Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Hotspur
Нє, там обязка вирішує питання у сучасних матплатахя це саме кажу про останні ріалтеки а мені не вірять
-
vdemeshko
Member
Hotspur
в любом макбуке про (мак студио и тд) есть эта опция при покупке - не неси чушь и пруф выше с базового макбук про скриншот
ты как обычно дупля не отбивашь в предмете разговора
ты там разобрался уже с тем за что давали нобелевку в экономике ?
это истории уже не один десяток лет
в любом макбуке про (мак студио и тд) есть эта опция при покупке - не неси чушь и пруф выше с базового макбук про скриншот
- спойлер
Востаннє редагувалось 22.04.2026 00:49 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 12 разів.
-
QFlash
Member
На сучасних матплатах ще конденсатори впихнули електроліти «золоті» це дало буст.
Твердотільні конденсатори не для звуку, в плані надійності та витривалості це +.
Нормальний електроліт для звуку саме то.
Хіба пленку по космічним цінам
Відправлено через 28 хвилин 45 секунд:
У мене в УНЧ по ООС торчав конденсатор твердотільний 470μ, потім переставив на довбаний електроліт (полярність у відповідності до конфігурації дифкаскада) - мякість по НЧ.
По входу елетроліт (впливає на пропускну здатність НЧ), точніше 2 зустрічних (імітація неполярного) і ніяких хитрощів не треба.
Звісно має бути збалансованість та узгодженість.
Твердотільні конденсатори не для звуку, в плані надійності та витривалості це +.
Хіба пленку по космічним цінам
Відправлено через 28 хвилин 45 секунд:
У мене в УНЧ по ООС торчав конденсатор твердотільний 470μ, потім переставив на довбаний електроліт (полярність у відповідності до конфігурації дифкаскада) - мякість по НЧ.
По входу елетроліт (впливає на пропускну здатність НЧ), точніше 2 зустрічних (імітація неполярного) і ніяких хитрощів не треба.
Звісно має бути збалансованість та узгодженість.
-
Hotspur
Member
для тебе мак і мак про це одна модельvdemeshko: ↑ 22.04.2026 00:20 ты как обычно дупля не отбивашь в предмете разговора
Відправлено через 47 секунд:
боже мій аж 2 моделіvdemeshko: ↑ 22.04.2026 00:20вся линейка macbook pro 14\16
Відправлено через 37 секунд:
+ - . там багато моментів крім плати обвязки і чіпсета. ще БЖQFlash: ↑ 22.04.2026 00:19Нє, там обязка вирішує питання у сучасних матплатах
-
tablestikus
Member
А мені цікаво спробувати.vdemeshko: ↑ 21.04.2026 23:43да в принципе такую бюджетную реализацию R2R вполне можешь скипнуть K11\13 R2R плюс минус тот же самоеtablestikus: ↑ 21.04.2026 16:56 Глянув K13 R2R що хочу на алі - з Україною різниця 50 баксів яке з'їсть розмитнення. Схоже по місцю треба брати)реальный R2R это Schiit Yggdrasil или Holo Audio, Denafrips Ares II / Enyo ну или старшие Fiio )) это вообще не про бюджеты 200 уе )) K13 больше про RGB подсветку чем "реальный" R2R ))
-
Z440_User
Member
А ви знаєте що електроліти бувають різних серій та різних завдань?QFlash: ↑ 22.04.2026 00:56 На сучасних матплатах ще конденсатори впихнули електроліти «золоті» це дало буст.
........
....
.....
Nichikon - гарні конденсатори?
UPW / UPA серії для БЖ якось не дуже будуть в аудіотракті.
Як і аудіосерії FA / FS / FM / FX / ... не дуже себе покажуть в блоках живлення.
Навіть в рамках лінійки для БЖ, одні для імпульсних, інші для лінійних використовуються.
І така історія у інших виробників присутня, як то Panasonic, Jamicon, Samwha.
-
QFlash
Member
Так знаю. Nichikon - якраз для аудіо, але там дивитися треба є повно підробок, і підробки підробляють.Z440_User: ↑ 22.04.2026 10:27А ви знаєте що електроліти бувають різних серій та різних завдань?
Nichikon - гарні конденсатори?
Там треба мати тестер конденсаторів, який показує асі характеристики, я не маю такого тільки ємність міряв. Та я з тим не заморочувався.
Rubycon по моєму ставив, а звуковому тракті (preamp) стоять ніобієві капельки - от вони не дуже, але шо є то є.
-
Hotspur
Member
до різної температуриZ440_User: ↑ 22.04.2026 10:27А ви знаєте що електроліти бувають різних серій та різних завдань?
-
QFlash
Member
Там треба обережно - були у мене БЖ і я спеціально перевіряв конденсатори ті що згладжують пульсації, так от їх ставлять у 2 рази нижчого номіналу (новий БЖ) хоч пише на ньому 470μ - а насправді 220μ або 330μ і так багато випадків. От і маєте шуми і наводки.Z440_User: ↑ 22.04.2026 10:27UPW / UPA серії для БЖ якось не дуже будуть в аудіотракті.
