Чутки про повернення Sony до ексклюзивності ігор посилюються — на сайтах деяких студій зникла згадка про PC

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MqM
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 05.04.2026 13:41 Как выстрелить себе в ногу - инструкция от Сони. :lol:
Человек просто будет игнорировать их игры, зачем опускаться до приставки, если собрал мощный ПК?
Зовсім відсутнє розуміння справжніх геймерів, а не графодрочунів :D
Якщо гра доступна на приставці – фанат піде і купить її заради гри, а не сидітиме страждатиме
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

MqM: 05.04.2026 18:36сидітиме страждатиме
"Таков путь" :gigi:
byaka
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 05.04.2026 15:57 byaka
сейчас GTA VI выйдет и просто будет взрыв, люди и в 25 фпс буду играть и получать удовольствие, вот и все :)
Взрив може i буде,але я поки що не бачу за що любити нову частину гта.По графiцi торохи краще за рдр2 якому вже 8 рокiв.Сюжет про гангстерiв теж не щось нове,гемпелей взагалi не показали.Однi тiльки вкиди що гра буде просто космос,щось схоже я спостерiгав з сталкером 2 до якого навiть через рiк багато запитань.
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 05.04.2026 14:58
Hiden: 05.04.2026 11:49 причина ?
Выживание. Майки хотят разыграть карту "винда - лучшая игровая система" и навернуть бокс ради этого. Рядом тусит габен, который хочет продавать свои игровые пк на своей системе. А напротив сидят нинтендо, которые показывают, что и без выхода их игр на пк у них всё чудесно и в этом тупом замесе можно не участвовать.
Якщо не помиляюсь - між майками та соні була домовленість про те, що колда виходить на соні доти, доки "екслюзиви" соні виходять на ПК :rolleyes:
MqM: 05.04.2026 18:36Якщо гра доступна на приставці – фанат піде і купить її заради гри, а не сидітиме страждатиме
Купив б/в ПС3 10 (чи скільки там) років тому із бладборном > пройшов > відпродав разом із бладборном (ще й на 20$ дорожче ніж купив) > соні копняка під хвіст із цієї транзакції заробила :rotate:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

byaka
Поверь, будет топ потому что это Рокстар + хайпа столько что аж страшно :laugh: . Там только на хайпе в первые часы ляжет PSN магазин наверное и все физические копии будут распроданы за один день)))

Мне то вообще полюбить на счёт GTA VI, выйдет и выйдет, отложат выход - вообще полюбить, куплю на старте на PS5 часть аккаунта, пройду сюжетку и продам за теже деньги дальше ;)
Soulwatcher
Member

Повідомлення

MqM: 05.04.2026 18:36 Якщо гра доступна на приставці – фанат піде і купить її заради гри, а не сидітиме страждатиме
Разве что "фанат".
Не знаю ни одной игры, ради которой купил бы консоль (сега и МК3U не в счёт)
Polyaan
Member

Повідомлення

Была первая ревизия ps5, продал.
Бладборн, ласт и год с рдр2 прошел на 4 плойке.
Хмм
Не прошел демон соулс, играю иногда на ПК, подключённом к ТВ 55'' с джойстиком от ps5.
Джойстик во многих соулс лайках нравится, смысла пока в консоли не вижу.
При этом были все консоли, с 1 по 5.
6 может и возьму, если ПК на ddr6 будет от 1000+ у.е/ойро, а консоль от 600+ база.
Но не в замену ПК, а для избранных Игорь, если они будут.
Не фанат ГТА, так что мимо, но пока Сони не стимулирует играми.
:-/
P.S. лично для меня, PS6 должна прям какой то вау эффект выдать, а пока по сливам и инсайдам, просто эволюция.
Не может там наконец то какой то революционный новый геймпад замутят и долби квадрупл звук 3d, а без этого - мини ПК для некоторых Игорь.
CnC_General
Member

Повідомлення

поки не буде дійсно гарних ексклюзивів на плойці, вона втрачатиме ринок. а нові ігри потребують часу. + оптимізація під компутер та різні прлатформи теж б'є по часу та фінансам. тобто поточна ситуація це обрізання лишнього. оптимізація діяльності.
якщо дійсно сонька зможе оптимізувати гру щоб шустро бігала на плойці, тоді респект. можна і зануритись у процес гри. відчути себе персонажем на кілька хвилин та призабути про поточний світ. а коли повернешся назад, будеш почувати себе піднесено та бадьоро.

