Новини
Останні статті і огляди
Вибір роутера
-
Podolyanin
Member
Перейшов на GPon, поки 100 мбіт, але хочеться спробувати гігабіт. Порадьте роутер, бо я в них зовсім не розбираюсь, хотілось би максимум якості за мінімум грошей. Якихось особливих потреб немає - стабільний зв'язок і щоб не відвалювався. Багато пристроїв одночасно по вайфай не буде, 2-3, квартира - 68м.
-
Filabatya
Member
Сяомі бе5000 мало жре сильно пре 
-
Valdey377
Member
при таких требованиях вам подойдет практически любой , только не ноунейм) с гигабитными портами и вай фай 6, ниже уже просто нет смысла братьPodolyanin: ↑ 07.01.2026 08:18 Перейшов на GPon, поки 100 мбіт, але хочеться спробувати гігабіт. Порадьте роутер, бо я в них зовсім не розбираюсь, хотілось би максимум якості за мінімум грошей. Якихось особливих потреб немає - стабільний зв'язок і щоб не відвалювався. Багато пристроїв одночасно по вайфай не буде, 2-3, квартира - 68м.
-
Podolyanin
Member
Tenda TX2L Pro за 1350грн? Думаю для моїх потреб з головою буде і ціна не кусається.
-
Свегер
Member
Можливо, вам краще взяти щось більш надійніше та якісніше, щоб в майбутньому на років 5-7, ін-т безпроблемно працював.Podolyanin: ↑ 07.01.2026 12:18 Tenda TX2L Pro за 1350грн? Думаю для моїх потреб з головою буде і ціна не кусається.
Щось, типу такого:
Keenetic Sprinter KN-3711
Keenetic Sprinter SE KN-3712
Keenetic Racer KN-4010
Такий варіант, звісно, коштуватиме в двічі дорожче, ніж всі інші бюджетні варіанти, але, він має постійне оновлення прошивки (якщо якісь проблеми, розробники можуть виправити), зручний інтерфейс управління та легке налаштування для звичайного користувача.
-
Bruno Banani
Member
Розробники - це товариш майор?якщо якісь проблеми, розробники можуть виправити
-
Avenger80
Member
Bruno Banani
В рашке тоже ему прилетает за переименование и за то, что продались западу.
В рашке тоже ему прилетает за переименование и за то, что продались западу.
-
Tesseract
Member
Тоді уже краще візьміть Xiaomi AX3000T, він перевірений, і на деякі з них можна поставити OpenWRT з блокувальником реклами. Якщо купувати на OLX, то там є з уже встановленим OpenWRT.Podolyanin: ↑ 07.01.2026 12:18 Tenda TX2L Pro за 1350грн? Думаю для моїх потреб з головою буде і ціна не кусається.
-
vdemeshko
Member
Podolyanin
Если цель максимально сэкономить и срок не жмет то на Ali можно взять EDUP 2983 (там несколько схожим моделей) на MT7621 по скидкам в районе 20$+ - он идет сразу с предустановленным форком OpenWRT , по сути там Argon Theme добавлен , не сколько пакетов для VPN и QoS и сразу активен WiFi ну если то что видно. Он без проблем с аппаратным офлоадом тянет 1Гбит по проводу и где то до 600-700Мбит по WiFi. За свои деньги вполне адекватно - аналог TPLink AX23 по железу. MT7621 , 256RAM, 128mb flesh 4x1Gbit AX1800
Если цель максимально сэкономить и срок не жмет то на Ali можно взять EDUP 2983 (там несколько схожим моделей) на MT7621 по скидкам в районе 20$+ - он идет сразу с предустановленным форком OpenWRT , по сути там Argon Theme добавлен , не сколько пакетов для VPN и QoS и сразу активен WiFi ну если то что видно. Он без проблем с аппаратным офлоадом тянет 1Гбит по проводу и где то до 600-700Мбит по WiFi. За свои деньги вполне адекватно - аналог TPLink AX23 по железу. MT7621 , 256RAM, 128mb flesh 4x1Gbit AX1800
-
popcorn90
Junior
Хочу купити роутер за 4-5 тисяч гривень, але не знаю який буде хороший. По магазинам можна замовляти хоч з аліекспресу. Є якісь хороші варіанти?
