Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Свегер
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 10.01.2026 15:02 Доброго времени суток
Помогите с выбором, нужен 2к мин 180-200гц, в основном для игр и дефолтного серфа браузера. Остановился на Asus TUF Gaming VG27AQML1A, но такое чувство что абсолютно все в 2025 разучились делать мониторы, у каждой модели лотерея когда вылезет брак по отзывам. Бюджет в районе 15к, оледы я так понял в этом бюджете вообще не найти, там все минимум от 25к
Якщо, вам хочеться монітор саме від Asus, то в діапазоні ~ 15тис., ви, також, вже можете поглянути на варіанти їхньої більш якіснішої і вищої серії від ROG Strix.
Щось типу такого:
Asus ROG Strix XG27ACMES-W білий, чи якийсь інший із цієї серії, якщо по ціні влаштовуватиме.
А, TUF Gaming - це більш бюджетна ігрова серія, хоча, це все відносно звичайно, але в них якось так...
Ще, як на мене, із варіантів в таку ціну, можете розглянути ось ці моделі:
BenQ Mobiuz EX271Q
та VA монітор від Samsung - Odyssey G65B (S27BG65)
Також, в даний ціновий діапазон підпадають Mini Led монітори від AOC (Q27G3XMN) та Xiaomi (G Pro 27i), хоча, можливо, вони більш лотерейні
TvoqBatya
Junior

Повідомлення

walkman3000: 10.01.2026 17:38
TvoqBatya: 10.01.2026 15:46
Ну мб Alienware/LG и хорошие, только проблема что я их вообще не вижу в магазинах чтобы приехать на место и проверить на те же пиксели битые, а брать онлайн с таким % брака как читаю чёт не варик вообще
почти в любом отделениии новой почты есть розетка
Отлично, только шо я там проверю без изображения, прийти домой и осознать что там брак по герцовке и половина экрана в чёрных мёртвых пикселях?) лишние хобота только за доставки платить и пол часа до отделения идти
Тут уже другой вопрос как часто алиенвары появляются у нас чтобы можно было в магаз прийти проверить

