AMD підготувала набори з Ryzen 7 9850X3D, пам’яттю DDR5 та CPU-кулером

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
МОНАХ
Member

Повідомлення

MqM: 26.01.2026 20:56 В наборі ще ssd бракує :D
► Краще - "маму", :D щоб вже точно створити конкуренцію по комплектації "феєричним кєтайським наборам з Алі" тільки якісним :D . А якщо серйозно, то, здається, ж недавно була новина... - де там?.. на Тайвані комплект планок продавався тільки разом з "мамкою"? Ну - от, хтось спонтанно "вкурив тему" ще тоді, поки вона саме-но зараз стає мейнстрімом: "проц" докласти і напівщасливий власник нового в 2026-му році ПК йде довго і нудно шукати "за здачу" той самий ssd/відеокарту.
Inqizitor2022: 26.01.2026 18:51 ... нужно набор 96 гиг и без ргб, чтобы меньше грелась. 96 гиг 6400 сл 28 класть.
:lol: ... а сам процесор і "охлад" до нього позиціонувати вже як подарунок, бо за такі кошти далеко не кожен навіть за реально подарункових "проца" і "охлада" зможе собі такий комплект дозволити - "...мало хто зможе це зробити" :laugh: .
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Telcontar: 27.01.2026 10:58А можна якісь пруфи на цю тему? Окрім якихось проф-задач поки 32Gb вистачає іграм і звичайним застосункам.
Это если руками почищенная винда, запускается только игра без всего остального. А если браузер с кучей вкладок, торрент качалка, игрушка в памяти современная и не чистил винду - автозапуск и прочее - это уже 40+ в зависимости от игрушки и количества вкладок в браузере. А если ещё и какой-то другой софт в фоне и прочее - то 64 гига уже почти закончены. 96 - это на вырост, чтобы не думать о памяти вообще.

