За останній рік ринкова частка AMD у сегменті відеокарт скоротилася втричі

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
vsx
Member

Повідомлення

Аціо: 06.03.2026 11:58
vsx: 06.03.2026 11:48

давай ссылку или ты это сам придумал?
Зверніться за цим до ШІ най вам новин накидає, я за вас жувати та хату прибирати не збираюсь,
цікавить щось - вмійте нагуглити чи помічника ШІ запитайте, за це було кілька новин та інсайдів.
значит придумал
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag: 06.03.2026 12:03
dead_rat: 06.03.2026 11:56Дивно, 9060/9070 хороші карти, після здорожчання Джифорсів взагалі класні, але частка ринку все одно втрачається.
АМД кинула людей, що купляли хороші карти минулих поколінь (і найновіші АПУ!), на ключову технологію.

Більш того, ці "генії" спробували закрити підтримку РДНА2 і відкрито говорять про наміри кинути новенькі продукти на РДНА4 на перспективні технології.
Перший раз чи що. АМД постійно штампує зоопарк версій одночасно, особливо в апу, і потім кидає на підтримку. Так відбувається з самого моменту покупки АТІ.
Вони б і з процами так робили якби підтримка процесора вимагалась. Софт і амд в одному реченні не сумісні.

Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
В ідеалі цей напрямок має нарешті збанкрутувати, виділитись назад в АТІ і продатись якомусь нормальному холдингу. Та хоча б квалкому тому ж. Бо з АМД діла не буде. Ото тупе залізо вміють штампувати, і на тому все.
Аціо
Member

Повідомлення

Scoffer: 06.03.2026 12:21
waryag: 06.03.2026 12:03

АМД кинула людей, що купляли хороші карти минулих поколінь (і найновіші АПУ!), на ключову технологію.

Більш того, ці "генії" спробували закрити підтримку РДНА2 і відкрито говорять про наміри кинути новенькі продукти на РДНА4 на перспективні технології.
Перший раз чи що. АМД постійно штампує зоопарк версій одночасно, особливо в апу, і потім кидає на підтримку. Так відбувається з самого моменту покупки АТІ.
Вони б і з процами так робили якби підтримка процесора вимагалась. Софт і амд в одному реченні не сумісні.
Так отож, і що гидке людям намагаєшся пояснити щось, ні їм от треба новину яку самі вони чомусь навіть не спробують відшукати, а відшукаєш за них, вони ще у обличчя харкнуть зі словами, що ваша новина мені не новина, а спробуєш у логіку, а у відповідь ваші докази мені не докази, а відверто напишеш як є без брехні, то взагалі істерика на рівні - забанити, ви всіо врйоті, розстріляти! :lol:
Kullerok
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.03.2026 11:31 Diesel
Нвідія болт забиває, а ціни на всю продукцію йдуть вверх, як це працює?
Не нужно было экономику в школе прогуливать. Называеться просто монополия плюс искусственный дефицит ну может и не искусственный но не суть.
yariksom
Member

Повідомлення

Геральт: 06.03.2026 12:03
yariksom: 06.03.2026 11:59 То ді б точно ринок захопили. :idea:
Я не про це. Чому 9070XT має бути дешевшою саме за 5070, а не 5070Ті чи 5060?
Райзен скільки там часу захоплює, років 5? І ще не переповз 50% в стімі.
А я про це, якраз показник того як треба ринок захоплювати, перші-другі-треті райзени добре били цінами при менш-більш подібній продуктивності, тепер в продуктивності переплюнули в цінах зрівнялися практично.
Alexsandr
Member

Повідомлення

В начале рановато прикрывают поддержку, потом уступать стали в технологиях, потом прикрывать поддержку стали еще раньше. И что могло пойти не так? при этом если цены во времена 550-580 видеокарт заставляли задуматься, то потом их изрядно подровняли. Что могло пойти не так?

Отправлено спустя 3 минуты 36 секунд:
dead_rat: 06.03.2026 11:56 Дивно, 9060/9070 хороші карти, після здорожчання Джифорсів взагалі класні, але частка ринку все одно втрачається.
Через сколько поддержка этих карт останется в прошлом? три года или сколько?
Yurius
Member

Повідомлення

Аціо: 06.03.2026 12:29Так отож, і що гидке людям намагаєшся пояснити щось, ні їм от треба новину яку самі вони чомусь навіть не спробують відшукати, а відшукаєш за них, вони ще у обличчя харкнуть зі словами, що ваша новина мені не новина
Тому що ти ці новини генеруєш на ходу у своїй уяві, в тебе то людей пачками крадуть ,то 9ххх щось там скоро не отримає і так по колу ,а як просять підтвердити посиланням на адекватне джерело,так відразу усі гругом не такі ,я нічого нікому не винен.
Entar
Member

Повідомлення

yariksom: 06.03.2026 12:49 А я про це, якраз показник того як треба ринок захоплювати, перші-другі-треті райзени добре били цінами при менш-більш подібній продуктивності, тепер в продуктивності переплюнули в цінах зрівнялися практично.
+1. Пам'ятаю як взяв 1600af , за 2800 грн, тоді, коли у інтела 9400ф коштував десь 5000. І материнські плати _нормальні_ були доступніші у амд, і якийсь розгін на платі за 2000 грн. І потім як подешевшели 5600x, взяв його за 6500 грн, і оновив цпу без заміни мат плати, в той час як умовний 12600 kf коштував дорожче а ще охолодження потребував серйознішого.
І потім взяв б.в. мат плату гарну тут б.в. в ідеалі + 5700 х3д тут новий - потративши 11 тис. і отримавши платформу вже з pcie4, і отримав другий ПК - за ці гроші я б не зібрав аналогічний інтел.

