Гравці профінансували Star Citizen на один мільярд доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
7mindfields
Member

Повідомлення

EvhenS: 25.05.2026 12:43 От скажіть, який сенс випускати гру? Щоб іншу робити? Яку можна не продати?
А хто казав що буде реліз? Віддають по $45 за eternal demo mode, ще й нахвалюють, perfection :lol:
Oxygen2002: 25.05.2026 12:19 Usagi
Не звертайте увагу ) хейтери є скрізь ) я так само налапав )

Гра чудова.
На 3060ti, повірив
inquisition
Member

Повідомлення

hohlid19: 25.05.2026 12:57 enkosxs
Типо если в нулевых вливали бабло, то и сейчас надо вливать? В 90х в пирамиды вкладывались, может и сейчас вклады... Ах да, щиткоины и НФТ же были
Ото логика, мать её. "Если в нулевых люди спали на боку, то может и сейчас бегать трусцой? Курить я буду, но пить не брошу". Прикинь, человек - люди, которые покупали себе удовольствие, полученное в результате труда других людей 30 лет назад, сегодня тоже заплатят за своё удовольствие, если они не деградировали и не оскотинились. Всё остальное - это вопросы вкусов и предпочтений и ничего общего с вашими умозаключениями относительно адекватности кого-либо не имеют.
hohlid19
Member

Повідомлення

inquisition
Логика у меня не мамонтская. Вливать косари баксов на пиксели, которые в любой момент могут прогореть, а в финансовом плане они мне никакого преимущества не дадут, желания не имею. Тех, кто покупает Верту, мне тоже за нормальных считать?
olegwatch
Member

Повідомлення

А як на мене, то гра норм, коли є бажання під треки в стилі Інтерстеллар політати. Купив лоу версю гри один раз і час від часу відпочиваю в грі. Щось чекати від неї більшого не планую :)
Usagi
Member

