Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
denon312
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 14.05.2026 17:34Так він оновлював уже один раз
Все норм, повезло.
він патч безпеки встановив, ОС в нього досі застаріла. Та і МДМ знімається, і він мав би проце знати, бо торгує такими.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

denon312: 14.05.2026 17:55
kabostebeztak: 14.05.2026 17:34Так він оновлював уже один раз
Все норм, повезло.
він патч безпеки встановив, ОС в нього досі застаріла. Та і МДМ знімається, і він мав би проце знати, бо торгує такими.
а що за ос у нього? я забув
секвоя ж не застаріла по моєму

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Gold_Star: 14.05.2026 17:48
kabostebeztak: 14.05.2026 17:46в нео людей приваблює форм фактор і повноцінна макос
Ну до айпаду можна меджік кавер докупити. Залишається один сумнівний плюс з макос на 8 гб рам :rotate:
і як там мультитаскінгом займатись? а файли організовувати?
Gold_Star
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 14.05.2026 18:52і як там мультитаскінгом займатись? а файли організовувати?

Люди купують його майже як заміну до макбук про. При цьому він спокійно кладеться в сумку і так само легко витягується, щоб наприклад швиденько відписати в цій темі

Ним можна навіть однією рукою користуватися. А ваш ейр М4 так вміє, пане Юрію?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Gold_Star: 14.05.2026 18:59
kabostebeztak: 14.05.2026 18:52і як там мультитаскінгом займатись? а файли організовувати?

Люди купують його майже як заміну до макбук про. При цьому він спокійно кладеться в сумку і так само легко витягується, щоб наприклад швиденько відписати в цій темі

Ним можна навіть однією рукою користуватися. А ваш ейр М4 так вміє, пане Юрію?
З однієї сторони троллінг, а з іншої...
denon312
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 14.05.2026 18:52а що за ос у нього? я забув
секвоя ж не застаріла по моєму
не питання застарілості, питання в тому що в Tahoe було багато покращень для M4, в моєму колі спілкування всі ставлять апдейти, і ці люди не наглухо відбиті фанатики як Йожик. Звичайні дизайнери.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Gold_Star: 14.05.2026 17:13Тепер фанати інтел і нвідія повинні робити вашу справу?
якщо що - скоро Нвідіа запропонує декстопне рішення на АРМ, фанати ігор мають бути раді

Відправлено через 9 хвилин 28 секунд:
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.05.2026 18:38 саме так. Якщо ви мене зловили на навмисному шахраювання з тестами. Якщо хтось повторив тест і отримав інші результати.
ваші заміри після ваших аргументів я не заперечую. чому ви заперечуєте мої заміри?
я вже багато разів вам довів - що це не правда.
ви знову заперечуєте мої заміри, в чому проблема, - ваша віра?

це працює в обидві сторони, і не на вашу користь, дуже сильно не на вашу користь
до речі - хороше уточнення. Розглянемо простий випадок (який я і мав на увазі) - всі ядра Р з НТ
залежить від додатку, наприклад: деякі фільтри фотошопу працюють швидше в комбінації 2+HT ніж 4 реальних ядра без HT, поясничи чому? B-)
саме так і робить Епл. То хто маргінал - Епл чи покупці?
що саме робить, маргіналізує?
десктопи - можете купити легко - до прикладу мак міні чи мак студіо, навіть офіційно
це не є десктопом, бо не підтримує 98%+ додатків, особливо ігри, особливо професійний софт (як от програматори), особливо linux, особливо d-gpu, особливо плати захоплення, особливо плати усіляких конверторів/контролерів

тож не видавайте бажане за дійсне
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.05.2026 22:07якщо що - скоро Нвідіа запропонує декстопне рішення на АРМ, фанати ігор мають бути раді
Можна вже не чекати (дякуйте фанатів ігор за це)
спойлер

yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 14.05.2026 22:27 ваші заміри після ваших аргументів я не заперечую. чому ви заперечуєте мої заміри?
мені на них все одно. Як і на М2
dext: 14.05.2026 22:27залежить від додатку, наприклад: деякі фільтри фотошопу працюють швидше в комбінації 2+HT ніж 4 реальних ядра без HT, поясничи чому?
я сумніваюсь. Також навантаження на 4 потоки по ядрам робить ОС. Я сумніваюсь що вона це зробить на 2 ядра + НТ. Я думаю вона розподілить на 4 ядра
dext: 14.05.2026 22:27 саме так і робить Епл. То хто маргінал - Епл чи покупці?
що саме робить, маргіналізує?
я думаю ви втратили нитку розмови. Прослідкуйте ваше повідомлення, моє і тоді зрозумієте.
і не потрібно мене звинувачувати в тому, що робить Епл
dext: 14.05.2026 22:27це не є десктопом, бо не підтримує 98%+ додатків, особливо ігри, особливо професійний софт (як от програматори), особливо linux, особливо d-gpu, особливо плати захоплення, особливо плати усіляких конверторів/контролерів
це вузько-спеціалізований проф софт. Наприклад на Лінукс - я впевнений що це теж не все працює, а тим більше на ХромОС - але спокійно на цьому є десктопи, і ніхто не бігає і не звинувачує що це не може називатись десктопом, бо якась програма від Васяна з під Доса з 1990 року не паше
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.05.2026 09:52 мені на них все одно. Як і на М2
Звісно АРМ прометею не цікаво М2, але фанати х86 мають вивчати як було зроблено охолодження в Poco F1
yuriy_dd: 12.05.2026 14:07чи я відрізняюсь від фанатів - я спокійно можу казати про переваги та недоліки АРМ чи МакОС
і так - це проблема що по замовчуванню у МакОС нема правильної української розкладки
для звичайних користувачів - ця проблема легко не вирішується
а як на рахунок персонального страху перед встановленням нової Мак ОС? Це вже не недолік?

Відправлено через 17 хвилин 40 секунд:
kabostebeztak: 14.05.2026 20:44З однієї сторони троллінг, а з іншої...
Розглядав як варіант, але софту мало як на таке сильне залізо, епл могла давно випустити Ipad з МакОС, комюніті це просить роками, але все що вони змогли це випустити ще одну ітерацію Macbook 12" і чомусь добавити приставку Neo
Gold_Star
Member

Повідомлення

"Макбук ейр" серед х86 ноутів за ціною ейра на М5. Але з двома відеочіпами (Radeon 840M + RTX 5050) і 16" олед екраном з HDR і 120 Гц. Що думає шановне панство?
Z440_User
Member

Повідомлення

Gold_Star, в ньому немає святого блискавичного однопотоку та він не може 148годин ютубу від АКБ з х3 бустом в порівнянні з роботою від розетки, а отже немає прогресу і відповідно нікому непотрібний B-)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.05.2026 20:31

"Макбук ейр" серед х86 ноутів за ціною ейра на М5. Але з двома відеочіпами (Radeon 840M + RTX 5050) і 16" олед екраном з HDR і 120 Гц. Що думає шановне панство?
На відміну від м5 на ньому запуститься контр страйк 2)))

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Постав лінукс
denon312
Member

Повідомлення

djbob2000
але в них був 8088 B-)
djbob2000
Junior

Повідомлення

0F: 11.05.2026 18:02 Сучасному АКБ з нормальним BMS ніяк не пошкоджить постійне знаходження на зарядці при 100% ємності за умови відсутності перегріву... І так, це буквально в сценарії практично постійно, якщо є така можливість, тримати на зарядці.
Це у вас мабуть з реклам інформація? Почитайте нормальні сайти:
“it is better not to fully charge because a high voltage stresses the battery.”
https://batteryuniversity.com/article/b ... -ion%C2%A0

“dwelling in a full state-of-charge for an extended time can be more stressful than cycling.”
https://batteryuniversity.com/index.php ... _batteries
yuriy_dd
Member

Повідомлення

djbob2000: 15.05.2026 22:34Це у вас мабуть з реклам інформація? Почитайте нормальні сайти:
“it is better not to fully charge because a high voltage stresses the battery.”
тут мафія - кругова порука, один каже маячню, і всі інші його підтримують, бо замість того щоб виправити - їх обєднує лише одне - тотальна ненависть до Епл, та небажання визнати переваги АРМ

а конкретно 0F може перечити собі в одному повідомлені, і йому ок.

пс: вам вони теж мінусів накидають, бо не можна критикувати будь-кого з них
Filabatya
Member

Повідомлення

Gold_Star
https://comfy.ua/ua/noutbuk-lenovo-yoga ... shell.html
Або операха або 5050)
Недавно був в наявності :up:
Gold_Star
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.05.2026 02:22Або операха або 5050)
Сложна сложна

Мафія на х86 кразі підвозить свіжі мінуси для Юрія :D
спойлер
Відповісти