SK Hynix очікує, що дефіцит оперативної пам’яті триватиме до 2028 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 19:00загальновідомий факт, що їх немає, тому що фізіологія: банально швидкість реакції вже не та у організму, ось і все пояснення.
Так це все і є похідні роботи ЦНС, які пов'язані між собою. Щоб на щось швидко зреагувати, в організмі має відбутися реакція, яка запускає ланцюг біохімічних процесів, які в цілому і підпадають під визначення "стрес".

leif: 14.12.2025 19:00я з вами не погодився одразу і не погоджуюсь досі. ну, нічого страшного, це не заважає продовжувати діалог
Я так і не зрозумів, що ви від мене хочете. Я вам ще на початку відповів, що якщо ігри не заважають людині розвиватися у інших сферах життя - то це ок, якщо заважають - то це не ок. Вас щось не влаштувало. Мабуть моє продовження цієї думки- що часто виходить так, що ігри все ж таки заважають.
Я не хочу особисто вам щось доводити (бо ви завжди можете сказати, що в вас не так. Та й у вас дійсно може бути не так, бо завжди є якісь крайнощі чи виключення, і я вас не знаю, щоб доводити вам, як у вас), а дивлюсь на це як на суспільний процес в цілому. І вважаю, що це не найкраща суспільна тенденція, що середній вік геймерів 30-40 років, в той час коли спостерігається катастрофічне падіння народжуваності. Тобто, замість того, щоб заводити родини та дітей люди самі як діти граються в іграшки. Звичайно, геймінг- це далеко не основна та єдина причина цього явища, але взаємозв'язок (хоч і не прямий) існує.
Це що стосується питання віку та ігор, якщо занурюватись у цю тему. Ну і тейк, з якого я починав - людина у розквіті сил може дозволити раз на 5 років собі вкласти в своє хоббі на кілька сотень доларів більше (якщо хоче красиву графіку, а якщо не хоче, то їй навіть це не треба робити). А від щоденного плачу на форумах та соцмережах на цю тему - мало що зміниться. До того ж, скоріш за все, застарівання заліза в найближчі роки ще сповільниться (бо всі сили будуть брошені у сферу ШІ, а не в споживчий сектор), а розробники зосередяться на кращій оптимізації (бо рецепт: "просто купіть потужніше залізо" - перестане діяти, бо потужніше залізо стане виходити значно рідше). Тобто це тепер витрата навіть не на 5 років, а на більший період.
Denvys5
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 18:28Але чомусь у кіберспорті гравців за 30 вже немає. Бо не вивозить організм такий стрес.
Смішно
в тій же продоті (де я хоч колись орієнтувався) досі грають "старпери" яких народ бачив ще 15 років тому на змаганнях - Puppey, Aui_2000, KuroKy, xiao8 - всім за 30

В кіберспорті молодим простіше тримати планку, саме на цьому люди з віком випадають. Особливо актуальна проблема в іграх де метагейм значно змінюється з часом (та ж дота)

Про "такий стрес" чогось ви не можете сказати про футболістів чи баскетболістів. Їх "щось" теж викашує під 35, стресу певне багато :-/

