да, епл должен ставить 16 гб, просто должен! даже в ущерб прибылиGrey_ukr: ↑ 12.03.2026 11:29так если ты знаешь, что тебе нужно минимум 16 Гб ОЗУ, а берешь 8, то виноват эпл?Kruler: ↑ 12.03.2026 11:13
фанат эпла?![]()
чром браузер/эксель/ворд в макоси потребляет меньше озу чем в винде/линуксе?
для теста открыл xlsx размером ~50 мб - потребление озу экселем ~1.1-1.2 гига. ага, 8 гигов в эпле хватит всем![]()
"офисное использование" это не когда у вас открыто 2-3 вкладки в браузере, сапер и 3 строки в экселе, а эксели по 10+ мегабайт, здоровенные пдфы и т.д.
Новини
Останні статті і огляди
Apple MacBook Neo став шоком для всієї галузі, вважає ASUS
-
KimRomik
Member
-
MqM
Member
Куди там Епл з політикою Соні до приставок Плейстейшен)KimRomik: ↑ 12.03.2026 19:02да, епл должен ставить 16 гб, просто должен! даже в ущерб прибылиGrey_ukr: ↑ 12.03.2026 11:29
так если ты знаешь, что тебе нужно минимум 16 Гб ОЗУ, а берешь 8, то виноват эпл?
Наче екосистема Епл менше витягує грошей
-
Classique
Member
DDt: ↑ 12.03.2026 12:07я конечно не знаю, но имхо этими тестами как раз пытаются показать что этот мак НЕ для игр, или какие игры на нём МОЖНО запуститьalexeygalas: ↑ 12.03.2026 10:53
Але вони вже намагаються на ньому в кіберпанк грати з усіх сил
в 360p
он по цене ПРИБЛИЗИТЕЛЬНО уровня Lenovo V15 G5 IRL с Intel Core i3-1315U, встройка 1315 сможет потянуть Киберпанк?
думаю эта встройка должна переварить что-то типа Hades/Hollow Knight или старые эмуляторы
большего от него требовать глупо
Год назад в Комфи купил родителям v14 lenovo на 1315 с 8 Гб за 12 800 грн. - были скидки и какие-то акции при расчете визой. 12 800.
Без ОС правда. Ставил сам.
8 Гб на расширяемые одним допмлотом. Внутри нвме + сата.
Дле мелких офисно- развлекательных и учебных работ этого ноута вполне достаточно.
V15 стоил вроде на 1000 дороже.
Альтернатив этому ноуту год назад за эту цену нового с гарантией Я не нашел
Думаю и сейчас не будет.
-
Grava
Member
На 12.5 воно вже жахливо, а там 15.6Inqizitor2022: ↑ 12.03.2026 18:541300*768 вполне достаточно для ноута.
В мене э ноут з і5 7200u, глянув бенчмарки він кращій за той целерон. Так ноутом з тим і5 вже складно користуватися з він11, якщо ще оновлення вінди пішло фоном - ютуб починає фрізити.Целерон этот на 4 ядра, 10 ватт жрёт всего, холодный.
-
schpermuller
Junior
100%.DEVES: ↑ 11.03.2026 22:41 Почему про экран никто не говорит? Предложите новый виндоноут с аналогичным экраном за $600-$650 в магазине.
Екран бомба по параметрам.
Деяких час працював на середнього бюджета около 1000 баксів віндоноутах 15.6" full hd з охватом srgb 62.5%. Після мака це був повний попуск. Тут мак нео має значну перевагу, передача кольорів, якість картинки загалом топчик. Корпус і автономність теж перевага. Якість звуку з динаміків і запис з вбудованих мікрофонів солідна. Фулл шд камера.
Єдиний недолік озу.
Для лайтової роботи ноута вистачає.
Єдине мені оперативи буде мало, мені для роботи на мак необхідно мінімум 16 для фото і відео. Тому купив мак міні і монік qd oled 2к з охватом 99% dci-p3
-
SeptemberVibe
Junior
818 на розеткеFozie: ↑ 11.03.2026 15:19 да он очевидно будет стоить 1000+, чего им шокироваться
Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
Який іще трекпад? Там галімий тачпад без вібрика, автономність гірше ніж у 5 річного М1 Ейр, який на Ебей стоїть 300 баксівBloodfallen: ↑ 12.03.2026 18:40 За ту ціну, за яку він продається в США, це — суперпропозиція. Потужний процесор, автономність, якість збірки та екрана, трекпад, який все одно кращий за віндовсбуки. Ультимативне рішення для навчання / офісної роботи та портативу. Але у нас він коштує 800 доларів…![]()
![]()
-
Pushkinyan
Junior
Apple може випустити продукт з 8 гігами озу а другі ні, і не знаю коли зможуть, вінда на арм л@но повне
-
Rolexandr
Member
Ну так на айфоні вистачає, чому тут має не вистачати? Якщо ще й функціонал дзвінків відключеноDemedik: ↑ 11.03.2026 15:56 Для меня шоком стало - 8 гб оперативы в 26 году... Для всей системы, включая видео ядро. Да, файл подкачки спасет это мракобесие... но за счет срока жизни ссд.
