AMD використовуватиме архітектуру RDNA 3.5 для своїх iGPU аж до 2029 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Shuginubi
Member

Повідомлення

интересно, будет ли новая архитектура вообще называться RDNA 5.. были хабары о объединении CDNA и RDNA в UDNA
Grava
Member

Повідомлення

Пропоную вже видавати бан на тиждень за видалення посилання на новину :-/
Filabatya
Member

Повідомлення

Просто відмінити таку опцію при старті теми обговорення новин :up:
Polaris
Member

Повідомлення

Так с Vega так же було

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Filabatya: 26.01.2026 09:41 Просто відмінити таку опцію при старті теми обговорення новин :up:
Або просто зробити так щоб обговорювання починалось відразу з першого поста автора статті
item2
Member

Повідомлення

Для тих, хто не читає далі заголовка:
AMD планує випуск Medusa "Premium" з RDNA 5 та Medusa Halo з RDNA 5. RDNA 4 пропускають повністю. Нагадаю, що поточні Strix Point AMD теж вважає преміальним сегментом. Доступні ноути до 40 тис грн. поки без змін: RDNA 3.5.
unique-neon
Member

Повідомлення

Але загалом складається враження, що AMD зараз спочиває на лаврах і не прагне до серйозних інновацій, поки Intel намагається активно наздогнати конкурента
В мобільному сегменті вже перегнала, десь як мінімум до 29 року згідно планів амд :D

Якщо ще й bllc у інтел в наступному поколінні вистрелить, то і з десктопа посуне амд.

З серверами нз, не слідкував за цим ділом.

Тим часом амд релізить інсталер комфі юі замість адаптації редстона під рдна 3 та під вулкан чи поправити фреймпейсінг в генераторі. Пріорітети в амд пішли в аі видно.

Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:
item2: 26.01.2026 10:06Нагадаю, що поточні Strix Point AMD теж вважає преміальним сегментом.
Ні, не вважає. Лише стрікс хало, який подається як вундервафля для аі
Зображення
Востаннє редагувалось 26.01.2026 10:36 користувачем unique-neon, всього редагувалось 2 разів.
Sanьka
Member

Повідомлення

Техпроцеси вже не дають подвоювати кількість транзюків так бодро як раніше, виїжджати треба на архітектурі.
Але тягнути цю лямку до 2029 на арі 2024го....
unique-neon
Member

Повідомлення

Polaris: 26.01.2026 09:52 Так с Vega так же було

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Filabatya: 26.01.2026 09:41 Просто відмінити таку опцію при старті теми обговорення новин :up:
Або просто зробити так щоб обговорювання починалось відразу з першого поста автора статті
Або просто лінк в шапці на новину. От заголовок є, але просто текст.
OdeMix
Junior

Повідомлення

Это не значит, что другую графику использовать они не будут. Это значит, лишь то, что RDNA 3.5 будет до 29 года. Никто не мешает им использовать RDNA 5 для топовых процессоров и RDNA 3.5 для начального уровня. Ну, или буде по другому. Просто сегодняшние флагманы переименуют и сделают в 27-28 какими-то "новыми" процами начального уровня.
Scoffer
Member

Повідомлення

Цікаво, що компанія не планує розвивати RDNA 4, яка використовується в десктопних відеокартах Radeon RX 9000 і Radeon Pro.
Тупіковий шлях розвитку архітектури?
Kirakishou
Member

Повідомлення

Content Creation: AMD Win
:lol: RDNA 3.5 має апаратні баги енкодера, він кодує 1082р замість 1080р і якраз контент кріейтери про це знають. І, судячи з усього, AMD не збирається це виправляти, бо то й же AMD Ryzen AI Max+ 395 теж має цей баг, тобто AMD не робить ніяких ревізій цієї архітектури.
unique-neon
Member

Повідомлення

Scoffer
Є теорія, що рдна 4 просто не була завершена в igpu конфігураціях, на 2-12 cu, тільки 32 і 64cu

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Kirakishou: 26.01.2026 10:45RDNA 3.5 має апаратні баги енкодера, він кодує 1082р замість 1080р
Це преміум, важливо не сплутати
Alexsandr
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.01.2026 10:44 Тупіковий шлях розвитку архітектури?
Економія. Навіщо вкладатись якщо є готові блоки які конкурують хоч якось.
Але сроки, це явно програшна ситуація.
item2
Member

Повідомлення

unique-neon
Змусили мене гуглити. AMD вважає strix point преміумом, принаймні на початку життєвого шляху до зниження цін. Можу ще знайти скрінів, але лінь:
Вкладення
AMD-Zen-6-Gator-Range-Medusa-Point-Medusa-BB-CPU-Families-1-1456x817.png
unique-neon
Member

Повідомлення

item2
Ну значить в амд 7 п'ятниць на неділю, вчора був стрікс поінт преміум, а згідно самого свіжого слайду сьогодні уже ні

Зауважу також, що мій слайд від амд, офіційний, публічно зарелідений, а ваш від селено
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Kirakishou: 26.01.2026 10:45 :lol: RDNA 3.5 має апаратні баги енкодера, він кодує 1082р замість 1080р і якраз контент кріейтери про це знають. І, судячи з усього, AMD не збирається це виправляти, бо то й же AMD Ryzen AI Max+ 395 теж має цей баг, тобто AMD не робить ніяких ревізій цієї архітектури.
Ну взагалі-то media engine з енкодерами, і compute units графіки (які власне є rdna 3.5) є різними частинами чипу.
спойлер
99633_43_check-out-this-beautiful-die-shot-of-amds-new-ryzen-ai-300-strix-point-apu_full.jpg
Але можна лінк почитати? :shuffle:
unique-neon
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Тут є трохи, там же лінк на гітлаб
https://www.phoronix.com/forums/forum/l ... ost1559696
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.01.2026 10:44Тупіковий шлях розвитку архітектури?
З чого ти це взяв? 9700хт вийшла дуже ок.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 26.01.2026 11:27Але можна лінк почитати?
А VCN 4 не є частиною архітектури RDNA 3.5? Тому що проблема саме з VCN 4. Ось вам відповідь від інженера AMD Ruijing Dong (Ruijing.Dong@amd.com) щодо цього багу. Ну і просто загугліть "amd encoding 1088" та "amd encoding 1082", є багато обговорень цієї проблеми на профільних ресурсах.

Вступати в дискусію не збираюся, бо обговорював це на цьому форумі вже не раз. Зараз маю вихідний і хочу пограти в ігри, а не витрачати заряд EcoFlow на переливання із пустого в порожнє, як вже неодноразово було на цьому форумі. Я й сам користуюся продукцією AMD, але завдяки неадекватним фанатикам на цьому і не тільки форумі я потроху починаю її не любити, бо вона у мене асоціюється саме з неадекватами, а я не хочу бути частиною цього неадекватного червоного ком'юніті. Дякую.
Lorichic
Member

Повідомлення

unique-neon: 26.01.2026 11:44Тут є трохи, там же лінк на гітлаб
Такая проблема при кодинге только в av1, с HEVC проблем нет, тут на форуме были баталии, писали тестовые ролики, с HEVC 1080 пишет в 1080, как по инфо утилит, так и по визуалу
Відповісти