Как думаешь, почему во многих розетка стоят шторки на контактах?, ведь просто перед тем как туда лазить нужно отключить рубильник. повторю наверное в третий или четвертый раз, 48 вольт опаснее 12, это думаю не будешь оспаривать. Что опасно и никак нельзя применять я вообще нигде не писал, о чем спор? О физике?dead_rat: ↑ 05.06.2026 15:29 А ваші діти не виймають пк з розетки перед розбором? Тоді це нормальний природний відбір
Новини
Останні статті і огляди
ASUS показала 48-вольтову GeForce RTX 5090: понад 1000 Вт через кабель 12V-2x6
-
Alexsandr
Member
-
dead_rat
Member
Я гадаю що ти замучив вже. У 99% людей нема шторок на розетках, там 220 і всі живі. Але 48 внутрі ПК це страшна і ми всі помремо.Alexsandr: ↑ 05.06.2026 15:45Как думаешь, почему во многих розетка стоят шторки на контактах?, ведь просто перед тем как туда лазить нужно отключить рубильник. повторю наверное в третий или четвертый раз, 48 вольт опаснее 12, это думаю не будешь оспаривать. Что опасно и никак нельзя применять я вообще нигде не писал, о чем спор? О физике?dead_rat: ↑ 05.06.2026 15:29 А ваші діти не виймають пк з розетки перед розбором? Тоді це нормальний природний відбір
-
Timedemo
Member
нічого не буде. запевняю.Геральт: ↑ 05.06.2026 09:34Може не буде, а може й буде.Timedemo: ↑ 05.06.2026 07:17 нічого не буде.
- спойлер
Відправлено через 40 секунд:
ну якщо немає куди язик подіти, то да, 48в це опасно.Alligator: ↑ 05.06.2026 09:4212В на клемах аккуму пальцями не відчутно, 9В на язик від приставки заставляє заніміти язик та швидко відучує жувати карандаші з ручкамиTimedemo: ↑ 05.06.2026 07:17
не неси чуш. нічого не буде. навіть на 48в акумі нічого не відчувається. Вчи закон ома.
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
По темі. Оце супері рішення. щеб зробили все живлення від 48в. і це було б ідеально для дбж систем 48в. той же ліфер має ровну полку напруги при розряджанні. можна було б приєднувати напряму акб і мати шикарний дбж.![]()
-
Владимир[-+-]
Member
Т.е. теперь видеокарту можно запитать аккумулятором от электросамоката на 48В 
-
beeer
Member
Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800
-
Dilfin
Member
Так 1030 ват замість 600, продуктивність мабуть не виросла, а споживання виросло майже в два рази, виробники 2 кіловатних блоків живлення мабуть щось знають.)
-
S0N1C
Member
як би це все так сумно було, то 48В не використовували б в серверахbeeer: ↑ 05.06.2026 19:06 Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800![]()
-
Dilfin
Member
В сервери діти не лазять.))S0N1C: ↑ 05.06.2026 20:42як би це все так сумно було, то 48В не використовували б в серверахbeeer: ↑ 05.06.2026 19:06 Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800![]()
![]()
-
S0N1C
Member
до чого тут діти? людина писала про ефективність DC-DC перетворювача 
-
Dilfin
Member
Бачу спір тут конкретний, а якщо серйозно, то правила техніки безпеки ніхто не відміняв і лізти у дорогий системник при включеному в розетку не рекомендується, навіть рукавички, які заземлені і знімають статику рекомендовано.
-
S0N1C
Member
-
Alexsandr
Member
Это из приколов городка? У 100% кроме тех у кого розетка вывалилась контакты с напряжением глубоко запрятаны. Про мы все умрем ты вообще придумал, фантазер. Я что писал тебе? что опаснее и это физика, а ты что все мы умрем. у тебя теплое, мягкое, все смешано в кучу. я нигде не писал что нельзя ставить 48 ни в коем случае. Но 48 вольт это тот шаг о котором производители серьезно будут думать. Я пишу что 48 опаснее, и даже есть варианты когда это будет смертельным. Зачем раздувать панику на этом я вообще не понимаю. Как и зачем писать что 48В это единственный выход. Тоже не выход. Конденсаторы на 63 вольта куда крупнее размерами, а блок питания не резиновый.dead_rat: ↑ 05.06.2026 15:52 Я гадаю що ти замучив вже. У 99% людей нема шторок на розетках, там 220 і всі живі. Але 48 внутрі ПК це страшна і ми всі помремо.
-
Timedemo
Member
блок живлення з 400в робить 5в і не дуже париться.beeer: ↑ 05.06.2026 19:06 Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
-
Adamantium
Ghost
Читал-читал, но так и не понял, вот эти вот 48В, которые приходят на плату, потом ведь все равно нужно понижать до 1-3-5В, для питания набортного всего...про это тактически умолчали, или же будет видно визуально по большой дырке прогоревшего текстолита под понижайкой опосля, так сказать? 
-
AndyGTR
Member
-
FastBullet
Member
Да, поэтому эти 48В нужны только для видяшки и нет смысла делать 12 ONLY блок питания и соответственно 48 ONLY тоже лишено смысла)Adamantium: ↑ 05.06.2026 23:28 Читал-читал, но так и не понял, вот эти вот 48В, которые приходят на плату, потом ведь все равно нужно понижать до 1-3-5В, для питания набортного всего...про это тактически умолчали, или же будет видно визуально по большой дырке прогоревшего текстолита под понижайкой опосля, так сказать?![]()
А если по сути, то не нужны карты которые кушают больше 300 Вт и уж тем более 1000 Вт.
-
Timedemo
Member
Уточняйте, Вам не нужны. А в мире они нужны и еще как сильно нужны.FastBullet: ↑ 06.06.2026 22:10 А если по сути, то не нужны карты которые кушают больше 300 Вт и уж тем более 1000 Вт.
-
WWQ
Member
Для 48в отличаются требования к изоляции, даже шваркнуть может не хило...
Верхний порог безопасного сверхнизкого напряжения 24в, вот его вполне можно было бы рассмотреть, самое главное что не потребовалось бы менять провода...
Верхний порог безопасного сверхнизкого напряжения 24в, вот его вполне можно было бы рассмотреть, самое главное что не потребовалось бы менять провода...