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Свегер: 10.01.2026 18:29
TvoqBatya: 10.01.2026 15:02 Доброго времени суток
Помогите с выбором, нужен 2к мин 180-200гц, в основном для игр и дефолтного серфа браузера. Остановился на Asus TUF Gaming VG27AQML1A, но такое чувство что абсолютно все в 2025 разучились делать мониторы, у каждой модели лотерея когда вылезет брак по отзывам. Бюджет в районе 15к, оледы я так понял в этом бюджете вообще не найти, там все минимум от 25к
Якщо, вам хочеться монітор саме від Asus, то в діапазоні ~ 15тис., ви, також, вже можете поглянути на варіанти їхньої більш якіснішої і вищої серії від ROG Strix.
Щось типу такого:
Asus ROG Strix XG27ACMES-W білий, чи якийсь інший із цієї серії, якщо по ціні влаштовуватиме.
А, TUF Gaming - це більш бюджетна ігрова серія, хоча, це все відносно звичайно, але в них якось так...
Ще, як на мене, із варіантів в таку ціну, можете розглянути ось ці моделі:
BenQ Mobiuz EX271Q
та VA монітор від Samsung - Odyssey G65B (S27BG65)
Також, в даний ціновий діапазон підпадають Mini Led монітори від AOC (Q27G3XMN) та Xiaomi (G Pro 27i), хоча, можливо, вони більш лотерейні
Не обязательно Асус, прост показался оптимальный не знаю и по герцовке норм. По остальным спс гляну. Почитав отзывы вообще разочаровался в нынешних мониторах, если не сразу битые пиксели, то появляются буквально через пару недель, сижу на 10 летнем самсунге с ним вообще 0 проблем кроме сенсорных кнопок, а щас meh
Свегер
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 10.01.2026 18:57
Отлично, только шо я там проверю без изображения, прийти домой и осознать что там брак по герцовке и половина экрана в чёрных мёртвых пикселях?) лишние хобота только за доставки платить и пол часа до отделения идти
Тут уже другой вопрос как часто алиенвары появляются у нас чтобы можно было в магаз прийти проверить
Як варіант, можете дізнатися у вашому пунті видачі товарів, чи можна перевірити монітор на биті пікселі.
Також, великі ін-т магазини, надають послугу перевірки на биті пікселі перед відправленням (але скоріше за все, не безкоштовно).
Для вас, ідеальний варіант, якщо бажаєте перевірити в пункті видачі - це взяти з собою ноутбук (якщо немає, то попросити у знайомих) і там на місці перевірити, зайшовши з нього на ін-т сайт для перевірки екранів-моніторів, чи просто завантажити однотонні кольорові зображення.
Биті пікселі, якщо зір не дуже, можна перевіряти за допомогою лупи. Сильні засвідчення також будуть помітні, але при яскравому освітленні перевіряти в пункті видачі буде важче, лише якщо чимось накритись з монітором, або можливо в них є окремима кімната де можна буде зменшити/приглушити освітлення. Виражений глоу-ефект, при яскравому світлі, ви наврядчи зможете побачити.
TvoqBatya: 10.01.2026 18:57 Не обязательно Асус, прост показался оптимальный не знаю и по герцовке норм. По остальным спс гляну. Почитав отзывы вообще разочаровался в нынешних мониторах, если не сразу битые пиксели, то появляются буквально через пару недель, сижу на 10 летнем самсунге с ним вообще 0 проблем кроме сенсорных кнопок, а щас meh
З приводу того, що з часом з'являються биті пікселі, то таке звісно може трапитися, але це більше бюджетному асортименті поширене. В середньому та дорогому сегменті в основному все норм. Якщо в перші місяці нічого не з'явилося, то далі має бути все гаразд. Хоча з нашими сьогоднішніми реаліями, все ж звісно краще підключатися через якийсь ДБЖ.
Також, при такому розширенні екрану 2K(QHD), навіть декілька битих пікселів вже не будуть досить виражені і помітні (можливо, якщо вони будуть десь по центру екрану, тоді так), а якщо десь з боку то ви їх і помічали не будете. Сильні засвідчення це однозначно гірше ніж декілька битих пікселів десь в кутку екрану. А якщо пікселів більше 5 чи 10 це в залежності від виробника, то тоді це вже вважається гарантійним випадком і вам мають замінити його, або повернути кошти
walkman3000
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 10.01.2026 18:57Отлично, только шо я там проверю без изображения, прийти домой и осознать что там брак по герцовке и половина экрана в чёрных мёртвых пикселях?) лишние хобота только за доставки платить и пол часа до отделения идти
взять ноут, если своего нет то у знакомых. а то получается, что единственный вариант это то, что там у вас в городе в наличии у сетевиков стоит в зале. тогда давайте список с ценами
TvoqBatya: 10.01.2026 18:57Тут уже другой вопрос как часто алиенвары появляются у нас чтобы можно было в магаз прийти проверить
даже если и каким то чудом он появится, то цена вам не понравится
TvoqBatya: 10.01.2026 18:57Почитав отзывы вообще разочаровался в нынешних мониторах, если не сразу битые пиксели, то появляются буквально через пару недель
если читать отзывы, в которых всегда у кого-нибудь проблемы, то останется только в окно смотреть. никто вам откровенный трешак не будет советовать, все остальное по воле Омниссии :D
TvoqBatya
Junior

Повідомлення

Свегер: 10.01.2026 19:33
TvoqBatya: 10.01.2026 18:57
Як варіант, можете дізнатися у вашому пунті видачі товарів, чи можна перевірити монітор на биті пікселі.
Також, великі ін-т магазини, надають послугу перевірки на биті пікселі перед відправленням (але скоріше за все, не безкоштовно).
Для вас, ідеальний варіант, якщо бажаєте перевірити в пункті видачі - це взяти з собою ноутбук (якщо немає, то попросити у знайомих) і там на місці перевірити, зайшовши з нього на ін-т сайт для перевірки екранів-моніторів, чи просто завантажити однотонні кольорові зображення.
Биті пікселі, якщо зір не дуже, можна перевіряти за допомогою лупи. Сильні засвідчення також будуть помітні, але при яскравому освітленні перевіряти в пункті видачі буде важче, лише якщо чимось накритись з монітором, або можливо в них є окремима кімната де можна буде зменшити/приглушити освітлення. Виражений глоу-ефект, при яскравому світлі, ви наврядчи зможете побачити.
TvoqBatya: 10.01.2026 18:57 Не обязательно Асус, прост показался оптимальный не знаю и по герцовке норм. По остальным спс гляну. Почитав отзывы вообще разочаровался в нынешних мониторах, если не сразу битые пиксели, то появляются буквально через пару недель, сижу на 10 летнем самсунге с ним вообще 0 проблем кроме сенсорных кнопок, а щас meh
З приводу того, що з часом з'являються биті пікселі, то таке звісно може трапитися, але це більше бюджетному асортименті поширене. В середньому та дорогому сегменті в основному все норм. Якщо в перші місяці нічого не з'явилося, то далі має бути все гаразд. Хоча з нашими сьогоднішніми реаліями, все ж звісно краще підключатися через якийсь ДБЖ.
Також, при такому розширенні екрану 2K(QHD), навіть декілька битих пікселів вже не будуть досить виражені і помітні (можливо, якщо вони будуть десь по центру екрану, тоді так), а якщо десь з боку то ви їх і помічали не будете. Сильні засвідчення це однозначно гірше ніж декілька битих пікселів десь в кутку екрану. А якщо пікселів більше 5 чи 10 це в залежності від виробника, то тоді це вже вважається гарантійним випадком і вам мають замінити його, або повернути кошти
У Розетки/Телемарта есть проверки, но чёт оверпрайс как то, всякие комфи/фокстрот вроде там можно на месте бесплатно проверить

