по 4 добиDenon480: ↑ 23.01.2026 15:20что бы холодильник не стоял по 4 часа без электричества
Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Hotspur
Member
-
Denon480
Junior
У кого какHotspur: ↑ 23.01.2026 15:37по 4 доби
-
acm_fan
HWBOT OC Team
120 кг из ЕС - 100 евро. Такого нигде нет и вряд ли появится. Nkon смогли. Перекупы теперь всё под ноль вычистят
На видео также про брокеров из НП, кто хотел послушать.
-
EvgeniyK86
Member
Хотів узяти 50Аг але їх немає дешевше 9500, і тут попався 100Аг за 11к. То що треба було робити.acm_fan: ↑ 23.01.2026 15:09Ок, Илон, тогда зачем 100 А*ч батарея на всю котлету, когда денег не хватает?EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 07:24А поки що світло вмикають три рази по 2 годиниНичего не понятно, но очень интересно (с). Зарядной станции бы хватило за глаза.
Станцію я не захотів брати бо надивився що вони горять а ремонт дорогий + оновити акумулятор там нереально. дбж як на мене дає більше можливостей по оновленню акумулятора, а ремонт самого дбж буде простішим.
Якби ви дали якусь конкретну пораду з посиланнями що краще за ці гроші я б подивився. А так тільки критика що все не то. Не розумію сенсу цього.
Поки що із реального радили це кулон, але він не підтримує залізофосфат (або довго чекати спецверсію). Або комплект інвертор + зарядне без конкретних посилань і це небезпечна система яка потребує постійного нагляду.
Зупиняюсь на ДБЖ оскільки він дозволить налаштувати все як треба і забути. В чому ДБЖ поганий так і не сказали, окрім ціни. Але ж нічого кращого за цю ціну не знайти. Саме зараз, а не пів року тому чи десь в Китаї з очікуванням 2 тижні.
-
Hotspur
Member
78 000 грн+інвертор+установка. для боярacm_fan: ↑ 23.01.2026 15:39120 кг из ЕС - 100 евро. Такого нигде нет и вряд ли появится. Nkon смогли. Перекупы теперь всё под ноль вычистят
-
Dubass
Member
Ну так кращого по ціні зараз нема, сьогодні знайомий взяв Аккум deya на 16 кВт за 2700 $, і це на опті....Hotspur: ↑ 23.01.2026 16:4578 000 грн+інвертор+установка. для боярacm_fan: ↑ 23.01.2026 15:39120 кг из ЕС - 100 евро. Такого нигде нет и вряд ли появится. Nkon смогли. Перекупы теперь всё под ноль вычистят
-
Timedemo
Member
краще не ставити флоат взагалі, посадити до 50-60 відсотків і тримать.Геральт: ↑ 21.01.2026 14:45 Графіки ніби нормалізувались (тьху-тьху) і в мене руки чешуться щось трохи покрутити в BMS. Питання, яка напругу "зберігання" (вона ж float) лишати на ліфері 12в-му? До того стояла 13,6 (3,4 на комірку), але був потрібний макс. запас. Зараз можна трохи розслабитись. Інтернети пишуть по різному. Є ідея скинути до 13,2 (3,3 на комірку).
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
є аналог деї 6квт у когось ? за 800 баксів? сумніваюсь.murzik: ↑ 22.01.2026 08:14чому акумулятори DEYE відносно не дорогі?Rain Man: ↑ 22.01.2026 00:12SE F5 Pro-C
40 тисяч за 5квт*г це норм ціна тим паче зараз
а от інвертори у них дорогі.. і трьохфазні
-
Геральт
Member
На разі 13,2V на BMS відсічку поставив. Зовсім без Float не вийде, бо УПС не відключає напругу.Timedemo: ↑ 23.01.2026 18:52 краще не ставити флоат взагалі, посадити до 50-60 відсотків і тримать.
-
Timedemo
Member
тоді норм і так.Геральт: ↑ 23.01.2026 19:02На разі 13,2V на BMS відсічку поставив. Зовсім без Float не вийде, бо УПС не відключає напругу.Timedemo: ↑ 23.01.2026 18:52 краще не ставити флоат взагалі, посадити до 50-60 відсотків і тримать.
Відправлено через 37 хвилин 59 секунд:
класні дайнес 5.0С та дейе про С. дайнеси інколи можна купити по 770-800 баксів.Dubass: ↑ 22.01.2026 15:41 Приїхав нарешті Anenji 5 kv48v(може зміню на Anenji 6.2kv48v) , тепер шукаю аккум на 48v від 100 ah, що краще взяти?Весною напевно буду ставити панелі, якщо так і далі буде зі світлом...
-
Hotspur
Member
мені б було цікаво 12V. корпус гарний (с) 2 запобіжника. все на шинах. текстоліт. вогнегасникDubass: ↑ 23.01.2026 17:12Ну так кращого по ціні зараз нема, сьогодні знайомий взяв Аккум deya на 16 кВт за 2700 $, і це на опті....
