ну якщо це написано в 2021 то за 5 років мала би наздогнати? можете напружите мізки і пошукаєте у скільки разів зараз система команд АРМ менша на х86 і що ви знову збрехали?
де я це заперечував? знову збрехали?
orange_deer: ↑
26.04.2026 21:562) декодери з'являються і в сучасних ARM чіпах, але в обох архітектур вони займають дуже мало місця на чипі і не забирають більше 6-10% продуктивності
як реалізований (пре-)декодер у х86 для роботи з командами зміної довжини?
26.04.2026 21:563) енергоефективність це не магія арм архітектури а результат того що одним з пріоритетів була розробка чипа що працює з низькою потужністю
що заважало за стільки років зробити подібне у х86? як я вже писав - це обмеження х86, і вона ніколи не буде такою ж енерго-ефективною як АРМ - причини я вже наводив і не раз
dext: ↑
26.04.2026 22:01 я не знаю що ви робите з своїм процом, може розігнали. Але перевірені результати кажуть про зворотнє
мобільні проци залочені на розгін, тож ви знову ігноруєте об'єктивну реальність та результати від реальних власників ЦП
я довіряю перевіреним джерелам, якщо ваш особистий досвід суттєво відрізняється - я лише беру до уваги, з бажанням перевірити при нагоді
але ще раз - у вас старий проц і ви порівнюєте з старим М процом. Порівнюйте з сучасним М4+
26.04.2026 22:01для 99%+ користувачів подібних пристроїв саме відтворення відео є реальним/корисним сценарієм та бенчмарком, де x86 в рази кращий за емейзінг
на скільки я знаю лише на останіх Інтел покращилась автономність у перегляді відео. Я відео дивлюсь, але явно не так багато часу
26.04.2026 22:01 а чому ця перевага не виливається у швидкості одно-потоку?
виливається, але незручні вам тести ви ігнорували та продовжуєте ігнорувати, тож це не проблема x86
які саме тести одно-потоку я проігнорував де х86 домінує?
26.04.2026 22:01 для чого специфікація каже що у М5 8 каналів по 16 біт?
щоб ви продали другу нирку і купили M5?
так М5 - досить дешевий, я вам більше скажу - М4 з 512 Гб дорожче коштує ніж М5 з 512 Гб - завдяки щедрості Епл. В той час які ціни дере Дел за свої ноути я наводив - в рази більше ніж Епл. Чому ви про це мовчите? Але не раз тут згадував як круто що там 43 год автономності у відео
26.04.2026 22:01 можете спитати у ШІ чим комбінація 8x16 краща за 4x32 (DDR5) та 2x64 (DDR4-), відповідь мені давно відома, і це не емейзінг-однопотік, а E^2

відповідь має прийти до висновку чому М проци мають таку швидку память
26.04.2026 22:51щоб не бути голослівним, суто з моїх розмов з вами:
1) теза про арм більше на ринку ноутів ніж АМД, ви тупо вчепились за формулювання напевне щоб не визнавати помилку
найдіть де я таке сказав? це чергова ваша брехня
це маніпуляція щоб будь якою ціною виграти у АРМ - бо ті можливості які ви казали - ними користуються дуже мало користувачів - і про це там написано, я цим не користувався ніколи за 25+ років, і я впевнений що ніхто тут на форумі теж не використовував їх
та таке і відношення до вашого тестера, якому простий код пише ChatGPT
26.04.2026 22:51 4) не знаю чи брехня чи просто ваша дурість - читання 1 байту з пам'яті у кеш а не стандартної лінії кешу в 64 байти
про кеш я не казав, лише про читання з памяті
де я таке казав? це ще одна ваша брехня
26.04.2026 22:51burst 32 - канал на 16 біт читає з пам'яті по 2 байти 32 рази щоб заповнити рядок кешу (який усюди має фіксовану довжину 64 байти). я вам більше скажу, Apple зараз навіть 128 байтів за раз читає
чому тоді Епл (та Квалком) так тупо зробили що контролери по 16 біт, коли краще читати відразу більше що не чекати на 32 читання, а зробити це за менше читань?
як при такій тупій і повільній реалізації у Епл так швидко працює память? суттєво швидше ніж на х86
де я про це писав? це знову брехня проти мене. Я вже втомився рахувати скільки разів ви збрехали на одній сторінці. Це ваша фішка - постійно брехати у суперечках?
І ні разу не привели доказ що я збрехав ..
26.04.2026 22:51погано шукали. дивіться посилання, 16 каналів пам'яті згідно з hardware testing, 256бітна шина. про 4 канали пишуть бо стандартна нотація називає 64біт одним каналом. розпаяна пам'ять - 1 канал 16 біт, цей процесор підтримує такий стандарт
то як у нього швидкість роботи з памятю у порівнянні з конкуруючими М процами? перемагає?
знову мимо, АМД каже - Form Factor Laptops , Desktops:
https://www.amd.com/en/products/process ... s-395.html
26.04.2026 22:51середньостатистичний користувач дивиться на: доступний об'єм RAM, дисковий простір SSD, наявність відеокарти, і розмір екрану (і часом тип дисплею)
він дивиться в першу чергу на ціну. У випадку з Епл - кожен користувач знає що він купляє щось якісне, яке буде довго служити, і дуже швидко працювати
і ще й продати можна не дуже сильно дешевше