Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Трошки проапгрейдився)
Клава дуже гарна
Keychron K10 HE Special Edition
Зображення
Востаннє редагувалось 08.05.2026 13:40 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 08.05.2026 13:40Клава дуже гарна
Как владелец "в том числе" Q3HE - выбор приветствую. Мне нравится их модель поведения на рынке. Где то у них получается, где то нет, где то достаточно странные решения, как например полностью керамическая клавиатура, но в целом они молодцы.

Ну вот хорошо, что когда руки "чешутся" - есть об что почесать. Сидел сидел, и таки перешел на 7U пробел :gigi: Пожертвовал правым Win, но теперь все по канонам. Капс давно ступенечкой :D

Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
А что бы дважды не вставать - еще и сменил плейт на CF. С первого раза я его не понял, но в сочетании с ABS капами и чери профилем он мне как то начинает нравится.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.05.2026 23:52(leif вже мабуть частину виробничих ліній встиг викупити)
:shuffle:
7mindfields: 07.05.2026 23:528) cherry mx2a black (знову якісь діди закупились)
B-) B-)

а ти собі ще не замовляв ці покращені y2?

Відправлено через 11 хвилин 52 секунди:
я тут тим часом вже отримав західнонімецьку (тобто до 1990 року, якщо раптом хтось прогулював історію/географію в школі :gigi: ) черрі g80
спойлер
Зображення
клавіатура не в музейному стані, звісно, але для свого віку досить чиста, не залита не побита тощо. трошки пильна і брудна, ну і абс пластик, очевидно пожовтів. наліпки на клавіші виглядають раптово не колгоспом, або досить добротним коглоспом.

прикол, що коли я їх познімав, під ними були ще давніші наскельні малюнки написи кирилічних літер олівцем :lol:

правда чомусь не на всіх клавішах. чому так -- назавжди залишиться таємницею
спойлер
Зображення
молди, звісно ж ті самі черрі/гмк, ОГ, якість капів відмінна -- олскульний даблшот, але єдине що пожовтіли. не знаю чи буду ретробрайтити чи ні, щось навіть до корпусу hasro руки з ретробрайтом поки не дійшли. може бути цікаво спробувати.

Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
але найголовніше! світчі -- ідеальний батч, можливо навіть трохи краще ніж ті, що я захарвестив з hasro-борду, які, нагадаю, з приблизно тисячі вінтажних черрі блеків, які у мене назбирались різними шляхами, я вважав найвдалішими на той час. тут рівень ще круче на моє здивування. ну, власне тому всі і ганяються за west germany клавіатурами з вінтаж блеками, адже імовірність отримати ідеал вінтаж блеків з ними найвища, хоча теж не сто відсоткова і це теж лотерея, просто з більшим шансом на успіх.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif: 08.05.2026 21:48 прикол, що коли я їх познімав, під ними були ще давніші наскельні малюнки написи кирилічних літер олівцем :lol:
правда чомусь не на всіх клавішах. чому так -- назавжди залишиться таємницею
Все просто - відповідно словникового запасу.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
:spy: :think:

Тобто слова з літерами "И", "Н" ітд в цій бухгалтерії не використовували? Шок :eek:
Holdyfolds
Member

Повідомлення

kolesnukm: 05.05.2026 17:27 Вітаю, що можете порекомендувати на першу механічну клавіатуру? Спочатку дивися на Nuphy Air2-3 чи Halo 2, подивися пару оглядів де всі рекомендують Reiny75, EVO75-80 чи Crush 80, це не кажучи про мільйони інших, одна із вимог це Bluetooth для переключення між 2 пристроями. Бюджет думаю 50-150$
Вже тижня три пройшло як я перебрався з Ducky One 2 TKL на EVO80 PP Plate. Пребілд на 110% коштує своїх грошей, навіть якщо не планувати міняти світчі чи кейкапи. В дискорд каналі Ticktype є скарги, що починає миготіти підсвітка з часом та прошивка ламає 2.4ghz/bt, але на моєму екземплярі все ок. Для мене є два мінусі:
  • комплектні dye sub кейкапи. по якості щось на рівні нижче середнього китаю. я б дав їм ціну десь 35-45$ за сет, не більше, якби була можливість купити окремо
  • перемикач off/2.4-bt знаходиться під капс локом. не скажу, що ця клавіатура буде гуляти далі мого стола, але було б непогано ставлячи раз в місяць клавіатуру на зарядку не тільки перемикати режим на провідний, а ще й вирубати перемикачем безпровідне підключення, не тримаючи під рукою пулер
Але всі мої мінуси це ніщо, якщо дивитися на ціну цього пребілду. Якість дуже гарна, комплектні світчі приємні, укомплектовано під зав'язку аксесуарами. Тільки зараз розумію яким сміттям був Ducky One 2/3.

