Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Striker
Member

Повідомлення

FirstTDM: 16.05.2026 00:05Это сказки - на 32" мониторе разница 2К vs 4К однозначно видна
Оце ви натягнули сову на глобус. 2к 32" - це ж той же гівняний Full HD 24" по PPI. Я-то знаю, бо після 2к 27", сівши за 23.8" Asus VG249Q, в мене трапилася депресія і хотілося вийти у вікно від побаченого. Так що ваш 2к 32" взагалі не показник, треба дивитися на 27". Беремо 2к 27" і 4к 27", щоб не було вау-ефекту від діагоналі. Абсолютно точно 4к тут виграє в плані чіткості тексту і взагалі, для роботи ідеально підходить. Далі відкриваємо фільм в 4к якийсь blu-ray і там, і там; потім заходимо в STALKER 2, фапаємо на HDR. А от чи буде вже така велика різниця в тому фільмі чи грі - сумніваюся. Ну, нехай в балах 4.5 на 2к 27" і 5 балів на 4к 27". Чи варто тоді брати набагато дорожчий 4к, якщо я тільки граю в ігри? Коли я кажу набагато дорожчий, то ціна х2, щоб ви розуміли.

26,5"; QD-OLED; 3840x2160 - середня ціна 40к грн в нормальних магазинах.
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... -oled-x24/
27"; QD-OLED; 2560x1440 - ціна 20к грн.
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... e-go27q24/
В 2 рази більша переплата щоби що?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 16.05.2026 09:24Чи варто тоді брати набагато дорожчий 4к, якщо я тільки граю в ігри?
Согласен. Если только для игр, то 27" 2К - это самый разумный выбор.

MSI MAG OLED 271QPX32 Unveiled: The World’s First 27” WQHD 5-Layer QD-OLED Penta Tandem™ Gaming Monitor Powered by Samsung Display’s QD-OLED Technology
https://www.msi.com/news/detail/MSI-MAG ... ogy-148692
walkman3000
Member

Повідомлення

в 4К буде краще дивитись Одіссею Нолана, оледівський чорний те що треба для Єлени Прекрасної у ролі лумумби, Елленіот Пейдж в ролі Ахіллеса у DoVi - відвал башки, pure aura farming. чекаємо новин "крітікі ввасторгє"

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
FirstTDM: 16.05.2026 09:36The World’s First 27” WQHD 5-Layer QD-OLED Penta Tandem™ Gaming Monitor
но без V-страйп :lol: 2560x1440 сосет, ожидаемо
Filabatya
Member

Повідомлення

Striker
Ви на епл шляху до 220 ррі(27 5к 32 6к) зі своїми 168 ррі на 27 4к, бо працюєте з текстом.
Я ж з тесктом менше працюю, і 138 ррі на 32 4к мені з головою, бо 27ка мені тупо мала після 32, як універсальний монік-телік :super:
спойлер
Також в шутерах 27 напевно краще, бо дає можливість сісти ближче до монітора, але програє в сінгл плеєрних іграх 32ці, як монік теліку з геймпадом :shuffle:
StTechnik
Member

Повідомлення

На самом деле 4К на 27” это вполне Ок. Я в таком конфиге сидел пока это не стало мейнстримом года с 2018. А сейчас у сына такая же история т к монитор перешел ему. Вполне комфортно, единственное - рабочего поля много не бывает, поэтому 32” лучше :D
inbloooom
Junior

Повідомлення

Взял Gigabyte GS27QX, после старого ТН, но как по мне попался не слишком удачный экземпляр из-за сильного глоу/засветам, сейчас настроился взять m27q3, понимаю что проблема может всплыть такая же, но постараюсь уже в этот раз забить) и вот вопрос, в комфи есть Gigabyte GO27Q24 EK, цена 20к, стоит ли он доплаты в 5к грн и в целом как эта модель вообще? Жаба душит, но если того стоит, могу доплатить, тем более беру на долго. С оледам просто дел никогда не имел, моник беру в основном для игр (сейчас это кс2, но думаю в будущем будут и другие игры), серфинга - 70/30.
FirstTDM
Member

Повідомлення

inbloooom: 16.05.2026 19:28в комфи есть Gigabyte GO27Q24 EK, цена 20к, стоит ли он доплаты в 5к грн
inbloooom: 16.05.2026 19:28моник беру в основном для игр
В мониторе Gigabyte GO27Q24 EK установлена QD-OLED матрица 3-го поколения от Samsung Display - для игр будет отлично... в этой ветке уже сотни раз все всё обсудили и однозначно именно для игр QD-OLED намного предпочтительнее... добавить нечего... обзоров множество...
Royter
Member

Повідомлення

UWQHD 34 дюйма а вот потянет видеокарта 4060 или надо менять ее?
Striker
Member

Повідомлення

Royter: 17.05.2026 07:37UWQHD 34 дюйма а вот потянет видеокарта 4060 или надо менять ее?
Слабка карта навіть для стандартного 2к.
А для UWQHD буде ще на 34% більше пікселів. Нижче RTX 5070/RX 9070 для такого монітору я б не розглядав.
walkman3000
Member