А яке відношення професійний "стрес" має до відпочинку (поганяти м'яча на вулиці це ж теж відпочинок)?
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 20:22Так це все і є похідні роботи ЦНС, які пов'язані між собою.
ні, навіть якщо ви будете жити з нульовим рівнем стресу, з віком ви втратите швидкість реакції, що б ви не робили. облиште цю маячню про стрес, вона не має під собою жодних підстав в контексті розмови.
Tiufin: 14.12.2025 20:22Вас щось не влаштувало.
нічосі)) тобто ви накидаєте і так:
Tiufin: 14.12.2025 13:57Великі дядькі 30-40 років плачуться, що тепер не пограти в якусь іграшку через дорогі відеокарти (а тепер і пам'ять)
і так:
Tiufin: 14.12.2025 14:49це дивно та навіть сумно, якщо основна аудиторія для ігор - це дядьки 30-40 років
і навіть так:
Tiufin: 14.12.2025 15:27просто наведу пару фактів, які і є основним доказом того, що основна цільова аудиторія ігор - це діти (не кажучі вже про те, що саме слово "гра" якби натякає на це)
а потім такий "ой, шо ви від мене хочете не розумію" :laugh: :lol: ну, ви якось вже визначайтесь, ви накинути лайна на вентилятор прийшли чи навіщо
Tiufin: 14.12.2025 20:22Мабуть моє продовження цієї думки- що часто виходить так, що ігри все ж таки заважають.
де це "часто"? заважають саме ігри? наведете пруфи, якщо це не з вашої фантазії взято?
Tiufin: 14.12.2025 20:22І вважаю, що це не найкраща суспільна тенденція, що середній вік геймерів 30-40 років, в той час коли спостерігається катастрофічне падіння народжуваності.
ага, ігри винні :laugh: :lol: а кацапи на нас напали, тому що переграли в батлфілд. оце точно не тези бабулі під під'їздом
Tiufin: 14.12.2025 20:22Звичайно, геймінг- це далеко не основна та єдина причина цього явища, але взаємозв'язок (хоч і не прямий) існує.
так і пишіть: "я припускаю, але не маю доказів, що такий зв'язок існує", а то виходить ніби ви щось знаєте і володієте своєю інформацією, натомість видаєте домисли за факти.
Tiufin: 14.12.2025 20:22А від щоденного плачу на форумах та соцмережах на цю тему - мало що зміниться
а ви думаєте, хтось тут розраховує, що від його посту щось зміниться? ) аж ніяк. це доля всіх подібних майданчиків в цих ваших інтернетах, можна було б і звикнути вже
Tiufin: 14.12.2025 20:22До того ж, скоріш за все, застарівання заліза в найближчі роки ще сповільниться (бо всі сили будуть брошені у сферу ШІ, а не в споживчий сектор), а розробники зосередяться на кращій оптимізації (бо рецепт: "просто купіть потужніше залізо" - перестане діяти, бо потужніше залізо стане виходити значно рідше). Тобто це тепер витрата навіть не на 5 років, а на більший період.
знову ваші припущення, але тут подивимось, не знаю як воно буде, важко прогнозувати.
unique-neon
Member

Повідомлення

Megaclite: 14.12.2025 19:09
Vlaad13: 14.12.2025 17:58 пішли виправдання від ждунів яки писали що куплять потім коли все подешевіє - а тепер типу пишуть ігри це погано і можно і на старому залізі пограти :lol:
переобувочна як вона є :laugh:
Ждуни як завжди в прольоті
Ніт! У ждунів є кошти тепер, як вище зазанчалось, на сауни, баб та мордобої :gigi:
VovaII
Member

Повідомлення

unique-neon
Саме так! А неждуни тепер вимушені сидіти дома і грати в іграшки.
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 14.12.2025 21:02Саме так! А неждуни тепер вимушені сидіти дома і грати в іграшки.
люди в постійному стресі, а ви жарти жартуєте :nunu:

майте хоч краплину співчуття
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 14:40
STARL1GHT: 14.12.2025 14:30

Не виходить. Як і не виходить те, що ігри — для дітей чи можна пограти на відеокарті за 300 баксів.

