пости з редіта надіслав з такими сетапами, і гарантую що 80+% людей в моїй сфері так і працюють
потрошки пробуємо йти далі - більшість як використовують ноути?
для кого Майкрософт каже про автономність на цілий день? може ваша хвора уява думає що ноут від батареї а до нього монітор від мережі?
можете з ШІ поспілкуватись
поки не дасте нормальної відповіді на це питання, як людина яка готова нести відповідальність за свої слова та дії, то і не дочекаєтесь відповіді на ваші дурнуваті запитання тут
-
yuriy_dd
Member
ви вважаєте що питання дурнуватіorange_deer: ↑ 22.06.2026 01:00на ваші дурнуваті запитання тут
але виробники заліза та софта такі як apple microsoft nvidia qualcomm google dell - для них всіх питання енергоефективності вкрай важливе, про що було тут не раз доведено
а може це ви дурнуваті з вашими дурнуватими переконаннями?
пс: на жаль мою єдиний метод як боротися з хамовитими або з нецікавими для мене людьми - я їх просто блокую
-
AntonyKandaurov
Member
Навіщо себе так мучити, Юрій Дудчак може просто всіх в цій темі заблокувати і розводити далі демагогію. Можна зробити "пришестя" розумних людей, створити твінка і спілкуватись з ним, щоб показати хох[українським] неучам як має бути. А ще простіше - можна піти на хобот і далі лизати сраку кацапні, як Юрій Дудчак - малорос, звик.
Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
Як зручно розповідати про своє оточення, але коли хтось наводить приклад зі свого оточення - писати що тобі все одноyuriy_dd: ↑ 22.06.2026 00:53мені все одно на вашу сферу
-
orange_deer
Member
он воно як. хочете блокуйте, а ще краще повністю мігруйте на ixbt,yuriy_dd: ↑ 22.06.2026 01:27 пс: на жаль мою єдиний метод як боротися з хамовитими або з нецікавими для мене людьми - я їх просто блокую
а взагалі так і запишемо, жалюгідний малорос Юрій Дудчак не готовий навіть визнати що майже кожного дня проводить час на руснявому форумі ixbtyuriy_dd: ↑ 10.05.2026 14:56 і не заходьте в цю тему - тут вас ображають і виставляють посміховиськом
- спойлер
- бо якийсь голос всередині йому каже що це не зовсім правильно, але він його затикає куди подалі
а ще про ігрову залежність щось тут закидає
-
yuriy_dd
Member
Microsoft зламала "Кошик" у Windows 11: розлючені юзери звинувачують у цьому
єдине що стабільне у Він 11 - це баги
https://itc.ua/ua/novini/microsoft-zlam ... tsomu-shi/
щільні матриці - вже не вставляють? тягне сюди
єдине що стабільне у Він 11 - це баги
бісить що нічого по темі - сказати не в станіorange_deer: ↑ 22.06.2026 11:07а взагалі так і запишемо
щільні матриці - вже не вставляють? тягне сюди
-
Z440_User
Member
Підтягну сюди щоб були поряд:yuriy_dd: ↑ 22.06.2026 00:31 що ваш проц споживаючи напевне на порядок більше програє сучасному енерго-ефективному процу. В ноут такий не поставиш
- E5-2690v4
- Х3470
Є різниця лише під час запуску, коли системі треба звернутися до накопичувача, от тоді є цілком логічна різниця на реакцію кліку, завантаження з SATA2 проти NVMe PCIe Gen3.
Де я маю побачити споживання?
Мені байдуже на ноути, якщо ви забули.
-
denon312
Member
1. Ну зовсім не одна і та сама людина.

2. Юрій Дудчак 44ий в рейтингу на IXBT, фактично на волосині від бану.
Рейтинг неинтересных участников Конференции iXBT.com
Рейтинг составляется на основе статистики ведения персональных "Черных списков" (в которые заносятся участники, чьи сообщения не хотят читать).

3. Виходить терпіла на IXBT, бо малорос. А тут відіграється...
yuriy_dd: ↑ 20.04.2026 12:27 3 - ви напевне не знаєте або свідомо упускаєте - але у х86 суттєве падіння швидкодії при роботі від батарех - майже 2 рази!

2. Юрій Дудчак 44ий в рейтингу на IXBT, фактично на волосині від бану.
Рейтинг неинтересных участников Конференции iXBT.com
Рейтинг составляется на основе статистики ведения персональных "Черных списков" (в которые заносятся участники, чьи сообщения не хотят читать).