Отправлено спустя 1 час 25 минут 32 секунды:
приставка гарна та цікава тим, що дозволяє запускати вимогливі ігри на пристойній графіці. Та компактна настільки, що можна взяти з собою на дачу.
ПК цікавий широкою кількістю різноманітних ігор. Колись ще повним 3Д позиціонуванням звуку.

а зараз усе змішалось.
MqM
Member

Повідомлення

Soulwatcher: 05.04.2026 19:35
MqM: 05.04.2026 18:36 Якщо гра доступна на приставці – фанат піде і купить її заради гри, а не сидітиме страждатиме
Разве что "фанат".
Не знаю ни одной игры, ради которой купил бы консоль (сега и МК3U не в счёт)
Погугли хіти Плейстейшен, особливо велика кількість була на пс2 і пс3
Soulwatcher
Member

Повідомлення

MqM: 06.04.2026 00:13 Погугли хіти Плейстейшен, особливо велика кількість була на пс2 і пс3
В том то и проблема, что я пролистал список и с тех пор только пара громких игр вышла. Часть интересных вышла на ПК. Старые экзы меня не впечатлили.
Тут ещё вопрос конкретно в игре, а не играх. То есть, одна игра и ради неё тратить 500 уе на консоль ...
Tetronga
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 05.04.2026 13:41 Как выстрелить себе в ногу - инструкция от Сони. :lol:
Человек просто будет игнорировать их игры, зачем опускаться до приставки, если собрал мощный ПК?
В кого мощний ПК? У 1% користувачів Стім? :lol: Там вже скільки, три роки найпопулярніша відеокарта це 3060, яка ледве потужніше, ніж базова пс5. :lol: Оце пекашники фантазери
BoKl
Member

Повідомлення

Hiden: 05.04.2026 11:53
то есть низкие продажи игр на ПК :-/
Які продажі можуть бути у ігор з лагом у 5+ років? Або у ігор, котрі виходять на ПК починаючи з 4 частини?
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Tetronga: 06.04.2026 07:20 В кого мощний ПК? У 1% користувачів Стім? :lol: Там вже скільки, три роки найпопулярніша відеокарта це 3060, яка ледве потужніше, ніж базова пс5. :lol: Оце пекашники фантазери
Поговорим про обратную совместимость, кол-во игр на ПК и консоли, а так же разницу между ПК версиями старых игр и консольными версиями старых игр?
Железо консолей поднялось по уровню, но патчи, фиксы, моды - это всё на уровень выше у ПК, если не учитывать некачественные порты.
1234waltz
Member

Повідомлення

Tetronga: 06.04.2026 07:20 В кого мощний ПК? У 1% користувачів Стім? :lol: Там вже скільки, три роки найпопулярніша відеокарта це 3060, яка ледве потужніше, ніж базова пс5. :lol: Оце пекашники фантазери
яка ледве потужніше, ніж базова пс5
У 70,08% юзерів Стім Пк кращий за ПС5. Це статистичний факт.