Всюди — мимо.
Ну добре :D
Нічого доброго. Якби ти хотів об'єктивно глянути на ситуацію, в не через призму своєї бульбашки, то ти б знав:
1. За даними офіційної статистики (в гуглі можеш мої слова перевірити) середній вік геймера: ~40 років.
2. Цінник на відеокарти активно пушиться виробниками і на фоні попиту то на майнінг, то не LLM — конс'юмерський ринок мало як може вплинути на це.
3. З пункту 2 випливає, що вхідний квиток давно вже не згадані «300 баксів», а під ~500-600.
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 20:34
Tiufin: 14.12.2025 20:22Так це все і є похідні роботи ЦНС, які пов'язані між собою.
ні, навіть якщо ви будете жити з нульовим рівнем стресу, з віком ви втратите швидкість реакції, що б ви не робили. облиште цю маячню про стрес, вона не має під собою жодних підстав в контексті розмови.
Tiufin: 14.12.2025 20:22Вас щось не влаштувало.
нічосі)) тобто ви накидаєте і так:
Tiufin: 14.12.2025 13:57Великі дядькі 30-40 років плачуться, що тепер не пограти в якусь іграшку через дорогі відеокарти (а тепер і пам'ять)
і так:
Tiufin: 14.12.2025 14:49це дивно та навіть сумно, якщо основна аудиторія для ігор - це дядьки 30-40 років
і навіть так:
Tiufin: 14.12.2025 15:27просто наведу пару фактів, які і є основним доказом того, що основна цільова аудиторія ігор - це діти (не кажучі вже про те, що саме слово "гра" якби натякає на це)
а потім такий "ой, шо ви від мене хочете не розумію" :laugh: :lol: ну, ви якось вже визначайтесь, ви накинути лайна на вентилятор прийшли чи навіщо
Tiufin: 14.12.2025 20:22Мабуть моє продовження цієї думки- що часто виходить так, що ігри все ж таки заважають.
де це "часто"? заважають саме ігри? наведете пруфи, якщо це не з вашої фантазії взято?
Tiufin: 14.12.2025 20:22І вважаю, що це не найкраща суспільна тенденція, що середній вік геймерів 30-40 років, в той час коли спостерігається катастрофічне падіння народжуваності.
ага, ігри винні :laugh: :lol: а кацапи на нас напали, тому що переграли в батлфілд. оце точно не тези бабулі під під'їздом
Tiufin: 14.12.2025 20:22Звичайно, геймінг- це далеко не основна та єдина причина цього явища, але взаємозв'язок (хоч і не прямий) існує.
так і пишіть: "я припускаю, але не маю доказів, що такий зв'язок існує", а то виходить ніби ви щось знаєте і володієте своєю інформацією, натомість видаєте домисли за факти.
Tiufin: 14.12.2025 20:22А від щоденного плачу на форумах та соцмережах на цю тему - мало що зміниться
а ви думаєте, хтось тут розраховує, що від його посту щось зміниться? ) аж ніяк. це доля всіх подібних майданчиків в цих ваших інтернетах, можна було б і звикнути вже
Tiufin: 14.12.2025 20:22До того ж, скоріш за все, застарівання заліза в найближчі роки ще сповільниться (бо всі сили будуть брошені у сферу ШІ, а не в споживчий сектор), а розробники зосередяться на кращій оптимізації (бо рецепт: "просто купіть потужніше залізо" - перестане діяти, бо потужніше залізо стане виходити значно рідше). Тобто це тепер витрата навіть не на 5 років, а на більший період.
знову ваші припущення, але тут подивимось, не знаю як воно буде, важко прогнозувати.
Цікава в вас манера спілкування - виривати частину фрази та сперечатись із нею, замість того, щоб сприймати фразу вцілому. Чесно, я втомився із вами сперечатись, враховуючі усі ці (інші я вже озвучував раніше) ваші маніпуляції. Ви перемогли.
leif
Member

Повідомлення

Tiufin
"Вирвано із контєкста!!" :D ага, звичайно

звісно, право ваше, інтернет-розмова справа добровільна
daesz
Member

Повідомлення

Він тренер з 2018.
Забули Snappi, karrigan, apEX, FalleN, MAJ3R.
Ще забув Virtue з R6S.
Tetronga
Member

Повідомлення

Пека геймінг знову йде в тартарари через порти з вбогою оптимізацією і величезні ціни на все :weep:
alumem
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 20:22І вважаю, що це не найкраща суспільна тенденція, що середній вік геймерів 30-40 років, в той час коли спостерігається катастрофічне падіння народжуваності
а как вы одно с другим связали?
Denvys5
Member

Повідомлення

:up:
То не про "забув", то про приклад :shuffle:
daesz: 14.12.2025 21:51Він тренер з 2018
провтикав коли дивився по ліквідпедії :dontknow:
daesz
Member

Повідомлення

Denvys5: 14.12.2025 22:44То не про "забув", то про приклад
Я Вірчу додав пізніше, бо не зреагував, що він вже також за 30 (хоча Р6С частіше живлюсь ніж той же КС), але грати в шутери на проф рівні, ще й в Т1 колективах, коли тобі за 30 - то більш показово, ніж в МОБИ (імхо звичайно).
Denvys5: 14.12.2025 22:44провтикав коли дивився по ліквідпедії
Я пам'ятав що після NewBee - він повідомив про ретайрмент :D
doc-oc
Member

Повідомлення

Та шо вы говорите?! Один из трёх барыг на рынке запугивает жертв, чтоб те бежали за овер-оверпрайс г… не задумываясь :laugh:
Странно было бы, если бы представитель бандитской группировки выступил и заявил «Без паники! Мы конечно мрази, но через полгодика нажрёмся, а вы подождите!»

Антимонопольного комитета на вас не хватает! Реально мафия, а не производители :laugh:

Отправлено спустя 4 минуты 28 секунд:
STARL1GHT: 14.12.2025 21:16
Tiufin: 14.12.2025 14:40
Ну добре :D
Нічого доброго. Якби ти хотів об'єктивно глянути на ситуацію, в не через призму своєї бульбашки, то ти б знав:
1. За даними офіційної статистики (в гуглі можеш мої слова перевірити) середній вік геймера: ~40 років.
2. Цінник на відеокарти активно пушиться виробниками і на фоні попиту то на майнінг, то не LLM — конс'юмерський ринок мало як може вплинути на це.
3. З пункту 2 випливає, що вхідний квиток давно вже не згадані «300 баксів», а під ~500-600.
Ох уж эти стереотипы пердунские «Но игры же для детишек! Шо вы переживаете?!» и «Зявона с Али и Рыксы ужаренной хватит всем!»