Як і аудіосерії FA / FS / FM / FX / ... не дуже себе покажуть в блоках живлення.
Буває що в середині корпуса конденсатора стоїть менший розміру і номіналу.
Fake capacitors
- спойлер
Востаннє редагувалось 22.04.2026 12:02 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
Ortyomko
Member
давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares IIvdemeshko: ↑ 21.04.2026 23:43да в принципе такую бюджетную реализацию R2R вполне можешь скипнуть K11\13 R2R плюс минус тот же самоеtablestikus: ↑ 21.04.2026 16:56 Глянув K13 R2R що хочу на алі - з Україною різниця 50 баксів яке з'їсть розмитнення. Схоже по місцю треба брати)реальный R2R это Schiit Yggdrasil или Holo Audio, Denafrips Ares II / Enyo ну или старшие Fiio )) это вообще не про бюджеты 200 уе )) K13 больше про RGB подсветку чем "реальный" R2R ))
Denafrips Ares II ще цікавішаtablestikus: ↑ 22.04.2026 08:54А мені цікаво спробувати.vdemeshko: ↑ 21.04.2026 23:43
да в принципе такую бюджетную реализацию R2R вполне можешь скипнуть K11\13 R2R плюс минус тот же самоереальный R2R это Schiit Yggdrasil или Holo Audio, Denafrips Ares II / Enyo ну или старшие Fiio )) это вообще не про бюджеты 200 уе )) K13 больше про RGB подсветку чем "реальный" R2R ))
-
QFlash
Member
І буває так, що не провіреш звичайним мультом ємність впаяної деталі (залежить від його позиціонування), треба випаювати конденсатор, чого Вам ніхто не дасть зробити при покупці такої техніки.QFlash: ↑ 22.04.2026 11:37Fake capacitors
Востаннє редагувалось 22.04.2026 12:10 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
Z440_User
Member
Ок, наприклад конденсатори Panasonic серії FR, в аудіотракті так собі, бо вони для живлення.
Отже відкинемо аудіо і підберемо в живлення щось із серії FR.
Беремо на приклад самий ходовий 100мФх63В.
Який з Панасоніків серії ФР на 100мкФх63В брати? Магазин пропонує варіанти з імпедансом 63 Ом, 68 Ом... Також з різним ESR.
А якщо мені не треба в пульсуючий БЖ, а треба в більш лінійний, то туди краще серія FC.
А що тут взяти в FC серії зі 100мФх63В? Магазин пропонує на вибір варіанти цього конденсатора в рамках однієї серії з імпедансом від 0,256 Ом до 256 МОм, Також різний ESR.
Тож який краще?
Отже відкинемо аудіо і підберемо в живлення щось із серії FR.
Беремо на приклад самий ходовий 100мФх63В.
Який з Панасоніків серії ФР на 100мкФх63В брати? Магазин пропонує варіанти з імпедансом 63 Ом, 68 Ом... Також з різним ESR.
А якщо мені не треба в пульсуючий БЖ, а треба в більш лінійний, то туди краще серія FC.
А що тут взяти в FC серії зі 100мФх63В? Магазин пропонує на вибір варіанти цього конденсатора в рамках однієї серії з імпедансом від 0,256 Ом до 256 МОм, Також різний ESR.
Тож який краще?
-
vdemeshko
Member
ну так сам посчитай сколько там осталось без опции DAW при покупке с сайта - ОДНА (1) Sic модель макбук Neo на телефоном процессоре? и та появилось то недавно на сайте (до ее появления ВСЕ модели были с опцией DAW)Hotspur: ↑ 22.04.2026 01:39йди вчи сайт скільки в них моделей ноутбуків
- спойлер
Востаннє редагувалось 22.04.2026 12:19 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 6 разів.
-
QFlash
Member
Та кажу, що особливо не заморочувався з цим питанням. Як правило беруть з низьким ESR і тангенсом втрат. Запитайте краще Гугла.Z440_User: ↑ 22.04.2026 12:10А якщо мені не треба в пульсуючий БЖ, а треба в більш лінійний, то туди краще серія FC.
Тож який краще?