Своїй жінці до речі зібрав на тижні кастом на базі NovelKeys Classic-TKL. Взагалі не можу порівняти з моїм пребілдом EVO80, бо це інша ліга. По перше було приємно власноруч зібрати свій перший кастом. По друге одразу можна вибрати кейкапи\світчі\стаби\смазку високої якості. З мінусів кінцева цена вийшла по ціні пребілда EVO80 в Україні) Але в результаті отримав клавіатуру мрії в пластиковому корпусі з вагою в 1кг :)
StTechnik
Member

Повідомлення

Holdyfolds: 10.05.2026 14:11перемикач off/2.4-bt знаходиться під капс локом. не скажу, що ця клавіатура буде гуляти далі мого стола, але було б непогано ставлячи раз в місяць клавіатуру на зарядку не тільки перемикати режим на провідний, а ще й вирубати перемикачем безпровідне підключення, не тримаючи під рукою пулер
Вот тут я не совсем понял. То что находится под Капсом (в Neo серии как минимум все тоже самое) - это банально подача питания на плату ОТ БАТАРЕЙ. И отключать его надо в крайне редких случаях, а именно - обесточить полностью плату перед чем то важным, режим смены прошивки, просто глюкнул 2.4 режим. Так редко, но у меня бывает. Из спячки не так вышел например.
По всех других случаях - тупо вставил кабель и переключил на проводной режим (в Нео это Fn+`). И тем уже более не стоит этот переключатель дергать просто ради зарядки.
Holdyfolds
Member

Повідомлення

StTechnik: 10.05.2026 16:12 По всех других случаях - тупо вставил кабель и переключил на проводной режим (в Нео это Fn+`). И тем уже более не стоит этот переключатель дергать просто ради зарядки.
Так, все вірно. Я просто може дав невдалий приклад вимкнення живлення від батареї.
leif
Member

Повідомлення

Holdyfolds: 10.05.2026 14:11 По друге одразу можна вибрати кейкапи\світчі\стаби\смазку високої якості. З мінусів кінцева цена вийшла по ціні пребілда EVO80 в Україні)
і який зібрали конфіг в classic tkl?

доволі нестандартний підхід після досвіду з ево80 збирати пластиковий інжекшнд молд борд, як ви кажете за ~200 баксів, але справа, звісно, особиста)

і при цьому
Holdyfolds: 10.05.2026 14:11 клавіатуру мрії
:spy:

щось я, мабуть, не до кінця зрозумів, що тут відбулось :)
StTechnik
Member

Повідомлення

Holdyfolds: 10.05.2026 17:44Я просто може дав невдалий приклад вимкнення живлення від батареї.
Да не нужно ее там выключать особо. Если с целью с экономить заряд - можно просто на провод переключить не вставляя его самого. Ну там перевезти например. Или еще какой нить пример.

Відправлено через 3 хвилини :
Holdyfolds: 10.05.2026 14:11Своїй жінці до речі зібрав на тижні кастом на базі NovelKeys Classic-TKL. Взагалі не можу порівняти з моїм пребілдом EVO80, бо це інша ліга. По перше було приємно власноруч зібрати свій перший кастом. По друге одразу можна вибрати кейкапи\світчі\стаби\смазку високої якості. З мінусів кінцева цена вийшла по ціні пребілда EVO80 в Україні) Але в результаті отримав клавіатуру мрії в пластиковому корпусі з вагою в 1кг
:eek: Я это пропустил. Наверно и хорошо.
Если нравится ЭВО 80, но хочется чего то большего - логичнее НЕО 80(лучше Cu). Вот там плацдарм для творчества. Но цена по выше в полномкомплекте конечно. И да - она 4+ кг в сборе. Можно и бицуху подкачать.
Holdyfolds
Member

Повідомлення

leif: 10.05.2026 18:03 і який зібрали конфіг в classic tkl?

доволі нестандартний підхід після досвіду з ево80 збирати пластиковий інжекшнд молд борд, як ви кажете за ~200 баксів, але справа, звісно, особиста)
конфіг:
gmk metropolis r2 midnight, gateron baby kangaroo 2.0 factory lube, TX AP 1.6 screw-in stabs, Krytox GPL 205g0 for stab stem and housing, permatex dielectric grease for wire
leif: 10.05.2026 18:03 і при цьому
Holdyfolds: 10.05.2026 14:11 клавіатуру мрії
:spy:

щось я, мабуть, не до кінця зрозумів, що тут відбулось :)
Ну бо не усіх цікавлять алюмінієві клавіатури з важким ботомом 2.2+ кг. Там он під вашим коментарем взагалі порекомендували взяти мідну цеглу на 4кг. Моя жінка не фанат кирпича на столі, тому вимогою була клавіатура до 1 кг. З тих що мені сподобались були Classic-TKL та Transition Lite. Інші масмаркет бренди одразу відпали, бо налаштування через VIA це кіллер фіча. Ось так і вийшла клавіатура мрії, бо максимально легка і максимально проста.

