Відеокарта GeForce RTX 3060 повернулася до продажу, але поки тільки в Китаї

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
WWQ
Member

Повідомлення

капітошка: 03.06.2026 03:46відкопають 1060
не откопают ,ее тсмц делала, а вот 1050ti и более младшие паскали - могут, их делал самсунг.
Striker
Member

Повідомлення

Геральт: 03.06.2026 08:10Карта - бімба. Дешева, енергоефективна, підтримка всіх сучасних технологій, без дитячих болячок і 12гіг.
Ото я дурний був, що продав свою Asus tuf RTX 3060 12 Gb рік тому.
спойлер
Ні. :D Бо після переходу з Full HD на 2к монітор карта стала повна шляпа, яка вже не вивозить навіть Cyberpunk. Карта виключно під Full HD, тут вона себе почувала добре, зараз не знаю.
AssayMAS
Member

Повідомлення

oversteve: 02.06.2026 23:07чудово, наведіть будь ласка живий приклад такої гри і щоб там було не слайдшоу на цих картах в цих режимах
ты понимаешь разницу между фриз (всё замерло) и слайд шоу (=мало ФПС, ФПС стабильный)
И фриз и слтайд щоу лечится убиванием качества - но природа явлений разная.
И есть такие игры в которых 12ГБ на 3060 даст больше ФПС чем на 8ГБ... но опять 5060 считает в разы быстрее и для получения видимого и однозначного эффекта надо на писи 2,0 версии переезжать - при чем не галкой в биосе, а именно менять платформу или количество линий ужимать (что умеет совсем мало матерей).
Всё зависит какие текстуры разрабы игры добавили - если 1 комплект, то 12ГБ рулит если несколько то и на 8ГБ норм.
И ваше предоставь карты 3060(12) 5060(8) на месяцок мне и я те предоставлю пруфы... нету у меня сча 3060 и 5060... а рыться а роликах Ютуба в поисках аномалии то такое...
И игры в которых 3060(12) ВНЕЗАПНО лучше - обязательно получат лечение и 50 серия задоминирует.
У 5060(8) тупо в два раза быстрее считает чем 3060(12) но ФПС даёт на 25-35% больше. Но опять карта карте рознь.
D_ad
Member

Повідомлення

S0N1C: 02.06.2026 17:15 за такі гроші можна купити вживану 3080, або якщо пощастить то і 3080 ті :shuffle:
спойлер
$405
Зображення
Я не знаю за шо стікі мінусів тобі навалили... це ж буквально одна із виграшних стратегій - при релізі наступного покоління карт взяти топ/софт_топ попереднього, або навіть передпопереднього. Так як ці найдорожчі (на виході) карти втрачають найбільше від свого цінника - близько 50-75%.
Я собі так на релізі 50-ї лінійки встиг урвати 3080 на 12 Гб із рук за 18К*. Найгірша Ті-версія коштувала 22+, у звичайної 3080 із 10 Гб вже перспективи на наступні роки сильно так собі, а от "прокачана" 3080 - це найвигідніша пропозиція свого часу.
Опираючись на сучасні реалії, радив би вже, звісно, щось із 40-ї лінійки.
*
спойлер
MSRP RTX 3080 ASUS ROG STRIX 12G OC у офіціалів становив $800. Чи треба казати, що реальні її ціни у магазинах на заході (!) стартували від $1OOO? А шо було в нас після всіх мит та з місцевою націнкою.. хто пам'ятає? Так ото ж. :rolleyes:
Востаннє редагувалось 03.06.2026 09:43 користувачем D_ad, всього редагувалось 1 раз.
hohlid19
Member

Повідомлення

Геральт
А самое главное–без чуда инженерных решений в системе впуска питания
D_ad
Member

Повідомлення

Чомусь постійно замість "редагувати", тикаю "відповісти"... :insane: :rolleyes:
Востаннє редагувалось 03.06.2026 09:45 користувачем D_ad, всього редагувалось 1 раз.
oversteve
Member