Але при цьому всьому щодо відеокарт - якби зараз в мене не було відеокарти - я б брав 5070, незважаючи на те що за ту ж ціну можна взяти 9070. Бо технології DLSS останні творять чудеса.
Nouriel
Member

Повідомлення

erkins007
заходиш під новину амд а воно уже сре. тільки чогось під фейлами нвідії мовчить :laugh: :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Alexsandr: 06.03.2026 13:04Через сколько поддержка этих карт останется в прошлом? три года или сколько?
а шо десь підтримка припинилась? на рх580 найновіший драйвер за січень 2026 року. може перед тим як писати дурницю просто перевіриш інфу?

Відправлено через 6 хвилин 12 секунд:
yariksom: 06.03.2026 12:49А я про це, якраз показник того як треба ринок захоплювати, перші-другі-треті райзени добре били цінами при менш-більш подібній продуктивності, тепер в продуктивності переплюнули в цінах зрівнялися практично.
не те шо і добре на той час інтел хоч і з меншою кількістю ядер був продуктивніший в іграх, амд хіба в якихось багатопоточних програмах був краще, тільки з виходом 3600 вони змогли вирватись в перед по всіх параметрах.
yariksom: 06.03.2026 12:49А я про це, якраз показник того як треба ринок захоплювати, перші-другі-треті райзени добре били цінами при менш-більш подібній продуктивності, тепер в продуктивності переплюнули в цінах зрівнялися практично.
так тоді було і дешевше робити на 14 нм у globalfoundries ніж зараз, де чергу на новий техпроцес іикуплять наперед за більшим прайсом))
unique-neon
Member

Повідомлення

erkins007: 06.03.2026 10:53попыталась вообще дрова прикрыть владельцам ещё продающейся 6000 сери
Не тільки їм, власникам Ryzen 9xxx також, там rdna 2.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Nouriel: 06.03.2026 13:28 а шо десь підтримка припинилась? на рх580 найновіший драйвер за січень 2026 року. може перед тим як писати дурницю просто перевіриш інфу?
Поддержка видеокарт серии AMD Radeon RX 580 (архитектура Polaris) завершилась в
ноябре 2023 года. AMD прекратила выпуск регулярных обновлений драйверов (Adrenalin Edition), переведя их в разряд «устаревших». Карта больше не получает оптимизаций для новых игр, но критические обновления безопасности могут выходить отдельно.
одно и тоже выпускать это не поддержка.

Про более новые карты напомнить?
Востаннє редагувалось 06.03.2026 13:32 користувачем Alexsandr, всього редагувалось 1 раз.
Nouriel
Member

Повідомлення

waryag: 06.03.2026 12:03Більш того, ці "генії" спробували закрити підтримку РДНА2 і відкрито говорять про наміри кинути новенькі продукти на РДНА4 на перспективні технології.
як так на 580 драйвер виходить, а на новіші закрити підтримку, ти головою думати вмієш? те шо хтось там вирішив хайпанути і написав такий заголовок шо підхопився не значить шо то правда, в яку ти повірив.

Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
Alexsandr: 06.03.2026 13:31Поддержка видеокарт серии AMD Radeon RX 580 (архитектура Polaris) завершилась в
ноябре 2023 года. AMD прекратила выпуск регулярных обновлений драйверов (Adrenalin Edition), переведя их в разряд «устаревших». Карта больше не получает оптимизаций для новых игр, но критические обновления безопасности могут выходить отдельно.
одно и тоже выпускать это не поддержк
ти крутий, вмієш копіювати з інтернета, а перевірити на сайті драйвер у тебе ше не вистачає розуму
dead_rat
Member

Повідомлення

Alexsandr: 06.03.2026 13:04
dead_rat: 06.03.2026 11:56 Дивно, 9060/9070 хороші карти, після здорожчання Джифорсів взагалі класні, але частка ринку все одно втрачається.
Через сколько поддержка этих карт останется в прошлом? три года или сколько?
Не знаю, але перевірю на собі - взяв 9070
vsx
Member

Повідомлення

Entar: 06.03.2026 13:08 Але при цьому всьому щодо відеокарт - якби зараз в мене не було відеокарти - я б брав 5070, незважаючи на те що за ту ж ціну можна взяти 9070. Бо технології DLSS останні творять чудеса.
а что за чудеса творят последние технологии длсс? мне просто интересно, все говорят про какую-то магию, я тоже хочу знать
waryag
Member

Повідомлення

Nouriel: 06.03.2026 13:35як так на 580 драйвер виходить, а на новіші закрити підтримку, ти головою думати вмієш? те шо хтось там вирішив хайпанути і написав такий заголовок шо підхопився не значить шо то правда, в яку ти повірив.

