Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
MSiAventador
Member

Повідомлення

vdemeshko: 15.05.2026 17:15
та вон Генелик все играют ровно двухполосные )) или вот две полосы ))
спойлер
Screenshot_536.png
После DSP-катка или "типа без DSP-катка" ?
Radio Bay
Member

Повідомлення

vdemeshko: 15.05.2026 17:15та вон Генелик все играют ровно двухполосные
Там цифровой кросовер, как и в Эдиках, только от Дженелек :D
vdemeshko: 15.05.2026 17:15тут больше про психоаккустику скорее - мониторам это не нужно так как они для работы со звуком в первуб очередь + еще в ближнем поле
Это сложная тема почему есть "мониторы для музыки" и нет. Вот Дженелы, Нойманы, Алауды играют, а КРК нет. Это опыт людей, которые слушают музыку
Scoffer: 15.05.2026 16:51 але з 3-5кГц є малееесенька проблема в вигляді максимальної чутливості слуху
Ото, мабуть, мені і крючить харю навіть з Ют, й одразу
vdemeshko: 15.05.2026 16:30но теперь понятно почему тебе они звучат приятней чем MA
Не забывай, я слушаю на Дженалах, но через "фильтр" R2R и гибридной лампы (совковый ташкентский "Фотон" сейчас, на Sylvalia жаба давит, но крута).
vdemeshko
Member

Повідомлення

MSiAventador
там же цифровой кроссовер как и в Дженеликах вроде как и дсп всроенное - там написано что в режиме FLAT стоит DSP
MSiAventador
Member

Повідомлення

vdemeshko: 15.05.2026 23:34 MSiAventador
там же цифровой кроссовер как и в Дженеликах вроде как и дсп всроенное - там написано что в режиме FLAT стоит DSP
Т.е. можно поставить любіе динамики с мусорника и настройкой ДСП нарисовать ровную АЧХ .
Умрите от зависти Вилсон Аудио! :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

vdemeshko: 15.05.2026 23:34там же цифровой кроссовер как и в Дженеликах вроде как и дсп всроенное
Там с ДСП по-разному ,бывает цап, а бывает
спойлер
Зображення
Зображення
Відправлено через 40 хвилин 19 секунд:
vdemeshko: 15.05.2026 23:34как и в Дженеликах
Вообще, на такой фабрике невозможно делать плохие колонки )
Зображення
Зображення
QFlash
Member

Повідомлення

Amplifier головне, АС підбираються під нього.
MSiAventador
Member

Повідомлення

QFlash: 16.05.2026 10:11 Amplifier головне, АС підбираються під нього.
Але це не точно B-)
Зображення
Z440_User
Member

Повідомлення

MSiAventador трошки не згоден. Можливо з "цифровим" класом D воно і так, але з класичними "А", "В", "АВ" відсоток для підсилювача має бути більшим.
Наприклад туга важка акустика яку пісилювач не може нормально розкачати, або контролювати, або все разом, і пофігу що АС може бути студійного моніторного рівня.
Або комбінація дуже легкої акустики і дурного підсилювача, який її просто не відчуває в навантаженні.
А ще в графіку немає приміщення. Що, не може бути такого бінго що якийсь лютий Hi-End потрапить в геть мертву кімнату і що б ти там не робив - ну не грає воно і все?
MSiAventador
Member

Повідомлення

Z440_User
Я врахував зоопарк підсилювачів в 9%, а обробку кімнати врахував в 75% акустики.
Scoffer
Member

Повідомлення

Z440_User
У підсилювачів окрім потужності і спотворень є ще дві ключові характеристики: це вихідний опір, котрий має бути максимально наближений до нуля, і швидкість наростання вихідної напруги. З останнім проблеми переважно у всяхких вінтажних пристроїв і самопалів на розсипухі. Більш-менш адекватний сучасний інтегральний підсилювач дає 50+В/мкс і 0Ом незалежно від класу, і орудує будь-якою АС. А це дуже і дуже середня техніка.
Після досягнення цих цільових величин треба просто заспокоїтись і апати далі АС. Від АС приріст буде більше.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.05.2026 12:55Я врахував зоопарк підсилювачів в 9%, а обробку кімнати врахував в 75% акустики
Математика і аудіо не працюють і ховай простирадла під спойлер, жесть
Scoffer: 16.05.2026 13:01швидкість наростання вихідної напруги
Я так розумію, то і є панч
tablestikus
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.05.2026 11:36
QFlash: 16.05.2026 10:11 Amplifier головне, АС підбираються під нього.
Але це не точно B-)
Зображення
А чому 220В лише 1%?

