Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Васильович
Member

Повідомлення

nickel: 09.06.2026 21:06Не знаю чи є сенс "пересиджувати"?
Як показала практика - ситуація з цінами тільки погіршується.
А життя то минає...
Тому, якщо є потреба, то варто скласти комп от просто зараз, виходячи з своїх фінансових можливостей.
Бо ідеальний час для збірки ніколи не настане :-/
Filabatya
Member

Повідомлення

Або взяти відуху чи операху(найдорожчі компоненти) в оплату частинами і зібрати норм пк на ам5 :up:
QFlash
Member

Повідомлення

Вітання!
Так, дійсно по цінах все crazy/
Воно якщо підвищилось, то скорше всього опускатись не буде, ніхто не хоче втрачати моменту заробити на техніці.
Якщо я б хотів наразі брати з Intel то брав би якесь б/у на 1851 - навіть трохи бите, бо знаю як можна полагодити. Але то таке. :)
На АМD якось ніколи не використовував. Хто зна, може воно і справді краще за Intel/
Дякую.
Malkav
Member

Повідомлення

waryag: 09.06.2026 18:54
denizen: 09.06.2026 17:54нічого крамольно не бачу.
Поправте якщо помиляюся, але 5700 без Х це огризок 5700g з усіма обмеженнями (мало л3 кешу, лише 8 ліній РСІе 3.0).

Якщо це не принипово - є дешевий 5500.
Ні - брати 5600, 5600х або 5700х.
Дуже дякую на уточнення! Не звернув увагу на різницю між 5700 та 5700x. Дійсно виходить краще замість 5700 обрати 5600x.
acm_fan: 09.06.2026 19:59 Сразу 2*16 ГБ памяти и кулер башня? Можно рассмотреть 13400F и простую плату вида H610 (Гига S2H) в ту же сумму.
Те же линии 4.0 для ВК (как на B550), два слота для памяти (и они будут сразу заняты) - 3200 МГц потолок. На плате больше и нет ничего, старт вариант.
Дякую, цікава пропозиція, 13400f дійсно буде потужніший за 5600x. Тільки прошу заспокоїти мене стосовно простої плати H610 S2H: чи достатньо її системи живлення? В ту ж ціну є ASRock H610M-HDV/M2 R2.0, якщо правильну інфу знайшов, то в ній живлення 6+1+1 проти 4+1+1 у S2H, може краще її обрати?

Також хочеться змінити великий корпус на менш габаритний, все одно mATX і Asus Dual. То в ту ж ціну (2563 грн) є Cougar MG140 Air RGB Black.
Востаннє редагувалось 10.06.2026 11:15 користувачем Malkav, всього редагувалось 1 раз.
QFlash
Member

Повідомлення

Я б обирав щось на Z-чипаку. Ну якось мені здається що воно надійніше, хоча дорожче.
Gigabyte постійно користувався - ніколи проблем не було. Хоча я вже згадував, що мені просто щастить на їх материнки.
Васильович
Member

Повідомлення

QFlash: 10.06.2026 11:00якось мені здається
QFlash: 10.06.2026 11:00мені просто щастить
спойлер
Зображення
QFlash
Member

Повідомлення

Васильович
Та питань нема. Чого такий злий?
Не стої ноги встав чи шо?
Техніку ремонтуєш? Чи тільки ігри цікавлять.
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Що ж - закрию фінальну комплектацію, так як "затички на два роки" з 1660Ті - :-/ не вийшло (хоча так може статися і виявиться, що даремно "стоп-кран" для "ждуна" зірвав...). В будь-якому випадку, якщо нічого не "відригне", то до 2032-34 років для себе питання апгрейдів закриваю наглухо:
спойлер
price.png
Filabatya
Member

Повідомлення

Це дуже оптимістично, особливо по відусі :gigi:
Хай гарно служить :up:
Востаннє редагувалось 10.06.2026 12:12 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
S0N1C
Member