:facepalm:

АМД намагалася перевести підтримку РДНА2 в легасі режим, рішення відкотили після шитшторму. А замість заспокоєння фанатів чи оголошення планів - чергові стінки корпоспіку.

Нагадай, як з ФСР4 на РДНА3.5? Ніяк, крім ранньої версії, що випадково потрапила в мережу?

Драйвер на 580 - оновлення безпеки, без ігрових оптимізацій?
Conqistador
Member

Повідомлення

Племянница не даром ест свой хлеб :lol:
Entar
Member

Повідомлення

vsx: 06.03.2026 13:44 а что за чудеса творят последние технологии длсс? мне просто интересно, все говорят про какую-то магию, я тоже хочу знать
Изображение на DLSS качестве - практически неотличимое от DLAA (то есть натива с топовым сглаживанием), отличия можно найти при желании только если рядом 2 скриншота поставить, во время игры в динамике на них внимания вообще не обратишь. При этом фпс поднимается с 55 до 85.
Снова же, DLAA - единственное сглаживание которое решает все проблемы, которые раньше не решало никакое другое сглаживание, и DLSS тоже обладает этими преимуществами.

Если играть на телевизоре 4К, то можно поставить DLSS качества поменьше (допустим баланс), и получить шикарную картинку, на видеокарте, на которой без апскейла в 4К играть было бы крайне некомфортно.

Ну и фреймген, который при Х2 в ряде игр в принципе не вносит видимых глазу недостатков , но при этом повышает фпс очень существенно.

Да, все эти технологии может и не нужны на 5090, или если на 5070 играть на фуллхд мониторе, зато крайне нужны, если видеокарта - условная 4060/5060 / ти в 2к, или та же 4070/5070 и хочется 90 фпс в новых играх, или поиграть в 4к.
Я вообще думаю, что если когда выйдет 6000 серия, там 6070 ти будет уровнем хотя-бы на 20-30% мощнее чем 5070 ти, то апгрейдиться на 4к монитор.
vsx
Member

Повідомлення

Entar: 06.03.2026 14:08
vsx: 06.03.2026 13:44 а что за чудеса творят последние технологии длсс? мне просто интересно, все говорят про какую-то магию, я тоже хочу знать
Изображение на DLSS качестве - практически неотличимое от DLAA (то есть натива с топовым сглаживанием), отличия можно найти при желании только если рядом 2 скриншота поставить, во время игры в динамике на них внимания вообще не обратишь. При этом фпс поднимается с 55 до 85.
Снова же, DLAA - единственное сглаживание которое решает все проблемы, которые раньше не решало никакое другое сглаживание, и DLSS тоже обладает этими преимуществами.

Если играть на телевизоре 4К, то можно поставить DLSS качества поменьше (допустим баланс), и получить шикарную картинку, на видеокарте, на которой без апскейла в 4К играть было бы крайне некомфортно.

Ну и фреймген, который при Х2 в ряде игр в принципе не вносит видимых глазу недостатков , но при этом повышает фпс очень существенно.

Да, все эти технологии может и не нужны на 5090, или если на 5070 играть на фуллхд мониторе, зато крайне нужны, если видеокарта - условная 4060/5060 / ти в 2к, или та же 4070/5070 и хочется 90 фпс в новых играх, или поиграть в 4к.
Я вообще думаю, что если когда выйдет 6000 серия, там 6070 ти будет уровнем хотя-бы на 20-30% мощнее чем 5070 ти, то апгрейдиться на 4к монитор.
Я с вами согласен, это прекрасная технология, фактически геймченджер, пожалуй лучшее из всего того что получили пк геймеры за последние годы. Но тут у меня возникает маленький вопрос. Я вот смотрю на эту картинку, где справа собственно чудеса на острие технологий а слева та причина по которой вы бы выбрали 5070, как написали выше. И че то я как-то не вижу технологических преимуществ о которых все говорят. Мне картинка слева нравится даже больше. Может я куда-то не туда смотрю или как-то неестественно воспринимаю информацию?

Alexsandr
Member

Повідомлення

Nouriel: 06.03.2026 13:35 ти крутий, вмієш копіювати з інтернета, а перевірити на сайті драйвер у тебе ше не вистачає розуму
Попробуй просто прочитать что написано :) может поможет. поддержка все. исправляют только уязвимости и т.п. может быть. или так тяжело понять, что то, что лежит на сайте не означает изменений в коде для версий видеокарт?
Filabatya
Member

Повідомлення

Entar
Хуаніто вже про вас подбав і щоб ви там на 5070 чи 4070супер, чи не дай Боже не супер в 4к не лізли. Ви просто впретесь в 12 гіг своєї божественної гддр7 памяті і понесете, як миленький, бабос за 5070ті бо длаа то хочеться і для фрейм гена треба хоч 50 кадрів :idea:
Відповісти