Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

leif: 20.06.2026 14:12 https://bowlkeyboards.com/collections/n ... wy-springs

вони хочуть цим сказати, що якісь 18мм пружини, скажімо, від ТХ чи геона будуть таки трохи slanted, а їхні ні? і саме тому вони на 2 бакси дорожче? цікаво цікаво. треба якось буде спробувати. може це норм довга пружина :write: SW взагалі роблять класні продукти.
When spring is put into the switches, it will be straight (not slanted)
This will allow "Uniaxial Compression"
Switches will have a "Uniform" typing feel
There will be much "Less spring noise"
Our research and development team had found a significant way to improve the springs so that it would reduce the spring noise & improve the typing feel
Robust QC has been done to achieve less than +/- 1 Deviation
Leveling process was done
Це можливо з напрямною для пружини або з проволоки різної товщини. Це сумнівно з точки зору практичності, складності виготовлення. Самий примітивний шлях - різний крок навивки, але тоді зусилля буде різне.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 20.06.2026 14:36Це можливо з напрямною для пружини або з проволоки різної товщини. Це сумнівно з точки зору практичності, складності виготовлення. Самий примітивний шлях - різний крок навивки, але тоді зусилля буде різне.
ну бачиш, там не зрозуміло ані по фотках (принаймні мені) ані по опису, що саме вони мають на увазі, і за рахунок чого саме вони забезпечують заявлені переваги, але потестити було б цікаво. адже я, як і писав раніше, практично відмовився від пружин довше ніж 16мм, а нині навіть з них переходжу на 14-15мм саме через вищезазначені в описі пружин sw причини. ніякий пружний відскок не вартує того по моїх нинішніх вподобаннях :kbd:
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, мої 90 г теж не одразу запрацювали коректно, деякі букви довелось пару раз перебрати, бо пружина стала погано та працювала лише при повному натиску. А то схоже гнулась та контакт клинила. Хоча може це і я так встановив, але 2 з 88 мали недолік. І тепер думаю чи варто, бо вже й не помічаю ваги :laugh:
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
А яка у тебе довжина цих пружин?

Відправлено через 11 хвилин 59 секунд:
Ух щойно зібрав білд на хайперглайдах стокових, взагалі 0 моддінгу (ніколи так не робив).

Але це дуже смішно :D дзвін від фірмових черрі пружин стоїть нереально потужний, і він передається в плейт, який починає дзвеніти разом з ними, а потім ще й корпус долучається своїм пінгом і теж підспівує :gigi: терпіти це категорично неможливо.

Добре що збирав на хотсвапі, зараз спробую наступним кроком замінити пружини на геонівські і зафілмити але мастила взагалі не давати ні на світч ні на пружину :kbd: в попередньому експерименті з суховатими МХ2А все таки пружини були змащені а на рейках боттом хаузінгів та ліфах я залишки мого ручного змащення грудня 2024но не витирав
StTechnik
Member

Повідомлення

:eek:
Тут блин 45-55 выбираешь и считаешь что 65 уже хард.. 90 грамм. Ага :insane:
7mindfields
Member

Повідомлення

StTechnik: 20.06.2026 20:20
:eek:
Тут блин 45-55 выбираешь и считаешь что 65 уже хард.. 90 грамм. Ага :insane:
Тут ще дуже роляє такий фактор, як довжина пружини, наприклад стокові 80г 15мм в durock black lotus якийсь час мені здавались майже ідеальними, а потім покористувався довгий час 40г на лоупрофайлі, і вже навіть спрінги в milky yellow/oil king не сприймаються такими легкими, як раніше. Може старість :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, 22 мм.
А стокові 18 здається, вони двоступеневі, тому здаються легенькими. Зусилля переважно внизу.
Artem_K
Member

Повідомлення

Так і є, факторів багато. Я нещодавно поміняв Cherry MX Red: (45 г) на Keychron Silk POM Red (45 г), останні за рахунок матеріалу та заводського змащування відчуваються легше.
StTechnik
Member

Повідомлення

Ну у меня 22мм пружины.
Відповісти