це вже потужна наркоманія, але я перепаяв білд БЦП в сайклі ще разок
після попередньої ітерації в цілому було непогано, але трохи мене піддратовував занадто різкий звук апстроуку пробілу
(відвик від лонгполів і їхніх особливостей) і вирішив я, що треба розпаяти збірку і заміcть yikb x typeplus стабу на пробіл поставити якусь класику з не менш класичним холі модом. але тут раптом мене осяяло думкою
*оцей звучок "аааа" ніби прямо з небес* "а чи не замінити мені філми в світчах з ТХ полікарбонатних на deskeys порон і подивитись, що з цього вийде?!" і що ви думаєте, звісно я вирішив, що треба спробувати. аж тут слідом раптово прилітає наступна думка: "а чи не взяти паралельно з цими філмами ще й топи з черрі мх2а браун світчів, які у мене після брейк-іну
(тобто механічного притирання на спеціальних машинках)".
враховуючи дубак на вулиці і вихідні, я вирішив, що думати тут нічого і спробувати треба і перше і друге. перше -- тому, що воно мало б ефективніше заповнити проміжки між jwk боттом-хаузінгом і черрі топом + зробити звучок трохи більш благородним, змістивши його ближче до середини спектру, тобто менш агресивним і більш округим. а друге -- тому, що топи мх2а після брейк-іну
(в тому числі і з оффсетом, тобто не тільки 90 градусів, але і під кутами 15 з різних боків) мали б мати більш розношені хауізнги ніж мої новенькі хайперглайд-топи, які входять в оригінальний рецепт OG black cherry pie, і з якими, як я писав вище, допуски між стемом і топ хаузінгом натурально мінімальні.
і понеслось:
- спойлер

- відкрив брауни
- відкрив бцп
- свапнув філми і топи з одних на другі
- зібрав, слідкуючи щоб нічого не переплуталось
звучить нескладно, але повірте це тривалий і вкрай муторний процес. замінити я вирішив всі на всі, хоч в клавіатурі у мене тільки 70 світчів, але щоб потім не морочитись: 92 брауна на 92 бцп і ще 2 бцп залишились без оновлення, тому що брауни закінчились
а далі виявилось, що філми в не всіх але багатьох випадках таки затовсті, і брейк-ін топу до кінця цю ситуацію не врятував у всіх світчах і присутність аж настільки товстого філму змусило топ натягуватись ще сильніше ніж зазвичай.
тут невеликий ліричний відступ: звук БЦП унікальний багато в чому не тільки через великий, важкий і потужний стем, який ледве-ледве влізає в ці хаузінги, а і завдяки невеличкому натягу/деформації нейлону який виникає, через те, що геометрія топу і боттому відрізняється
(вони не створені один для одного duh) і не ідеально підігнана одна під одну. притиснутий/натягнутий нейлон звучить інакше ніж нейлон фабричний, тобто не франкен світчів, де, звісно, ніхто таким не страждає і всі топи до ботомів припасовані акуратно і щільно, але без навмисної інженерної неідеальності.
ще пару-трійку годин я мучився відбором і додатковим свапом хаузінгів, для того щоб отримати бажаний повністю плавний хід стему в усіх клавішах і врешті решт 70 шт не вийшло віднайти
(терпіння не вистачило вже
), але 60 стабільних без зауважень знайшлось, після чого я плюнув на подальші пошуки, поставив ще 10 світчів, в яких тертя дещо відчувалось
(але не критично) на нав-кластер і перейшов до стабів.
тут я спробував спочатку ТХ LP, незважаючи на увесь мій скепсис по відношенню до них останній рік. не сподобалось. потім ТХ звичайні які я захолімодив -- фігня, ТХ холімодити марна справа, не вистачає толерансів на холімод, навіть дууже тоненький. ну, і врешті решт на допомогу прийшли старі добрі дюроки в2, в який отвори в стемі величезні і можна зробити холімод як мені подобається. звісно, навість в цих стемах не можна просто наклеїти пластир, потрібно його наклеїти, добряче притиснути, потримати, трохи притерти з зусиллям вигнутим пінцетом, потім змастити трошки, потім притери ще раз, а вже потім ставити в хаузінг і ставити скобу. але хаузінги і скобу я залишив від ТХ, від дюроку -- стем.
що ж, після того як стаб був готовий, протестований і я був усім задоволений -- запаяв клавіатуру і результат потішив. світчі, які пройшли відбір, стали :
- відчуватись більш гладкими, чого я зазвичай не прагну, але це білд який я інтенційно збирав як протилежність моїм смакам, а в лонгпольних світчах текстура не надто доречна, тому що їхнє артикуляційне звучання воно не про це і гладкість в них цілком собі доречна.
- звучати глибше, округліше, благородніше і це мені прийшлось ну дуже до душі.
- на фоні нижчого боттом-ауту, апстроук став відчуватись коротше і акуратніше, але більше виділеним, тобто з 2-стейдж sprit пружинами я отримав канонічний для лонгполлів "клік->клак" але "клік" внизу ходу став куди ближче до "тук" ніж з ТХ полікарбонатними філмами.
ще одна фоточка для ілюстрації процесу вже ближче до кінця, тому хаос тут ще цілком помірний

:
- спойлер

Трохи безладу додають випаяні з двох ткл пцбшок мілл-макс сокети, але то я робив в попередній день і ще просто їх не зібрав. one narkomania at a time
в підсумку еволюція цього клавіатурно-культурологічного анти-білда відбувалась приблизно так:
1 етап: пц плейт, без філмів, топи HG -- прикольно флексить, цікаво звучить, але подивимось як осядуться перші ейфорійні враження. минуло 2 дні. ні, звучить то прикольно, але пластиковий хвіст треба забирати, єдиний шлях -- спробувати алю.
2 етап: заміна плейту на алю, але ще додав філми ТХ полікарбонатні 0.125мм -- флексить сендвіч вже не так бадьоро, але звук став зібраним і сфокусованим, стало значно краще, подобається. минув день чи теж два(?). щось стаб на апстроуку якось загучний, от сюди б холі мод, мабуть зроблю.
3 етап: паралельно з заміною стабу та класичний з холі модом перебрав світчі і замінив топи і філми. пробіл -- ідеал. світчі внаслідок модів отримали загальний звук нижче, але апстроук більш виражений + буст гладкості. все супер. куди і як покращувати далі вже не знаю, поки не придумав, але триматиму в курсі)) скоріше за все, тут вже нічого не покращити і цей білд так і житиме. як palette cleanser в моєму світі вінтажних черрі. в цілому фану я отримав в процесі всіх цих забавок 3 вагони, а це в нашій справі найголовніше