Повідомлення

AssayMAS: 03.06.2026 09:22
oversteve: 02.06.2026 23:07чудово, наведіть будь ласка живий приклад такої гри і щоб там було не слайдшоу на цих картах в цих режимах
ты понимаешь разницу между фриз (всё замерло) и слайд шоу (=мало ФПС, ФПС стабильный)
И есть такие игры в которых 12ГБ на 3060 даст больше ФПС чем на 8ГБ... но опять 5060 считает в разы быстрее и для получения видимого и однозначного эффекта надо на писи 2,0 версии переезжать - при чем не галкой в биосе, а именно менять платформу или количество линий ужимать (что умеет совсем мало матерей).
Всё зависит какие текстуры разрабы игры добавили - если 1 комплект, то 12ГБ рулит если несколько то и на 8ГБ норм.
И ваше предоставь карты 3060(12) 5060(8) на месяцок мне и я те предоставлю пруфы... нету у меня сча 3060 и 5060... а рыться а роликах Ютуба в поисках аномалии то такое...
И игры в которых 3060(12) ВНЕЗАПНО лучше - обязательно получат лечение и 50 серия задоминирует.
У 5060(8) тупо в два раза быстрее считает чем 3060(12) но ФПС даёт на 25-35% больше. Но опять карта карте рознь.
тобто приклада не буде :lol:
D_ad
Member

Повідомлення

oversteve: 03.06.2026 09:45
AssayMAS: 03.06.2026 09:22
тобто приклада не буде :lol:
Сам не шукав, але трохи вступлюся за чувачка:

Ситуація, коли на 8Гб 5060 у тебе можуть проскакувати фрізи проти 12Гб 3060 - це збіг факторів:
- гра має потребувати суттєво більше 12 Гб відеобуферу
- гра має бути встановлена на HDD, або застарілий повільний SSD...
- ...або носій, на якому вона встановлена може бути просто зайнятий іншим процесом із доступом до інших файлів на ньому
- у тебе має бути забита оперативна пам'ять - щоб грі не вистачало наявного об'єму із запасом
- у грі має бути неоптимізований процес довантаження текстур

і от у той самий момент, коли гра із переповненим відеобуфером у 8 Гб звернеться до зайнятого (наприклад) антивірусною перевіркою файлів диску через проц із запитом зчитати X Гб текстур, або ще якусь фігню, яка не висить про запас навіть у оперативній пам'яті...

І ось тут у тебе головна задача - це створити такі лабораторні умови для експерименту у сучасності, бо таке зараз можливо хіба що навмисно. Або.. не від хорошого життя :rolleyes:

Можна, наприклад, взяти Resident Evil Remake, обрати 4К, "найвищі текстури", але ж... хіба що заради експерименту, бо і на 3060 ти навряд чи для реальної гри у повсякденному житті будеш обирати налаштування для гри у 4К на найвищій якості. Бо щоб що? Дивуватися потім 6 кадрам..?

PS при тому що на 5060 той самий ФПС буде в середньому набагато більшим, або плавнішим - кому що, кому як.
oversteve
Member

Повідомлення

D_ad
в теорії я це все прекрасно розумію, але прошу реальний живий приклад і щоб там при цьому був грабельни фпс на цих відяхах бо
oversteve: 02.06.2026 18:19 між умовними 10 і 5 кадрів на папері різниця велика, а фактично як аксіома ескобара :D
AssayMAS
Member

Повідомлення

oversteve: 03.06.2026 09:45тобто приклада не буде
тобто карт на шару не буде :weep:
писи 2.0 даст 3060(12) доминацию из за медленной шины у 5060 и количества линий писи
на АМД например так
спойлер
Востаннє редагувалось 03.06.2026 10:31 користувачем AssayMAS, всього редагувалось 1 раз.
D_ad
Member

Повідомлення

oversteve: 03.06.2026 10:09 D_ad
в теорії я це все прекрасно розумію, але прошу реальний живий приклад і щоб там при цьому був грабельни фпс на цих відяхах бо
Я дочь воєнного, пруфов нє будєт)) :D
AssayMAS
Member

Повідомлення

D_ad: 03.06.2026 10:26Я дочь воєнного, пруфов нє будєт))
ну кто реально сунет 5060 в писи 1,0 2,0
но в теории на проце с писи 1,0 3060(12) будет лучше 5060(8), но от АМД
спойлер
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Впевнений, що ця "відкопана стюардеса" знайде свого покупця, причому - масового, якщо ціна буде порівняно адекватна, аби лиш наклепали обсяг під реалізацію. Беру за приклад банально свої, "кінематографічні" вимоги до виведення ігор на монітор і дуже важкий процес переходу від розгляду і прийняття бюджету на нову відеокарту в сучасних реаліях з 26-28 тис. грн. до 56 тис. грн.. Якщо по першому моменту ентузіастів грати в 60+ фпс на високих налаштуваннях в масі своїй теж не так вже й багато і тому нова-стара 3060 зайде сходу, то в другому моменті, стосовно бюджету на гарну карту, тут вже дійсно потрібно бути високо-кваліфікованим спеціалістом-ентузіастом по нещадному душінню "жаби", чого в масі своїй теж не так щоб багато трапляється.

