Огляд та тестування материнської плати MSI MAG X870E Tomahawk Max WiFi PZ для платформи AMD Socket AM5. Кажемо «ні» кабелям

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування материнської плати MSI MAG X870E Tomahawk Max WiFi PZ для платформи AMD Socket AM5. Кажемо «ні» кабелям

Чогось нікого не зацікавив огляд. Мабуть ціна. Класна плата, можна все акуратно зібрати. Але мабуть цей формат залишиться лише для дорожчих версій.
Polybius
Member

Повідомлення

Барбарис: 23.01.2026 15:13Класна плата, можна все акуратно зібрати
Погоджусь. Виглядає дійсно привабливо. Наступну систему (коли це буде :weep: ) буду обов'язково намагатися зібрати у форм-факторі з кабелями з іншого боку.
kairo
Member

Повідомлення

Барбарис: 23.01.2026 15:13Чогось нікого не зацікавив огляд. Мабуть ціна. Класна плата, можна все акуратно зібрати. Але мабуть цей формат залишиться лише для дорожчих версій.
Ціна насправді за таку комплектацію досить адекватна. Це ж АМ5, а не Інтел, де ледве не кожне покоління процесорів потребує нових материнок.
Filabatya
Member

Повідомлення

Просту 870 брав за 15(майже тисячку на стім вернули по акції), так тут біла Ешка, ще й стелс по роз'ємам :up:
Yurius
Member

Повідомлення

Гарна материнка , за 15 була б взагалі бестселером,але і так доволі розумний прайс для неї ,асус би влупив 22 ,гіга 20.
Widoon
Junior

Повідомлення

Гарні материнки PZ. Недавно купив MSI Pro b850m PZ B-)
Yurius
Member

Повідомлення

Widoon: 24.01.2026 19:13Гарні материнки PZ. Недавно купив MSI Pro b850m PZ
конкретно в цій гарного абсолютно нічого,з урахуванням ціни в 10к.
Nutbar
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
Щось MSI кожного разу програє в розташування батарейки. На моїй частково прикрита радіатором чіпсету - не зручно. Тут взагалі ніколи не здогадаєшся де. Доведеться знімати плату, щоб її замінити? Також трохи розчаровує, що охолодження m2 ssd з двох сторін тільки в першому слоті. А в іншому непогана плата, і дійсно адекватна ціна, особливо враховуючи нішевість формату :up:
kairo
Member

Повідомлення

Nutbar: 25.01.2026 01:31Щось MSI кожного разу програє в розташування батарейки.
За 25 років користування ПК, дома і по роботі, жодного разу не змінював батарейку в материнці.
Avenger80
Member

Повідомлення

kairo
Ну потому что вы их меняли (МП) чаще, чем батарейка сядет. Около 5 лет. Точно так и на работе, вы не сталкивались с компами возрастными, к примеру, Пентиум 4. :)
Востаннє редагувалось 25.01.2026 20:27 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

10+ років сандік відпахав на сабертузі і теж ніколи ту батарейку не міняв, при тому, що дошку брав б у :gigi:
для чого їх міняти, це ж не 18650 чи 21700 в марсріві :rotate:
неа, міняв тільки ключах авто той 2032)
Востаннє редагувалось 25.01.2026 20:44 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
Avenger80
Member

Повідомлення

Filabatya
Т.е. вы никогда не сталкивались с незагрузкой компа из-за Cmos setting is wrong?
kairo
Member

Повідомлення

Avenger80: 25.01.2026 20:25Ну потому что вы их меняли (МП) чаще, чем батарейка сядет. Около 5 лет. Точно так и на работе, вы не сталкивались с компами возрастными, к примеру, Пентиум 4.
В нас на роботі є компи, яким по +10 років. Навіть якщо колись і треба буде замінити, просто зняти радіатор, який над нею.
Nutbar
Member

Повідомлення

Я родичам тих батарейок вже незліченну кількість наміняв) Останню на 1151 чіпсеті. Так, не нові системи, та все ж батарейки не вічні і час неминуче настає. І зараз з відключеннями світла краще точно не стане.
kairo: 25.01.2026 20:57 Навіть якщо колись і треба буде замінити, просто зняти радіатор, який над нею.
От в тому-то й справа, що не просто. З огляду не дуже зрозуміло, але здається, щоб його зняти, треба буде зняти материнку й відкрутити гвинти зі зворотного боку. Таке… дуже не хотілося б цього робити навіть раз на 5 років :) Ще й в якусь термосуадку її запхнули, піди розберись що треба мати при собі для заміни нещасної батарейки. Я не розумію нащо MSI так знущається.
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Біла, з задніми конекторами... дійсно, порівняно - досить не висока ціна.
Nutbar: 25.01.2026 01:31 Щось MSI кожного разу програє в розташування батарейки...
► В такому виконанні - могли б на тому ж самому місці, тільки вже на звороті її припаяти :up: .
----------------------------------------------------------

► До речі... Хлопці-"томагавщики", хтось вже пробував нову прошивку? Бо, судячи з того, що 7E59v2A95 досить швидко вийшла за 7E59v2A94, оце - AGESA PI pre-1.3.0.0 updated - було "веселим"? :D
kairo
Member

Повідомлення

МОНАХ: 26.01.2026 10:41До речі... Хлопці-"томагавщики", хтось вже пробував нову прошивку? Бо, судячи з того, що 7E59v2A95 досить швидко вийшла за 7E59v2A94, оце - AGESA PI pre-1.3.0.0 updated - було "веселим"?
Я зазвичай оновлюю через місяць після релізу нового БІОСа. Тим більше, що схоже на те, що це оновлення під вихід нових ЦП.
NST1983
Member

Повідомлення

Polybius: 23.01.2026 15:26
Барбарис: 23.01.2026 15:13Класна плата, можна все акуратно зібрати
Погоджусь. Виглядає дійсно привабливо. Наступну систему (коли це буде :weep: ) буду обов'язково намагатися зібрати у форм-факторі з кабелями з іншого боку.
Аналогічно. Як на мене, якщо і корпус буде толковий, то головне що це максимально зручно і нічого не заважає при підключені конекторів.
МОНАХ
Member

Повідомлення

kairo: 26.01.2026 19:57 Я зазвичай оновлюю через місяць після релізу нового БІОСа. Тим більше, що схоже на те, що це оновлення під вихід нових ЦП.
► Поки що поверхово поковирявся в наявній інформації: місцями кажуть, що трохи знизили вольтажі не змінюючи стабільність роботи - для мене тут цікаві менші температури "проца" при "простої" і можливість виставити частоту в 2133 (у мене зараз 2000) на роботу з "оперативкою", бо раніше нижче 1,2В на "оперативку" виставити не міг, щоб підняти цю саму частоту, але все-одно ловив помилки майже одразу при тестуванні. А на 1.19В - вже завмирання і вильоти починалися...
Відповісти