AlexWest: ↑
02.01.2026 09:11
Геральт, світова спільнота з вами не згодна щодо помпезності й масштабів. Назвіть два, або хоча б один гідний аналог ККД, в жанрі реалістичної РПГ від першої особи (можна й не від першої, якщо дуже складно).
Де про "помпезність" від світової спільноти почитати можна?
"Гідний" це вже субєктивщина. "Реалістична" десь так само, але я розумію, про що мова. І в цьому "жанрі" в принципі не так багато забавок. Mount & Blade хіба що на думку спадає. Відсутність ельфів не робить гру автоматично "гідною" чи "помпезною". А гіршої бойовки просто не існує. Навіть соулси, в прихильності до яких мене важко запідозрити, і ті цікавіші.
Fast travel там такий самий, як і в RDR - безглуздий. Його фактично нема. Бо гравець має витрачати час на добирання, а не на ігролад. Скільки там телепортів на таку "масштабну і помпезну" гру? Ото ж бо.
Маячня щодо відкритого світу? Його на UE5 (і не тільки на ньому) зараз кліпають однією рукою, попиваючи каву.
Пан з ігродеву, я так розумію? А С2 стільки разів переносили, бо постачальник кави підвів? Ну хоч з тестуванням погодився, вже щось.
Відкритий світ - це слабкий підхід "розважте себе самі, гравці" (не у всіх випадках). Лінійна, покадрово зрежисована пригода, потребує значно більше творчих вмінь і креативності. А щодо масштабів тестувань, ну так не роздувайте свої відкриті світи до хворих масштабів, і тестувати довго не доведеться.
То ж якраз про KCD. А лінійна, покадрова - Е33.

То даремно, виходить, сперечаємось.
Ну й на завершення цієї безглуздої суперечки, прошу назвати гру зі складною "неоднокнопочною" бойовкою, бажано від першої особи, але можна й від інших осіб.
Та будь-що. Всі соулси автоматом, бо убер кнопки нема. І треба крутитись вужиком, щоб і продамажити і під роздачу не попасти. А роздають там боляче. Відьмаки/асасіни в туди ж. Цусіма та ж. FarCry Primal. Ще раз: будь-що і цікавіше і різноманітніше і динамічніше.
Я одному поціновувачу KCD пропонував парі, можу й вам запропонувати, бо він щось не підтримав ідею. Ви мені сейв з KCD/KCD2 перед будь-якою сюжетною (а можна і не сюжетною) дуеллю, а я вам сейв перед сюжетним боєм з Е33. Та можу і з іншої забавки, не суть. Моя задача - виграти ту дуель з використанням найменшої кількості кнопок, ваша - аналогічно. Глянемо записи боїв і оцінимо, де примітивніше.
Бойовка - погано. В дуелях. Стінка на стінку - мега погано. Карикатурно навіть. Дальній бій просто нікчемний. Бій з коня в тому ж В3 мав сенс, тут - ні. Босів нема, цікавих противників, відповідно, також
Стелс - погано. АІ сліпий, глухий і тупий в повсякденному житті і з 6м чуттям в заскриптованих епізодах.
Покер програє і собаку з зоряних війн і тим більше гвінту. Ітого, мініігри - погано. Алхімія і подібне - незвично, круто і дуже цікаво. Тільки useless.
Інтерфейс - погано. Меню перевантажене і незручне, HUD навпаки, - без потрібних елементів
Управління - погано. Коня по-людськи пришпорити не можна. Піруети мишкою під час бою - взагалі за межею.
Камера - погано, липне до ворога і забирає контроль бою в гравця. Через що бій з 1+ противниками, які стоять поруч, перетворюється на змагання з камерою.
Графіка - пейзажі ок, як тільки до чогось ближче підійдеш, велкам низькоякісні текстури.
Звук - погано. Там заснути можна під час "напруженого" бою від тих мелодій. Жодної епічності
Кат сцени/діалоги - погано. З недавніх моїх пройдених: Bloodlines 2, Е33, Mafia OC, Doom DA. Всі 4 в цій компоненті на голову розбивають сабж.
Фізики нема. В відро на землі можна залізти обома ногами і воно не зрушить з місця. Використання оточення, відповідно, не можливо. Не можна скинути мішок/камінь на болванчика. Та що там, карабкання в гору вже може бути проблемою. 2025 на дворі, герой не може лізти в гору. Згадався облівіон з отими стрибками вверх з затисненою W
і т.д. і т.п.
Це так, тільки навскидку. Якби грав прямо зараз, ще б можна було додати.