Та меня даже 1 где то в углу тригерить будет мне кажется) вот засветы тоже да, но мне кажется это больше при фильмах ролять будет :-/

Ещё смотрел на Gigabyte M27Q3, или у них прям все плохо?

Не думал что так сложно будет выбрать монитор лол, думал все уже научились брак минимизировать

Відправлено через 7 хвилин 44 секунди:
даже если и каким то чудом он появится, то цена вам не понравится
А шо они прям такие редкие?
если читать отзывы, в которых всегда у кого-нибудь проблемы, то останется только в окно смотреть. никто вам откровенный трешак не будет советовать, все остальное по воле Омниссии :D
Так ну половина отзывов норм, половина нет, чисто рулетка
взять ноут, если своего нет то у знакомых. а то получается, что единственный вариант это то, что там у вас в городе в наличии у сетевиков стоит в зале. тогда давайте список с ценами
Та любой массмаркет есть который в розетках/фокстротах/комфи, для меня ток открытие было что LG вообще нет, всегда казалось что они к нам норм возят технику
Leoniddd
Junior

Повідомлення

Приобрел Samsung Odyssey OLED G8 G81SF (LS32FG812SIXCI/UA),матовый,сам брал на страх и риск слишком мало отзывов,если у кого то вопросы welocome
Свегер
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 10.01.2026 20:29 У Розетки/Телемарта есть проверки, но чёт оверпрайс как то, всякие комфи/фокстрот вроде там можно на месте бесплатно проверить

Та меня даже 1 где то в углу тригерить будет мне кажется) вот засветы тоже да, но мне кажется это больше при фильмах ролять будет :-/

Ещё смотрел на Gigabyte M27Q3, или у них прям все плохо?

Не думал что так сложно будет выбрать монитор лол, думал все уже научились брак минимизировать
...Чим більше розширення екрану, тим менший розмір пікселя і тим менш помітний він буде. Звісно, десь по центру він буде більше попадатися на очі, але всеодно в 2K(QHD) розширенні він досить маленького розміру і буде малопомітний. При фільмах/відео/іграх, навпаки, битий піксель і засвічення менше помітні ніж в однотонному зображенні.
... Gigabyte M27Q3 - це новинка кінця 25 року. Тому інформації та відгуків ви про нього навряд чи багато знайдете. В Gigabyte - це бюджетна серія, щось на зразок Asus VG27AQML1A, який ви спочатку дивилися.
Якщо він вам подобається, то, спокійно купуйте і перевіряйте, щоб був без дефекту і вас влаштовував по якості та зображенню - це стосується будь-якого товару, хоч дешевого, хоч дорогого. Брак може попастися в будь-чому, від цього ніхто не застрахований.
Тим більше, у вас буде трирічна гарантія, якщо з монітором буде якась більш суттева проблема.
Із якісних фірм по моніторам - це першу чергу BenQ та Dell. В інших з якістю трохи гірше, тому в них, щоб було надійніше, краще купувати щось із їхнього середньоцінового асортименту, а не переривати бюджетний сегмент в надії на те, що пощастить і буде все норм
TvoqBatya
Junior

Повідомлення

В Gigabyte - це бюджетна серія, щось на зразок Asus VG27AQML1A, який ви спочатку дивилися.
Ну не сказал бы, что 15к для ips прям бюджетно, тот же AW2723DF в такую же цену, хотя все хвалят, это все таки не 7-8 что некоторые предлагают, там то уже понятно +- что рассчитывать за такую цену, но 15к вполне норм цена имхо чтобы получить норм монитор

не знаю конечно мож я отстал и 15к это уже бюджет вариант :-/
heidfeld
Member

Повідомлення

Свегер: 10.01.2026 21:23 Із якісних фірм по моніторам - це першу чергу BenQ та Dell.
:lol: :lol: :lol: Dell :facepalm: это самая помойка. клеет свою лейбу на оем и впаривает мамонтам втридорога.
Из качественных фирм это только Eizo. все остальное -+, кроме откровенного ноунейма.
walkman3000
Member

Повідомлення

о, ща нам самурай гайдзин расскажет куда делось знаменитое японское качество за последние, ну пусть будет 20 лет
skaz19
Member

Повідомлення

Привіт.