Якщо зачепити тему конденсаторів в аудіо то можна голову зламати. Кожен тобі буде доказувати що саме той кращий, я не слухаю конденсаторів
Востаннє редагувалось 22.04.2026 12:25 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
vdemeshko
Member
тут скорее надо будет второй экофлоу покупать к нему, а еще усилок и колонки )) ну шо звуку стоять то без дела во время отсутсвия светаOrtyomko: ↑ 22.04.2026 11:56давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares II
Отправлено спустя 4 минуты 1 секунду:
тогда можно не переплачивать за K13 R2R если не нужен блутузtablestikus: ↑ 22.04.2026 08:54А мені цікаво спробувати.vdemeshko: ↑ 21.04.2026 23:43
да в принципе такую бюджетную реализацию R2R вполне можешь скипнуть K11\13 R2R плюс минус тот же самоереальный R2R это Schiit Yggdrasil или Holo Audio, Denafrips Ares II / Enyo ну или старшие Fiio )) это вообще не про бюджеты 200 уе )) K13 больше про RGB подсветку чем "реальный" R2R ))
-
Hotspur
Member
як Workstation вони продають буквально пару моделей. всеvdemeshko: ↑ 22.04.2026 12:13ну так сам посчитай сколько там осталось без опции DAW при покупке с сайта - ОДНА (1) Sic модель макбук Neo на телефоном процессоре? и та появилось то недавно на сайте (до ее появления ВСЕ модели были с опцией DAW) macbook pro 14, macbook pro 16, mac mini, mac studio, iMac и чьорт побери они даже Macbook не про (AIR) продают как DAW c Logic Pro (приятель музыкант много лет на Air M1 работает в домашней студии)
-
Ortyomko
Member
у мене АТН-М50ХБТ2. Блутусні + по проводу під'єднуються і стають звичайними М50Х, в обхід вбудованого ЦАП. Дуже зручно. Мені вони дуже подобаються і нічого іншого не треба)vdemeshko: ↑ 22.04.2026 12:27тут скорее надо будет второй экофлоу покупать к нему, а еще усилок и колонки )) ну шо звуку стоять то без дела во время отсутсвия светаOrtyomko: ↑ 22.04.2026 11:56давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares IIи ты подожди - мы еще с тобой не закончили.... что там у тебя по наушникам к K11?
как на счет планаров?
![]()
-
Z440_User
Member
От і я не заморочувався з цим питанням, доки працював відповідний магазин у моєму місті. Прийшов, номіналів продиктував, жменю запчастин забрав.QFlash: ↑ 22.04.2026 12:14Та кажу, що особливо не заморочувався з цим питанням. Як правило беруть з низьким ESR і тангенсом втрат. Запитайте краще Гугла.Z440_User: ↑ 22.04.2026 12:10А якщо мені не треба в пульсуючий БЖ, а треба в більш лінійний, то туди краще серія FC.
Тож який краще?
Якщо зачепити тему конденсаторів в аудіо то можна голову зламати. Кожен тобі буде доказувати що саме той кращий, я не слухаю конденсаторів- слухаю музику.
А потім власник помер, магазин закрився і довелося лізти в інтернет.
А там...
"- Ось є в нас з десяток різних серій вашого номіналу, вам яку?
....
- А ось в цій серії їх ще з десяток різних варіантів вашого номіналу, вам який?
- А-а-а-а!!!"
-
tablestikus
Member
Та я поки такий бюджет виділив невеликий, бо на дачу дейя їде)Ortyomko: ↑ 22.04.2026 11:56давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares IIvdemeshko: ↑ 21.04.2026 23:43
Denafrips Ares II ще цікавіша![]()
![]()
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Звісно я не буду нічого по блутузу слати.vdemeshko: ↑ 22.04.2026 12:27тогда можно не переплачивать за K13 R2R если не нужен блутуза для своих новых наушников ты врядли захочешь по блутузу музыку то транслировать
K11 R2R плюс минус та же схема реализаци R2R и в старшей улучшения ну крайне минорные что бы почти в 2 раза перелачивать за них
для попопробовать R2R это (K11 R2R) почти одно и тоже
Я надивився-начитався оглядів-порівнянь К11-К13 то я розумію що різниці не те що дуже багато між ними, але є. І коли вже брати - то напевно візьму посвіжіше версію. Але ще подумаю, час є.
Відправлено через 51 секунду:
Зараз ми тобі нові вуха оберемо) Як щодо баєрів 1990?Ortyomko: ↑ 22.04.2026 12:35у мене АТН-М50ХБТ2. Блутусні + по проводу під'єднуються і стають звичайними М50Х, в обхід вбудованого ЦАП. Дуже зручно. Мені вони дуже подобаються і нічого іншого не треба)vdemeshko: ↑ 22.04.2026 12:27
тут скорее надо будет второй экофлоу покупать к нему, а еще усилок и колонки )) ну шо звуку стоять то без дела во время отсутсвия светаи ты подожди - мы еще с тобой не закончили.... что там у тебя по наушникам к K11?
как на счет планаров?
![]()
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
До речі щодо К13 - я не знайшов нормально опису щодо оцих 4 аналогових виходів в Line Out - це тіпа два однакових вихода що можна підключити до двох підсилювачів чи дві пари колонок?

-
vdemeshko
Member
там есть линейный и пре амр выходы - как вариант активные мониторы подключить если надо + еще на усилок внешний сигналtablestikus: ↑ 22.04.2026 15:22Line Out
Востаннє редагувалось 22.04.2026 15:31 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.