В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.03.2026 09:42
yungmanpro: 23.03.2026 09:41 Пропоную обговорити В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X

Ситуация не изменилась. Всем ясно-понятно: как минимум до некст поколения Intel сравнивать игровую производительность нету смысла. Также на текущий момент известно, что интелы - работать, амуде АМ4, АМ5 - играть.
Хто мені пояснить в чому проблема працювати на АМД?
та немає проблеми, суто питання ціни
у 250к ціна як у 9600х, в іграх як 9600х, а в софті суттєво краще
те саме по парі 270к/9700х
:dontknow:
alexeygalas
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 23.03.2026 20:12не підкажеш, як тестував, до речі?
Лишив тільки VT3 все інше вимкнув. 10 проходів без помилок зробить - норм. Можеш потримати декілька годин
unique-neon
Member

Повідомлення

alexeygalas
Piter Cantrope
Раз така п'янка, то у мене фенікс на ам5 на 9000 не те що в робочих задачах, а в лютих стрестестах без збоїв працював)
Voozy
Member

Повідомлення

Шечтиядерники амд - мощь. Мой милый 7600х - работал как верный ослик, а я его предал и купил 9800х3д :weep:
unique-neon
Member

Повідомлення

alexeygalas: 23.03.2026 21:2610 проходів без помилок зробить - норм
Хіба для грубої оцінки. Досить нестабільні налаштування запросто проходять по пів години без помилок.
alexeygalas
Member

Повідомлення

unique-neon: 23.03.2026 22:14Хіба для грубої оцінки. Досить нестабільні налаштування запросто проходять по пів години без помилок.
Так я ж і написав - базовий тест. Не для проф софту. Я 4 год ганяв щоб впевнитись що в іграшках буде стабільно. Складними tm5 конфігами не мучив - немає сенсу.

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
unique-neon: 23.03.2026 22:09фенікс на ам5
Він монолітний. Там КП кращий. До них у мене питань немає
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Georgin: 23.03.2026 10:18 alexeygalas
Точно проблеми саме через платформу?
Не через криві налаштування пам'яті у BIOS чи XMP/EXPO?
Не через те, що з певної частоти у високочастотних модулів оперативної пам'яті починаються проблеми зі слабким сигналом? Ну та сама проблема, через яку виробники просувають стандарт CUDIMM з підсиленням сигналу?

У Вас точно була проблема саме на AMD, а ця ж пам'ять на Intel працювала на тих же налаштуваннях без проблем?
Скажу так, проблеми на АМД починаються з ноунейм памʼятю.
Так, ви навряд будете ставити таку в особистий пк, але для збірок на продаж, чому б ні. Але на АМД з памʼятю краще не експериментувати. Бо може не працювати, а може ще гірше - сипатись зрідка. Тобто зібрали комп(и) протестили, віддали замовнику і ловите рекламації замість подальших замовлень. Це вібиває бажання збирати на АМД все, окрім свого домашнього ПК.
Grey_ukr
Member

Повідомлення

Посмотрел видео обзор
Зображення
Я не понял восторженных отзывов.
Проц стоит между 9600 и 9700 от АМД, которые релизнулись 1.5 года назад и все плевались от +5% от 7000.
в некотором тесте в спину дышит еще 5800 х3д, который еще с АМ4

В тест специально не взяли 7500 и 7700, потому что тогда бы новинка выглядела б еще более печальной.

Ну и имея АМ5 можно ставить процы 7000\8000\9000 (10000?) линейки, со всякими модификациями вида х3д и т.д.
А у интела, как всегда, следующий проц +10% и готовь новые мамки.

Я смотрел исключительно игры, т.к. только это интересует.

я бы еще понял его цену в 130 баксов.
а так есть 7500Ф за 150 евро
есть 8500Ф за 110 евро
есть 9600х за 200

Я так понимаю, что вся радость, что новое поколение процев от интела таки обогнало свое старое поколение?
А нет, не обогнало (смотрим 14900К)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 23.03.2026 23:13 Посмотрел видео обзор
Зображення
Проц стоит между 9600 и 9700 от АМД, которые релизнулись 1.5 года назад и все плевались от +5% от 7000.

В тест специально не взяли 7500 и 7700, потому что тогда бы новинка выглядела б еще более печальной.

Ну и имея АМ5 можно ставить процы 7000\8000\9000 (10000?) линейки, со всякими модификациями вида х3д и т.д.

есть 8500Ф за 110 евро
есть 9600х за 200

Я так понимаю, что вся радость, что новое поколение процев от интела таки обогнало свое старое поколение?
радість від того що тут і зараз можна взяти щось дешевше і потужніше за 9600х (скільки коштуватиме материнка і скільки вона буде актуальна ми не рахуємо)
тобто КОНКУРЕНЦІЯ ПАЦАНИ!!!

