Ти дітей забив до смерті Хромбуками?yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 13:43Навіть дітям купив хромбуків 4 шт - все загинули від мех пошкоджень.
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
Гедоніст
Member
-
Z440_User
Member
-
leif
Member
ти цим хочеш сказати, що за ноутбуком/мобільно (тобто де прийдеться) працювати ергономічніше, зручніше і продуктивніше ніж за сетапом з монітором+периферією+якісним кріслом?yuriy_dd: ↑ 12.06.2026 21:00включаємо критичне мислення і можна отримати відповідь - я вам підкажу - а далі ви спробуйте зробити висновок самостійно
порівняємо продажі десктопів та ноутів?
висновок чекаю за вами
ноутбуків продається більше, значить за ними зручніше працювати? (і під працювати я маю на увазі щоденну роботу в сфері розробки, аудіо-відео продакшену, дизайну, моделювання тощо)
така твоя логіка?
-
orange_deer
Member
чого не зробиш щоб довести якість збірки цих чудо-пристроївГедоніст: ↑ 13.06.2026 15:18Ти дітей забив до смерті Хромбуками?yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 13:43Навіть дітям купив хромбуків 4 шт - все загинули від мех пошкоджень.![]()
-
Гедоніст
Member
Хоч питання й не до мене, але в мене шмакбук - цеleif: ↑ 13.06.2026 19:17ти цим хочеш сказати, що за ноутбуком/мобільно (тобто де прийдеться) працювати ергономічніше, зручніше і продуктивніше ніж за сетапом з монітором+периферією+якісним кріслом?
ноутбуків продається більше, значить за ними зручніше працювати? (і під працювати я маю на увазі щоденну роботу в сфері розробки, аудіо-відео продакшену, дизайну, моделювання тощо)
1. 95 відсотків часу - це фоном слухати ютуп, коли ковиряю основний ПК або коли вже в ліжку фоном вмикаю якусь беліберду або серфлю аліекпресс прям з ліжка.
2. 5 відсотків - це як другий термінальний/консольний сервер для всякого networking stuff.
-
yuriy_dd
Member
ні, я лише кажу що є факт - що ноутів продається в рази більше, і люди за ними працюютьleif: ↑ 13.06.2026 19:17ноутбуків продається більше, значить за ними зручніше працювати?
наприклад я зараз за ноутом - мені ок - макбук сильно краще ніж попередні мої х86
ну витримали вони багато, до якості збірки притензій нема
-
leif
Member
але питання ж стояло в іншій площині. навіщо ти знову переводиш тему і з'їжджаєш?yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 19:28ні, я лише кажу що є факт - що ноутів продається в рази більше, і люди за ними працюють
Відправлено через 35 секунд:
це зрозуміло, ти вже неодноразово підтвердив, що за ноутом ти працюєш більшість часу і в мобільному режиміyuriy_dd: ↑ 13.06.2026 19:28наприклад я зараз за ноутом - мені ок
-
yuriy_dd
Member
бо якщо необхідна мобільність - десктоп сильно гіршийleif: ↑ 13.06.2026 19:30 але питання ж стояло в іншій площині. навіщо ти знову переводиш тему і з'їжджаєш?
для багатьох задач - де мені не потрібен великий екран - мене ноут абсолютно не обмежує, у мене не міняється положення голови, тіла і тд
-
leif
Member
кому вона потрібна IRL, так щоб працювати не за робочим місцем по кілька годин на день і регулярно? хто ці люди? чим вони займаються? чому вони не працюють по людьски?yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 19:43бо якщо необхідна мобільність - десктоп сильно гірший
це брехня. повторюсь вкотре: не треба вигадувати ергономіку, це сто разів все вивчено.yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 19:43у мене не міняється положення голови, тіла і тд
-
AntonyKandaurov
Member
Вибачте, не втримався.
Цікаво, як це при роботі із 13-17"
Я ж кажу, він або знущається і свідомо ліпить дичину або він дійсно якийсь прибацаний нєтакусь.
