► У мене досі якась "цікава фігня" твориться з пам'яттю в Сталкері 2.
Те, що 6Гб відеопам'яті по саму "маківку" завантаженої 1660 не вистачає - це зрозуміло, поступово росте використання ОЗУ - коли перевалює за 20-22Гб, то часто відбувається таке, що відеокарта раптово "розвантажується", показує картинку в 3-5фпс-а, а моніторинг "оперативки" в цей момент завалюється в 24Гб+, може і до 32Гб дойти. Така "аномалія" - плюс-мінус регулярна і єдиний "артефакт", який я з цього всього отримую кожного разу - це кілька матюків і перезавантаження гри з "нуля"
Inqizitor2022: ↑
27.01.2026 18:35
...если браузер с кучей вкладок, торрент качалка, игрушка в памяти современная... А если ещё и какой-то другой софт в фоне и прочее - то 64 гига уже почти закончены.
► Я - ще той любитель, окрім графічних редакторів, паралельно "повісити" в систему всякого-різного, особливо враховуючи постійно ввімкнений другий-допоміжний монітор на "встройці" "проца", що теж віджирає кілька Гб з "оперативки" (залежно від навантаження). Ну... десь за 40Гб... ну - до 50-ти. Єдине поки де можу злостно і внаглу завантажити всі 63(-скільки-там-доступно-?)Гб оперативної пам'яті - це тупо включити (не зрозуміло нащо) одразу ще й кілька віртуальних машин (на кожну з яких виділено від 4Гб до 16Гб, залежно від їх виду).
► Як на мене,
на сьогодні, з усіма "дурками" - 32Гб може й буде піджимати, але от
48Гб - то вже нормальний запас такий собі (звісно, не враховуємо сюди специфічну, важку для ОЗУ професійну роботу).
►

То це хіба що для таких "покручених" "ПК-ентузіастів" як я,
- спойлер
- що збирають нову машину з прицілом на 10 років експлуатації без планового капітального апгрейду протягом такого десятиліття. Але навіть і так:
- коли я не в теорії, а й на практиці дуже хотів (і, впринципі, міг) взяти собі якраз 96Гб, не зараз, а ще в липні минулого року, коли ціни ще були порівняно нормальні (хоча здавалися вкрай високими
), а також враховуючи те, що камради мені зауважували, що я "не дивлячись" купую не дуже то й потрібний оверпрайс просто так і те, що я готовий був купити Ноктуу Д15 Г2 за 8тис.грн.+ (поки мені не сказали, що без розгону "проца" можна спокійно взяти ДК АК620 той же за 3тис.грн.+... переплатити в рази на рівному місці за відносно невеликий плюс по виграшу в пару-трійку градусів...)... Так от, навіть враховуючи оце все - я не зміг себе перебороти і таки взяти комплект 2х48Гб у відповідний момент. А на сьогодні - навіть не купувати по факту, а просто розглядати в теорії купівлю 96Гб - це вже одне з двох: або дуже потрібна нова машина для дійсно епічної-спец-ПК-роботи, або це черговий "техно"-блогер, що знімає хайпове відео на початку 2026 року з назвою в стилі - "Я зібрав собі новий комп на ДДР5 в 2026 році і - от, що далі..." (чи якось так), щоб окупити то все
.