Striker, а це якраз оте саме - кому-як. :) Я в 2К на 1660Ті граю Cyberpunk на максималках (крім тіней і чогось там ще - на високі поставив, бо вже кидає нижче 25 фпс), з 28-36 фпс в середньому і не сказати, щоб нарікав в тому сенсі, щоб тільки через це бігти нову відеокарту потужнішу купувати. І це - я, хто пробує ще щось там розібратися в тих відеокартах, нових технологіях, має задачі ще по роботі з графікою і т.п., а масовий споживач "лопат" навіть і пробувати заморочуватись не буде, що консультанти навішають, те й візьмуть.
vsx
Member

Повідомлення

S0N1C: 02.06.2026 17:47 warp37
на перформансі більш меньш працює
спойлер
Зображення
https://www.youtube.com/watch?v=pk2Wla5wEM4
брать карту для fhd чтобы играть на performance, это прям то что надо
S0N1C
Member

Повідомлення

vsx: 03.06.2026 12:30
S0N1C: 02.06.2026 17:47 warp37
на перформансі більш меньш працює
спойлер
Зображення
https://www.youtube.com/watch?v=pk2Wla5wEM4
брать карту для fhd чтобы играть на performance, это прям то что надо
для тих хто купить нову 3060 в 2026 - саме те що треба :gigi:
Artem_K
Member

Повідомлення

Куплять, в чатах вже радіють підгону :)
спойлер
1234.jpg
Filabatya
Member

Повідомлення

МОНАХ
В вас же не консоль, коли люди пишуть іграбельний експіріенс, мається на увазі хоч 60фпс :gigi:
Artem_K
12 гіг 5070, 9070гре, десь так і ця тяне. Ельдорадо :rotate:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Filabatya, само-собою :D . Я ж не вболіваю за отакий мій трохи збочений експіріенс і тим більше не засуджую багато-герцовий геймінг, навпаки, як спробували люди і не можуть вже спокійно ігри сприймати без 60+, а тим більше - можуть собі дозволити, я тільки порадуюсь за них... Я до того, що в переважаючій масі своїй - то такі геймери, яким - "аби не смикалось", якщо за кращу відеокарту багацько грошей захочуть.
► В моєму випадку - я по відчуттях вище 50фпс уже не помічаю (пробував у друзів багато-герцовий геймінг і не раз), відеокарта - більше для роботи, а потужнішу хочеться, щоб про запас, а не кожні 3-4 роки - під заміну, ну і монітор - відповідний, 75Гц більш, ніж достатньо для цього всього.
GreenMile
Member

Повідомлення

AssayMAS: 03.06.2026 10:25
oversteve: 03.06.2026 09:45тобто приклада не буде
тобто карт на шару не буде :weep:
писи 2.0 даст 3060(12) доминацию из за медленной шины у 5060 и количества линий писи
на АМД например так
спойлер
Не буде ніякої домінації, окрім як у фантазіях на форумі. Які в біса РСІ-е 2.0, ви там на чому грати зібрались на цих картах, на коре2дуо? Чи на i7-2700?
Це ж типовий анекдот про те, що гіпотетично маємо 3млн доларів, а реально дві повії і одного діда нетрадиційної орієнтації.
Вся ця теорія про те як 3060/12 може чпокнути 5060/8 дуже гарна й нова, а саме головне - правдива, але суть в тому, що в реальному світі вона не зустрічається. Як ідеальний принц на білому коні, кєк, про якого всі говорять і якого всі чекають, але ніхто реально не бачив.
DDt
Member

Повідомлення

GreenMile: 03.06.2026 20:30Не буде ніякої домінації, окрім як у фантазіях на форумі. Які в біса РСІ-е 2.0, ви там на чому грати зібрались на цих картах, на коре2дуо? Чи на i7-2700?
ну чего сразу кор2дуо
вроде у HU был видос где 5060/8 уже на РСІ-е 4 проседала производительность(!в отдельных играх, в отдельных сценах!) из-за нехватки памяти, а РСІ-е 4 это АМ4 на В5** чипсете
как раз можно сравнить 3060/12 с 5060/8 на АМ4... только какой смысл? там где 5060 упрётся в память, 3060 упрётся в мощь ГПУ
кароче как сравнивать яблоки с апельсинами, имхо
Відповісти