Я з ноутбуками із 2012 року і хай він буде 17,3" - треба суттєво підсовуватись і нахилятись до нього аби було більш менш зручно. Тому ще в 2013 році купив до нього клавіатуру бо так було трошки зручніше, можна було сісти нормально.
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
Тому це знову якісь невигадані історії.
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
У мене дружина працює віддалено, у неї є такий собі десктоп на 10100/16гб рамки і ноутбук асус якийсь 16" який ну суттєво краще ніж та коробка. Але їй зручніше сидіти нормально в кріслі перед екраном а не сутулитись і дивитись в ноут. І вона категорично не користується тим ноутом окрім як на ранкові зідзвони, всю іншу роботу вона робить суто с десктопа.
І приклад номер два - подруга дружини працює із макбука але вона собі там таке робоче місце нагородила що б їй було зручно що то лише треба фоткати,то якийсь сюр . Та й то сидить тулиться до того макбука бо екранчик маленький.
Цікаво, як це при роботі із 13-17"
Так само як і постановка ноутбука на торець аби лежачи його дивитись.не міняється положення голови, тіла і тд
Я ж кажу, він або знущається і свідомо ліпить дичину або він дійсно якийсь прибацаний нєтакусь.
Я з ноутбуками із 2012 року і хай він буде 17,3" - треба суттєво підсовуватись і нахилятись до нього аби було більш менш зручно. Тому ще в 2013 році купив до нього клавіатуру бо так було трошки зручніше, можна було сісти нормально.
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
Тому це знову якісь невигадані історії.
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
У мене дружина працює віддалено, у неї є такий собі десктоп на 10100/16гб рамки і ноутбук асус якийсь 16" який ну суттєво краще ніж та коробка. Але їй зручніше сидіти нормально в кріслі перед екраном а не сутулитись і дивитись в ноут. І вона категорично не користується тим ноутом окрім як на ранкові зідзвони, всю іншу роботу вона робить суто с десктопа.
І приклад номер два - подруга дружини працює із макбука але вона собі там таке робоче місце нагородила що б їй було зручно що то лише треба фоткати,то якийсь сюр . Та й то сидить тулиться до того макбука бо екранчик маленький.
-
yuriy_dd
Member
в 2025 році поставки ноутів десь під 200 млн. Ці люди всюди. Дивно що вих їх не бачите.leif: ↑ 13.06.2026 19:48кому вона потрібна IRL, так щоб працювати не за робочим місцем по кілька годин на день і регулярно? хто ці люди? чим вони займаються? чому вони не працюють по людьски?
При чому більшість цих ноутів на х86.
Якщо у вас виникають такі питання - то я впевнений що ви їх ставили не лише в темі про АРМ, але й у інших темах що стосуються ноутів. Покажете?
у мене є монітор 27" який закріплений на стійці. Висота низу десь 2-3 см, він нахилений від мене десь як і ноут - бо мені так зручно.leif: ↑ 13.06.2026 19:48 у мене не міняється положення голови, тіла і тд
це брехня. повторюсь вкотре: не треба вигадувати ергономіку, це сто разів все вивчено.
Десь приблизно як тут - нижній монітор:

фото взяв тут: https://www.amazon.com/Monitor-Stand-Mo ... 82HDJ?th=1
верхня точка монітору - обовязково нижче рівня очей
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
і ще що дуже зручно з ноутом - що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
-
Гедоніст
Member
Чим більше читаєш дописи цього перевертня, тим все більше хочеться поставити питання відомого, вже покійного, українського політичного діяча.
- спойлер
-
AntonyKandaurov
Member
Я навіть не знаю як це коментуватиyuriy_dd: ↑ 13.06.2026 22:24що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
-
isusik63
Member
Краще?yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 13:43звичайно що правда, для вас все що хочете. І де ви такі беретесь?maxn: ↑ 12.06.2026 23:06 А це правда шо ви старий, зелений, живете під мостом на подолі, а свого піструна останній раз бачили у дзеркалі 5 років тому?