3. Виходить терпіла на IXBT, бо малорос. А тут відіграється...
yuriy_dd: ↑ 20.06.2026 12:46а від вас будуть відповіді?
Автором цього повідомлення є kabostebeztak, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є Гедоніст, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є kabostebeztak, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є AntonyKandaurov, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є Гедоніст, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є waryag, який внесени
красота! тут явно медом мазано - що вих всіх так тягне![]()
![]()
-
pelia
Member
Прошу писати по темі, це ніяк не відноситься до прогресу арм процесорівyuriy_dd: ↑ 22.06.2026 11:21 Microsoft зламала "Кошик" у Windows 11: розлючені юзери звинувачують у цьому
єдине що стабільне у Він 11 - це баги![]()
![]()
-
AntonyKandaurov
Member
Нє ну а познущатись над віндовс, це ж святе для упоротого маковода. От тільки більша частина жовтушні з айтісі це сугубо чиїсь або криві руки або ще якась дичина. З 2022 року сиджу на він11 і взагалі немає жодних проблем. Проблеми лише в голові жовтушних писак та Юрія Дудчака.
-
orange_deer
Member
denon312
AntonyKandaurov
я вам більше скажу, Юра сюди скидає жовтуху з межі та itc, а для русні на ixbt він проходить ще один раунд принижень - шукає відповідну статтю на рунеті.
от наприклад:
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
цікаво тільки як ці 2 особистості уживаються в одній товстолобій голові. біполярка, роздвоєння особистості, шиза? тут важко сказати, але вже доведений факт що наш герой це повний лицемір та істинний малорос
AntonyKandaurov
я вам більше скажу, Юра сюди скидає жовтуху з межі та itc, а для русні на ixbt він проходить ще один раунд принижень - шукає відповідну статтю на рунеті.
от наприклад:
- спойлер
- yuriy_dd: ↑ 16.06.2026 21:23 Вчені разом з Google Research створюють сервер для обчислень з 2000 смартфонів Pixel: затримка нижча, ніж в AWS
https://mezha.ua/news/google-research-u ... er-312307/Попередні експерименти показали кращу однопотокову продуктивність ядер та нижчу вартість, ніж у сучасних серверних процесорах
Застарілі телефони все ще лишаються "порівняно потужними комп'ютерами з інтегрованими процесорами, прискорювачами, пам'яттю
Щоб переобладнати смартфони під сервери, усе це видаляють, залишаючи тільки материнську плату
Операційну систему Android замінюють "універсальним дистрибутивом Linux".
цікаво - а на яких процах ці смарти? що невже АРМ?
- спойлер
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
цікаво тільки як ці 2 особистості уживаються в одній товстолобій голові. біполярка, роздвоєння особистості, шиза? тут важко сказати, але вже доведений факт що наш герой це повний лицемір та істинний малорос
-
yuriy_dd
Member
у вас дуже старі серверні проци, з дуже малим одно-потоком. Для серверу - я би їх не взяв навіть забезкоштовноZ440_User: ↑ 22.06.2026 11:26 Підтягну сюди щоб були поряд:
ось що пише Гугл про сучасні АРМ проци для серверів:
якщо не розумієте анг - перекладіть собіArm architecture is optimized for power efficiency, and as a result can yield better price for performance.
Arm processors are common in standard servers due to their power efficiency as compared to x86 servers. Mobile phones and laptops are examples of devices that run on an Arm processor. With an Arm CPU's reduced instruction set, fewer instructions equals greater performance speed with lower battery and power consumption.
https://docs.cloud.google.com/compute/d ... on-compute
чому Гугл так хвалить АРМ проци? ви зрозуміли кожне речення? якщо ви щось не розумієте - питайте мене. Місцеві вам не допоможуть, у них бракує знань
чому більша частина нових серверів на АРМ процах?
ватметр? лічильник?
у вас наздвичайно тупі проци. Вам достатньо взяти будь що сучасне трохи попрацювати, і потім повернутись на старе - щоб побачити яке воно тупе. У вас нема можливості взяти сучасне - тому ви хвалите своє болото.Z440_User: ↑ 22.06.2026 11:26Відгук на клацання мишом по менюшках такий самий як з домашнім Е5, візуально на око я не бачу різниці в швидкості якщо програма запущена. Може в якихось долях секунд і є різниця, але я її тупо не бачу очами.
Віндовс суттєво впливає на х86 проци так як вона найбільш популярна операційна система. І проблеми з нею впливають на всіх користувачів х86 проців. Останім часом проблем з оптимізацією стільки, що навіть Майкрософт про це офіційно визнає.pelia: ↑ 22.06.2026 12:24 Прошу писати по темі, це ніяк не відноситься до прогресу арм процесорів
З іншої сторони МакОС - максимально оптимізована, і можливо частина переваги АРМ - саме завдяки цій ОС
надіюсь я вам доступно пояснив? гавкніть що не зрозуміло
-
AntonyKandaurov
Member
Який вихований малоросorange_deer: ↑ 22.06.2026 13:14шукає відповідну статтю на рунеті
Його б точно кацапи мобілізували б останнім, якби тільки танки не застрягли б в болоті в 22 році
Востаннє редагувалось 22.06.2026 14:04 користувачем AntonyKandaurov, всього редагувалось 1 раз.
-
orange_deer
Member
до речі, стосовно провідника. незадовго після того як Юрій писав тут про це він також побіг повідомляти про це на ixbtyuriy_dd: ↑ 13.05.2026 15:14 це стосується людей які спробують використовувати іншу ОС
стосовно мене - так, дуже часто я стикаюсь з проблемами Він 11 - наприклад з останім оновленням провідник почав запускатись відчутно повільніше. Ви це помітили?
- спойлер
- спойлер
-
AntonyKandaurov
Member