Повідомлення

MaKCuMyC: 25.05.2026 12:21 Еталонний приклад божевілля.
Продовжу вашу цитату. Еталонний приклад божевілля - це називати божевіллям без аргументації.
fantomrulezz: 25.05.2026 12:24
в продаж надійшов ігровий корабель Anvil Odin за $5000 ... Для купівлі такого корабля потрібно було подати заявку на членство в спеціальному клубі та написати есе, в якому ви правильно пояснювали, чому хочете придбати Anvil Odin.
Нє, ну такого красивого лохотрону я ще ніде не бачив, щоб мамонтам треба було ще й писати твір про "як я провів літо чому я маю право подарувати розводилам $5000 в обмін на ескіз 3d модельки" :lol:
Цікаво дізнатися вашу реакцію коли ви дізнаєтесь що всі оці кораблі за доляри насправді купуються за ігрову квестову валюту (як машинки в гта) і люди донатять стільки грошей просто що б підтримати проект і разрабів а не заради власне корабліку чи піксєлєй чи ще чогось. А ще що для того що б бути членом клубу треба мати мінімум 10к баксів вже задоначених)
EvhenS: 25.05.2026 12:43 От скажіть, який сенс випускати гру? Щоб іншу робити? Яку можна не продати?
От скажіть, який сенс випускати робити офіційний реліз сирої гри з багами? що б скинути з себе відповідальність, прокидати всіх хто її купив і піти пилити нову як це робить 90% разрабів? Що б було з разрабами НМС як би вони забили на свій релізний прототип?
Де-факто стар сітізен можна прямо ГРАТИ вже років 5 як. З друзями, в мультіплеері, робити квести і тд. Уявляєте? за 45 баксів
fantomrulezz: 25.05.2026 13:00 Egosoft встигли анонсувати, розробити і випустити X4: Foundations, 5 великих сюжетних DLC до неї і безліч маленьких оновлень.
І далеко не за мільярд.
Вкотре повтор - ціна стар сітізену 45$ а не тисячі. за 45 ви отримуєте 100% контенту(окрім скінів).
І як я писав вище - так, розробка аж надто повільна. Я, як геймдевелопер, сказав би що можна х2 або навіть х3 швидше все робити. А баги взагалі фіксяться по відчуттям 1 індусом. АЛЕ! Х4 це звичайна сінгл плеер гра без нових ігрових механік(в сенсі розробки а не геймплею). Це просто рескін звичайного костяка гри, який умовна юбісофт може зробити за 1-2 роки. Так, вона хороша. Але вона - не мультіплеер гра на власному двіжку де пишуться з нуля речі для того що б була якась фіча(іноді безкорисна) якої ні у кого більше не має.
chipsy: 25.05.2026 13:06 :lol: :lol: прогрів гоїв на космічномму рівні
бла-бла, тролінг без аргументів скіпаємо плюс мінусуємо.
Oxygen2002: 25.05.2026 13:06 fantomrulezz
Це німці х фундаменшен - і Вони робили джаконду. Я он зараз х3- reunion грав - в 4к це щось з чимось. А все почалось з elite - там взагалі 3д графіка це xyz )))
але є ті хочуть дати 5к най дають - це такий світ )))
Ага, так і є. Доречі ціна х4 та стар сітізену +-однакова (50$) І я грав х4, можу сказати що їх не можна порівнювати через те які вони різні, але одночасно з цим не можу сказати що стар сітізен не вартий своєї ціни. Контенту в ньому не менше.
Kullerok: 25.05.2026 13:43 донаты это прямой пей ту вин. Это совсем другое даже пусть и бесплатно раздалут в такую помойку нет желания тратить время.
Ні, донат - прискорення ігрового фарму. Умовно як би в колді можна було за донат відкрити пушку останнього левелу. Не знаю наскільки це погана чи хороша система (доречі в колді є донатні гани які не купити просто так) але я вважаю це повністю нормальним для не фулл ПВП гри.
hohlid19: 25.05.2026 14:33 inquisition
Логика у меня не мамонтская
Купіть собі ланоса і таксуйте, відбивайте актив. Ті, хто донатять 5к баксів на іграшку - не мамонти) вони вже постригли звичайних мамонтів як ми тут і заробили на нас достатньо грошей що б купувати собі що захочеться :lol:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Usagi: 25.05.2026 15:19Цікаво дізнатися вашу реакцію коли ви дізнаєтесь що всі оці кораблі за доляри насправді купуються за ігрову квестову валюту (як машинки в гта) і люди донатять стільки грошей просто що б підтримати проект і разрабів а не заради власне корабліку чи піксєлєй чи ще чогось. А ще що для того що б бути членом клубу треба мати мінімум 10к баксів вже задоначених)
Треба подарувати лохотронщикам мінімум 10к, щоб отримати право подарувати їм ще 5к.
Лох не мамонт.
Головне не забути написати твір про те, як він мріє вступити в клуб Ексклюзивних Лухурі ГОЛД ВІП масонів.

Том Сойєр зі своїм парканом відпочиває :laugh:
hohlid19
Member

Повідомлення

Usagi
Смотрю как ты порвался с меня, нищего смерда и мне подобных, и начинаю понимать ЦА таких игр :gigi:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Usagi: 25.05.2026 15:19Вкотре повтор - ціна стар сітізену 45$ а не тисячі. за 45 ви отримуєте 100% контенту(окрім скінів).
У випадку зі Star Citizen за $45 ви отримуєте не гру, а набір ассетів, які навіть на альфа версію в передчасному доступі не тягнуть. І є ще набір ассетів, за який просять гроші окремо, причому відверто неадекватні гроші (не 1-2 долари, а десятки тисяч баксів сумарно за всі асети).

