Новини
Останні статті і огляди
Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц
-
man1242
Member
Своїх 33к коштує 100% враховуючи яскравість у 600ніт, це амейзінг. Купив б якщо було таке чудо у 2023 році
Хоча завал у dci-p3 90% це шейм імхо для ігрового моніка у 2026 році
-
walkman3000
Member
тут фокус на моушн кларіті, нафіга пульсар звичайному геймеру? така сама фігня як з апаратним г-сінк. чекаємо Pulsar-comptable?man1242: ↑ 14.05.2026 09:13Своїх 33к коштує 100% враховуючи яскравість у 600ніт
-
man1242
Member
Як на мене пульсар то маркетонгова частина FG х6, але знову очікування у гік оточені з приводу 1000гц читав ще з 2017року коли пішли перші монітори 240гц. Другу хвилю уваги до теми 1ггц у моніторах бачив вже 2022 році з появою nvidia dlss3 та FG тому і важаю що пульсар то пряме продовження пакету dlss.walkman3000: ↑ 14.05.2026 09:46тут фокус на моушн кларіті, нафіга пульсар звичайному геймеру? така сама фігня як з апаратним г-сінк. чекаємо Pulsar-comptable?man1242: ↑ 14.05.2026 09:13Своїх 33к коштує 100% враховуючи яскравість у 600ніт![]()
доки AMD або VESA не релізнуть свої "доступні" аналоги відкритого поширення не побачимо.чекаємо Pulsar-comptable?
-
ProBoynick
Member
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Подумую може взяти його згодом, це мон 2025 року так? що скажете як він Вам? Чи зараз вже вийшло щось новіше і краще за плюс мінус ці гроші?Ramzes82: ↑ 13.05.2026 15:55брав 31.5" Gigabyte Aorus FO32U2 за 35 тис, на 2 тисячі дорожче 27" IPS сабжевий, так що не такий вже космос.snapdragon999:
так там і ціна космос
-
Ramzes82
Member
Нове і краще за ці грощі не буде поки, Нове покоління QD OLED буде коштувати приблизно 55-60 тисяч за 32 дюйми , Тандем олед десь теж так і анонсован поки що один монітор+ питання з бандінгом. Для себе цей монітор вважаю ідеальним, недоліків не бачу, хіба що павер делівері 18 ват це не дуже багато, але самий дешевий конкурент з павер делівері 65ват коштує вже 43 тисячі.ProBoynick: ↑ 14.05.2026 15:15 Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:Подумую може взяти його згодом, це мон 2025 року так? що скажете як він Вам? Чи зараз вже вийшло щось новіше і краще за плюс мінус ці гроші?Ramzes82: ↑ 13.05.2026 15:55
брав 31.5" Gigabyte Aorus FO32U2 за 35 тис, на 2 тисячі дорожче 27" IPS сабжевий, так що не такий вже космос.
-
Filabatya
Member
ProBoynick
Це мон вересня 24 року
Остання прошивка ф07 31 березня 25р)
Це мон вересня 24 року
Остання прошивка ф07 31 березня 25р)
-
SeptemberVibe
Junior
та фуфло ці всякі "приблуди" проти вигорання, сидиш і трясешся щоб воно бляха не вигоріло в UI, особливо якщо у тебе якась одна гра або інтерфейс браузера чи рамка вікон в системі, це тобі не пуск сховати. Плюс окрім цього у оледа іще час від часу "рефреш пікселів" і це тебе може застать в теорії підчас гри чи роботи і будеш чекати коли воно зробить.. Буквально бачив не одне відео, де вигорання помітно на моніторі при 3к годин і на 16к я взагалі мовчу, а що тих нещасних 16к годин? Це лише 3 роки по 12 часов в деньRamzes82: ↑ 13.05.2026 13:14Зараз купа приблуд на моніторі проти вигорання, вигарання було актуальне років 5 тому, ніхто вже не париться з цього.snapdragon999: ↑ 13.05.2026 12:18
Шо он там дает купу всього,яку купу ?выгорания и мерцание.У меня например 90% моего времени использования монитора с черным цветом не связано.
Яке ще мерехтіння? Не бачу ніякого мерехтіння. Все життя сидів на VA та IPS, більше ніколи на це не повернусь, ОЛЕД це просто інший всесвіт по якості картинки.
Той хто професійно працює із відео на олед не сидить. І VA це сміття, там із текстом свої косяки. Та і сам олед є різний, є умовний WOLED де якщо не путаю навколо буков будуть всякі райдужні кольори
-
snapdragon999
Member
Так эти все оледы 250 нит,а есть и 200 вообще, а то что они пишут 1000нит, то где то в одной точке яркость такаяSeptemberVibe: ↑ 14.05.2026 19:29та фуфло ці всякі "приблуди" проти вигорання, сидиш і трясешся щоб воно бляха не вигоріло в UI, особливо якщо у тебе якась одна гра або інтерфейс браузера чи рамка вікон в системі, це тобі не пуск сховати. Плюс окрім цього у оледа іще час від часу "рефреш пікселів" і це тебе може застать в теорії підчас гри чи роботи і будеш чекати коли воно зробить.. Буквально бачив не одне відео, де вигорання помітно на моніторі при 3к годин і на 16к я взагалі мовчу, а що тих нещасних 16к годин? Це лише 3 роки по 12 часов в деньRamzes82: ↑ 13.05.2026 13:14
Зараз купа приблуд на моніторі проти вигорання, вигарання було актуальне років 5 тому, ніхто вже не париться з цього.