Спробуй послухати без 220В
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 16.05.2026 13:30Спробуй послухати без 220В
Можу мережевый Furutech дати :)
QFlash
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.05.2026 11:36Але це не точно
Точно.
Таке малюється шо два пальця. B-)
Востаннє редагувалось 16.05.2026 14:12 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Z440_User
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.05.2026 13:01 Z440_User
У підсилювачів окрім потужності і спотворень є ще дві ключові характеристики: це вихідний опір, котрий має бути максимально наближений до нуля, і швидкість наростання вихідної напруги. З останнім проблеми переважно у всяхких вінтажних пристроїв і самопалів на розсипухі. Більш-менш адекватний сучасний інтегральний підсилювач дає 50+В/мкс і 0Ом незалежно від класу, і орудує будь-якою АС. А це дуже і дуже середня техніка.
Після досягнення цих цільових величин треба просто заспокоїтись і апати далі АС. Від АС приріст буде більше.
У мене preamp+poweramp Optonica 9100, випуск 1981р. Правда це топ від Sharp'овського Hi-End відділення. Вони в цьому комплекті перевиконали план з використання MOSFET`ів та JFET`ів, ще й козирних та хитрих. Не дай боже щось гавкнеться, буде пічалька.
ServiceManual на нього пише такі характеристики:
спойлер
Знімок_20260516_135949.png

А далі окрім схеми та опису, є ще діаграми та графіки для налагодження.
В описі зазначено що Slew Rate має бути в межах 80–150 В/мкс.

Клас АВ, на полевіках, швидкий, пружний, потужний, дуууже музичний.
А ще чудово вміє контролювати АС.
Востаннє редагувалось 16.05.2026 14:12 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
MSiAventador
Member

Повідомлення

tablestikus: 16.05.2026 13:30
MSiAventador: 16.05.2026 11:36

Але це не точно B-)
Зображення
А чому 220В лише 1%?

Спробуй послухати без 220В
Живлення від акб враховано в 1% ДБЖ. :teacher:

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Z440_User: 16.05.2026 14:11
Scoffer: 16.05.2026 13:01 Z440_User
У мене preamp+poweramp Optonica 9100, випуск 1981р. Правда це топ від Sharp'овського Hi-End відділення. Вони в цьому комплекті перевиконали план з використання MOSFET`ів та JFET`ів, ще й козирних та хитрих. Не дай боже щось гавкнеться, буде пічалька.
ServiceManual на нього пише такі характеристики:
спойлер
Знімок_20260516_135949.png

А далі окрім схеми та опису, є ще діаграми та графіки для налагодження.
В описі зазначено що Slew Rate має бути в межах 80–150 В/мкс.

Клас АВ, на полевіках, швидкий, пружний, потужний, дуууже музичний.
А ще чудово вміє контролювати АС.
У мне підсилювач WEILIANG AUDIO A1s (клон Musical Fidelity A1) в класі А використовує 2 швейцарський операційних підсилювача ONsemi MJL21193 (PNP Single Bipolar Transistor, 200W, 4MHz, 150оС) та ONsemi MJL21194 (NPN Single Bipolar Transistor, 200W, 4MHz, 150оС) на кожний канал.
Нові транзистори грають набагато краще за оригінальні волохатих років.
Востаннє редагувалось 16.05.2026 14:17 користувачем MSiAventador, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.05.2026 13:27Я так розумію, то і є панч
Одна зі складових. Інша важлива складова щоб сама АС ще мала низький груповий час затримки. Якщо у АС величина ГЧЗ 50мс, то ніякого панчу там не буде хоч який підсилювач не прикладай. Загальноприйнята величина для гарної АС <10мс піково на резонансі. На мій особистий смак менше 5. Люблю я барабани. Практично кожен ЗЯ може забезпечити необхідну швидкість реакції. З фазоінверторами варіанти є, але загалом все не так просто.
QFlash
Member

Повідомлення

В Ampliefer також виставити струм спокою (одинаково по каналам) для відкриття синхронізації відкриття транзисторів, (по середині між АС на ударних почуєте характерні хлопки).
Відємна півхвиля повинна зрівнятись з позитивною півхвилею для складання, це про АВ підсилювачі.
АС тільки відтворить все гарно зроблене/
Я постійно прослуховую давно забуті композиції і це ніяк не напрягає.
Якщо Amplifier співає - всьо решта співає... B-)
Востаннє редагувалось 16.05.2026 14:25 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

З двигуном від порше запор карерою не стане :gigi:
QFlash
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.05.2026 14:24З двигуном від порше запор карерою не стане
Я зрозумів, запор запором. Вивчайте матчастину.
Відповісти