-
murzik
Member
EvgeniyK86
чому не хочете сонячний інвертор? на олх повно пропозицій, must, axioma.
чому не хочете сонячний інвертор? на олх повно пропозицій, must, axioma.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Я не могу что-то советовать, не понимая модели использования, целей/хотелок и прочего.EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 16:27Якби ви дали якусь конкретну пораду з посиланнями що краще за ці гроші я б подивився. А так тільки критика що все не то. Не розумію сенсу цього.
Удалось понять, что быстрый заряд не нужен, а коробка всё в одном - нужно. Про шум понятно мало, но тишина это точно про доп. деньги.
BBGI-1012Pro https://lumir.com.ua/odnofazniy-inverto ... i-1012pro/ 20 А заряда, 800 китайских Вт.
BBGI-1512Pro https://lumir.com.ua/gibridniy-odnofazn ... i-1512pro/ 30 А заряда, 1200 таких же Вт.
5500 / 6000 грн. Повеселее, чем 8к грн, с тем же смыслом. Поиск за 5 мин. Вопрос лишь в наличии, вариаций таких ус-в тонны.
225 баксов (без купонов) это уровень Anenji 2000 W 12 V 80 А, вот и обзор подоспел, пока пост писал:
Кроме 80 А он ещё и в солнце умеет
Те что были в ЕС - раскупили ещё в декабре (доставка 10 дней). С купонами - как раз под Ваш прицел (получилось бы), это для понимания безумия прайса и моих недоумений по выбору. Но как уже было не раз сказано, сейчас про это говорить смысла ноль.
-
EvgeniyK86
Member
murzik
Я не хочу з олкс, бо як його перевіряти невідомо. Та і що дасть інвертор якщо панелей у мене нема, я не розумію. Та ще й за непотрібний мені функціонал треба буде добре переплатити.
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
acm_fan
Оце вже поради по ділу, дякую пішов дивитись
Я не знаю чого, але не натрапляв на ці варіанти під час пошуку, от що значить коли в темі то легко знаходиш те що треба за 5хв. Я ж не в темі, тому і питав тут порад.
Я не хочу з олкс, бо як його перевіряти невідомо. Та і що дасть інвертор якщо панелей у мене нема, я не розумію. Та ще й за непотрібний мені функціонал треба буде добре переплатити.
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
acm_fan
Оце вже поради по ділу, дякую пішов дивитись
Я не знаю чого, але не натрапляв на ці варіанти під час пошуку, от що значить коли в темі то легко знаходиш те що треба за 5хв. Я ж не в темі, тому і питав тут порад.
-
OverPow
Member
Если вы в Киеве, есть абсолютно новая Deye SE-G5.1 Pro-B за 33кDenon480: ↑ 23.01.2026 15:20Конечно понимаю, я её как раз на весну-лето беру что бы холодильник не стоял по 4 часа без электричества.acm_fan: ↑ 23.01.2026 15:09Вы же понимаете, что она раньше марта не приедет? Просто фиксирую.
Тупо лишняя
-
murzik
Member
так його можна використовувати БЕЗ панелей. Головне що він працює як ДБЖ в онлайн режимі і дає моживість налаштувати все що вам треба.EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 21:05Та і що дасть інвертор якщо панелей у мене нема
існують POWERInvertor, де лише інвертор+зарядка в одному приладі і зовнішній акум. але їх все важче щнайти. тому простіше взяти найпоширинешній варіант - сонячний гибридний інвертор. підключати панелі не обов'язково.
для котла важливо ще врахувати "сквозний нуль" і чисту синусоїду (у сонячних інверторах зазвичай це все є)
-
EvgeniyK86
Member
murzik
Так чим інвертор краще за дбж? Як для мене то він дорожче, має більше розумної начинки, процесор який може відригнути, а в роботі те саме.
Так чим інвертор краще за дбж? Як для мене то він дорожче, має більше розумної начинки, процесор який може відригнути, а в роботі те саме.
-
murzik
Member
я вже заплутався. що ви маєте на увіза під інвертором? під дбж?EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 22:28чим інвертор краще за дбж
у вас є акумулятор lifepo4 12В 100А*г
ви шукаєте варіанти, як на основі нього заживити котел+насоси? і хочете щоб це було в автоматичному режимі? щоб воно само заряджалось при появі мережвої напруги, щоб поставив і забув?
-
EvgeniyK86
Member
Все так тільки живити буду тільки насоси, котел у мене без електрики працює.murzik: ↑ 24.01.2026 07:30я вже заплутався. що ви маєте на увіза під інвертором? під дбж?EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 22:28чим інвертор краще за дбж
у вас є акумулятор lifepo4 12В 100А*г
ви шукаєте варіанти, як на основі нього заживити котел+насоси? і хочете щоб це було в автоматичному режимі? щоб воно само заряджалось при появі мережвої напруги, щоб поставив і забув?