Яке ще мерехтіння? Не бачу ніякого мерехтіння. Все життя сидів на VA та IPS, більше ніколи на це не повернусь, ОЛЕД це просто інший всесвіт по якості картинки.
Той хто професійно працює із відео на олед не сидить. І VA це сміття, там із текстом свої косяки. Та і сам олед є різний, є умовний WOLED де якщо не путаю навколо буков будуть всякі райдужні кольори
-
SeptemberVibe
Junior
банально у олед белый не белый, а какой-то зеленый или розовый, достаточно взглянуть на экраны мобильный телефонов, каждый будет свой оттенок выдавать, все что угодно, лишь бы не белый. Поэтому никто на олед не будет краситьsnapdragon999: ↑ 14.05.2026 22:07Так эти все оледы 250 нит,а есть и 200 вообще, а то что они пишут 1000нит, то где то в одной точке яркость такаяSeptemberVibe: ↑ 14.05.2026 19:29
та фуфло ці всякі "приблуди" проти вигорання, сидиш і трясешся щоб воно бляха не вигоріло в UI, особливо якщо у тебе якась одна гра або інтерфейс браузера чи рамка вікон в системі, це тобі не пуск сховати. Плюс окрім цього у оледа іще час від часу "рефреш пікселів" і це тебе може застать в теорії підчас гри чи роботи і будеш чекати коли воно зробить.. Буквально бачив не одне відео, де вигорання помітно на моніторі при 3к годин і на 16к я взагалі мовчу, а що тих нещасних 16к годин? Це лише 3 роки по 12 часов в день
Той хто професійно працює із відео на олед не сидить. І VA це сміття, там із текстом свої косяки. Та і сам олед є різний, є умовний WOLED де якщо не путаю навколо буков будуть всякі райдужні кольориИ сидят они поэтому в темноте чтоб не выкручивать яркость на полную, стремаються и чтоб при хорошем освещении черный не уходил в фиолетовый. И текст только на 4к нормальный, на обрубках 2к 27 он отстойный.
-
Filabatya
Member
Поставив собі фіолетові шпалери, нарешті зміг штори відкрити 
-
Ramzes82
Member
Якась маячня. Ще жодного разу мій монітор не чистив пікселі коли я чимось займаюся. По-перше, я це роблю вручну коли мені це зручно, по-друге це можна відключити в меню, по третє він і так чиститься коли монітор уходить в сон. В моніторі є ШІ, який аналізує зображення і і зменьшує яскравість монітора по кутам, там де є статичні зображення, відстежує статичне зображення, наприклад інтерфейс в грі, відстежує логотипи то що і зменшує в тих місцях яскравість, до того ж піксель шифт працює постійно і я жодного разу ще не побачив як він це робе. До того ж виробник надає гарантію три роки на вигорання матриці, яке там вигорання за три години, це просто смішно.SeptemberVibe: ↑ 14.05.2026 19:29та фуфло ці всякі "приблуди" проти вигорання, сидиш і трясешся щоб воно бляха не вигоріло в UI, особливо якщо у тебе якась одна гра або інтерфейс браузера чи рамка вікон в системі, це тобі не пуск сховати. Плюс окрім цього у оледа іще час від часу "рефреш пікселів" і це тебе може застать в теорії підчас гри чи роботи і будеш чекати коли воно зробить.. Буквально бачив не одне відео, де вигорання помітно на моніторі при 3к годин і на 16к я взагалі мовчу, а що тих нещасних 16к годин? Це лише 3 роки по 12 часов в деньRamzes82: ↑ 13.05.2026 13:14
Зараз купа приблуд на моніторі проти вигорання, вигарання було актуальне років 5 тому, ніхто вже не париться з цього.
Востаннє редагувалось 15.05.2026 00:38 користувачем Ramzes82, всього редагувалось 1 раз.
-
Ramzes82
Member
snapdragon999: ↑ 14.05.2026 22:07Так эти все оледы 250 нит,а есть и 200 вообще, а то что они пишут 1000нит, то где то в одной точке яркость такаяSeptemberVibe: ↑ 14.05.2026 19:29
та фуфло ці всякі "приблуди" проти вигорання, сидиш і трясешся щоб воно бляха не вигоріло в UI, особливо якщо у тебе якась одна гра або інтерфейс браузера чи рамка вікон в системі, це тобі не пуск сховати. Плюс окрім цього у оледа іще час від часу "рефреш пікселів" і це тебе може застать в теорії підчас гри чи роботи і будеш чекати коли воно зробить.. Буквально бачив не одне відео, де вигорання помітно на моніторі при 3к годин і на 16к я взагалі мовчу, а що тих нещасних 16к годин? Це лише 3 роки по 12 часов в день
Той хто професійно працює із відео на олед не сидить. І VA це сміття, там із текстом свої косяки. Та і сам олед є різний, є умовний WOLED де якщо не путаю навколо буков будуть всякі райдужні кольориИ сидят они поэтому в темноте чтоб не выкручивать яркость на полную, стремаються и чтоб при хорошем освещении черный не уходил в фиолетовый. И текст только на 4к нормальный, на обрубках 2к 27 он отстойный.