-
VovaII
Member
Demedik
Ви хочете сказати що під вінду не продають ноутів із 8Гб ОЗУ?Для меня шоком стало - 8 гб оперативы в 26 году... Для всей системы, включая видео ядро. Да, файл подкачки спасет это мракобесие... но за счет срока жизни ссд.
-
Demedik
Member
Под винду в большинстве случаев можно добавить оперативу.VovaII: ↑ 19.03.2026 12:58 Ви хочете сказати що під вінду не продають ноутів із 8Гб ОЗУ?
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Так там по лучше реализована гибернация программ, да и вкладок в браузере. На ноутах - это должно работать постоянно, разве что браузер будет гасить вкладки через какое-то время. Но это все равно хуже, чем на мобильных телефонах.Rolexandr: ↑ 19.03.2026 11:58 Ну так на айфоні вистачає, чому тут має не вистачати? Якщо ще й функціонал дзвінків відключено
-
VovaII
Member
Demedik
Але ж не завжди? І доводиться обирати ту модель де є вільний слот, а не брати що найдешевше.
Але ж не завжди? І доводиться обирати ту модель де є вільний слот, а не брати що найдешевше.
-
Demedik
Member
Ну это да, но на маке и такой возможности нет. У меня мак для работы(специфика заказчиков) уже лет так 8, поэтому знаю ощущение когда упираешься в оперативу и/или размер ссд... а выход - только менять.VovaII: ↑ 19.03.2026 15:09 Demedik
-
VovaII
Member
Demedik
А як на віндовому ноуті Ви впираєтесь в ОЗУ і ссд, і слотів для ОЗУ вільних нема, то що робите?
А як на віндовому ноуті Ви впираєтесь в ОЗУ і ссд, і слотів для ОЗУ вільних нема, то що робите?
-
Demedik
Member
Просто не покупать такие. Я ж говорю, что в 26 году - 8 гб это очень(тут должно быть другое слово) мало. Лучше б/у даже взять.VovaII: ↑ 19.03.2026 16:35 Demedik
Притом, мы говорим про ноут за 599 и 499 в США... но это до налогов(как и любая цена в США). Т.е. цена которую заплатит человек буде - 700+- и 600+-. А за эту стоимость можно уже взять обычный ноут с 16 гб оперативы и 512 гб винтом.
-
Yaroslav308
Member
Ага, особливо шокувало виробників те, що можна зекономити й взагалі не ставити охолодження — навіть термопрокладки на корпус. Ну а що, хай собі тротлить і гріється до 100 градусів.
-
Bloodfallen
Member
У вас телефон теж з активним охолодженням? А то, не дай бог, буде грітись до 100 градусівYaroslav308: ↑ 19.03.2026 17:09 Ага, особливо шокувало виробників те, що можна зекономити й взагалі не ставити охолодження — навіть термопрокладки на корпус. Ну а що, хай собі тротлить і гріється до 100 градусів.
-
DuckRider
Member
Це той на якому томб райдер 2013 працює? Тоді не розумію ниття. Ноут на мак ос (відповідно з оптимізацією), з нормальним процом, нормальним екраном і гарною автономністю. Не знаю чи є в мак ос зтиснення файлів у рам, але виглядає все як мінімум нормально7mindfields: ↑ 11.03.2026 16:10Який несвіжий айпад, тут стоїть сок від попереднього флагмана 16 pro1234waltz: ↑ 11.03.2026 15:50 Я так розумію, що ASUS в шоці, що можна продати несвіжий iPad![]()
-
Yaroslav308
Member
Де я щось казав про активне охолодження?Bloodfallen: ↑ 19.03.2026 19:35 У вас телефон теж з активним охолодженням? А то, не дай бог, буде грітись до 100 градусів![]()
В останній iPhone вони ж умудрилися поставити випарну камеру, а тут навіть термопрокладку не змогли покласти. Ви думаєте, це випадковість?
У телефоні чип застаріє раніше, ніж помре від періодичних перегрівів, у ноутбуці — швидше за все теж, хоча інтенсивні навантаження там частіше. А що скажете про сильніший тротлінг на рівному місці? Дуже «амейзінг» бачити такі повідомлення?
-
Demedik
Member
Попалось видео в тырнете как раз по теме. Это обзор на сравнение Нео 8гб с Вин 16гб по той же цене.VovaII: ↑ 19.03.2026 16:35 Demedik
- спойлер