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
МОНАХ: 27.01.2026 15:55бо за такі кошти далеко не кожен навіть за реально подарункових "проца" і "охлада" зможе собі такий комплект дозволити - "...мало хто зможе це зробити" :laugh: .
Ну я просто в теории написал что было бы хорошо. Понятно, что если отдельно такое брать сейчас - нужно сразу как минимум одну почку готовить на продажу :lol: :laugh:
Telcontar
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 27.01.2026 18:35 Это если руками почищенная винда, запускается только игра без всего остального. А если браузер с кучей вкладок, торрент качалка, игрушка в памяти современная и не чистил винду - автозапуск и прочее - это уже 40+ в зависимости от игрушки и количества вкладок в браузере. А если ещё и какой-то другой софт в фоне и прочее - то 64 гига уже почти закончены. 96 - это на вырост, чтобы не думать о памяти вообще.
Вінді вже багато років, на фоні висить кілька вкладок Chrome, Discord, месенджер, торент, Steam, і ще кілька маленьких приблуд у треї. Жодного разу не стикався з просадками чи вильотами через брак ОЗП.
*окрім перших патчів Сталкер 2, але там пам'ять протікала у всіх і 128Gb не рятувало :gigi:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Telcontar: 27.01.2026 20:22 ...*окрім перших патчів Сталкер 2, але там пам'ять протікала у всіх і 128Gb не рятувало :gigi:
► У мене досі якась "цікава фігня" твориться з пам'яттю в Сталкері 2. Те, що 6Гб відеопам'яті по саму "маківку" завантаженої 1660 не вистачає - це зрозуміло, поступово росте використання ОЗУ - коли перевалює за 20-22Гб, то часто відбувається таке, що відеокарта раптово "розвантажується", показує картинку в 3-5фпс-а, а моніторинг "оперативки" в цей момент завалюється в 24Гб+, може і до 32Гб дойти. Така "аномалія" - плюс-мінус регулярна і єдиний "артефакт", який я з цього всього отримую кожного разу - це кілька матюків і перезавантаження гри з "нуля" :gigi:
Inqizitor2022: 27.01.2026 18:35 ...если браузер с кучей вкладок, торрент качалка, игрушка в памяти современная... А если ещё и какой-то другой софт в фоне и прочее - то 64 гига уже почти закончены.
► Я - ще той любитель, окрім графічних редакторів, паралельно "повісити" в систему всякого-різного, особливо враховуючи постійно ввімкнений другий-допоміжний монітор на "встройці" "проца", що теж віджирає кілька Гб з "оперативки" (залежно від навантаження). Ну... десь за 40Гб... ну - до 50-ти. Єдине поки де можу злостно і внаглу завантажити всі 63(-скільки-там-доступно-?)Гб оперативної пам'яті - це тупо включити (не зрозуміло нащо) одразу ще й кілька віртуальних машин (на кожну з яких виділено від 4Гб до 16Гб, залежно від їх виду).
► Як на мене, на сьогодні, з усіма "дурками" - 32Гб може й буде піджимати, але от 48Гб - то вже нормальний запас такий собі (звісно, не враховуємо сюди специфічну, важку для ОЗУ професійну роботу).
Inqizitor2022: 27.01.2026 18:35 96 - это на вырост, чтобы не думать о памяти вообще.
:D То це хіба що для таких "покручених" "ПК-ентузіастів" як я,
спойлер
що збирають нову машину з прицілом на 10 років експлуатації без планового капітального апгрейду протягом такого десятиліття. Але навіть і так:
Inqizitor2022: 27.01.2026 18:35 Ну я просто в теории написал что было бы хорошо.
- коли я не в теорії, а й на практиці дуже хотів (і, впринципі, міг) взяти собі якраз 96Гб, не зараз, а ще в липні минулого року, коли ціни ще були порівняно нормальні (хоча здавалися вкрай високими :laugh: ), а також враховуючи те, що камради мені зауважували, що я "не дивлячись" купую не дуже то й потрібний оверпрайс просто так і те, що я готовий був купити Ноктуу Д15 Г2 за 8тис.грн.+ (поки мені не сказали, що без розгону "проца" можна спокійно взяти ДК АК620 той же за 3тис.грн.+... переплатити в рази на рівному місці за відносно невеликий плюс по виграшу в пару-трійку градусів...)... Так от, навіть враховуючи оце все - я не зміг себе перебороти і таки взяти комплект 2х48Гб у відповідний момент. А на сьогодні - навіть не купувати по факту, а просто розглядати в теорії купівлю 96Гб - це вже одне з двох: або дуже потрібна нова машина для дійсно епічної-спец-ПК-роботи, або це черговий "техно"-блогер, що знімає хайпове відео на початку 2026 року з назвою в стилі - "Я зібрав собі новий комп на ДДР5 в 2026 році і - от, що далі..." (чи якось так), щоб окупити то все :D .
longaro
Member

Повідомлення

спойлер
Inqizitor2022: 27.01.2026 18:35
Telcontar: 27.01.2026 10:58А можна якісь пруфи на цю тему? Окрім якихось проф-задач поки 32Gb вистачає іграм і звичайним застосункам.
Это если руками почищенная винда, запускается только игра без всего остального. А если браузер с кучей вкладок, торрент качалка, игрушка в памяти современная и не чистил винду - автозапуск и прочее - это уже 40+ в зависимости от игрушки и количества вкладок в браузере. А если ещё и какой-то другой софт в фоне и прочее - то 64 гига уже почти закончены. 96 - это на вырост, чтобы не думать о памяти вообще.

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
МОНАХ: 27.01.2026 15:55бо за такі кошти далеко не кожен навіть за реально подарункових "проца" і "охлада" зможе собі такий комплект дозволити - "...мало хто зможе це зробити" :laugh: .
Ну я просто в теории написал что было бы хорошо. Понятно, что если отдельно такое брать сейчас - нужно сразу как минимум одну почку готовить на продажу :lol: :laugh:
+1 хехе , на 32 Гигах тупо одним браузером можно разгуляться и все заполнить , дальше он будет вкладки усыплять ... Но раздует в добавок подкачку на 10/20 гиг , и того 40-50+ пул щас имею на 2-х Виндах ( вторая это если запустить что хочется + игра любая ) ... :laugh:
Конечно оно все на SuperFetch-ах всяких раздувается , что б был типо быстрый доступ , но это как раз и показатель аппетитов .
Потому уж никак это не могу назвать "свободой" , 48 – минимум теперь если брать после 32-х ... а лучше уже 64 . На ближайшие 10 лет расклад именно такой :rolleyes:
Но если стример и запущена одна вкладка Фейсита , то велком ;)
Відповісти