Зараз маю доволі старий монік АОС - 32 дюйми IPS 2К - 75Гц

в цілому з ним все добре без зауважень але хочеться щось нового кращого.

Розмір менший не хочу тому 32 або більше (але не знаю чи варто брати більше)

Олед цікавий - але я по 8-10 годин в день в роботі сайти і документи (тому гнуті також не цікавлять) - не думаю що найкращий варіант і є питання по вигорянню (ігри будуть по вихідним)

тому схиляюсь до IPS все ж таки

Зупинився поки на такому варіанті ROG Swift PG32UQXR

32-inch 4K UHD (3840 x 2160), 160Hz (above 144Hz), 1ms, Fast IPS, DisplayHDR™ 1000, 96% DCI-P3, mini LED, local dimming, Quantum Dot technology, FreeSync Premium Pro, HDMI 2.1, DP 2.1 - ціна 33к орінєнтовно - відно 5070ті

чи плюнути на вигоряння і взяти ОЛЕД ??

вислухаю ваші за і проти - пропозиції
Filabatya
Member

Повідомлення

skaz19
пів ціни оледа ще би дав, при умові що там буде не менше 1К зон затемнення, 500 паперів не більше :gigi:
я би взяв олед і поставив до наявного, статику по можливості би кидав на нього і кайфував все інше на оледі, але тоді питання чи не взяти 55тку телевізор за ці ж гроші)
Востаннє редагувалось 11.01.2026 16:01 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
skaz19
Member

Повідомлення

Filabatya: 11.01.2026 15:49 skaz19
пів ціни оледа ще би дав, при умові що там буде не менше 1К зон затемнення, 500 паперів не більше :gigi:

А є такі варіанти щоб було не менше 1к зон затемнення ??

у варіанті вище - 576 independent LED zones

Які ваші варіанти - пропозиції?
Свегер
Member

Повідомлення

skaz19: 11.01.2026 15:52 Які ваші варіанти - пропозиції?
Можете ще такий розглянути:
BenQ MOBIUZ EX321UX
spong
Member

Повідомлення

А що такого є в цих mini LED що вони коштують як QD OLED та навіть більше ?
Rhizone
Member

Повідомлення

skaz19
Якщо брати монітор на фалд, то треба вже йти по шляху сильних сторін, а не поєднувати так собі поєднуване, тобто IPS та local dimming.
У вас два адекватних варіанта: або VA + фалд, або олед.
odessitmws
Member

Повідомлення

Rhizone: 11.01.2026 17:26або VA + фалд
профильный Neo G7 и правда очень хорошо подражает оледу главное не сильно выкручивать яркость и ореолов можно сказать не видно на контенте
Sashr
Member

Повідомлення

Leoniddd: 10.01.2026 20:34 Приобрел Samsung Odyssey OLED G8 G81SF (LS32FG812SIXCI/UA),матовый,сам брал на страх и риск слишком мало отзывов,если у кого то вопросы welocome
В мене такий же на 32 вже півроку як.
Монітор шикарний, хоч це і перший мій OLED.
Особисто мені подобається те, що він матовий. Хоч в інтернетах багато жаліються, що краще глянцевий. Як на мене, то відсутність віддзеркалень - хороша опція.
З мінусів - ніжне захисне покриття. Я вже встиг своє коцнути кабелем HDMI і зробити вмятину. Матриця не постраждала і з часом перстав помічати взагалі, але сам факт слабкого захисту - все ще проблема сучасних OLED.
Востаннє редагувалось 11.01.2026 17:45 користувачем Sashr, всього редагувалось 2 разів.
SergN
Member

Повідомлення

skaz19: 11.01.2026 15:37 по 8-10 годин в день в роботі сайти і документи ... ігри будуть по вихідним
В даному випадку орієнтувався б на ту сферу використання, якої буде найбільше. І якщо це статична робота, то підтримаю:
skaz19: 11.01.2026 15:37тому схиляюсь до IPS все ж таки
Відповісти