Опубліковано огляди AMD Ryzen 7 9850X3D: найшвидший у світі ігровий процесор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.01.2026 14:45охолодження - це джерело проблем, воно всмокчує пил, особливо якщо ставити на одіяло. Так що мені критично важливо - без охолодження
Яка нісенітниця. Прям всі інженери охолодження для лептопів зараз перевертаються в могилі від усіх цих проблем. Лептопи мруть один за одним а ейри з пасивним охолодженням живуть
спойлер
поки преславутий епловський шлейф дисплею не переламається :gigi:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

alexeygalas: 29.01.2026 14:41MacBook AIR на 8гб і грати в Cloud Gaming серверах на процесорах ARM
Тобто дорогий преміальний ультрабук тепер може виконувати ту саму функцію, що і смартфон чи ультрабюджетний нетбук?
Хвала ARM за те, що продуктивність рівня "за 200 баксів" тепер можна купити за 1000+ баксів!
Нічого собі, оце прогрес, такий емейзінг, шатап енд тейк май мані :super:
alexeygalas
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Ну це був такий злий жарт. Звичайно це не має жодного сенсу ))
Єдиний аргумент за макбук - це якщо є проблеми з електроенергією і потрібна якомога більша автономність будь-якою ціною.
У всьому іншому особисто я б обрав PC лептоп на x64
fantomrulezz
Member

Повідомлення

alexeygalas: 29.01.2026 19:55Ну це був такий злий жарт. Звичайно це не має жодного сенсу ))
Єдиний аргумент за макбук - це якщо є проблеми з електроенергією і потрібна якомога більша автономність будь-якою ціною.
Та я стібусь :laugh:
Просто цікаво як пана армодрочера корчить від того, що його богоподібний M4 "який потужніше за 5090", в кіберпанку на ультрах видає щось біля 6 фпс :laugh:

А мак то норм річ, але річ у собі, і потрібен він в першу чергу заради деякого конкретного софту, який є лише під макОС, а уж точно не заради якогось міфічного нібито щось там всіх розривающого заліза, хоч арм хоч не арм.
alexeygalas
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 29.01.2026 21:17Просто цікаво як пана армодрочера корчить
Це все маніпуляції. Він чудово усвідомлює що це процесор не для ігор. APU взагалі річ така, що ідеального балансу не знайти в принципі. Тут або більше ЦП або більше ГП. Одночасно все і одразу не отримаєш.
Але в невибагливий геймінг арм все ж може. Яскравий приклад - Nvidia Tegra. Маю досі в зоопарку своїх Android приставок Nvidia Shield TV 2019. І з поміж усіх інших процесорів для приставок - цей в плані 3D безперечний рекордсмен.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.01.2026 14:45 раніше був макбук ейр М1 - то проблема що його не можливо було поставити на ноги - він холодний як лід, доводилось підстеляти щось
на М4 - гарячіший, але все терпимо

охолодження - це джерело проблем, воно всмокчує пил, особливо якщо ставити на одіяло. Так що мені критично важливо - без охолодження

перевірте, але ще один момент - без активної UI сесії - лише по ssh, і без підєднаного монітора та usb пристроїв

давайте модель вашого Дел

нема тому що М проци в 3-5 разів більш енерго-ефективні - роблять ту саму роботу витрачаючи в 3-5 разів менше енергії
тести можете знайти на https://notebookcheck.net/
1. Спитав в друзів з арм ейрами, у всіх схожа ситуація в плані нагріву, крім м1, ті що ще в старому корпусі, не вивозить пасивне охолодженя повноцінно, в декількох є кейси переходу на прошки і різниця помітна;
2. Воно не завжди ж працює, на xps 9320 турбінка дуже рідко в мене запускалася, та й на попередніх ноутах починаючи з 4-6 покоління інтела все було дуже ок в плані що вертушка більшість часу не працювала;
3. Не мій сценарій використання, але спробую, і в мене з'явилися сумніви щодо ваших результатів, бо мак міні на м4, судячи по тестам на https://www.notebookcheck.net/Apple-Mac ... 832.0.html, завжди крутить турбінку мінімум на 1000об/хв і мінімум там змогли зафіксувати 2,6вт;
4. 9320;
5. Тести теж кажуть що м4 +- на рівні х86 свіжих, стільки ж живуть, стільки ж роботи роблять.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 30.01.2026 10:09і мінімум там змогли зафіксувати 2,6вт
в мене показує десь так само
щоб отримати менше 1 Вт - потрібно без UI сесії і без підєднаних монітора, провідних мишки і клави
в мене він так стоїть і як сервер паше
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd
даж не знаю чи вийде на ноуті так, хіба пробувати з закритою кришкою
Malakhovskyy
Junior

Повідомлення

fantomrulezz: 29.01.2026 21:17
alexeygalas: 29.01.2026 19:55Ну це був такий злий жарт. Звичайно це не має жодного сенсу ))
Та я стібусь :laugh:
Просто цікаво як пана армодрочера корчить від того, що його богоподібний M4 "який потужніше за 5090", в кіберпанку на ультрах видає щось біля 6 фпс :laugh:

А мак то норм річ, але річ у собі, і потрібен він в першу чергу заради деякого конкретного софту, який є лише під макОС, а уж точно не заради якогось міфічного нібито щось там всіх розривающого заліза, хоч арм хоч не арм.
Ну насправді м4 про в офіційному порті в 2560х1440 настройки все по максимуму - 60фпс в демо видає стабільно. Можу відос викласти якщо не вірите )) але так. Мак по цьому крутить вентилятори як не в себе і гріється. Ну і так питання портуваня ігор. Ніхто цим займатися не буде. А грати через умовний вайн це фігня повна.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Malakhovskyy: 31.01.2026 03:32Ну насправді м4 про в офіційному порті в 2560х1440 настройки все по максимуму - 60фпс в демо видає стабільно. Можу відос викласти якщо не вірите )) але так. Мак по цьому крутить вентилятори як не в себе і гріється. Ну і так питання портуваня ігор. Ніхто цим займатися не буде. А грати через умовний вайн це фігня повна.
Ага, звісно, вірю я повірив в те, що м4 про видає 60 фпс на максимальних налаштуваннях :lol:
Зображення
Правда не 60 фпс, а 14.
Ой, як невдобно вийшло.

А 60 фпс+ воно то нібито може видавати, от тільки на низьких налаштуваннях, без рейтрейсингу взагалі (навіть базового, трасування шляху тим більш) і з гівняним епловським апскейлером metal fx, який найгірший на ринку (поступається навіть xess, про якесь порівняння з фср4 чи тим більш длсс4 навіть мова не йде) і видає страшне мило, як в найперших апскейлерах 8 років тому.

Тобто ноут за 2000+ баксів робить те, що може зробити віндовий ноут за 800 баксів з rtx3050, причому робить гірше.
Відповісти