RTX 3060 - 8.32%
RTX 4060 - 7.92%
RTX 5070 - 4.24%
RTX 4060 Ti - 5.26%
RTX 5060 - 3.08%
RTX 3060 Ti - 4.78%
RTX 3070 - 4.48%
RTX 4070 - 4.14%
RTX 5060 - 1.74%
RTX 5060 Ti - 2.28%
RTX 4070 SUPER - 2.26%
RTX 5070 Ti - 2.18%
RTX 3080 - 3.18%
RTX 5080 - 1.92%
RX 7800 XT - 1.68%
RTX 3070 Ti - 2.14%
RTX 4070 Ti -2.02%
RTX 4090 - 1.64%
RTX 4070 Ti SUPER - 1.62%
RTX 4080 - 1.40%
RTX 4080 SUPER - 1.40%
RX 7900 XTX - 1.04%
RTX 5090 - 0.68%
RTX 3090 - 0.68%

Steam 2026 has 132 million monthly active users (MAU).
As of early 2026, the PlayStation 5 has established a massive user base, with over 92 million units sold globally.

Ще раз, в 92,5 млн юзерів Стіма заліза краще ніж у 92 млн власників ПС5.
1234waltz
Member

Повідомлення

* RTX 5060 - 3.08%
Помилився, ще на 2 відсотки більше)
Zealoth
Member

Повідомлення

daesz: 05.04.2026 19:30 Якщо не помиляюсь - між майками та соні була домовленість про те, що колда виходить на соні доти, доки "екслюзиви" соні виходять на ПК :rolleyes:
Не было таких договоренностей и быть не могло. Не выпускать свою главную мультиплатформу на платформе 90 млн.+ ради чего?
IronWithin
Member

Повідомлення

LetterBee: 05.04.2026 15:03
IronWithin: 05.04.2026 12:33

а я вот допускаю что они просто стали слишком дорогими для тебя, и приходится играть на пк, имеет право на существование же версия?
сейчас играю на пк, но во время владения пс5 я покупал мультиплатформу, на псн акке из последних купленных игр это сх f и новая мафия, я покупал дорогие игры в день релиза, но когда вышла йотей я не захотел в это играть, потом перенесли гта6, потом я посмотрел что сони собирается выпускать в будущем - там самый громкий релиз это трансгалактика и игры от марвел которые мне неинтересны, вопрос продажи консоли отпал сам собой.
Извини, но я не поверю тебе на слово, я вижу хейт одной из лучших студий в мире в твоём сообщении, вижу что фанат ты шляпы(сх ф), и вижу что комп у тебя самый дешевый который только можно собрать из более или менее актуального, я пожалуй остановлюсь на своей версии!
oversteve
Member

Повідомлення

MqM: 05.04.2026 18:36 Якщо гра доступна на приставці – фанат піде і купить дочекається доки її в плюсах викладуть
фікс :gigi:
вже ченсо кажучи не пам'ятаю коли останній раз гру на плойці купував, тільки доповнення
LetterBee
Member

Повідомлення

IronWithin: 06.04.2026 12:00
LetterBee: 05.04.2026 15:03
сейчас играю на пк, но во время владения пс5 я покупал мультиплатформу, на псн акке из последних купленных игр это сх f и новая мафия, я покупал дорогие игры в день релиза, но когда вышла йотей я не захотел в это играть, потом перенесли гта6, потом я посмотрел что сони собирается выпускать в будущем - там самый громкий релиз это трансгалактика и игры от марвел которые мне неинтересны, вопрос продажи консоли отпал сам собой.
Извини, но я не поверю тебе на слово, я вижу хейт одной из лучших студий в мире в твоём сообщении, вижу что фанат ты шляпы(сх ф), и вижу что комп у тебя самый дешевый который только можно собрать из более или менее актуального, я пожалуй остановлюсь на своей версии!
О какой студии речь? Если про трансгалактику, то я ее не жду. Про сх ф на вкус и цвет, на мой взгляд творения ноти дог тоже шляпа. Верить или нет дело твое.
waryag
Member

Повідомлення

Hiden: 05.04.2026 11:49причина ?
Майки вщент програли консольну війну, а також грозяться доступом до стім у некстгені.
Відповісти