Повідомлення

inbloooom: 16.05.2026 19:28Gigabyte GO27Q24 EK
базовый олед, может придется выкручивать яркость днем
Royter: 17.05.2026 07:37UWQHD 34 дюйма а вот потянет видеокарта 4060 или надо менять ее?
видяху всегда можно быстро слить по низу рынка и обновиться. монитор, особенно б.у. олед, никому не нужен
Frakis
Junior

Повідомлення

Монітор 27" AOC C27G4ZXE чи варто брати такий монітор чи якісна тм? Можливо щось краще є.
Striker
Member

Повідомлення

Frakis: 17.05.2026 09:26Монітор 27" AOC C27G4ZXE чи варто брати такий монітор чи якісна тм? Можливо щось краще є.
Боже, та не беріть вже Full HD, ще й 27". Докладіть ще трошки і візьміть нормальний 2к 27" монітор, потім мені і собі дякую скажете.
Frakis
Junior

Повідомлення

Striker: 17.05.2026 09:31
Frakis: 17.05.2026 09:26Монітор 27" AOC C27G4ZXE чи варто брати такий монітор чи якісна тм? Можливо щось краще є.
Боже, та не беріть вже Full HD, ще й 27". Докладіть ще трошки і візьміть нормальний 2к 27" монітор, потім мені і собі дякую скажете.
А який 2к краще брати?
Striker
Member

Повідомлення

Frakis: 17.05.2026 09:33А який 2к краще брати?
MSI/GIGABYTE/ASUS точно можна брати, за інші не скажу. Треба відштовхуватися від вашого бюджету.
Собі брав би щось типу такого.
https://telemart.ua/ua/products/asus-27 ... nEQAvD_BwE
Якщо принципово VA, то такий.
https://telemart.ua/ua/products/asus-27 ... 9oQAvD_BwE
Beardo88
Junior

Повідомлення

Striker: 17.05.2026 09:40 Собі брав би щось типу такого.
https://telemart.ua/ua/products/asus-27 ... nEQAvD_BwE
Користуюсь таким вже 3 місяць, в цілому не поганий монітор, блок живлення зовнішній, битих пікселів поки що нема. Переходив з 21 дюймів 60 герц, то різниця була відчутна, ще й Резідента отримав в подарунок. Із мінусів по даному монітору це те що пластик хрустить сам по собі, особливо після того як вимкнув його, через деякий час так хрустить наче там щось зламалось. Я не прискіпливий користувач, тому кольори підібрав щоб оку подобалось, так і користуюсь)
Ektalion
Member

Повідомлення

Beardo88: 17.05.2026 11:22 Із мінусів по даному монітору це те що пластик хрустить сам по собі, особливо після того як вимкнув його
Не думав, що Ейсус так економить на пластику. Одна справа кондиціонер, а тут мова про монітор.
Yurius
Member

Повідомлення

Ektalion
Ektalion: 17.05.2026 12:30Не думав, що Ейсус так економить на пластику. Одна справа кондиціонер, а тут мова про монітор.
Эйсус економить на всьому,окрім маркетингу :D
Striker
Member

Повідомлення

Beardo88: 17.05.2026 11:22Із мінусів по даному монітору це те що пластик хрустить сам по собі, особливо після того як вимкнув його, через деякий час так хрустить наче там щось зламалось.
Фізика. Під час роботи нагрівається, пластик розширюється від нагріву, потім при охолодженні хрумтить назад) Але якихось драматичних хрустів я не чув на моєму Asus. Корпус міцний і якісний. Якісніше тільки на моєму OLED, бо там металева рамка.
Ektalion
Member

Повідомлення

Striker: 17.05.2026 16:50 Фізика. Під час роботи нагрівається, пластик розширюється від нагріву, потім при охолодженні хрумтить назад) Але якихось драматичних хрустів я не чув на моєму Asus. Корпус міцний і якісний. Якісніше тільки на моєму OLED, бо там металева рамка.
У мене за 27 років було безліч моніторів, жодний не хрустів. От тільки від Ейсус не було.

Таке явище ще можна зрозуміти при роботі кондиціонерів, но не при роботі монітора. Значить виробник економить на пластику.
Beardo88
Junior

Повідомлення

Ektalion: 17.05.2026 18:44
Striker: 17.05.2026 16:50 Фізика. Під час роботи нагрівається, пластик розширюється від нагріву, потім при охолодженні хрумтить назад) Але якихось драматичних хрустів я не чув на моєму Asus. Корпус міцний і якісний. Якісніше тільки на моєму OLED, бо там металева рамка.
У мене за 27 років було безліч моніторів, жодний не хрустів. От тільки від Ейсус не було.

Таке явище ще можна зрозуміти при роботі кондиціонерів, но не при роботі монітора. Значить виробник економить на пластику.
Мій старенький дешевий Філіпс не хрустів взагалі, а цей "модний" хрустить, я вже привик, але на початку було прям стрьомно, думав уже хана моніку :)
Відповісти