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Ray2000gt: 23.03.2026 23:10 Скажу так, проблеми на АМД починаються з ноунейм памʼятю.
Так, ви навряд будете ставити таку в особистий пк, але для збірок на продаж, чому б ні. Але на АМД з памʼятю краще не експериментувати. Бо може не працювати, а може ще гірше - сипатись зрідка. Тобто зібрали комп(и) протестили, віддали замовнику і ловите рекламації замість подальших замовлень. Це вібиває бажання збирати на АМД все, окрім свого домашнього ПК.
для цього існує хмп і люті стресс тести тіпа лінпаку з occt на ніч разом з y-cruncher і тестом пам'яті
lewerlin
Member

Повідомлення

alexeygalas: 23.03.2026 10:54Добре пам*ятаю, що це були 2 комплекти по 32 Kingston HyperX fury 3733 з XMP CL19. На нашій msi x570 unify в парі із 5900x вона себе якось двозначно поводила.
АМ4 і 3733 пам'ять... Що може піти не так? Ну це точно не з руками проблеми. :gigi:
А без сарказму - "фабрика" працює на частоті пам'яті(половина ефективної частоти), штатний максимум "фабрики" - 1800. Відповідно, для АМ4, пам'ять вище 3600 і "безпроблемність" - офіційний нонсенс, за межами специфікацій. Нерідко воно працює, але то вже залежить від камінця, чи може він у вищу "фабрику". Або ставити дільник 1:2 і втрачати купу продуктивності. Або, як адекватні люди роблять - 3600 пам'ять.
VladimirV: 23.03.2026 20:03На кришці L547G159 - проц штампонули на заводі 25 рік 47 неділя (кінець листопада 25р).
І що їх досі не презентували?
Конвеєр запускають за півроку-рік до релізу. На релізі вже мають бути повні склади у рітейлерів.
До прикладу, мій профільний, виготовлений на релізі, вже В2 ревізії.
unique-neon
Member

Повідомлення

alexeygalas: 23.03.2026 22:35Він монолітний. Там КП кращий. До них у мене питань немає
Навряд монолітність впливає на пам'ять, контролер же в iod.
alexeygalas: 23.03.2026 22:35Складними tm5 конфігами не мучив - немає сенсу.
Час від часу буває, vt3 пів доби проходить, а тм5 знайде щось за 5хв.
alexeygalas
Member

Повідомлення

unique-neon: 24.03.2026 06:51контролер же в iod.
Так. І IO знаходиться на одному кремнії із ядрами у феніксі а не в сусідній будівлі, як у чіплетних ryzen

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
lewerlin: 24.03.2026 06:41Або, як адекватні люди роблять - 3600 пам'ять.
Ну ви прям вищу математику для мене відкрили )) у мене ж інтернету немає, я знати про це не міг ніяк. Я ж в лісі живу
Ну ЗВИЧАЙНО я під 3600 підлаштовував :)
Я думав це само собою зрозуміло і уточнювати не потрібно. Як і про 6000 на чіплетних AM5
DeLorean_
Junior

Повідомлення

Зображення

есть 8500Ф за 110 евро
есть 9600х за 200

Я например хочу собрать пк с 0. И в таком случае если честно меня мало интересует то, что я смогу обновиться допустим до зен 6 если изначально возьму топовое решение как и на райзене так и на интел. Условно если взять 270 плюс или 9950 я думаю этих решений вполне достаточно чувствовать себя в любых задачах комфортно ближайшие 3 года минимум. Ну а дальше смело можно брать свежую платформу от райзн или интел. И опять вернёмся к сборке с 0. Например сейчас хочу собрать пк для работы / игр. Тот же 9700 стоит столько же сколько и 265, а учитывая что буду не только играть, 265 выглядит интереснее.
Один словом обидно, что райзн дорогие а интел такие прожорливые
unique-neon
Member

Повідомлення

alexeygalas: 24.03.2026 09:49Так. І IO знаходиться на одному кремнії із ядрами у феніксі а не в сусідній будівлі, як у чіплетних ryzen
Це впливає лише на частоту IF, яка до слова і в феніксах лиш на 10% вища, а не максимальні частоти пам'яті
Gil_gamesh
Junior

Повідомлення

Більшість тих, хто відписався тут, говорять про "процесор для роботи". От мені цікаво, який відсоток людей, які заробляють на життя, виконуючи роботу, яка залежить саме від продуктивності процесора? Тут на форумі і взагалі?
Моя робота ніяк з комп'ютерами не пов'язана, але два двоюрідні брати айтішники. Я не розбираюсь що вони там роблять, але обидва кажуть, що їм обом байдуже на те, який проц і відеокарта, і що найкращий комп'ютер для роботи - це новий ноут, який видали в конторі.
Один казав, що робив кілька років тому на один стартап в Ізраїлі, де вони писали десктопний софт для візуалізації даних з ринків. Розповідав, що ті трейдери, які користувались цією і іншими прогами, скуповували i9 i 2080ti, і він з того сміявся, бо за його словами всі ті проги однаково працювали і на i3 12100 з інтеграшкою.

