Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Feras
Гарнюня.
спойлер
Зображення
Feras
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.06.2026 09:47 Feras
Гарнюня.
спойлер
Зображення
Я як раз це фото хотів скинути :super: , що там лампи не змінні просто так, якщо щось станеться прийдеться самому шаманити з паяльником (тьху-тьху, не треба такого). Сам забув вчора сфоткати, знайшов на Хед-Фі фоточку порівняння по розмірам з Hiby R3 Pro Зображення

При тому, що він весь з алюмінію гріється він прям дуже слабо, вчора за 5 годин використання самі трубки були трохи-трохи теплі, а корпус взагалі холодний. Напевно він прям не дуже потужний, по балансу 480 міліват, але цього повинно бути достатньо для не "тугих" навушників.
Мені хотілось би захисний кейс з магнітним триманням, але його поки не зробили та і взагалі ніякого кейсу у продажі нема, однак якщо цей М3 Ультра буде і далі на хайпі, думаю скоро сторонні компанії зроблять для нього захисний кейс чи чохольчик. Побачу як далі буде.

Я собі ще замовив справжній донгл, бо прям дуже гарна пропозиція була і по ціні і по комплекту на ONIX Alpha XI1, у нього вже 500 міліват на кожному з каналів + він називається нейтральним з трохи "тепла". Цікаво буде потім порівняти.

От сумно, що не дуже дорогі плеери і донгли, стаціонарні теж які є на чипі АКМ виконані не в філософії звуку який повинен бути при використанні чипів АКМ (TempoTec V3 Blaze, AkLiam PD 5 мають більш нейтральний навіть яскравий, аналітичний звук), тому цю свою "хотілку" відкладаю на колись :( , бо ціни на "правильні" пристрої тюнинговані по "методичці" АКМ починаються від 200 доларів, за варіанти на чипах лов-енду чи старих чипах середнього сегменту. :weep: Хочеться оцінити правильно налаштований звук на чипах АКМ, може з б/в є якісь варіанти непогані бо я тільки по новинкам інформацію вивчав?
vdemeshko
Member

Повідомлення

Feras
а там лампы как менять ? :spy: как то не понятно по схеме - выглядят как припаянные :shuffle:

PS
бо ціни на "правильні" пристрої тюнинговані по "методичці" АКМ починаються від 200 доларів
Fosi ZH3 вроде уже все заценили кто можно и линейкой замеры и ушами сделали :) стоит дешевле этой суммы - ну там как поймаешь с каким купоном.. я что то в районе 165 брал, но в теории можно поймать и дешевле (да еще если повезет на скидки доп за монеты в предложениях) если купон от али + купон от магазина, но то момент ловить надо - а я брал когда захотелось :) очень удачный девайс и с пультом и пред и хедамп и XLR + RCA.. даже есть RCA input в пред со внешнего источника что редкость в таких комбо девайсах
Z440_User
Member

Повідомлення

vdemeshko: 16.06.2026 14:45 а там лампы как менять ? как то не понятно по схеме - выглядят как припаянные
По фото схоже на звичайні "пальчикові", вони паяються. Раніше паялися, може зараз якісь контактні гнізда придумали. Хоча виводи в них тонкі та дуже гнучкі і м'які.
Паяти їх те ще задоволення було, перегрів - спіралька в колбі лампи відпаялася...
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 16.06.2026 15:13По фото схоже на звичайні "пальчикові", вони паяються. Раніше паялися, може зараз якісь контактні гнізда придумали. Хоча виводи в них тонкі та дуже гнучкі і м'які.
Паяти їх те ще задоволення було, перегрів - спіралька в колбі лампи відпаялася...
+ 150 доларів на паяльник на 245 бж до нього жало для мікропайки і якісний припой :lol:

Відправлено через 12 хвилин 30 секунд:
слухай ну то купа мороки з тими лампами
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur, проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 16.06.2026 15:42Hotspur, проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
розміри дуже маленькі. це треба мале жало
Scoffer
Member

Повідомлення

Яка перепайка, ви про що? Справжній аудіофіл має замінювати цапа разом з лампами)))

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Насправді паяються вони доволі нормально, бувають і погірше детальки. Хоча то може на досвіді, я в своєму житті дуже багато всякого перепаяв.
Hotspur
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.06.2026 15:55 Хоча то може на досвіді, я в своєму житті дуже багато всякого перепаяв.
дідівським паяльником те не запаяеш абсолютно точно
Scoffer
Member

Повідомлення

Hotspur
Ми все таки в 2026 живемо, купити нормального паяльника для мілкої роботи проблемою більше не є. Не обов'язково діставати паяльну лампу :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
А ще краще віднести в якийсь сервіс по ремонту ноутів, якщо ні разу не паяв сам. Хто вміє паяти смд, той з цими лампадами точно впорається.
Hotspur
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.06.2026 16:01Не обов'язково діставати паяльну лампу
яка лампа :gigi: на кострі гвіздком і пласкогубцями :gigi:
Feras
Member

Повідомлення

vdemeshko: 16.06.2026 14:45 Feras
а там лампы как менять ? :spy: как то не понятно по схеме - выглядят как припаянные :shuffle:

PS
бо ціни на "правильні" пристрої тюнинговані по "методичці" АКМ починаються від 200 доларів
Fosi ZH3 вроде уже все заценили кто можно и линейкой замеры и ушами сделали :) стоит дешевле этой суммы - ну там как поймаешь с каким купоном.. я что то в районе 165 брал, но в теории можно поймать и дешевле (да еще если повезет на скидки доп за монеты в предложениях) если купон от али + купон от магазина, но то момент ловить надо - а я брал когда захотелось :) очень удачный девайс и с пультом и пред и хедамп и XLR + RCA.. даже есть RCA input в пред со внешнего источника что редкость в таких комбо девайсах
Лампи міняти тільки 2 варіанти: відправляти виробнику чи робити це самому. Але ці лампи мають доволі суттевий строк життя. Багато компактних пристроїв на цих лампах, які вийшли 4 роки тому і все ще нормально працюють.. називаються JAN6418 і вони стоять у: Onix Beta XI2, iBasso Nunchaku, Cayin N3Ultra, Shanling UA7 є більш старі версії ревізій цих трубок в більш старих девайсах, там щось з 2010 року чи ще раніше, вони не особливо довго жили 1-3 роки, а тут маркетологи заявляють 5-7 років при в залежності від того по 10 чи по 7 годин кожен день 5-7 років змушувати їх працювати. Надіюсь нічого не станеться :lamer:

Про Fosi ZH3 чи Fosi K7 я знаю, однак мене цікавлять пристрої на AK4497S, AK4191, AK4499EQ. Так, жирно але чому б і не по мріяти :shuffle:
Scoffer
Member

Повідомлення

Єдине що мені не подобається в цих "батарейних" пальчикових лампах, це те що вони дуже вже криві навіть як на лампи. Гармонік там буде просто ховайся. Добре якщо менше 10%.
Radio Bay
Member

Повідомлення

vdemeshko: 16.06.2026 14:45а там лампы как менять ?
Паять, гривен 500 - 700 за заход в мастерской
Scoffer: 16.06.2026 15:55я в своєму житті дуже багато всякого перепаяв

Ліпше б ти помідори вирощував )))))))))))))
Z440_User: 16.06.2026 15:42проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
То не кривими руками. Майстер потрібен. По Харкову знаю, а цацка бомбічна. Особливо коли грає так, як він каже. Вірю, що гарно. Таке вау не вигадаєш :super:
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur: 16.06.2026 15:52
Z440_User: 16.06.2026 15:42Hotspur, проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
розміри дуже маленькі. це треба мале жало
Нормальні там розміри, воно там типу нашої 1Ж24, нормально воно паяється дідівським паялом на 40Вт, головне не перегріти. І не використовувати новомодні безсвинцеві припої.
Наприклад 1Ж24 на фото
Зображення

Перепаяти польові транзистори типу КП103/КП303 із замкненими ножками - значно мініатюрніше.
спойлер
Я оно був обрив котушок в вініловому картріджі Grado Red звичайним совковим паялом 40Вт відновлював
Зображення

Фото знайденого обриву під лупою:
Зображення

Оце на фоні кінчик зубочистки, отой розрив треба було залудити, запаяти та заізолювати:
Зображення

Запаяв, епоксідкою заізолював, катридж чудово працював поки не був проданий.
Прикольний був, але механічно не дуже підходив під мої легкі тонарми...
Radio Bay
Member

Повідомлення

Спитаю про ці лампи, відпишусь

Відправлено через 5 хвилин 48 секунд:
Z440_User: 16.06.2026 16:14нормально воно паяється дідівським паялом на 40Вт
Може, там якось наколхозити гніда під зміну?
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.06.2026 16:21 Спитаю про ці лампи, відпишусь

Відправлено через 5 хвилин 48 секунд:
Z440_User: 16.06.2026 16:14нормально воно паяється дідівським паялом на 40Вт
Може, там якось наколхозити гніда під зміну?
JAN6418, майже вгадав із нашими 1Ж24 :D
Як на буржуї - не знаю, наші ото хіба що прищіпками якимось, дуже м'які та тонкі виводи, як волосини...
Scoffer
Member

Повідомлення

Z440_User
Ні, це не така як стрижневі. Це як 6ж1б по розмірам. Звичайна субміні для батарейних приймачів.
Буржуї стрижневі ніколи не випускали, це автентична совкова розробка в спробі наздогнати відставання від транзисторів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Та нормальні там ніжки на лампах, що б вставити
https://nextrift.com/202643639/

Відправлено через 10 хвилин 8 секунд:
Z440_User: 16.06.2026 16:26Як на буржуї - не знаю, наші ото хіба що прищіпками якимось
То по місцю дивитися треба та температура важлива, думки приходять, коли крутиш у руках (в мене)
Z440_User
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.06.2026 16:37 Z440_User
Ні, це не така як стрижневі. Це як 6ж1б по розмірам. Звичайна субміні для батарейних приймачів.
Буржуї стрижневі ніколи не випускали, це автентична совкова розробка в спробі наздогнати відставання від транзисторів.
Та ні, 6Ж1 вона значно більша, це саме пальчикова лампа під пайку:
спойлер
Зображення
Відповісти