Новини
Останні статті і огляди
Опитування показало, що більшість геймерів не планують збирати новий ПК у найближчі два роки
-
dead_rat
Member
Раз усі відписалися, то і я.
Якось сів між стільців: 10700 ще занадто працездатний щоб міняти, але не має запасу на майбутнє. Тож сидітиму на ньому з радіком 9070 поки воно буде Ютюб тягнути. А років через 5 світ буде настільки іншим, що ніяке планування це не врахує
Якось сів між стільців: 10700 ще занадто працездатний щоб міняти, але не має запасу на майбутнє. Тож сидітиму на ньому з радіком 9070 поки воно буде Ютюб тягнути. А років через 5 світ буде настільки іншим, що ніяке планування це не врахує
-
Inqizitor2022
Member
Два года? Какие два года? Пока цены не станут как раньше сборка ПК будет только для богачей.
-
erkins007
Member
Ektalion
Есть, вот только с релиза 50 сери прошел год.
Если за это время у вас постоянно куча других расходов настолько, что нет денег на ПК, значит ПК вам и не нужен.
Я уже молчу о том что 40 серия которой четыре года скоро все ещё актуальна.
Так что как я и сказал только ждуны которые ждут чуда и карт по 100$ недовольны.
Есть, вот только с релиза 50 сери прошел год.
Если за это время у вас постоянно куча других расходов настолько, что нет денег на ПК, значит ПК вам и не нужен.
Я уже молчу о том что 40 серия которой четыре года скоро все ещё актуальна.
Так что как я и сказал только ждуны которые ждут чуда и карт по 100$ недовольны.
-
Sanьka
Member
Дякую Лізі за вічноживий АМ4 і за те, що впихнула в 6800ХТ 16ГБ памяті
Можу сидіти рівно.
Можу сидіти рівно.
-
MqM
Member
Давно це про «віконце» між бумом майнінгу та бумом ші? Дійсно, як ті хто скуповував генератори і екофлоу разом з запасами консерв не встигли всі обновитися? Навіть не знаюerkins007: ↑ 17.05.2026 17:05 Кто хотел уже давно собрал. Остались только вечные ждуны, которые ещё с 10 серии ждут чуда
Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:По наличии физического доступа все блокировки это только вопрос времени.Devijack: ↑ 17.05.2026 15:05вони блокуються дистанційно і вже нічого не вироблятимуть
-
tablestikus
Member
Ага, я як глянув автошоу в Київі вчора біля ретровіля - аж відчув що кінець епохи бідності.MqM: ↑ 17.05.2026 18:07Давно це про «віконце» між бумом майнінгу та бумом ші? Дійсно, як ті хто скуповував генератори і екофлоу разом з запасами консерв не встигли всі обновитися? Навіть не знаюerkins007: ↑ 17.05.2026 17:05 Кто хотел уже давно собрал. Остались только вечные ждуны, которые ещё с 10 серии ждут чуда
Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
По наличии физического доступа все блокировки это только вопрос времени.
-
Scoffer
Member
Оце тут головне. Якщо знати як і куди, додати до того фінанси і флюгегехаймен, то залізяка то справа пари п'ятирічок. Причому розраховувати можна не тільки на поточних працівників, там ще й нормально так побудоване профільне навчання в універах.waryag: ↑ 17.05.2026 16:25також він може розраховувати на гарний технологічний прогрес за рахунок кадрів з Тайваню
Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
По темі: особисто я сидітиму на своїх 5950х + 4090ті доти, доки не вийде щось таке в що я прям захочу дуже сильно пограти а воно не тягнутиме. Наприклад тес 6. Тобто років 10 я думаю, судячи з прогресу розробки цієї частини тес
-
Fen1xz
Member
Я за последние 2 года не увидел ни одной игры ради которой стоило бы обновлять железо двухлетней актуальности. И сомневаюсь что эта тенденция сильно поменяется в ближайшие годы. Разве что под гта 6 народ начнет апгрейды, но до её выхода на пк ещё неизвестное кол-во времени. А любители на ультрах играть в 8к со всякими лучевыми приколами и тд. пускай обновляются.
-
KingofgamE
Member
Ігарєй немає. Який сенс оновлюватись? 
-
FirstTDM
Member
"Старые цены" уже никогда не вернутся - инфляция во всем мире постоянна и неуклонна - всё будет только дорожать... это факт...Inqizitor2022: ↑ 17.05.2026 17:17Пока цены не станут как раньше сборка ПК будет только для богачей.
KingofgamE: ↑ 17.05.2026 18:29Ігарєй немає.