Я шукав бюджетний варіант щоб насоси живити, і просто не розумію навіщо мені переплачувати за сонячний інвертор та ще й брати його з олкс.
ДБЖ - коробка що заряджає акумулятор коли є напруга, та бере з акумулятора енергію коли напруга в розетці пропадає. Інвертором в нашій розмові я називаю сонячний інвертор який окрім акумулятора може брати енергію іще з сонячних панелей.
Є іще інвертори без функцій зарядки (автоінвертори) які лише з 12 роблять 220. цей варіант я не розглядав і не обговорював.
-
murzik
Member
Hotspur
твій вихід
якщо вам не вистачає 2к на сонячний інвертор, який задовольняє вашому ТЗ, то може скинемось товаришу?
чому з олх? бо бариги замовляють з аліексрес і продають, те саме що і в магазинах але дешевше
ого що я знайшов
https://enko.com.ua/shop/ustroystva-pit ... p20-0312v/
інструкція
https://deps.ua/downloads/Documentation ... P20_UA.pdf
твій вихід
якщо вам не вистачає 2к на сонячний інвертор, який задовольняє вашому ТЗ, то може скинемось товаришу?
чому з олх? бо бариги замовляють з аліексрес і продають, те саме що і в магазинах але дешевше
ого що я знайшов
https://enko.com.ua/shop/ustroystva-pit ... p20-0312v/
інструкція
https://deps.ua/downloads/Documentation ... P20_UA.pdf
-
1985god
Member
EvgeniyK86
Можете тут на конференції теж інколи щось продають в барахолці.
Варіант : нормальна спеціалізована зарядка з ebay amazon та пофіг хоч з redodo de чи десятка компанії клонів/близнюків / аналогів які тут по 100 раз в темі оговорювались dc house li time power queen + така ж батарея + такий же інвертор = не треба нічого слідкувати , ну можна ще додати пару автоматів томз чи чінт за 800 грн і буде все норм .
Не існує дбж під літій залізофосфат , ринок не випускав таких і за два роки не придумав ще таких не спроектував немає в мас маркеті такого всі оці кулони це або переробки свинцю або штучні рішення.
Далі китай інвертори , вле вони всі з сонцем , сонце в нагрузку, віктрон без сонця - найкраще рішення без сонця все в одному
Victron Multiplus II GX 48V - 3000VA - 35A. https://www.nkon.nl/victron-energy-pmp4 ... 32-gx.html Є й дешевше якщо прям доообре пошукати. Викружити щось можна якесь одоробло типу :
Не бачу нічого поганого в олх, дехто з цієї теми теж продає на олх. І видно якщо в людини 10-ок акумуляторів та інверторів в оголошеннях на вибір з фотографіями, аккаунт з історією то чому не купити щось.EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 16:27Хотів узяти 50Аг але їх немає дешевше 9500, і тут попався 100Аг за 11к. То що треба було робити.acm_fan: ↑ 23.01.2026 15:09
Ок, Илон, тогда зачем 100 А*ч батарея на всю котлету, когда денег не хватает?Ничего не понятно, но очень интересно (с). Зарядной станции бы хватило за глаза.
Станцію я не захотів брати бо надивився що вони горять а ремонт дорогий + оновити акумулятор там нереально. дбж як на мене дає більше можливостей по оновленню акумулятора, а ремонт самого дбж буде простішим.
Якби ви дали якусь конкретну пораду з посиланнями що краще за ці гроші я б подивився. А так тільки критика що все не то. Не розумію сенсу цього.
Поки що із реального радили це кулон, але він не підтримує залізофосфат (або довго чекати спецверсію). Або комплект інвертор + зарядне без конкретних посилань і це небезпечна система яка потребує постійного нагляду.
Зупиняюсь на ДБЖ оскільки він дозволить налаштувати все як треба і забути. В чому ДБЖ поганий так і не сказали, окрім ціни. Але ж нічого кращого за цю ціну не знайти. Саме зараз, а не пів року тому чи десь в Китаї з очікуванням 2 тижні.
Можете тут на конференції теж інколи щось продають в барахолці.
Варіант : нормальна спеціалізована зарядка з ebay amazon та пофіг хоч з redodo de чи десятка компанії клонів/близнюків / аналогів які тут по 100 раз в темі оговорювались dc house li time power queen + така ж батарея + такий же інвертор = не треба нічого слідкувати , ну можна ще додати пару автоматів томз чи чінт за 800 грн і буде все норм .
Не існує дбж під літій залізофосфат , ринок не випускав таких і за два роки не придумав ще таких не спроектував немає в мас маркеті такого всі оці кулони це або переробки свинцю або штучні рішення.
Далі китай інвертори , вле вони всі з сонцем , сонце в нагрузку, віктрон без сонця - найкраще рішення без сонця все в одному
Victron Multiplus II GX 48V - 3000VA - 35A. https://www.nkon.nl/victron-energy-pmp4 ... 32-gx.html Є й дешевше якщо прям доообре пошукати. Викружити щось можна якесь одоробло типу :