Не понимаю, как такие мамонты ещё не вымерли в 2025 году :laugh:
MqM
Member

Повідомлення

AssayMAS: 14.12.2025 19:10
Tiufin: 14.12.2025 15:27щоб затягнути дорослих, треба вже вигадувати всіляку фотореалістичну графіку, закручений сюжет, якісь механіки та ще купу всього.
взрослые голосуют своей денюжкой за инры - у взрослых есть денюжки, они работают... а детишки не платеже способны... они будут играть на том ПК\приставке\ИГРЕ который им купят родители.
Вот надо например новую видеокарту\пк\консоль взрослому - несколько месяцев работы... а ребёнок будет годами собирать...
хочу таку роботу де за декілька місяців одразу rtx 5090)))
Filabatya
Member

Повідомлення

Тцк :gigi:
Afit
Member

Повідомлення

Тут багато хто про ждунів писав, але я реально не розумію того хто дійсно чекав ще нижчих цін на ОЗУ з середніми частотами, ніж цього літа. З не самими високими таймінгами 32ГБ 5600Мгц від кінгстон коштували 4000 тисяці гривень. Невже хтось душив на ще нижче? :dontknow: M2 на 4 версії с TLC на 2 терабайта в телемарті бачив за 4800грн.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Ну что сказать, хлопцы. Рынок электроники RIP. Возвращаемся на аналоговое оборудование, если не в каменный век.

Какой-то еврей-психопат из посредственного стартапа сумел отыметь корейские чеболи и погрузить мир в великую депрессию 2.0. Дурачек Трамп конечно-же покрывает его за деньги реднеков. Все корпораты гоняют капитал между собой и прикрываются эй ай, который тупеет с каждой новой итерацией.

Увидимся в 2028+, если доживем.
Ostin
Member

Повідомлення

Afit: 15.12.2025 04:03про ждунів писав, але я реально не розумію того хто дійсно чекав ще нижчих цін на ОЗУ з середніми частотами, ніж цього літа
Та ніхто не чекав нижче. Кому було треба - давно оновились. Кому не дуже треба було - то й ще не будуть оновлюватись. Всі ці новини насамперед б'ють не ждунів, а щорічних любителів апгрейду, бо може статись, що років на 2-3 хтось не буде оновлюватись і йому дуже пече. А бувалий ждун, як я не раз вже писав, спокійно і до 2028 року зачекає, і до 2030. Бо куди поспішати? :D
Tiufin: 14.12.2025 20:22замість того, щоб заводити родини та дітей люди самі як діти граються в іграшки. Звичайно, геймінг- це далеко не основна та єдина причина цього явища, але взаємозв'язок (хоч і не прямий) існує
Тут у вас причина попереду наслідків. Люди в усьому світі тікають від реальності, бо американська мрія давно недоступна пересічному, скільки не працюй і не старайся. І тут я не тільки про піндосів. В суспільстві важливість сім'ї та відносин давно витіснені як "застарілі догми" та "кожен сам вирішить, що йому важливо". Але по факту, нічого іншого важливого немає, а є гроші та ілюзія, що вони заповнять пустоту. І той розрекламований успішний успіх, до якого треба йти - то просто викинуті роки, коли хтось впахує на когось з останніх сил, і люди починають це бачити. Тому закономірним буде суспільний резонанс, коли зневірені люди просто придумують собі цікавіше життя в тіктоку чи іграх, замість бачити безлад та розлад навколо. Реально, для нормальної психіки не може бути комфортно, коли розумієш, що антиутопічні історії стають реальністю і всі відкрито толерують право сили та грошей, а людське життя пересічного повертає десь середньовічну цінність.
Тому в даному контексті я за ігри як спосіб позбавитись стресу та знайти хоч щось приємне в безнадійному житті.
Ну і не треба забувати, що сім'я - це десь жити, десь працювати і якось планувати. Коли ти змолоду привчений, що в тебе нічого немає, робота під загрозою і твої плани це "як прожити наступний місяць без боргів" - то про яку сім'ю та дітей може йти мова? Якщо ти про себе подбати нездатний. Тут мова може йти лише про "видове розмноження", яке не має ніякого відношення до традиційного культурного поняття "сім'я". Розмножився - самка тебе на аліменти подала (бо так зараз прийнято) - платиш щомісяця ще більше. Тому розмножуватись - це дорого. І це не про родину.
Відповісти