Відправлено через 13 хвилин 19 секунд:
StTechnik: 10.05.2026 18:08 :eek: Я это пропустил. Наверно и хорошо.
Если нравится ЭВО 80, но хочется чего то большего - логичнее НЕО 80(лучше Cu). Вот там плацдарм для творчества. Но цена по выше в полномкомплекте конечно. И да - она 4+ кг в сборе. Можно и бицуху подкачать.
Я вище пояснив) Мене влаштовує і EVO80, а вимоги до іншої клавіатури були дуже специфічні.
StTechnik
Member

Повідомлення

Holdyfolds
Я вище пояснив) Мене влаштовує і EVO80, а вимоги до іншої клавіатури були дуже специфічні.
Не. Уже понятно. Главное что бы супруге нравилось. Я своей пытаюсь ЕВО 80 купить гламурную по цвету, но она к кейрону своему привыкла - и ни в какую. Я даже капы пообещал оставить. Но нет 🫠 не хочет.
leif
Member

Повідомлення

Holdyfolds: 10.05.2026 18:56вимогою була клавіатура до 1 кг
звичайно, в такому випадку тільки пластикові розглядати, це сильно обмежуючий критерій вибору. зате можна в рамках невеликого бюджету поставити кейкапи по ціні бербоуну, хех) госпадє, скільки ж гмк наклєпали тих метрополісів, один час їх було навіть по 50 баксів продавали за базу, а досі лежать по 70 зараз, правда вже залишились лише міднайти. я собі міднайт взяв за 60$ там же на НК, за цю ціну відмінний сет, незважаючи на попсовість. головне щоб підходив під кейс :D
Holdyfolds
Member

Повідомлення

leif: 10.05.2026 20:08
Holdyfolds: 10.05.2026 18:56вимогою була клавіатура до 1 кг
звичайно, в такому випадку тільки пластикові розглядати, це сильно обмежуючий критерій вибору. зате можна в рамках невеликого бюджету поставити кейкапи по ціні бербоуну, хех) госпадє, скільки ж гмк наклєпали тих метрополісів, один час їх було навіть по 50 баксів продавали за базу, а досі лежать по 70 зараз, правда вже залишились лише міднайти. я собі міднайт взяв за 60$ там же на НК, за цю ціну відмінний сет, незважаючи на попсовість. головне щоб підходив під кейс :D
Я встиг взяти за $62, потім вони підняли ціну до $70. Але кейкапи красиві, поки шайна немає)

Відправлено через 6 хвилин 29 секунд:
StTechnik: 10.05.2026 19:39 Holdyfolds
Не. Уже понятно. Главное что бы супруге нравилось. Я своей пытаюсь ЕВО 80 купить гламурную по цвету, но она к кейрону своему привыкла - и ни в какую. Я даже капы пообещал оставить. Но нет 🫠 не хочет.
Я її розумію) Моя до Ducky One 3 звикала більше року. І був ще період адаптації, щоб відчувати клавіатуру без кирилиці і орієнтуватися лише на латиницю та сліпий друк.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
Так, есть несколько персональных вопросов ))
1. Ты не поделился экспириенсом по работе Мист Чина в плане доставки из Кореи. Оно там же приехать уже должно было? Давай, розкладывай по полкам с конструктивной критикой :D
2. Хотел спросить твое субъективное мнение относительно нового свича HMX X 80 RETROS KD400. Я помню что KD200 ты как то советовал/упоминал. Это как бы его наследник, но разница есть. Не то что бы я прям на него засмотрелся, но "геймерская" точка срабатывания на 1.2мм - немного задумывает.
3. И это.. ты не спросил как мне на CF плейте, но я знаю что тебе интересно :D Поэтому докладываю. В сочетании с ABS он мне вполне зашел. Чуть даже лучше чем Алю. Нет резонанса что в принципе и понятно. Но добавилось ощущение жетскости при печати. Не то что бы совсем асфальт, но оно явно другое чем на ПЕИ. Не лучше, не хуже - просто другое. Но в этом и кайф )
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 12.05.2026 14:10экспириенсом по работе Мист Чина в плане доставки из Кореи
цілком очікувано лежить на митниці другий тиждень, розмитнення за кілька годин, як на НПшопінг, не відбулось. але я був готовий, тому просто чекаю, подивимось скільки ще це займе часу :write:
StTechnik: 12.05.2026 14:10 Хотел спросить твое субъективное мнение относительно нового свича HMX X 80 RETROS KD400.
оновили матеріали, молди, я фіг знає що про нього можна сказати без очного знайомства. опис на юнікейс каже "It is reminiscent of the classic HMX clack, but there is something more to it". :)

виглядає, що в цілому це типовий hmx, але з якимось невеличким шифтом у звучанні. чи сподобається він тобі в конкретно твоєму конфігу -- тут тільки слухати. майже напевне можна сказати, що у порівнянні з твоїми клаудами має бути трохи більше хайпітч клак.