але іншій половині - підходять? вже прогресZ440_User: ↑ 12.06.2026 23:16 Але як мінімум половині населення планети немає що робити на цьому арм з причин відсутності ігор та ПЗ напрямку їхньої діяльності.
у кожного свої потреби, у мене є все. Навіть дітям купив хромбуків 4 шт - все загинули від мех пошкоджень. І думаєте що вони погані були?Z440_User: ↑ 12.06.2026 23:16 Як гадаєш, що народ бере виходячи із своєї компетенції? "Чорний процесор" чи "нубук"?
Автономність була 10-12 год - що дуже добре було.
невже ви забули той час як фанати інтелу як ви сказали надр..али на лінпак на ніч? Тут в темі проців - ще досі перша закріплена тема.isusik63: ↑ 13.06.2026 03:01Да , для офисной работы и надрачивания на синтетику
Ви щось мали тоді чи зараз проти?
просто зараз АРМ - краще, і вам заздрісно.
-
Гедоніст
Member
yuriy_dd
А чого ти цей свіжак не постиш, а?
А чого ти цей свіжак не постиш, а?
-
yuriy_dd
Member
ви когось знаєте хто купує макбук для ігор?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:03завидовать адептам которые игру не могут установить (как вы)
-
isusik63
Member
Да , знаю , человек потом тупо здал/обменял на аленваре . У человека много денег и он не смог понять почему его игра не работает на девайсе за 3к евро.yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 23:06ви когось знаєте хто купує макбук для ігор?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:03завидовать адептам которые игру не могут установить (как вы)
Востаннє редагувалось 13.06.2026 23:14 користувачем isusik63, всього редагувалось 1 раз.
-
AntonyKandaurov
Member
Гедоніст
Легко. Він вважає що прошка занадто потужна, там є вентилятор який смокче пилюку і заряд акумулятора. Краще взяти мак міні чи мак студіо а 13" то чисто тягати з собою без зарядки чи дивитись ютубу на дивані. Ну і рекорди в криворукометрі ставити і наголошувати що то все від акумулятора.
Легко. Він вважає що прошка занадто потужна, там є вентилятор який смокче пилюку і заряд акумулятора. Краще взяти мак міні чи мак студіо а 13" то чисто тягати з собою без зарядки чи дивитись ютубу на дивані. Ну і рекорди в криворукометрі ставити і наголошувати що то все від акумулятора.
-
isusik63
Member
Посмотрите статистику продажы процессоров и в голове представьте что процессор это собранный 1 ПК и добавьте ту статистику продажи декстопов сюда тоже и выйдет на много больше декстопов чем ноутбуков . Сразу собранные ПК покупают мизер юзеров , обычно им собирают под заказ и это не идёт в статистику.yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 22:24в 2025 році поставки ноутів десь під 200 млн. Ці люди всюди. Дивно що вих їх не бачите.leif: ↑ 13.06.2026 19:48кому вона потрібна IRL, так щоб працювати не за робочим місцем по кілька годин на день і регулярно? хто ці люди? чим вони займаються? чому вони не працюють по людьски?
При чому більшість цих ноутів на х86.
Якщо у вас виникають такі питання - то я впевнений що ви їх ставили не лише в темі про АРМ, але й у інших темах що стосуються ноутів. Покажете?
у мене є монітор 27" який закріплений на стійці. Висота низу десь 2-3 см, він нахилений від мене десь як і ноут - бо мені так зручно.leif: ↑ 13.06.2026 19:48 у мене не міняється положення голови, тіла і тд
це брехня. повторюсь вкотре: не треба вигадувати ергономіку, це сто разів все вивчено.
Десь приблизно як тут - нижній монітор:
фото взяв тут: https://www.amazon.com/Monitor-Stand-Mo ... 82HDJ?th=1
верхня точка монітору - обовязково нижче рівня очей
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
і ще що дуже зручно з ноутом - що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
-
AntonyKandaurov
Member
isusik63
Це як один кацап на 5к екрані в старкрафт ганяв.
Це як один кацап на 5к екрані в старкрафт ганяв.