Повідомлення

МОНАХ
дешевже мат.плату, 9800х3д замість 9900Х - я б так зробив
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

QFlash: 10.06.2026 11:00Я б обирав щось на Z-чипаку.
Зачем? Что бы что?) Ради апгрейда на K процессор что бы гнать его?)
Если под апгрейд то тогда что то на B чипсете с хорошим питальником и радиаторами на VRM
QFlash
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX
Як то пояснити. Ймовірність підробки на Z-чипаках нижча. Хоча...
waryag
Member

Повідомлення

QFlash: 10.06.2026 13:54Як то пояснити. Ймовірність підробки на Z-чипаках нижча. Хоча...
Підробки чого? Материнки?
QFlash
Member

Повідомлення

waryag
Ну так. В розумінні компоненти неякісні, буває партія ніяка, чи Вася з будуна вийшов на лінію...
Питання під контролем, але все ж таки...
Мав змогу працювати на лінії (конвеєрі). Краще не питайте.
Востаннє редагувалось 10.06.2026 14:09 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

QFlash: 10.06.2026 14:04Ну так. В розумінні компоненти неякісні, буває партія ніяка, чи Вася з будуна вийшов на лінію...
Це брак, а не підробка.
QFlash
Member

Повідомлення

waryag: 10.06.2026 14:06Це брак, а не підробка.
Саме так і воно зараза попадає до користувача.

Відправлено через 9 хвилин 59 секунд:
Перш ніж розповідати казки ідіть і попрацюйте на лінії в нічну зміну, ще під сиренами.
Цікаво, правда.
Так як у мене травма ока я на пенсії.
Ніхто толком не контролює якість виробництва.
Робот зробить краще і швидше.
Людський фактор має місце.
Востаннє редагувалось 10.06.2026 14:25 користувачем QFlash, всього редагувалось 2 разів.
ProBoynick
Member

Повідомлення

МОНАХ: 10.06.2026 11:50 ► Що ж - закрию фінальну комплектацію, так як "затички на два роки" з 1660Ті - :-/ не вийшло (хоча так може статися і виявиться, що даремно "стоп-кран" для "ждуна" зірвав...). В будь-якому випадку, якщо нічого не "відригне", то до 2032-34 років для себе питання апгрейдів закриваю наглухо:
спойлер
price.png
Оператівку задешево вихватив))
waryag
Member

Повідомлення

QFlash: 10.06.2026 14:20
waryag: 10.06.2026 14:06Це брак, а не підробка.
Саме так і воно зараза попадає до користувача.

Відправлено через 9 хвилин 59 секунд:
Перш ніж розповідати казки ідіть і попрацюйте на лінії в нічну зміну, ще під сиренами.
Цікаво, правда.
Так як у мене травма ока я на пенсії.
Ніхто толком не контролює якість виробництва.
Робот зробить краще і швидше.
Людський фактор має місце.
Хто вам сказав, що з-чіпсет не робиться в нічні зміни, на тих же лініях? Так, там краще компоненти, може бути кращий контроль якості, але такі плати складніше, і потенційних точок відмови там більше.
QFlash
Member

Повідомлення

waryag
Зрозуміло.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
waryag: 10.06.2026 14:46Хто вам сказав, що з-чіпсет не робиться в нічні зміни, на тих же лініях? Так, там краще компоненти, може бути кращий контроль якості, але такі плати складніше, і потенційних точок відмови там більше.
Ви працювали на лінії?
Можете дати відповідь?
Так чи ні?
До речі я не говорив на якій лінії я працював.
Patruletz
Member

Повідомлення

QFlash: 10.06.2026 11:00обирав щось на Z-чипаку
госпаді інколи краще помовчати чим радити всяку оверпрайснуту діч котра в домашніх умовах буде використовуватись відсотків на 20, але заплатити 20к+ треба :laugh:
Відповісти