пишуть, що збільшили допуски молдів, щоб було вільніше, але не знаю, у мене на кд200 ніяких проблем з щільністю молдів я не помітив, можливо, тому що це з самих самих перших партій (вони зазвичай найкращі).

претревел скорочений відносно кд200 з 2мм до 1.2мм теж на любителя, тут теж у кожного своє ставлення буде.

короче, як завжди в клавіатурній справі, треба пробувати самому, якщо зацікавило і дивитись, що вийде з цього.

Відправлено через 55 хвилин 7 секунд:
он, до слова, отримав повідомлення, що 2 посилки, які 6 і 9 травня зі штатів виїхали НП шопінгом, -- вже розмитнено (обидві) і завтра я їх отримаю на відділенні. тобто тиждень і навіть 4 дні з митницею і мито я оплачу при отриманні на відділенні разом з оплатою за доставку, а не окремими якимись платежами і тим паче не треба платити доставку наперед як у конкурента.

містом пекедж виїхав з кореї 23 квітня, тобто майже на 2 тижні раніше, і ось вам різниця.

ясно, що зі штатів буде швидше ніж з кореї, але тим не менш. подивимось ще скільки в підсумку це буде.

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
з іншого боку, як я писав раніше, з кореї просто тепер вже вибору немає: або міст або нічого :D тому в випадку доставки звідти який сенс порівнювати
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 12.05.2026 17:41цілком очікувано лежить на митниці другий тиждень
По самому плохому сценарию они обязаны уместиться в 10 рабочих дней. Я на самом деле не стеснялся звонил им и подгонял. Оно даже практически срабатывало. Я подозреваю, что из за плотных слухов о вводе НДС и отмены 150 евро - сейчас у них там недетский поток. Поэтому наверно и связано с этим.
leif: 12.05.2026 17:41що у порівнянні з твоїми клаудами має бути трохи більше хайпітч клак.
Ну вот они пишут там в другом обзоре (типа топ 5 линейных от HMX) - что там клаки более низкий... Но опять таки, чем что?
Я вот не то что бы сильно прям их хочу, я скажет так... хочу чего то НОВОГО. А вот что именно - пока не могу понять. Была мысль сделать сайлент, но рядом есть Q3HE, которая по сути - и есть сайлент. Т.е. зачем. Можно попробовать что то тактильное.. С хорошим звуком. Но надо понять что. Короче это все пока просто мысли в слух. ) Пока думаю.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 12.05.2026 18:39Я на самом деле не стеснялся звонил им и подгонял. Оно даже практически срабатывало.
та я не так щоб дуже поспішав з цією посилкою, почекаю ще тиждень-півтора, потім вже буду саппорт смикати. хоча з іншого боку тут ще одне замовлення у геона назріло, хотілось би, звісно, спочатку перше отримати успішно перед тим як в друге влізати.
StTechnik: 12.05.2026 18:39более низкий... Но опять таки, чем что?
наскільки я зрозумів це порівняння саме з кд200.
StTechnik: 12.05.2026 18:39которая по сути - и есть сайлент
судячи з ютуб тайпінгів вона не гучна, як для магнітної клавіатури, але це не сайлент в загальноприйнятому розумінні. особисто мені з сайлентами гратись прикольно було. я їх навіть не дуже часто, але використовую: gmmk pro з ТТС silent frozen v2 та nicepbt classic beige і жовту акко spr67 зі змащеними вручну haimu heartbeat та також nicepbt morse code капами. для різноманіття - те що треба, імхо.
StTechnik: 12.05.2026 18:39 Можно попробовать что то тактильное.. С хорошим звуком. Но надо понять что.
так хіт вже кількох сезонів поспіль треба брати -- Type R :gigi: або hmx, якщо вони заходять, теж бачив непогані відгуки про них. FIRECRACKER і т.д.
StTechnik
Member

Повідомлення

Тоже читал сегодня про него. Позиционируют как прям очень хороший.
kolesnukm
Member

Повідомлення

А що скажете про Keychron Q1 HE, на ebay є варіанти за норм ціну, і щось не впевнений що буду щось змінювати, а так різні варіанти підключення є, крутілка для звуку, ніби номер корпус
Відповісти