В мене на компі різниця в процесорі відчувається хіба коли великий архів розархівовую. І все. Ну і в іграх, само собою.
А як почитаю тут, то кожен другий рендерить, моделює чи контент створює. :puzzle:
lewerlin
Member

Повідомлення

Gil_gamesh: 24.03.2026 11:20От мені цікаво, який відсоток людей, які заробляють на життя, виконуючи роботу, яка залежить саме від продуктивності процесора? Тут на форумі і взагалі?
Великий.
Наприклад, коли я оновлював проц, між 5800Х3D і 5900 брався останній, бо потрібно було повноцінні віртуалки крутити(а не докери), з упором на ядра, а не раму.
Gil_gamesh: 24.03.2026 11:20але два двоюрідні брати айтішники. Я не розбираюсь що вони там роблять, але обидва кажуть, що їм обом байдуже на те, який проц і відеокарта, і що найкращий комп'ютер для роботи - це новий ноут, який видали в конторі.
Як адмін, скажу про кодерів - вони часто навіть не знають, що той процесор таке :gigi: . Я не жартую :-P .
Gil_gamesh: 24.03.2026 11:20і він з того сміявся, бо за його словами всі ті проги однаково працювали і на i3 12100 з інтеграшкою.
На тестових кейсах - так. А на реальних, коли заганяєш в ту аналітику здоровенну БД, там капець. Вже не раз було "та все нормально, все літає", коли в роботі ніфіга не нормально. В нього тестова пару мегабайт, а в тебе робоча 150(в гігабайтах). Хоча головний ботллнек - диски, проца теж треба.
Gil_gamesh: 24.03.2026 11:20і іншими прогами
От тут, скоріш за все, собака і зарита. Що за "інші проги" - він не знає. Елементарно може бути пачка чогось криптографічного.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Gil_gamesh: 24.03.2026 11:20Я не розбираюсь що вони там роблять, але обидва кажуть, що їм обом байдуже на те, який проц і відеокарта, і що найкращий комп'ютер для роботи - це новий ноут, який видали в конторі.
То треба розібратись. Бо якщо вони зараз просто промти до Cursor пишуть - то це і на intel n100 можна робити. А якщо запускати локально 7тис unit тестів - то вибачте, тут що більша багатопотокова продуктивність - то швидше вони завершаться і швидше ви перейдете до наступної задачі. Пряма залежність.
Filabatya
Member

Повідомлення

Voozy
Був приріст в 2к іграх на цьому скакуні?
Grey_ukr
Member

Повідомлення

DeLorean_: 24.03.2026 10:44
Зображення

есть 8500Ф за 110 евро
есть 9600х за 200

Я например хочу собрать пк с 0. И в таком случае если честно меня мало интересует то, что я смогу обновиться допустим до зен 6 если изначально возьму топовое решение как и на райзене так и на интел. Условно если взять 270 плюс или 9950 я думаю этих решений вполне достаточно чувствовать себя в любых задачах комфортно ближайшие 3 года минимум. Ну а дальше смело можно брать свежую платформу от райзн или интел. И опять вернёмся к сборке с 0. Например сейчас хочу собрать пк для работы / игр. Тот же 9700 стоит столько же сколько и 265, а учитывая что буду не только играть, 265 выглядит интереснее.
Один словом обидно, что райзн дорогие а интел такие прожорливые
Вот поэтому интел и клепает новый сокет под новое поколение.
Потому что есть очень богатые люди, которые готовы раз в 3 года менять платформу, вместо продажи старого проца и покупки нового.
lewerlin
Member

Повідомлення

alexeygalas: 24.03.2026 09:49Я думав це само собою зрозуміло і уточнювати не потрібно.
Взагалі то потрібно, бо це дуже поширена помилка.
alexeygalas: 24.03.2026 09:49у мене ж інтернету немає, я знати про це не міг ніяк. Я ж в лісі живу
Це ні про що не говорить. Відсоток "не в лісі" дуже маленький. Тим більше, це обговорення "холіварної" новини, тут багато буває людей "з лісу" :D
Відповісти