О, бачу експерта по відеоролікам з ютюбаsnapdragon999: ↑ 14.05.2026 22:07
Так эти все оледы 250 нит,а есть и 200 вообще, а то что они пишут 1000нит, то где то в одной точке яркость такаяИ сидят они поэтому в темноте чтоб не выкручивать яркость на полную, стремаються и чтоб при хорошем освещении черный не уходил в фиолетовый. И текст только на 4к нормальный, на обрубках 2к 27 он отстойный.
Раджу більше так не робити, бо це одразу помітно що ти вживу той олед і не бачив ніколи.
Яскравість стоїть на 35% ввечері, і 40-50% вдень. Фіолетовий відтінок чорного так і не побачив, навить коли сонце в кімнті, це видно виключно при прямому сонці на моніторі або студійному світлі. Яскравість в HDR така , що в тебе очі витикуть бистріше ніж ти скажешь досить.
-
snapdragon999
Member
ну ты какой то уникум,у тебя все по другомуRamzes82: ↑ 15.05.2026 00:27snapdragon999: ↑ 14.05.2026 22:07
Так эти все оледы 250 нит,а есть и 200 вообще, а то что они пишут 1000нит, то где то в одной точке яркость такаяИ сидят они поэтому в темноте чтоб не выкручивать яркость на полную, стремаються и чтоб при хорошем освещении черный не уходил в фиолетовый. И текст только на 4к нормальный, на обрубках 2к 27 он отстойный.
О, бачу експерта по відеоролікам з ютюбаsnapdragon999: ↑ 14.05.2026 22:07
![]()
Раджу більше так не робити, бо це одразу помітно що ти вживу той олед і не бачив ніколи.
Яскравість стоїть на 35% ввечері, і 40-50% вдень. Фіолетовий відтінок чорного так і не побачив, навить коли сонце в кімнті, це видно виключно при прямому сонці на моніторі або студійному світлі. Яскравість в HDR така , що в тебе очі витикуть бистріше ніж ти скажешь досить.
-
Melofon
Member
И это говорит тот кто их и в глаза не видел, но для него циферки всё обьясняютsnapdragon999: ↑ 14.05.2026 22:07Так эти все оледы 250 нит,а есть и 200 вообще, а то что они пишут 1000нит, то где то в одной точке яркость такаяSeptemberVibe: ↑ 14.05.2026 19:29
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
SeptemberVibe
Ещё один эксперд
-
Ramzes82
Member
Бо я користуюсь таким монітором, а ти тільки на картинках бачив ось і вся уникальність.snapdragon999: ↑ 15.05.2026 06:58ну ты какой то уникум,у тебя все по другомуRamzes82: ↑ 15.05.2026 00:27
О, бачу експерта по відеоролікам з ютюба![]()
-
denizen
Member
Нещодавно грав в dead space remake на qd-oled, пробував в HDR, так в мене від яскравості через пів години почали очі боліти. Тому не треба розповідати про малу яскравість.
та і взагалі, той хто спробував oled вже ніколи не захоче назад до IPS, VA
та і взагалі, той хто спробував oled вже ніколи не захоче назад до IPS, VA
-
Telcontar
Member
Банально у Oled білий як раз білий, а не сірий/рожевий чи ще якийсь як на мас-маркетних LED.SeptemberVibe: ↑ 14.05.2026 22:25 банально у олед белый не белый, а какой-то зеленый или розовый
Кому там яскравості на свіжих генераціях не вистачає? У вас все нормально? Я сиджу перед вікном, поки сонце на іншій стороні будинку яскравість 25-30%, коли переходить на мій бік - 60-70%. Якщо викрутити сотку чи максимум в HDR - просто витечуть очі від яскравості
-
Ramzes82
Member
Людина просто в останній раз бачила олед на samsung galaxy S3 де білий був зеленого відтінку. Білий на qd oled біліше ніж на VA який в мене стоїть поруч.Telcontar: ↑ 15.05.2026 11:16Банально у Oled білий як раз білий, а не сірий/рожевий чи ще якийсь як на мас-маркетних LED.SeptemberVibe: ↑ 14.05.2026 22:25 банально у олед белый не белый, а какой-то зеленый или розовый
Кому там яскравості на свіжих генераціях не вистачає? У вас все нормально? Я сиджу перед вікном, поки сонце на іншій стороні будинку яскравість 25-30%, коли переходить на мій бік - 60-70%. Якщо викрутити сотку чи максимум в HDR - просто витечуть очі від яскравості![]()
-
Filabatya
Member
Де норм мініледи 32 4к ва чи айпіес?
-
Melofon
Member
Filabatya
Они же стоят как нормальные олед, оно вам точно нужно?
Они же стоят как нормальные олед, оно вам точно нужно?