У випадку з X4: Foundations за $30 на розпродажах ви отримуєте повну готову закінчену гру зі всіма існуючими DLC (які не набір модельок без сенсу, а повноцінні сюжетні кампанії). І абсолютно всі модельки кораблів, наявні в грі, для власників гри, безкоштовні, як і має бути, якщо вже гра продається за гроші, а не фрітуплейна помийка.

Взагалі, дуже кумедно дивитись, як у цього найбільшого ігрового лохотрону в історії, ще й захисники знаходяться.
Ще й вкладають туди добровільно свої долари і гривні, хоча про те, що це буде розвод, було зрозуміло ще дуже давно.
Процитую самого себе 13-річної давнини:
спойлер
fantomrulezz: 27.11.2013 21:34 С удовольствие посмотрю как этот мыльный пузырь лопнет. Мавроди нужно проект следующего МММ выкладывать на кикстартере, успех обеспечен.
Крис Робертс, конечно, молодец, стоял у истоков Wing Commander и Freelancer, но на данный момент, кроме красивого ролика и пары десятков новостей вида "Star Citizen собрал +1 лимон", эта игра ничего интересного предложить не может.
До выхода игры еще как минимум год, если конечно сроки еще пару раз не перенесут, сколько всего денег будет вложено, даже страшно представить.
Другие студии при достижении планки "+100к" обещают новую компанию, дополнительных играбельных персонажей, тысячи строк диалогов, а что мы видим тут? Модель корабля за миллион баксов? Фанаты X3 за бесплатно такие модели клепали, а тут миллион баксов :banghead:
Во что часто оборачиваются слоганы "от создателей фоллаутчего-то там" мы уже тоже не раз видели. Петя Мулинье - отличный пример.
Ах да, чуть не забыл, эта игра еще и ммо с донатом :tomat:
Lucik
Junior

Повідомлення

Это безумие. Просто для сравнения, что можно разработать:

ММО затраты(чисто на разработку, без рекламы):
200кк - star wars the old republic
200кк - TESO
200кк(по верху, по низу будет 100кк) - FF ХIV
100кк+ - New World

А! И по низу, на сдачу за 100кк(если брать по низу, а по верху 150кк) Anthem.
Итого: 1,000,000,000$

По сингловым(чистая разработка, без рекламы):
265кк - GTA V
278кк - киберпанк 2077
220кк - ласт оф Ass p2
240kk(по верху, по низу 170кк) - rdr2
Итого: 1,003,000,000$

Just saying, just sayin :rotate:

Точно не мамонты, очень интересный и перспективный проект, сидящий в альфе с 2013 года.
Grey_ukr
Member

Повідомлення

о, я помню какую-то тему по выбору видеокарты и там человек сомневался брать ли ему 660 или 670, чтобы старситизен потянула.
Liberty
Junior

Повідомлення

fantomrulezz: 25.05.2026 16:10 До выхода игры еще как минимум год
А Ви були оптимістично налаштовані в 2013
evenmore
Member

Повідомлення

enkosxs: 25.05.2026 12:52 В начале 00х была такая браузерная игра "БК"
Разрабам БК (ну или тем кто перекупил разработку) в далеком 2002 очень повезло с новой свободной нишей, СНГ ментальностью, сложившимся костяком комьюнити и т.п.
Но это как были, так и остались натуральные жлобы-лохотронщики, с продуктом соответствующего качества.
На самом деле - великолепное сравнение с звёздным гражданином)
Hotspur
Member

Повідомлення

Але цього року обіцяли реліз спін-оффу Squadron 42 у дусі Wing Commander. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Lucik: 25.05.2026 16:29сидящий в альфе с 2013 года.
так, я ще тоді думав де таку відяху під це брати :lol:
enkosxs
Member

