Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

манкурт х86 :gigi:
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.06.2026 17:59
leif: 20.06.2026 17:55 вище вже написав про те, як у тебе визначається, що по темі, а що не по темі.
по темі - все що стосується назви теми - вам нагадати?
leif: 20.06.2026 17:55 Юра обісрався -- стало не по темі
треба довести, де саме я зробив як ви написали
спойлер
Так, знайшов кілька нормальних доказових зв’язок. Найсильніші — не просто “десь сказав не по темі”, а саме патерн: сам заводить/веде тему → коли йому відповідають або просять уточнити, каже, що це не сюди / не хоче / дивіться назву теми. Джерело — твій parsed_thread.json.

1. Ігри: “не цікавлять”, але сам їх обговорює і постить ігрові новини

03.06, profile4142303
leif прямо пропонує тему для розмови: “комп’ютерні ігри, хто в них грає, на що це впливає, на чому краще грати”. yuriy_dd відповідає:

“Чи буде у вас таке саме питання до людей які бавляться? дивляться футбол? тік-ток? куріння? алкоголь?”
“але мене це не цікавить. І мене стошнить про це обговорювати.”

Тобто він уже включився в тему ігор, але одразу відрізає її як небажану.

04.06, profile4142709
Він знову каже:

“ще раз - ігри мене не цікавлять, я їх не знаю, і обговорювати - не бажаю”

Але наступним же абзацом пише по суті про ігри на MacOS/ARM:

“якщо гра розроблялась під якусь бібліотеку чи рушій, і потім це все емулюється під МакОС / АРМ - воно не оптимізоване…”

Це дуже хороший приклад: “не хочу обговорювати ігри” → одразу технічно обговорює ігри в контексті ARM/Mac.

17.06, profile4148122
Після цього він пише:

“це ви напевне знову помилились, хоча ви звичайно можете показати моє повідомлення - де я почав розмову про ігри”

Але такі повідомлення є:
profile4147832 — він постить новину про Xbox / ігрову індустрію і коментує “хороші новини для фанатів ігор”;
profile4149108 — постить новину про PlayStation і ПК-ігри: “бідні власники ПК, не врятує від потреби купувати консоль…”

Це можна формулювати так: Юрій сам заносить ігрові теми в тред, але коли йому відповідають по іграх — робить вигляд, що це не він почав або що це не по темі.

2. Ергономіка / як користуються ноутом: спочатку по темі, потім “пишіть в іншу тему”

06.06, profile4143429
Він сам активно веде дискусію про використання ноутів від батареї, мобільність, роботу без розетки:

“ось я зараз прямо за ноутом. І до речі від батареї…”
“Я маю з вами зустрітись і доводити що це нормально?”
“І я можу надати скріни як доказ, це і є реальні тести.”
“але люди дійсно так працюють, беруть ноут, і десь ідуть…”

Тобто сценарії використання ноутів, автономність, мобільність — для нього тут явно “по темі”.

16.06, profile4147427
Коли дискусія доходить до розміру екрана, ергономіки й того, “як користуватись ноутом”, він уже пише:

“прошу всі свої думки що стосуються розміру екрану ноута, як ним користуватись і тд - писати там”

Тобто: поки він доводить перевагу ARM-ноутів через мобільність/автономність — це по темі; коли йому заперечують через ергономіку й реальні сценарії використання — це вже в іншу тему.

3. “Дивіться назву теми” після того, як сам обговорював ті самі питання

17.06, profile4148084
Він відповідає на репліку про те, що деякі машини не беруть для ігор, і сам пише:

“о, макбук - теж в іграх абсолютно не придатний. І ви вже визнали що є машини які беруть не для ігор.”
“достатньо трохи попрацювати з макбук і потім взяти в руки х86”

Тобто він знову говорить про MacBook, ігри, x86, досвід користування — усе це в межах порівняння ARM/x86.

Але тут же завершує:

“я не буду більше з вами в цій темі обговорювати такі питання - дивіться на назву теми”

Це майже ідеальний приклад того, про що leif написав: щойно тема стала незручною — “дивіться назву теми”.

4. Автономність: сам робить її центральною темою, потім каже “до чого тут я?”

06.06–09.06 він багато разів робить автономність головним аргументом: “працюю від батареї”, “нема зарядки”, “12 год роботи екрану”, “виробники рекламують battery life”, “дайте виробника, який каже, що автономність не треба”.

Але в profile4144120 він описує список тем від leif так:

“список тем навязує він:
1 - де я працюю, чому там нема зарядки
2 - навіщо ноуту автономність більше пару годин
3 - навіщо ноути розміром 13"
4 - про ігри
… До чого тут я?”

Це слабше, ніж приклад з іграми, але теж робоче: він сам постійно будує аргумент на автономності й мобільності, а коли його питають про реальний юзкейс цієї автономності — подає це як нав’язану чужу тему.

Готова коротка відповідь для треду:

Юра, ось приклади.
04.06 profile4142709: ти пишеш “ігри мене не цікавлять… обговорювати не бажаю”, але в наступному абзаці сам пояснюєш, чому ігри під MacOS/ARM “не оптимізовані”.
17.06 profile4148122: пишеш “покажіть, де я почав розмову про ігри”, хоча 17.06 profile4147832 сам тягнеш новину про Xbox/ігрову індустрію, а 19.06 profile4149108 — новину про PlayStation і ПК-ігри.
06.06 profile4143429: сам робиш роботу від батареї, кафе, мобільність і сценарії користування ноутом предметом дискусії. Але 16.06 profile4147427 уже просиш “думки щодо розміру екрану ноута, як ним користуватись і тд” писати в іншу тему.
Це і є “було по темі, доки ти сам це використовував як аргумент; стало не по темі, коли тобі почали відповідати по суті”.
Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
Як класно що є аішки, не треба самому лазити по цьому смітттю
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 20.06.2026 18:38Як класно що є аішки
дійсно. Ви та інші місцеві не раз продемонстрували свою тупість відсутність будь яких знань про темі

ідея - може ви вміючи використовувати ШІ - запитаєте чому для всіх (окрім звичайно місцевих) важлива у ноутах автономність, швидкість, енерго-ефективність - для виробників заліза та софта та для покупців

зможете?
Відповісти