Fen1xz: ↑ 17.05.2026 18:17Я за последние 2 года не увидел ни одной игры
То ли стареем - то ли умнеем... не совсем понятно...Scoffer: ↑ 17.05.2026 18:13доки не вийде щось таке в що я прям захочу дуже сильно пограти а воно не тягнутиме
Имхо, просто вся IT индустрия остановилась на стабильном плато: мониторы 4К 32" стали стандартом (больше и не очень надо), видео 4К (8К ТВ сняли с производства), видяхи 6ххх в далекой перспективе (а что они дадут нового?), памяти 32ГБ или даже 64Гб в принципе хватает для всего (кому надо больше - это уже для работы)... ну и цены растут - инфляция... особого смысла апгрейдится нет вообще...
-
Gelonyrum
Member
Ну люди машини бу купують по десятці і більше та й нічого)Delfin4ick: ↑ 17.05.2026 15:22 dead_rat
Мене теж це здивувало, що людина, маючи в кишені 2к на відеокарту шукає щось б/у![]()
-
tablestikus
Member
Я знаю людей що і за 30-40к баксів купляють машини бу і дивуюся з них.Gelonyrum: ↑ 17.05.2026 18:51Ну люди машини бу купують по десятці і більше та й нічого)Delfin4ick: ↑ 17.05.2026 15:22 dead_rat
Мене теж це здивувало, що людина, маючи в кишені 2к на відеокарту шукає щось б/у![]()
-
kyon
Member
Я смотрю со стороны и попиваю квас, закупился весной прошлого года, 32Гб DDR5-6000 cl30 Kingston Fury Beast за 5199, Team Group T-CREATE CLASSIC C47 2TB за 5899, даже не знаю сколько о сейчас стоит тк его и в продаже давно нет, хотел еще позднее взять PCIe5 SSD но так и не решился, а зря 
-
dead_rat
Member
Бо за десятку нема нового автоGelonyrum: ↑ 17.05.2026 18:51Ну люди машини бу купують по десятці і більше та й нічого)Delfin4ick: ↑ 17.05.2026 15:22 dead_rat
Аналогом мабуть буде купити якусь мега топову БУ автівку за майже повну ціну
-
Scoffer
Member
Та ну просто ігри деграднули дуже сильно. Якщо по графонію час від часу ще буває щось красиве, то з сюжетом прям біда.FirstTDM: ↑ 17.05.2026 18:37То ли стареем - то ли умнеем
-
f24gun69
Member
Vladys77
Знаем ми ці " ссанкціі"
Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
Ага, так, як і на кацапську нафту та газбо буде бойкот на китайські товари і комплектуючі.
Знаем ми ці " ссанкціі"
Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
Ну, за 30-40 не чув, але тварію на ходу, за 400/500 щоб ганяти по кольхозам та із гарбузами на ринок скільки завгодноtablestikus: ↑ 17.05.2026 18:53Я знаю людей що і за 30-40к баксів купляють машини бу і дивуюся з них.
-
Artem_K
Member
Я за останні років 6 пройшов 4,5 іграшки
-
vmsolver
Member
4090 поменять на 6090 думаю смысл будет, но это если много играешь и это важно.Scoffer: ↑ 17.05.2026 18:13 По темі: особисто я сидітиму на своїх 5950х + 4090ті доти, доки не вийде щось таке в що я прям захочу дуже сильно пограти а воно не тягнутиме. Наприклад тес 6. Тобто років 10 я думаю, судячи з прогресу розробки цієї частини тес![]()
Я буду смотреть на ОЗУ, если оно вернётся в нормальный диапазон, 48 ГБ вроде хватает, но без большого запаса
А 5070ти менять тоже только на RTX 6090. Исключением может быть RTX 6080, если она будет особенно удачна (2х от 5080 без очередного 16х ФГ).
-
Scoffer
Member
vmsolver
Я граю в допотопні ігри. На біса я взяв 4090 - не дуже зрозуміло
Може років через скількись взагалі перелізу на вбудовану графіку, може вона до того часу якраз апнеться більш-менш. Ну типу заради одної-двох ігр брати топове відео за два, чи скільки воно там потім буде кілобакси не дуже рентабельно.
Я граю в допотопні ігри. На біса я взяв 4090 - не дуже зрозуміло
Може років через скількись взагалі перелізу на вбудовану графіку, може вона до того часу якраз апнеться більш-менш. Ну типу заради одної-двох ігр брати топове відео за два, чи скільки воно там потім буде кілобакси не дуже рентабельно.
-
erkins007
Member
И снова этот бред. Майнинг кончился когда ещё 30 серия была. Я 3080ти ещё когда покупал она была lhr и стоила рекомендуемую стоимость.MqM: ↑ 17.05.2026 18:07Давно це про «віконце» між бумом майнінгу та бумом ші?
То что у ждунов 100500 причин почему все вокруг виноваты это только ваша проблема.
Если для вас запас консерв это серьезный удар по бюджету, тогда игровой ПК не для вас.MqM: ↑ 17.05.2026 18:07Дійсно, як ті хто скуповував генератори і екофлоу разом з запасами консерв не встигли всі обновитися? Навіть не знаю