Повідомлення

evenmore: 25.05.2026 17:04
enkosxs: 25.05.2026 12:52 В начале 00х была такая браузерная игра "БК"
Разрабам БК (ну или тем кто перекупил разработку) в далеком 2002 очень повезло с новой свободной нишей, СНГ ментальностью, сложившимся костяком комьюнити и т.п.
Но это как были, так и остались натуральные жлобы-лохотронщики, с продуктом соответствующего качества.
На самом деле - великолепное сравнение с звёздным гражданином)
Вот вааааабще не важно какими барыгами были создатели БК в своё удачное время, я их не опрадываю.
Они продавали то что другие покупали, а вы сейчас пытаетесь рассказать какие они были разводилами или лохотронами. Они смогли себе заработать миллионы, на людях которые взамен получили удовольствие. В конечном итоге те кто покупал картинки в итоге остались с воспоминаниями, но я если честно не думаю что людей которые покупают картинка за 100к евро и выше, можно как то назвать лохами!

PS скорее лох тот кто не может себе позволить купить, хоть при наличии, хоть при отсутствии желания, картинку за 10к евро или 3д модельку кораблика за 5к.... :shuffle:
Геральт
Member

Повідомлення

enkosxs: 25.05.2026 18:03 PS скорее лох тот кто не может себе позволить купить, хоть при наличии, хоть при отсутствии желания, картинку за 10к евро или 3д модельку кораблика за 5к.... :shuffle:
Цікаві міркування. Виходить, що багатого лоха розвести не можливо. Адже він "може собі дозволити", а отже і не лох. :popcorn:

Чомусь згадалось:
«Найбільша хитрість Диявола полягає в тому, аби переконати нас, що його не існує». ©
MqM
Member

Повідомлення

Зовсім не схоже на фінансову піраміду, просто у них мегапроект!

Отправлено спустя 34 секунды:
Usagi: 25.05.2026 12:14 Пропоную обговорити Гравці профінансували Star Citizen на один мільярд доларів

Жоско ловлю мінуси від чудіків:

Гра варта своєї ціни (45$) і контенту там вже більше ніж в більшості ААА по 60 баксів.

Так, розробка йде надто повільно.
Гра дійсно унікальна, без конкурентів(нажаль)

П.С. Купив гру ще в 2022 а знаю про неї ще з перших зборів на кікстартері
Коли там реліз?
Ijachok
Member

Повідомлення

Можу собі теж дозволити розкіш - зібрати мінусів :gigi:

Сам в SC не грав і не збираюсь, але веселить те, наскільки стабільно найбільш незадоволеними цією грою і відсутністю реліза, виявляються люди, які не грають і не збираються грати в SC

Насправді, цікаво було би дізнатись від реальних гравців, як там живеться без доната чи з його мінімальною кількістю. Бо часто ігри якраз втрачають аудиторію через надто "загороджувальну" монетизацію
evenmore
Member

Повідомлення

enkosxs: 25.05.2026 18:03 Они продавали то что другие покупали
Миллионы мух не могут ошибаться!

Отправлено спустя 5 минут 35 секунд:
Ijachok: 25.05.2026 18:41 Сам в SC не грав і не збираюсь, але веселить те, наскільки стабільно найбільш незадоволеними цією грою і відсутністю реліза, виявляються люди, які не грають і не збираються грати в SC
Я играл. Мне, скорее, уже давно пофиг, но считаю что толерировать подобный подход разработчиков безответственно - задаётся тренд, в котором игры выгоднее не доделывать никогда.
Каждая отдельная муха имеет полное право есть что хочет, но и контрпропаганда тоже вполне законна)
KimRomik
Member

Повідомлення

таким донатним помийкам як Star Citizen можуть заздрити хіба що Electronic Arts, це ж треба бути таким супервідданим фанатом щоб купити космічний корабель за реальні 5000$ :lol:
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

enkosxs: 25.05.2026 18:03PS скорее лох тот кто не может себе позволить купить, хоть при наличии, хоть при отсутствии желания, картинку за 10к евро или 3д модельку кораблика за 5к....
Тут далі навіть нема сперечатись за що.
Залізобетонний висновок: щоб не бути лохом у житті, віддай гроші в стар сітізен.
Відповісти