-
strang
Member
flint 2
-
tablestikus
Member
Зручно зробили, треба буде якось погратися
-
MSiAventador
Member
-
vdemeshko
Member
https://itc.ua/news/marketyng-wi-fi-7-y ... oyashhymy/
пу пу пу пу...
интересно что будет с WiFi8
вот эти "гонки за цифирками" в названии стандарта к чему приводят 
пу пу пу пу...
-
MSiAventador
Member
vdemeshko
Навіть не вмикав тестувати цю MLO, створив дві мережі на 2,4ГГц та 5ГГц і в останній увімкнув полосу у 160МГц.
Це MLO ще 10 років буде чекати свого часу і застаріє швидше ця її теперішня неповноцінна реалізація.
Навіть не вмикав тестувати цю MLO, створив дві мережі на 2,4ГГц та 5ГГц і в останній увімкнув полосу у 160МГц.
Це MLO ще 10 років буде чекати свого часу і застаріє швидше ця її теперішня неповноцінна реалізація.
-
strang
Member
flint 2, стокова OpenWrt 21.02-SNAPSHOT
вчора вночі після чергового висаджування провайдерського аккуму і падіння аплінку налаштував фейловер канал у вигляді старлінка.
спочатку мучив аішки бо думав треба шось довго у муторно настроювати (основний - wan ppoe, фейловер - wifi starlink) але виявилось шо там буквально кілька разів мишкою клацнути та пароль мережі ввести.
.
в планах ще повісити живлення старлінку на розумну розетку та вимикати-вмикати з умовами. наприклад, коли певний час нема міської мережі, чи взагалі по падінню\підняттю wan). мати постійно робочий супутниковий і відповідно додаткові +-50w/h (за оцінками самої аппки старлінк) якось занадто//
вчора вночі після чергового висаджування провайдерського аккуму і падіння аплінку налаштував фейловер канал у вигляді старлінка.
спочатку мучив аішки бо думав треба шось довго у муторно настроювати (основний - wan ppoe, фейловер - wifi starlink) але виявилось шо там буквально кілька разів мишкою клацнути та пароль мережі ввести.
в планах ще повісити живлення старлінку на розумну розетку та вимикати-вмикати з умовами. наприклад, коли певний час нема міської мережі, чи взагалі по падінню\підняттю wan). мати постійно робочий супутниковий і відповідно додаткові +-50w/h (за оцінками самої аппки старлінк) якось занадто//
-
Valdey377
Member
Ну квы бы хоть свои требы описали, а то получается хочу купить машину, ну вам могут и КРАЗ посоветоватьpopcorn90: ↑ 13.01.2026 11:39 Хочу купити роутер за 4-5 тисяч гривень, але не знаю який буде хороший. По магазинам можна замовляти хоч з аліекспресу. Є якісь хороші варіанти?
-
UserNameAvailable
Junior
TPLink AX23 шось не пише скільки воно жере *(
-
vdemeshko
Member
Роутеры на MT7621 жрут не сильно много 5-7Вт где-тоUserNameAvailable: ↑ 20.01.2026 16:03 TPLink AX23 шось не пише скільки воно жере *(
-
UserNameAvailable
Junior
Маршрутизатор TP-LINK Archer AX23 WiFi6 / AX1800 / 1 Гбіт/с / Підтримка технології OneMESH и Маршрутизатор TP-LINK Archer AX1500 WiFi 6 / 1 Гбіт/с/ 4LAN / OFDMA і MU-MIMO/ підтримка технології MESH рассматриваю для дома и под вифи6, а вот сосика в тесте топит за Netis NC21-дешево и сердито что для дома надо. И человеку не докажешь ни чего.